Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 60

Θέμα: ΛΑΣΤΙΧΑ

ΛΑΣΤΙΧΑ

παρακαλω οποιον μπορει να με βοηθησει στην επιλογη ελαστικων για το fz 600 naked που εχω...

το μηχανακι το οδηγω μονο τους καλοκαιρινους μηνες πιο πολυ,,,,το χειμωνα αμα εχει καλο καιρο κλπ καμια βολτα,,,

ειμαι σε νησι με μικρες αποστασεις ,,,,δεν οδηγαω με μεγαλες ταχυτητες κλπ

αυτο που ψαχνω ειναι λαστιχα που να μη γλιστρανε και να κρατανε στα φρενα γιατι αυτα που εχω ειναι πολυ χαλια εχω dunlop απο την μανα του

ευχαριστω για τη βοηθεια μια και δεν ειμαι και πολυ σχετικος με το αθλημα

Racefit Growler...τελος!!

Re: ΛΑΣΤΙΧΑ

Αρχικά δημιουργήθηκε από GEORGEE
    παρακαλω οποιον μπορει να με βοηθησει στην επιλογη ελαστικων για το fz naked που εχω...

το μηχανακι το οδηγω μονο τους καλοκαιρινους μηνες πιο πολυ,,,,το χειμωνα αμα εχει καλο καιρο κλπ καμια βολτα,,,

ειμαι σε νησι με μικρες αποστασεις ,,,,δεν οδηγαω με μεγαλες ταχυτητες κλπ

αυτο που ψαχνω ειναι λαστιχα που να μη γλιστρανε και να κρατανε στα φρενα γιατι αυτα που εχω ειναι πολυ χαλια εχω dunlop απο την μανα του

ευχαριστω για τη βοηθεια μια και δεν ειμαι και πολυ σχετικος με το αθλημα
    τα dunlop που φοραγε κ μενα απο τη μανα του το fz1 ηταν οτι καλυτερο εχω δει σε λαστιχο εργοστασιακης τοποθετησης..αρκει να σου πω οτι ειχε πατησει σχεδον ολο το μπροστα κ μαλιστα λιγο πριν τα αλλαξω(9500χλμ)
    στο θεμα σου τωρα(με τυχαια σειρα):
    1)dunlop qaullifier ή quallifier rr-τα εβαλα στην 1η αλλαγη μετα τα μαμα κ ηταν απλα SUPER..δεν βγαλανε πολλα χλμ ομως(5000χλμ)
    2)metzeler m3-το επομενο ισως...?
    3)pirelli diablo corsa3-το επομενο ισως...?
    4)bridgestone bt 016-τα φοραω τωρα,καλο ελαστικο...ομως ενα κλικ πιο κατω απο τα rr

eyxaristw gia thn apanthsh

dunlop den ksanabazw oute tzampa na mou ta dosoune,,,,ta lastixa itane xalia,,,kai tora einai pio xalia apo pote,,,,tetoio glistrima den exo ksanadei se mixanaki na ginetai,,,,se stash eisai kai patas mprostino kai glistraei....

kamia boitheia apo kanena ?

eyxaristw gia thn apanthsh

dunlop den ksanabazw oute tzampa na mou ta dosoune,,,,ta lastixa itane xalia,,,kai tora einai pio xalia apo pote,,,,tetoio glistrima den exo ksanadei se mixanaki na ginetai,,,,se stash eisai kai patas mprostino kai glistraei....

kamia boitheia apo kanena ?
    ισως υπαρχουν dunlop κ dunlop...

....

emena exei apo tin mana tou ta bridgestone battlax BT020, kai einai adiamfisvitita, to xeirotero lastixo pou exo dei se mixanaki...

glystrane gia plaka se diagramiseis kai balomata. ston vregmeno dromo de, einai se mia monimi katastasi glystrimatos...

kyko να σε ρωτησω σε παρακαλω

τα dunlop qaullifier ή quallifier rr- ειναι για το στυλ οδηγησης που εχω? δεν γλιστραει και κραταει στα φρενα? δεν με ενδιαφερει η διαρκεια, ποσο θα κρατησει γιατι κυκλοφοραω πολυ λιγο οποτε,,,,

και ολα αυτα που μου παρεθεσες ειναι στην ιδια κατηγορια? δηλαδη μαλακη γομα ( απο οτι καταλαβα θα πρεπει να παρω ενα με μαλακη γομα) και επεισης θελω μεγαλυτερη επιφανεια προσφυσης και οχι V ΑΛΛΑ U

ευχαριστω

τα dunlop qaullifier ή quallifier rr- ειναι για το στυλ οδηγησης που εχω? δεν γλιστραει και κραταει στα φρενα? δεν με ενδιαφερει η διαρκεια, ποσο θα κρατησει γιατι κυκλοφοραω πολυ λιγο οποτε,,,,

και ολα αυτα που μου παρεθεσες ειναι στην ιδια κατηγορια? δηλαδη μαλακη γομα ( απο οτι καταλαβα θα πρεπει να παρω ενα με μαλακη γομα) και επεισης θελω μεγαλυτερη επιφανεια προσφυσης και οχι V ΑΛΛΑ U

ευχαριστω
    λοιπον κοιτα:
    ειπες οτι μενεις σε νησι κ κανεις μικρες αποστασεις--->αρα θες το ελαστικο σου να ζεσταινεται γρηγορα...επισης γραφεις οτι θες μεγαλυτερη επιφανεια προσφυσης-οχι V αλλα U- αρα μαλλον θα πας για metzeler m3 εχουν διαρκεια πολυ καλη(στο fz1 βγαζουν με συνετη οδηγηση μεχρι κ 10000χλμ ποσο μαλλον στο fz6),ζεσταινονται γρηγορα,εχουν πολυ καλο κρατημα οποτε m3--->go 4 it

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator

ευχαριστω
    Γιατί θέλεις αργή κορώνα (U και όχι V)? Δεν θα σου προσφέρει καλύτερη πρόσφυση, ειδικά πλαγιασμένος, απλά θα κάνει το μηχανάκι πιο σταθερό στις ευθείες και πιο ράθυμο στις αλλαγές κλίσης. Γενικά οι αργές κορώνες είναι χαρακτηριστικό των τουριστάδικων ελαστικών που είναι σχεδιασμένα κυρίως για μακροζωία, πολλά χιλιόμετρα σε εθνική, και λιγότερο για καλή πρόσφυση και γρήγορο ζέσταμα.

Η μαλακή γόμα και η αργή κορώνα είναι συνήθως αντικρουόμενες απαιτήσεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Γιατί θέλεις αργή κορώνα (U και όχι V)? Δεν θα σου προσφέρει καλύτερη πρόσφυση, ειδικά πλαγιασμένος, απλά θα κάνει το μηχανάκι πιο σταθερό στις ευθείες και πιο ράθυμο στις αλλαγές κλίσης. Γενικά οι αργές κορώνες είναι χαρακτηριστικό των τουριστάδικων ελαστικών που είναι σχεδιασμένα κυρίως για μακροζωία, πολλά χιλιόμετρα σε εθνική, και λιγότερο για καλή πρόσφυση και γρήγορο ζέσταμα.

παντως οποιοδηποτε απο τα παραπανω που του ειπα μονο αργη κορωνα κ touring ελαστικο δεν ειναι απλα το m3 κ το bt 016 δεν ειναι τοσο κορωνατα οσο τα rr κ corsa3
    πολυ μικρη διαφορα

χμ,,,,,το U σε αντιθεση με το V το σκεφτηκα οτι θα εχει μεγαλυτερη προσφυση αρα και μεγαλυτερη σταθεροτητα στο φρενο και δε θα γλιστραει τοσο πολυ,,,,οσο μεγαλυτερη επιφανεια αγγιζει στο δρομο τοσο μεγαλυτερες τριβες θα εχει,,,ετσι το σκεφτηκα ,,,,

δεν ξερω αν ειναι σωστο η λαθος,,,,,εσεις λετε καλυτερα μου ταιριαζει το V?

thanks

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από npat

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρεις το πιο ακραίο σπορ ελαστικό, αλλά συνήθως τα ελαστικά με μαλακότερη γόμα, γρηγορότερο ζέσταμα, καλύτερη πρόσφυση, και μικρότερη διάρκεια ζωής έχουν και σχετικά πιο γρήγορες κορώνες από τα τουριστικά ελαστικά.

Για γενικής χρήσης λάστιχο, αν δεν σε νοιάζει η μακροζωία του, θα σου πρότεινα:

- Από Michelin τα Pilot Power 2CT (η ακόμη και τα απλά Pilot Power)

- Από Bridgestone τα BT-016

- Από Metzeler τα Μ3

- Από Pirelli τα Diablo Corsa III (ή τα Diablo Roso)

Τα μοντέλα αυτά είναι από τα πιο "σπορ" του καταλόγου της κάθε εταιρείας, κατάλληλα όμως για γενική χρήση δρόμου. Ποιο από αυτά είναι το καλύτερο δεν ξέρω (ούτε νομίζω ότι θα δεις τεράστιες διαφορές στην πρόσφυση). Πάντως λογικά πρέπει να επιλέξεις μεταξύ αυτών.

χμ,,,,,το U σε αντιθεση με το V το σκεφτηκα οτι θα εχει μεγαλυτερη προσφυση αρα και μεγαλυτερη σταθεροτητα στο φρενο και δε θα γλιστραει τοσο πολυ,,,,οσο μεγαλυτερη επιφανεια αγγιζει στο δρομο τοσο μεγαλυτερες τριβες θα εχει,,,ετσι το σκεφτηκα ,,,,

thanks
    κοιτα για να μην μπερδευεσαι...τα m3 δεν ειναι touring αλλα supersport ελαστικα...που σημαινει οτι δεν ειναι U οπως ενα touring ελαστικο αλλα V...απλα το rr κ το corsa3 ειναι λιγο ακομη πιο V απο το m3 για να μην πολυλογω βαλε m3 κ θα εισαι μια χαρα

Moderator

thanks
    Η διαφορά μεταξύ αργής και γρήγορης κορώνας έχει να κάνει με την ευστάθεια στην ευθεία (καλύτερη στις αργές κορώνες), με τον ρυθμό φθοράς (τα U τετραγωνίζουν πιο αργά) την προθυμία της μοτοσυκλέτας να πλαγιάσει (μεγαλύτερη με πιο γρήγορη κορώνα---άρα πιο "νευρική" αίσθηση) και την πρόσφυση με την μοτοσυκλέτα υπό κλίση (καλύτερη με τις γρήγορες κορώνες). Οι αργές κορώνες ΔΕΝ παράχουν καλύτερη πρόσφυση στο φρενάρισμα (ακόμη περισσότερο αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τις βρίσκει κανείς σε πιο τουριστικά / σκληρότερα ελαστικά).

Κομμένο μέλος Το avatar του/της dimokritos
    γιατί δε κοιτάς και τα sport attack της continental? έχουν κορόνα, καλή πρόσφυση και αντέχουν και πολύ.

και μπορείς να τα βρείς σε καταπληκτική τιμή απο έξω.

αν παρόλα αυτά το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η πρόσφυση τότε τα βτ002 (003 πλέον) που έχω εγώ, είναι άριστη επιλογή. σταθερότατο στην ευθεία (για τις στροφές δε το συζητάμε, καλύτερα απο ευθεία ). αλλά τρώγονται τα άτιμα..
    Βάλτο καλά στο κεφάλι σου.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Λαστιχα και συναγερμος για ΧΤ
    από nikos283 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2004, 08:04
  2. λαστιχα για cbr400-RR
    από PALADIN στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/02/2004, 17:29
  3. Τα φώτα σας.. (χωμάτινα λάστιχα)