Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 38

Θέμα: Στρώσιμο, τσοκ, και ρελαντί (CBF-250)

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    τι χαλάει δηλαδή με το τσοκ ανοιχτό?
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

ειδικός χρήστης Το avatar του/της Rezeguet
    οχι ρε ειπαμε ΧΟΝΤΑ ειναι δε χαλαει!

Απλα αφενος επειδη ειναι καινουργιο και δεν κανει να φτανει σε υψηλες θερμοκρασιες (που επιτυγχανονται πολυ πιο γρηγορα με οδηγηση με ανοιχτο τσοκ) και αφετερου γενικα δεν κανει καλο καθως και μπουκωνει και υπερθερμαινεται.
    O Captain! my Captain! our fearful trip is done;
    The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
    The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
    While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring.

Γιατι ετσι σας αρέσει Το avatar του/της Alchimistis
    ΠΟΤΕ ΤΟ ΤΣΟΚ ΑΝΟΙΧΤΟ ΟΤΑΝ Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ~~~~~~!
    Ειμαι στα 3000 χιλιομετρα και οταν παω να βαλω νεκρα δεν μπαινει ευκολα....την "πηδαει"(με την καλη εννοια) μηπως πρεπει να ρυθμισω κατι?????

Μία κανονική απάντηση εκτός του στυλ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ μπορώ να ακούσω?

Τα μηχανάκια ειδοποιούν όταν πρόκειται να μπουκώσουν, με μικρές διαλλείψεις, ΑΝ είσαι άσχετος ώστε να κρατήσεις το τσοκ τόση ώρα.

Το κλείνεις και με δυο γκαζιές από φαναρι ε φανάρι είναι μια χαρά.

Υπερθερμένεται? Ρε τι πάει να πει αυτό? Το τσοκ απλά αλλάζει την αναλογία μείγματος. Σας πειράζει να φτάσει στα φυσιολογικά επίπεδα θερμοκρασίας ΧΩΡΙΣ να περιμένεις 10 λεπτά μέχρι να ξεκινήσεις? Ισα ίσα, όταν κινείσαι ψύχεται καλύτερα αφού είναι ΑΕΡΟψυκτο.

Εγώ δεν ξέρω και ρωτάω ΓΙΑΤΙ κάνει κακό ΑΝ κάνει. Οποιος δεν ξέρει δεν απαντάει ή λέει ΝΟΜΙΖΩ.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

πω ρε τζονυ ναρχισω παλι τα τεχνικα....?

Οκ, αν και βαριεμαι να γραφω θα το κανω επειδη ειναι λογικο επιχειρημα . Ο κινητηρας του ειναι καινουργιος. Το οποιο παει να πει οτι σχηματιζονται τα μεταλλα και το εσωτερικο του κινητηρα του σε καθε χιλιομετρο που κανει. Η θερμοκρασια του κινητηρα παιζει μεγαλο ρολο στη διαμορφωση των επιφανειων. Η κατασκευαστρια εταιρεια εχει προβλεψει ορισμενες θερμοκρασιες στον κινητηρα κια ορισμενη ομαλη προσαρμογη σε αυτες τις θερμοκρασιες. Αν η εταιρια εχει προβλεψει να παει απο τουσ χ στους ψ βαθμους σε τοσο χρονο και εσυ χρησημοποιοντας το τσοκ, αυξανεις αυτην την ταχυτητα και χαλας την ομαλοτητα ζεσταματος του κινητηρα. Αυτο διαταρασει την ομαλη προσαρμωση των μεταλλων του κινητηρα στις νεες θερμοκρασιες γιατι με το να θερμανεις πιο πολυ τον κινητηρα αυξανεις και την ταχυτητα θερμανσης του. Τωρα σε ενα κινητηρα καινουργιο που ειναι και ευαισθητος και παραμορφωνεται, ειναι λογικο να τον προσεχεις λιγο πιο πολυ και να αφησεις το τσοκ.

Τωρα αν διερωτασαι ΓΙΑΤΙ θερμαινεται ο κινητηρας αν εχεις ανοιχτο το τσοκ,
    αυτο ειναι μεγαλο θεμα και ΔΕΝ προκειται να σου απαντησω τωρα γιατι βαριεμαι να γραφω τοσο πολυ. Απλα σκεψου λιγο την αναλογια του μιγματος και το πως γινεται η καυση με εμπλουτισμενο μιγμα και λιγοτερο οξυγονο.

Αν παλι διερωτασαι γιατι δεν κανει καλο σε εναν κινητηρα που εχει ηδη στρωθει, σου λεω απλα οτι η ταχυτητα προσαρμογης στις θερμοκρασιες του κινητηρα ειναι και εκει προβλεπομενες και και αμα τις αυξησεις διαταρασεις την ομαλη λειτουργεια του.

Και μην ξεχναμε το γνωστο μπουκωμα, που οφειλεται στην κακη αναλογια μιγματος και δεν αφηνει το μιγμα να καει σωστα λογω ελλειψης αερα. Ετσι αφενως βγαινει ακαυτο μειγμα και μολυνεις το περιβαλλον, και επιβαρυνεις τον καταλυτη και την εξατμιση κθως και την αποδοση του κινητηρα. Το αν θα το ακουσεις, μαλον οχι, πιο πολυ θα το καταλαβεις απο την ιδιοτροπη συπμεριφορα της μηχανης οσο επιταχυνεις, αφηνεις η πατας το γκαζι.

Τελος παντων δεν θα μπω σε περαιτερω αναλυση γιατι nuff said. Ο αμετανοητος ας συνεχισει να οδηγαει με ανοιχτο τσοκ

SUZUKI GSR 600 Το avatar του/της oulas
    Να στε καλα παιδια για τις συμβουλε σας. Ποτε δεν εχω χρησιμοποιηση το τσοκ εν κινηση, και ποτε δεν το ειχα ακοθσει, να το κανει κανεις αυτος. Σημερα τα πηγα αψογα με τον συπλεκτη και τις αλλαγες. Εκανα μια μεγαλη βολτα , που παραλiγο, να μου βγει ξυνη! Εχω ποσταρει την μερα μου στο αναλογo σημειο στο forum: http://www.moto.gr/forums/showthread...&threadid=9926

Rezeguet said: Ο αμετανοητος ας συνεχισει να οδηγαει με ανοιχτο τσοκ

Φίλε μου επειδή είμαι ανοιχτόμυαλος και όχι αμετανόητος:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=9935
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
    Rezeguet said: Ο αμετανοητος ας συνεχισει να οδηγαει με ανοιχτο τσοκ

Φίλε μου επειδή είμαι ανοιχτόμυαλος και όχι αμετανόητος:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=9935
    οκ βρε τζονυ. Το ξερω οτι θες να εχεις δικιο οποτε δεν θα το παλεψω. Αλλα μην ξεχνας οτι βασικα μιλουσα για αστρωτο και καινουργιο (ευαισθητο στις παραμορφωσεις) κινητηρα.

Στην τελικη οτι θελει ο καθενας κανει με την μηχανη του αφου απο την τσεπη του βγηκανε τα λεφτα. Εσυ θεωρεις οτι ειναι σωστη η μεθοδος που προτεινεις και γω λεω οτι η δικια μου μεθοδος ειναι σωστη. Σου εφερα επιχειρηματα και δεν τα δεχτηκες. Πιθανως ναχω εγω αδικο πιθυανως ναχεις εσυ αδικο, δεν ειμαστε και οι πλεον ειδικοι (δηλ μηχανικοι/μηχανολογοι)

Οποτε συνιστω

ΥΓ) τωρα απλα δεν καταλαβα που ηθελες να καταληξεις με το 1ο λινκ και που με το 2ο (το οποιο δεν λειτουργει). Παντως σε αυτο που οδηγει στο μοτο φορουμ δεν λεει πουθενα κατι που ναρχεται σε αντιθεση με αυτα που ειπα, τουλαχιστον αποτι ειδα. Αν μπορεις να με διαφωτισεις...

οκ βρε τζονυ. Το ξερω οτι θες να εχεις δικιο οποτε δεν θα το παλεψω. Αλλα μην ξεχνας οτι βασικα μιλουσα για αστρωτο και καινουργιο (ευαισθητο στις παραμορφωσεις) κινητηρα.
    Τι πολιτισμένα φλωρικα ειναι αυτα ρε συ!!!!!!
    Σπασε του τα μουτρα που τολμα να σε αμφισβητεί
    Πες του να βαλει το τσόκ του εκει που ξέρει αν δε μας πειστευει...
    Αχχχχ :rotflmao: :hypnotize

Το χαλασμένο λινκ το διόρθωσα. Δεν είμαι εγώ αυτός που θέλει να έχει πάντα δίκιο, γι αυτό άλλωστε έφτιαξα και αυτά τα δύο ποστ που δείχνω, για να πάρω πολλές απόψεις.

Αλλά τι νόημα έχει τώρα να το παλεύω με ένα παιδί λυκείου. Οπότε οκ, τα λέμε....
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan

Αλλά τι νόημα έχει τώρα να το παλεύω με ένα παιδί λυκείου. Οπότε οκ, τα λέμε....
    εεεε σεμνααααα

και συ καποτε παδιλυκειου ησουνα. Και τεραστια μυαλα ηταν καποτε (η ειναι ακομα η θα γινουν καποτε) παιδια λυκειου μην το ξεχνας . Επισης μην ξεχνας οτι παδι λυκειου ξελυκειου, και ο ροσσι οταν κερδισε τα παγκοσμια ηταν επαιδι λυκειου και ηξερε ΠΟΛΛΑ απο μηχανες. Και μην παραξενευτεις αν δεις πολλα παιδια λυκειου να ξερουν περισοτερα απο σενα για τα τη μηχανη σου

εσυ ζητησες γνωμη εγω σου απαντησα, και σου εδωσα και επεξηγηση. Μην υποτιμας ποτε κανεναν, για κανεναν λογο.

SUZUKI GSR 600 Το avatar του/της oulas
    Μην τσακωνεστε ρε μεταξυ σας! Χαλαρωστε και παρτε μια , χωρις αλοκοολ, να ηρεμισετε!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
    εεεε σεμνααααα

και συ καποτε παδιλυκειου ησουνα. Και τεραστια μυαλα ηταν καποτε (η ειναι ακομα η θα γινουν καποτε) παιδια λυκειου μην το ξεχνας . Επισης μην ξεχνας οτι παδι λυκειου ξελυκειου, και ο ροσσι οταν κερδισε τα παγκοσμια ηταν επαιδι λυκειου και ηξερε ΠΟΛΛΑ απο μηχανες. Και μην παραξενευτεις αν δεις πολλα παιδια λυκειου να ξερουν περισοτερα απο σενα για τα τη μηχανη σου

εσυ ζητησες γνωμη εγω σου απαντησα, και σου εδωσα και επεξηγηση. Μην υποτιμας ποτε κανεναν, για κανεναν λογο.
    Με εκπλήσσεις ευχάριστα με την απάντησή σου, γι'αυτό και συνεχίζω.

Δεν αμφισβητώ τα παιδιά Λυκείου. Αμφισβιτώ συγγεκριμένα εσένα, που μου έχεις δώσει λαβές να το κάνω.

Θα μπορουσες να έχεις πολλές γνώσεις, δεν αμφιβάλλω, εγώ σχολίασα το ύφος σου και όχι τις γνώσεις σου. Μπορώ και κρίνω πόσο σοβαρά θα πάρω την άποψη του καθενός, είτε προσπαθεί να την τεκμιριώσει ''επιστημονικά'' έιτε όχι.

Το ύφος που έχεις είναι ότι "Εγώ σου τα είπα και σου τα απόδειξα, αν δε θέλεις να με ακούσεις, κάνε του κεφαλιού σου"

Ασφαλώς θα κάνω του κεφαλιού μου αφού αυτό εμπιστεύομαι πιο πολύ, αλλά πρώτα θέλω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για το θέμα, και γι αυτό ποστάρισσα δυο θέματα στο μοτο και στο bikenet, και όχι για να σου δείξω αν έχεις λάθος.

τώρα πάμε για
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

johnpan γιατι γαμωτο εισαι στην Τσιτα συνεχεια και αρπαζεσαι???
    Και ενταξη να αρπαζεσαι με τους αλλους...αλλα οχι με εμας.....τα αδερφια σου

ίσα ίσα απάντησα πολύ ήρεμα.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βαλίτσες και tankbag για CBF-250
    από ThM στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 64
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2014, 20:23