χριστος ανεστη:rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Καλή νιρβάνα.![]()
χριστος ανεστη:rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Καλή νιρβάνα.![]()
The sickness
A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.
Βαγγέλη αυτό που γράφεις από μόνο του αυτοδιαψευδεται.Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι,εδώ και 21 αιώνες,ο κόσμος όλος(εκτός βέβαια αυτών που γνωρίζουν την αλήθεια)έχει φάει την παραμύθα τής ύπαρξης τού Θεού.
Μεγάλη παραμύθα όμως.Σκέψου μόνο ότι ο Μίκυ Μάους είναι λιγώτερο γνωστός.Πω πωωω....ησύχασα τώρα.![]()
Φαντάζομαι ότι με την λέξη θεός εννοείς τον χριστιανικο θεό (αν κάνω λάθος με συγχωρείς). Ειρωνεύεσαι την άποψη ότι πρόκειται για μη υπαρκτό θεό και επιχειρηματολογείς λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν φάει το παραμύθι τόσα εκατομύρια άνθρωποι τόσους αιώνες (21, άρα μάλλον καλά κατάλαβα ότι μιλάς για τον χριστιανικο θεό).
Αν ισχύει αυτό που λές τότε όλοι οι υπόλοιποι που δεν πιστεύουν στον χριστιανισμό πως διαολο έφαγαν το παραμύθι για τον Αλάχ, τον Βούδα, τον Ρα κτλ? Όπως αντιλαμβάνεσαι το ότι εκατομμύρια κόσμου για χιλιάδες χρόνια πιστεύουν σε κάτι δεν καθιστά αυτό το κάτι και αληθινό.
Προσωπικά θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να πεί οτι δεν υπάρχει θεός. Μόνο ένας ανόητος ή ένας εντελώς απροβλημάτιστος άνθρωπος θα μπορούσε να το πει αυτό. Αυτό δεν σημάινει όμως ότι είμαστε σε θέση να κανανοήσουμε τον Θεό και να τον ονομάσουμε. Προφανώς και δεν είμαστε και για αυτό οι θρησκείες έχουν τόσες διαφορές.
Από την άλλη αυτά που εμένα μου φαίνονται παράλογα τα απορίπτω. Δεν μπορώ αυτό που δεν καταλαβαίνω να το φέρνω στα μέτρα μου για να το αποδεχτώ.
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
Απο που προκύπτει ότι τον μεγαλύτερο πόλεμο τον δέχεται ο ορθόδοξος χριστιανισμός? Μήπως εσύ το αντιλαμβανεσαι έτσι ώς ορθόδοξος ?Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
αναρωτηθηκε κανεις ? ΓΙΑΤΙ τον μεγαλυτερο πολεμο και αμφισβητηση τον δεχεται ο Ορθοδοξος Χριστιανισμος? εχετε δει κανεναν να αμφισβητει τα πιστευω των Μορμονων? των Ινδου'ι'στων? των Βουδιστων?
αφου δεν εχει καμια ελπιδα να "πεισει" ....ας αφησουμε αυτη την θρησκεια λοιπον να "σβησει" κι ας ακολουθησουμε μια αλλη , που θα ταιριαζει περισσοτερο στους σημερινους ρυθμους και στις "Μοδες¨" μας![]()
Που το στηρίζεις?
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
Να και πέντε κουβέντες με νόημα!Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
.....
Λοιπόν,Θοδωρή,σωστά υποθέτεις στην αρχή,να προσθέσω όμως ότι δεν είμαι απόλυτος ούτε σίγουρος για τίποτα.
Δεν ξέρω τι είν' αυτό που έκανε τον χριστιανισμό πιο δημοφιλή από τίς υπόλοιπες θρησκείες,τι έκανε τον χρόνο να μετράει σύμφωνα με τη γέννηση τού Χριστού κλπ.
Δέχομαι ότι μπορεί να είναι το προϊόν μιάς πανάρχαιας σκευωρίας,που σαν σκοπό έχει την αποβλάκωση και τον έλεγχο τών μαζών.....όμως!
Γιατί να ρίξω τόσο βάρος στίς "αποδείξεις",ιστορικές και μη,και όχι σ' αυτά που φέρεται πως δίδαξε ο Χριστός;
Θες να είναι αλλουνού λόγια;Θές να τα σκαρφίστηκε κάποιος ή κάποιοι μετά ή πρίν τον Χριστό;So be it!Τι με νοιάζει εμένα;!!!
Όπως και νά'χει,ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ έχουμε.Ενδείξεις για την ύπαρξη τού Θεού,ενδείξεις για τη Μεγάλη έκρηξη,ενδείξεις για ό,τιδήποτε αδυνατεί να βάλει σε μια λογική σειρά το μυαλό μας.
Απλά...άλλος πιστεύει στο Θεό,άλλος στο μανιτού,άλλος στη μεγάλη έκρηξη,άλλος σε ό,τι βλέπουν τα μάτια του και μόνο.Όλοι σε κάτι πιστεύουν!
Το μεγάλο λάθος που κάνουμε,είναι να πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι αυτό που αντιλαμβάνεται ο ανθρώπινος νούς.Αυτή είναι η δική μου γνώμη.
Υπάρχουν πράγματα που δεν κολλάνε με την ανθρώπινη λογική.Όπως έλεγε(πολύ σωστά) ο Δον Χουάν,υπάρχει το γνωστό,το άγνωστο και αυτό που δεν μπορεί να γίνει γνωστό.
Κι όμως...εμείς οι άνθρωποι με την αλαζονία μας-που την αποκαλούμε ευφυία-έχουμε καταστήσει εαυτούς θεούς και δεν δεχόμαστε τη στενότητα τού μυαλού μας.
Πάρε τον άνθρωπο σαν κατασκευή.Ποιές σωματικές λειτουργίες ορίζει η συνείδησή του;Τής καρδιάς;Τών πνευμόνων;Τού παγκρέατος;Ατελείωτος ο κατάλογος και ευτυχώς που είναι έτσι!
Ποιός έχει τον έλεγχο τών δολοφονικών του ενστίκτων,τού θυμού τής ζήλειας,τής απληστίας κλπ...Η συνείδηση;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ και δυστυχώς που είναι έτσι.
Η συνείδηση έχει κάνει θαυμαστά πράγματα,στίς τέχνες,τίς κατασκευές...σε ό,τι τέλος πάντων αποκαλούμε σήμερα "ανθρώπινο επίτευγμα".
Σε τομείς όμως που δεν μπορεί να ελέγξει,κάνει τουμπεκί και ,είτε μιλάει για Θεό,είτε χλευάζει,είτε απλά αδιαφορεί.
Όπως και νά 'χει,ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε:Να ψάχνουμε ανελέητα,γνωρίζοντας ότι αυτή η έρευνα δεν έχει τελειωμό.
Αυτός που πιστεύει ότι γνωρίζει,είναι απλώς βλάκας.Αν πέσει στα χέρια σου η "Ασκητική",διάβασέ τη.
Ο Καζαντζάκης έχει περάσει στον πολύ κόσμο σαν άθεος,αλλά μελετώντας τον,δεν μπορώ να φανταστώ πιο θεοσεβούμενο άνθρωπο.
Τέλος πάντων,πολύ το ζάλισα πάλι...αϋπνίες γαρ.
Θες τη γνώμη μου;Μην το δέχεσαι,μην το ασπάζεσαι αλλά,αφού δεν το καταλαβαίνεις,μην το απορρίπτεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Δεν μπορώ αυτό που δεν καταλαβαίνω να το φέρνω στα μέτρα μου για να το αποδεχτώ.![]()
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
+++ οσα θες!!!
η τυπική αλαζονία του θεϊστή:Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Μην το δέχεσαι,μην το ασπάζεσαι αλλά,αφού δεν το καταλαβαίνεις,μην το απορρίπτεις.![]()
ο άθεος απλά "δεν καταλαβαίνει", αυτό είναι το πρόβλημά του...
είναι ανόητοι μωρέ οι άθεοι... τι ψάχνεις να βρεις... αφού δεν καταλαβαίνουν... οι καημένοι...
:rotflmao:
jorgevaldano:
Για τις αναφορές , πρέπει να το ψάξω γιατί μου το είχε δώσει και εμένα παληκάρι απο βιβλίο ιστορίας σχετιζόμενο με την Αρχ. Ρώμη...δεν υπάρχει στο web. Αν το έχω κάπου ακόμα θα στο τοποθετήσω εδώ.
Απο όσο θυμάμαι ήταν αναφορά Ρωμαίου εκατόνταρχου προς την Ρώμη για την κατάσταση στην Ιουδαία... αλλά πάνε και 4-5 χρόνια απο τότε που το είχα , οπότε λίγο υπομονή αν θες...
Vangelis 64:
... και γερνάω φίλε.. και αλτσχάιμερ... και οτι θες...
Το τελευταίο σου μήνυμα όμως έγραψε και δεν χωράει άλλος σχολιασμός , τουλάχιστον εκ μέρους μου. Ειδικά το κομμάτι που περιγράφει το πεπερασμένο αντίληψης του ανθρώπινου μυαλού σε σχέση με το τι υπάρχει εκεί έξω.
Είναι δύσκολο για αρκετούς να ξεφύγουν απο το ΕΓΩ του ανθρώπου και να αποδεχτούν οτι μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν μπορούν καν να σκεφτούν οτι υπάρχει.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
o Άνθρωπος έχει πάρα πολλά ακόμη να μάθει για το τι υπάρχει "εκεί έξω"
τις απαντήσεις περιμένω να μου τις δώσει η Επιστήμη, και όχι μια θρησκεία που απλά μου λέει πώς έχουν τα πράγματα χωρίς επιχειρήματα που αντέχουν στην κριτική, και με βαφτίζει μηδενιστή, ανόητο, φαύλο και φανατικόαν δεν το δεχθώ
δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε πού βρίσκονταν οι φυσικές επιστήμες πριν 200 χρόνια και πού τώρα
και 200 χρόνια είναι ένα τίποτε μπροστά στα 200.000 χρόνια που υπάρχει ο Homo Sapiens
αναρωτηθήκατε ποτέ πού θα βρίσκονται οι φυσικές και ιατρικές επιστήμες το 2109; το 2209;
κάνω υπομονή λοιπόν, και βλέπω με επιφυλακτικότητα και καχυποψία εξ' αποκαλύψεως "αλήθειες" πού ΤΟΣΟ βολικές έχουν φανεί σε ορισμένους και ΤΟΣΟ καταστροφικές σε πολλούς άλλους
jorgevaldano
Αδερφέ... πίστευε οτι θέλεις.. απλά μια συμβουλή αν μου επιτρέπεις πάντα. Μην έχεις τόσο τετραγωνισμένη και απόλυτη λογική.
Εδώ πολύ μεγάλοι επιστήμονες (βλ. Hawkings) σε έργα τους (Does god play dice) αναρρωτιούνται και οι ίδιοι αν υπάρχει κάποια μεγαλύτερη ενορχήστρωση στα όσα γίνονται γύρω μας απο μια ενιαία δύναμη.
Το ίδιο είχαν σκεφτεί προ χιλιάδων ετών οι Αρχαίοι Έλληνες ώς προπάτορες των επιστημών και είχαν αφιερώσει στην είσοδο της Αθήνας το άγαλμα προς τον Άγνωστο θεό.
Η επιστήμη είναι εργαλείο. Δεν ειναι πανάκεια και σίγουρα δεν είναι ούτε αλάνθαστη , ούτε μπορεί να τα αποδείξει όλα. Αλλά ας πούμε οτι το κάνει...
Πόσο έτοιμος θα ήσουν να αποδεχτείς οτι υπάρχει κάτι ισχυρότερο που δημιουργεί/συντηρεί και αποσυνθέτει στο τέλος τα πάντα γύρω σου; Πόσο ελεύθερη θα ήταν η βούληση και επιλογή/λογική σου τότε;
Πως μπορείς φίλε μου σε ενα ποτήρι (που είναι το ανθρώπινο μυαλό) να χωρέσεις ενα ποτάμι (ο κόσμος γύρω μας);
Δεν είναι όλα σε τροχιά γύρω απο την ανθρώπινη αντίληψη. Υπάρχουν και άλλα πράγματα εκεί που δεν γνωρίζουμε καν την ύπαρξη τους. Απλά τα φανταζόμαστε.. ... κάπως έτσι άλλωστε φτάσαμε και στην Κβαντική επιστήμη.
A... επειδή το κείμενο θα το ψάξω σπίτι... καλό ειναι να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω link που βρήκα πρόχειρα και αναφέρει κάποια πράγματα που "φαινομενικά" (για μένα) υποστηρίζει τα όσα λες... μόνο που στην επιστήμη που αναφέρεσαι.. πολλαπλές ενδείξεις που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα , έχουν ώς συχνότερο παράγωγο ενα όμοιο αξίωμα με το ίδιο αποτέλεσμα.
Και μιλώ φυσικά για τις ενδείξεις που οδηγούν στην ιστορική ύπαρξη του προσώπου του Ιησού. Τώρα αν ήταν Θεάνθρωπος ή απλά άνθρωπος/δάσκαλος κτλ... Είναι θέμα Πίστης... εκεί δεν σχολιάζω.
http://sfrang.com/selides/mm1/html/Christus.htm
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
εγώ απλά λέω "με τα στοιχεία που διαθέτει σήμερα η επιστήμη, η ύπαρξη θεού κάθε άλλο παρά αποδεικνύεται"Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
jorgevaldano
Αδερφέ... πίστευε οτι θέλεις.. απλά μια συμβουλή αν μου επιτρέπεις πάντα. Μην έχεις τόσο τετραγωνισμένη και απόλυτη λογική.
δεν υπάρχει τίποτε το απόλυτο και τετραγωνισμένο εδώ
η θρησκεία πάντως δεν αναρωτιέται καθόλου... ΞΕΡΕΙ (ή μάλλον ΝΟΜΙΖΕΙ πως ξέρει)Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Εδώ πολύ μεγάλοι επιστήμονες (βλ. Hawkings) σε έργα τους (Does god play dice) αναρρωτιούνται και οι ίδιοι αν υπάρχει κάποια μεγαλύτερη ενορχήστρωση στα όσα γίνονται γύρω μας απο μια ενιαία δύναμη.
από το "αναρωτιούνται αν υπάρχει μια ενιαία δύναμη" μέχρι τον πολύ συγκεκριμένο θεό με τις πολύ συγκεκριμένες εντολές προς τους ανθρώπους, που φαντάζονται οι θρησκείες, υπάρχει μια χαώδης απόστασηΑρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
κάποια στιγμή μπορεί όντως να αποδειχθεί πως υπάρχει μια ενιαία δύναμη, οπότε όλες οι θρησκείες θα σπεύσουν να φωνάξουν "ο ΔΙΚΟΣ μας θεός είναι, που σας λέγαμε!!!!" :rotflmao:
αυτό με το ποτήρι και το ποτάμι είναι μια εντελώς απλοϊκή αντιμετώπιση
ή αν προτιμάς, σιγά σιγά, με κάθε νέα ανακάλυψη, το ποτάμι μπαίνει στο ποτήρι, απλά παρακολούθησε τις ειδήσεις και θα πειστείς
μην ξεχνατε πως χριστιανοι ειναι λιγοτερο απο το 30% του πληθυσμου της γης..βαση γεννησης χριστου δε μετρανε ολοι...και γενικα πολλα ακομα που για εμας που ειμαστε γεννημενοι σε χριαστιανικη χωρα μας φαινονται προφανη,για αλλους ειναι εντελως αγνωστα και φαινονται "χαζα".πχ ενας βουδιστης μπορει να σου πει "καλα πιστευεις πως ενα ζομπι ειναι ο μεσσιας σου?" για παραδειγμα...και σας ξαναλεω,βαζεται προυποθεσεις σχετικα με τα "Εγω",την ανθρωπινη αντιληψη και ολα αυτα που δεν υπαρχουν...ψαξτε να διαβασατε βιβλια που μιλανε γι αυτο...φουκω,τσομσκι,παρκερ...μονο λιγα απο αυτα...ολα αυτα ειναι ψυχολογικα(ψυχαναλυτικα για την ακριβεια-γιουνγκ,φροηντ) κατασκευασματα που διογκωθηκαν κατα την ανοδο του καπιταλισμου ετσι ωστε να δωσουν αναπαραστασεις προσωπικης ταυτοτητας και αποδοσεις της αποδοσης με σκοπο της γιγαντωση της πραγματικης "γκανιοτας" μεταξυ εργαζομενου και εργασιας...απο την αρχαια ελλαδα υπηρχε τετοια εντυπωση εαυτου που ομως ειχε τεραστιες αμφισβητισεις απο τους ιδιους τους φιλοσοφους...ο εαυτος δημιουργει αμμεσα ρατσιμο,διαχωρισμο,σχεσεις εξουσιας...οι θρησκειες πανω σε αυτα βασιζονται...οπως ξαναειπα,δεν ξερω αν υπαρχει θεος γενικα αλλα χριστιανικος θεος δεν υπαρχει...τουλαχιστον απο αυτα που λενε οι γραφες(επισημες και μη),εγω θεο δε βρισκω...ειδικα θεο αγαπης και ολα αυτα...![]()
The sickness
Όπως εσύ και οι όμοϊδεάτες σου, άλλωστε!Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
........
η θρησκεία πάντως δεν αναρωτιέται καθόλου... ΞΕΡΕΙ (ή μάλλον ΝΟΜΙΖΕΙ πως ξέρει)
Οι ειδήσεις είναι οι πηγές σου;Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
ή αν προτιμάς, σιγά σιγά, με κάθε νέα ανακάλυψη, το ποτάμι μπαίνει στο ποτήρι, απλά παρακολούθησε τις ειδήσεις και θα πειστείς![]()
Εμ βρε φίλε jorgevaldano, για αυτό λέω πως άλλο η θρησκεία και άλλο η Πίστη.
Για ενα πιστό δεν παίζει ρόλο το όνομα του Υπέρτατου Όντος ή Δύναμης... αλλά το μήνυμα του. Για την θρησκεία όμως και τους ερμηνευτές της , όποια και αν είναι αυτή , αυτό τους δίνει δύναμη επί του ανθρώπινου μυαλού. Ειδικά εκείνου που δέχεται οτι πρέπει να περιοριστεί για να πιστέψει... να καταναγκαστεί δηλαδή.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ... θέλω να πιστεύω επειδή το νιώθω.. και οχι επειδή αναγκάζομαι... αλλά αυτός είμαι μόνο εγώ.
Gandalf
Εσύ είπαμε... δια της ατόπου απαγωγής κατέληξες στο voodoo.. Μ' αυτό να ξεκινάς για να μην παρασύρεις σοβαρούς ανθρώπους στο να αναλώνουν το χρόνο τους μαζί σου.Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
.................
εγω θεο δε βρισκω...ειδικα θεο αγαπης και ολα αυτα...![]()
εισαι δλδ εσυ σοβαρος?:rotflmao: :rotflmao:αν εσυ εχεις βρει τον θεο σου στον χριστο,ζησε το ονειρο σου δε σε εμποδισε κανεις.το να ειρωνευεσαι ομως δεν ειναι χριστιανικος λογοςΑρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Εσύ είπαμε... δια της ατόπου απαγωγής κατέληξες στο voodoo.. Μ' αυτό να ξεκινάς για να μην παρασύρεις σοβαρούς ανθρώπους στο να αναλώνουν το χρόνο τους μαζί σου.![]()
The sickness