Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 43

Θέμα: Πρώτη μηχανή

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24

Re: Re: Πρώτη μηχανή

Αρχικά δημιουργήθηκε από moutoulos
    Με βάση τα λεγόμενά σου, η εμπειρία σου σου σε μηχανή είναι ανύπαρκτη.
    Που σημαίνει ..., θα σου πρότεινα να πάρεις (μη γελάσεις ...), ένα scooter 250
    (πχ x-max., X8, X9, beverly), για αρχή, να το κρατήσεις 2,3,5,10 μήνες, να μπείς
    στο "πνεύμα" τον δυο τροχών και αν δείς οτι σου αρέσει και "τραβας", το πουλάς
    και πέρνεις ένα CBF600S ABS, που για πρώτο και όχι μόνο (με συμπλέκτη) μηχανάκι
    είναι μαμάτο !!!.

ΣΥΜΦΩΝΩ απολυτα......

κατι σαν τα παραπανω να μαθεις και να δεις πως ειναι να κυκλοφορεις με 2 τροχους, τι να προσεχεις και πως να κινησαι (χωρις να ψαχνεσαι για συμπλεκτες και τα σχετικα) και στην συνεχεια το CBF600S ABS το οποιο ειναι περαν του δεοντως φιλικο και ευκολοχρηστο για χρηση σαν 'μηχανη" πια !!

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από moutoulos
    Άσχετο ..., αυτό το θρυλικό βγαίνει καινούργιο ?.
    Εχει ηδη παρουσιαστει το μοντελο απο τον φεβρουαριο του 2009
    Δεν ξερω ομως αν εχει ακομη ερθει στην Ελλαδα, μονο αν παει στην αντιπροσωπεια θα του δωσουν μαλλον μεσω παραγγελιας... ειδομεν...

http://bikes.drive.com.au/Editorial/...rticleID=60847

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    Εχει ηδη παρουσιαστει το μοντελο απο τον φεβρουαριο του 2009
    Δεν ξερω ομως αν εχει ακομη ερθει στην Ελλαδα, μονο αν παει στην αντιπροσωπεια θα του δωσουν μαλλον μεσω παραγγελιας... ειδομεν...

http://bikes.drive.com.au/Editorial/...rticleID=60847
    Μην είναι όμως σα τη shadow που τους στέλνει email ένας φίλος μου αν υπάρχει η μηχανή σε κάποια έκθεση κι αν μπορεί να την κάνει test ride και του απάντησαν οτι πρόκειται για μια ξεχωριστή μηχανή που απευθύνεται σε ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν :rotflmao: :rotflmao:
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Με μηδενική εμπειρία είναι θα σού είναι πράγματι πολύ δύσκολο να κουμαντάρεις τα μηχανάκια που ανέφερες.

Όχι τόσο για τη φοβερή τους δύναμη(που για σένα θα είναι πολλή)αλλά και για το ότι θα πρέπει να μάθεις ένα σωρό πράγματα γύρω από την οδήγηση τής μοτοσυκλέτας,πράγματα που οι δάσκαλοι ένα μικρό τους μέρος σού μαθαίνουν.

Είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με κάτι πιο εύκολο και μεταχειρισμένο κατά προτίμηση.Καλώς ήρθες και καλή τύχη.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Νέο μέλος
    Φιλε χωρις εμπειρια,καλυτερα να παρεις το πιο ηρεμο.Για μενα το versus ειναι μια χαρα για σενα.Εχεις και το υψος.Δεν ειμαι και τοσο συμφωνος για το ABS,γιατι στην ουσια αν θα σου χρειαστει θα ειναι μονο για βρεγμενο δρομο.Καλες βολτες.

Νέο μέλος
    Φιλε χωρις εμπειρια,καλυτερα να παρεις το πιο ηρεμο.Για μενα το versus ειναι μια χαρα για σενα.Εχεις και το υψος.Δεν ειμαι και τοσο συμφωνος για το ABS,γιατι στην ουσια αν θα σου χρειαστει θα ειναι μονο για βρεγμενο δρομο.Καλες βολτες.

Νέο μέλος
    Παίδες scooter πχ Beverly , x-max και κατι τετοια καθώς και παπάκια είναι εκτός , καλύτερα με τα πόδια παρά να κυκλοφορώ με αυτά. Το μόνο χαμηλού κυβισμού το οποίο να είναι πολύ φθηνό και όμορφο είναι το CBF125 μοντέλο 2009 , καινούργιο 2.300 .

Μου έδειξαν και το Honda SH300i ABS αλλά μου προκάλεσε βήχα. Εκτός οτι δε μπορώ τα σουτεροπαπακια (δεν είμαι και 17 ρε παιδιά) είδα και την τιμή (5.300) και αντιλήφθηκα οτι είναι 2 χιλιάρικα κάτω απο το Versys 2008 ... ε δεν είναι αμαρτία και τζαμπα λεφτά ;

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Αρχικά δημιουργήθηκε από periman
    Παίδες scooter πχ Beverly , x-max και κατι τετοια καθώς και παπάκια είναι εκτός , καλύτερα με τα πόδια παρά να κυκλοφορώ με αυτά. Το μόνο χαμηλού κυβισμού το οποίο να είναι πολύ φθηνό και όμορφο είναι το CBF125 μοντέλο 2009 , καινούργιο 2.300 .

Μου έδειξαν και το Honda SH300i ABS αλλά μου προκάλεσε βήχα. Εκτός οτι δε μπορώ τα σουτεροπαπακια (δεν είμαι και 17 ρε παιδιά) είδα και την τιμή (5.300) και αντιλήφθηκα οτι είναι 2 χιλιάρικα κάτω απο το Versys 2008 ... ε δεν είναι αμαρτία και τζαμπα λεφτά ;
    Βασικά είσαι τελείως λάθος ως προς το συλλογισμό. Είναι καθαρά υποκειμενικό να μη σ' ενδιαφέρουν τα αυτόματα αλλά απ' την άποψη του συλλογισμού είσαι off.
    Όταν η μηχανή μου χολωνότανε μέσα στην πόλη και αποφάσισα να πάρω ένα scooter δεν κοίταξα να βρω το φτηνότερο αλλά το καλύτερο για τους λόγους που το θέλω. Και πήρα το ακριβότερο, το Xmax (δεν υπήρχε τότε το SH) το μοναδικό που δεν έχει θέση τύπου πολυθρόνας. Τόσα χρόνια μετά ποτέ δε διαψεύστηκα. Κι έχω κάνει μεγάλα ταξίδια με την ίδια άνεση που τα έκανα με τη μηχανή και σε κάποιες περιπτώσεις στους ίδιους χρόνους). Άλλο αν προτιμώ ν' αλλάζω ταχύτητες για καλύτερη διαχείριση κι επειδή μ' αρέσουν. Ούτως ή άλλως το Xmax δεν κάνει για 'σενα. Είναι βαρύ και μεγάλο. Αλλά υπάρχουν cvt ελαφριά και ικανά να σου μάθουν πρώτα απ' όλα το δρόμο. Παρόλ' αυτά εγώ δε σου προτείνω scooter καλύτερα να πάρεις ένα μεταχειρισμένο CBF 250 ή το αντίστοιχο της Yamaha το Ybr που είναι και ψεκαστό.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Peri,

η γνώμη μου είναι μα πάρεις αυτό που σου γυαλίζει περισσότερο.
    Αν είσαι τόσο αρχάριος πια, βάλε έναν που εμπιστεύεσαι να τη στρώσει και όταν τελειώσει το στρώσιμο πήγαινέ τη σε ένα χώρο με μεγάλη 'πίστα' ( πχ. αεροδρόμιο, λιμάνι , parking supermarket) όταν δεν θα κυκλοφορούν πολλά οχήματα και παίξε μαζί του: επιτάγχυνε, φρέναρε με διάφορους συνδυασμούς πχ μόνο μπροστινό, μόνο πίσω, πρώτα πίσω κ μετά μπροστινό κλπ, κάανε slalom, στρίψε - μάζεψέ το με πισινό κοκ. Και όλα προοδευτικά. Εκεί είναι το μυστικό.
    Σε 2 μέρες θα τα έχεις τελειώσει όλα αυτά λογικά.
    Μετά "βγες" πάλι με πολύ προσοχή στο 'πανεπιστήμιο' της οδήγησης. Μέσα στην πόλη δηλαδή. Εκεί στην αρχή στις στροφές δε θα πλαγιάζεις αρκετά κ θα πηγαίνεις πολύ σιγά τόσο ώστε να σε περνάνε κάτι ογκώδη τετράτροχα (αυτοκίνητα πρέπει να τα λένε). Αλλά σιγά-σιγά θα γίνεσαι όλο κ καλύτερος και γρηγορότερος. Όταν αποκτήσεις αυτοπεποίθηση με το μηχανάκι, θα ήταν φρονιμότερο να μην κάνεις τις tarzan-ies σου στους γλιστερούς κ γεμάτους λακούβες ελληνικούς δρόμους, αλλά σε καμία πίστα.
    Αν έχεις άνεση με τ' Αγγλικά μπορείς να βρεις απο torrent κ στο internet γενικά πολλά πράγματα γύρω από την ασφαλή οδήγηση.
    Τσέκαρε και το thread περί οδήγησης tips& tricks και οπωσδήποτε το παρακάτω pdf:

http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=74608

Μετά πήγαινε και παράγγειλε τη μηχανή με την οποία εσύ πιστεύεις ότι θα σου ταριάζει πιο πολύ.

Άντε και πάντα όρθιος.

PS: Πάντως το Fazer κάνει και για ταξίδι(αν μιλάμε για την έκδοση με το fairing) και δεν είναι Κυρα-Βάσω

μα με το να παρεις σκουτερ-ηδες θα μαθεις να κυκλοφορεις καλυτερα πανω σε δυο ροδες και θα συνηθισεις την ιδεα των 2 τροχων.....τι να προσεχεις, τι να αποφευγεις, πως να κινησε αναμεσα στα αυτοκινητα, και ολο αυτο το "μπερδεμα", χωρις να προβληματιζεσαι για το πως θα ξεκινησεις, αν θα σου σβησει και ολα τα σχετικα !!
    απο εκει και περα, αποκτωντας αυτην την¨"εμπειρια" μπορεις να πας και σε κατι αλλο, το οποιο θα το χειριστεις διαφορετικα....

πιστευω οτι η λογικη σου ειναι λιγο ....λαθος.....

μαθαινεις να κυκλοφορεις χωρις κινδυνο....καταγραφεις του κινδυνους που εχει η κινηση με μηχανη ( που ειναι 100αδες, και καθημερινα θα αντιμετωπιζεις πολλους ) τους γνωριζεις, τους περιμενεις συνεχεια, και μετα πας σε κατι αλλο......

γνωμη μου......

αμα το προβλημα σου ειναι το οικονομικο.....και τα 2-3 χιλιαρικα διαφορα.....παρε απο τωρα ενα GS 1200 πχ, και ξεμπερδεψε......

ΥΓ....ενα σκουτερακι beverly γυρω στα €2500 ειναι μια καλη αρχη......μετα απο κανα χρονο το πουλας και χανεις κανενα €500 αρικο, και αγοραζεις κατι αλλο σνα αυτα που λες......στο μεταξυ, η γνωσεις και η εμπερια που εχεις αποκτησει θα σου ειναι πολυτιμες.....

οδηγω 20 χρονια περιπου μηχανη εχoντας γραψει παρα πολλα χιλιομτερα και ταξιδια.....στην Αθηνα κυκλοφορω μονο με ενα Modenas Kriss star 125......

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Νέο μέλος
    Μόλις τώρα συνειδητοποιώ οτι θα πάρω κάτι που δε θα μου αρέσει και σφίχτηκε το στομάχι μου. Βέβαια καλυτέρο απο το να σκοτωθώ. Τουλάχιστον μπορώ να ελπίζω σε κάτι που δε θα είναι σκουτεράκι ή παπάκι ; Νομίζω οτι θα μπορέσω να συμβιώσω με ένα μικρό street μέχρι να μάθω (cbf250 , vtr250 αλήθεια ποτε θα ρθει ελλάδα αυτό . Και το νιντζάκι είναι ωραίο αλλά είπαμε .. βαλιτσάκι γιόκ .

μετα ομως απο κανα χρονο..........θα εισαι και ανετος........

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

Re: Re: Re: Πρώτη μηχανή

Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
    ΣΥΜΦΩΝΩ απολυτα......

κατι σαν τα παραπανω να μαθεις και να δεις πως ειναι να κυκλοφορεις με 2 τροχους, τι να προσεχεις και πως να κινησαι (χωρις να ψαχνεσαι για συμπλεκτες και τα σχετικα) και στην συνεχεια το CBF600S ABS το οποιο ειναι περαν του δεοντως φιλικο και ευκολοχρηστο για χρηση σαν 'μηχανη" πια !!
    ναι αλλα μαθαινοντας σε αυτοματο (γκαζι φρενο...) δεν θα "καλομαθει" ?

παρε το SCrambleraki ΚΑι οταν εισαι ετοιμος το συζηταμε για ενα ωραιοτατο Buellακι ή και STreet Triple .....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1223893245_cross city.jpg 
Προβολές:	166 
Μέγεθος:	41,1 KB 
ID:	161960
    Accipere quam facere praestat injuriam

Greg HondaYamahaκης Το avatar του/της moutoulos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από periman
    Και εγώ πιστεύω είσαι λάθος ...
    Αναφέρεσαι στη τιμή, μα αυτή τη στιγμή ο τίτλος δεν λέει "Τι να πάρω με 7000ε",
    και να σου προτείνουμε υποτίθεται ποιά είναι η καλύτερη μηχανή ...

Έχεις άλλα να ασχοληθείς πριν απο αυτά, δεν έχεις ιδέα (μη με παραξηγήσεις,
    με τη καλά έννοια στο λέω) απο δυο τροχούς. Πρέπει να μάθεις τη "φιλοσοφία"
    κίνησης των δυο τροχών (πω πω τι είπα ), και μετά να μπείς σε αυτό το τρυπάκι ...

Ενας ακόμα λόγος που επιμένω όπως σου είπα και παραπάνω για scooter, είναι οτι
    αναφέρθηκες για πόλη, αγοράζωντάς το λοιπόν μπορεί να σε βολέψει τόσο, που τελικά
    να μην αγοράσεις καν μηχανή, έχει συμβεί γι'αυτό σου το λέω.

Επίσης λες οτι δεν είσαι και 17 ..., δεν ήξερα οτι μόνο οι πιτσιρικάδες έχουν CVT (αυτόματο).
    Δεν νομίζω να είναι ντροπή να είσαι 25 και να έχεις beverly. Απλά έχεις μια προκατάληψη
    για τα scooter, πάντως να ξέρεις οτι και η καλύτερη μηχανή "γονατίζει" μπροστά σε ένα
    scooter, όταν πρόκειται να κάνεις τις δουλειές σου μέσα στη πόλη .

Και εγώ είμαι 37 και μέσα στη πόλη ... RUNNER VXR , γεροντόκαυλος ....

παλι HONDA ρε παιδια??
    φιλε μου καλε ακου μια γνωμη ακομα
    οχι αμεσως στα τετρακιλυνδρα θηριακια
    οχι σε μηχανες που πιανουν τα 100 σε 4 δευτερα
    οχι σε βαρη που ακουνε σε 210 κιλα και πανω
    οχι σε ογκους μεγαλους δισκινητους--που θελουν καποια τριβη για να τους διαχειριστεις

μην το βιαζεσαι ---ξεκινησε πιο ομαλα--και οταν εισαι ετοιμος θα το νοιωσεις και θα πας προς τα πανω---εσυ ομως να το νοιωσεις οχι επειδη καποιος απο δω θα σου πει παρτο δεν ειναι τιποτα--να ξερεις εσυ ποσο θ ανοιξεις το βημα σου--οχι με ποδια ....αλλου

καλη αγορα σε οτι αποφασισεις
    θεε ποσο μπλε ξοδεψες για να μη σε βλεπω!!!
    Ο. ΕΛΥΤΗΣ

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 140
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2007, 08:29
  2. Πρώτη μηχανή Gs500 ερωτήσεις
    από filtatos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 10:58
  3. Πρώτη μηχανή...?Δίλλημα...
    από Horhito στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 18/10/2006, 12:04
  4. πρώτη μηχανή..?
    από Ksames στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/05/2006, 00:56
  5. Fazer 600 για πρώτη μηχανή?
    από the_passenger στο forum Yamaha Fazer