Αυτό είναι το καλύτερο ...Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
μπορείς και να μην κάνεις τίποτα και απλώς να ρισκάρεις τυχόν προστιμο αν σε σταματήσουν βέβαια έχει πολύ ακόμα για να τελειώσει το έτος, αλλά αυτό είναι δική σου επιλογή
Αυτό είναι το καλύτερο ...Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
μπορείς και να μην κάνεις τίποτα και απλώς να ρισκάρεις τυχόν προστιμο αν σε σταματήσουν βέβαια έχει πολύ ακόμα για να τελειώσει το έτος, αλλά αυτό είναι δική σου επιλογή
Και την αποδειξη να εχεις χασει, δε πληρώνεις διπλάσια την κανονική τιμή του, καθως στα αρχεία τους εχουν καταχωρημένη την πληρωμη σου, απλά είναι λιγο πιο περίπλοκη η διαδικασία, από το αν ειχες την απόδειξη.
--------------------------------------------------------------------------------------------
10. ΚΛΟΠΗ, ΑΠΩΛΕΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ κ.τ.λ. ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ
Σε περίπτωση κλοπής, απώλειας ή καταστροφής του ειδικού σήματος ο κάτοχος δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση προμήθειας νέου σήματος.
Στην περίπτωση αυτή επιβάλλεται πρόστιμο 30 ευρώ, ενώ το νέο σήμα χορηγείται χωρίς άλλη επιβάρυνση.
Εάν για το όχημα προβλέπονται τέλη κυκλοφορίας κατώτερα του ανωτέρω προστίμου των 30 ευρώ, το πρόστιμο σε περίπτωση προμήθειας νέου σήματος περιορίζεται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας.
Εννοείται ότι, στην περίπτωση αυτή το νέο σήμα θα χορηγείται μόνο από τις Δ.Ο.Υ., εφόσον προσκομισθεί η σχετική απόδειξη πληρωμής του κλαπέντος, απωλεσθέντος ή καταστραφέντος σήματος, με την επιφύλαξη, όμως, της επιβολής προστίμου για μη επικόλληση (περί του οποίου κατωτέρω).
Στη νέα υπεύθυνη δήλωση ή το διπλότυπο θα αναγράφεται απαραίτητα ότι το νέο σήμα χορηγείται δωρεάν σε αντικατάσταση καταστραφέντος, απωλεσθέντος ή κλαπέντος.
Υπενθυμίζεται ότι, για την εξυπηρέτηση κατόχων οχημάτων που δηλώνουν ότι έχουν χάσει τις αποδείξεις των σημάτων που αγόρασαν αρχικά, έχει καθορισθεί η κατωτέρω διαδικασία :
α. Ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει στη Δ.Ο.Υ., από την οποία επιθυμεί να προμηθευτεί το νέο σήμα, την απώλεια της ως άνω απόδειξης πληρωμής.
β. Η Δ.Ο.Υ. από την σύνδεσή της με τη Γ.Γ.Π.Σ. (μέσω Η/Υ) θα εκτυπώνει πληροφοριακό δελτίο με τις καταβολές τελών κυκλοφορίας. Το πληροφοριακό αυτό δελτίο, εφόσον βέβαια από αυτό προκύπτει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, θα σφραγίζεται και θα αντικαθιστά την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, για την προμήθεια του νέου σήματος.
γ. Εάν η Δ.Ο.Υ. δεν έχει δυνατότητα εκτύπωσης του προαναφερθέντος πληροφοριακού δελτίου, θα επικοινωνεί αμέσως με την 32η Δ/νση της Γ.Γ.Π.Σ., είτε τηλεφωνικά (2104802656) είτε με FAX (2104802669) και θα ζητάει πληροφορίες για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος, δηλώνοντας τον αριθμό του FAX της.
Εννοείται ότι η ανωτέρω διαδικασία θα ακολουθείται και όταν, για οποιοδήποτε άλλο λόγο, ζητείται η διαπίστωση της καταβολής τελών κυκλοφορίας με προμήθεια ειδικού σήματος, λόγω απώλειας της σχετικής απόδειξης πληρωμής.
---------------------------------------------------------------
κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.
jfx...στο λέω υπεύθυνα και με υπογραφή... στην εφορία κανείς δεν θα ψάξει να βρεί την καταχώρηση πληρωμής. Απλά θα σου επιβάλουν το πρόστιμο.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Δεν εχω λόγο να σε αμφισβητήσω, καθως δεν εχω εμπειρία με τη συγκεκριμενα διαδικασια ( το ειχα χασει κοντα στην αλλαγη του χρονου :P )
ομως επισυναπτω τι λεει ο νομος ωστε να ξερουμε τα δικαιωματα μας και να τα απαιτήσουμε οταν θα χρειαστει.
Ειναι απο την εγκύκλιο ΠΟΛ.1123/24.10.2006
και λογικα θα ισχυει και για τις επόμενες χρονιές.
κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.
Αν θες σου πουλάω το δικό μου!! Δεν το έχω κολλήσει ποτε!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sorry για το σπάμ