Κάποτε είχα διαβάσει σε μια υπογραφή ενός συμφορουμίτη εδώ μέσα κάτι αντίστοιχο με το «πάνω από όλα είμαστε όλοι πεζοί» - η κάτι τέτοιο. Γενικώς πάντως σε πολλά φόρουμ και πέρα από του φίλου την υπογραφή επικρατεί μια αποστειρωμένη και politically correct άποψη απέναντι στους πεζούς περί των δικαιωμάτων τους στους δρόμους πάντα σε συνάρτηση με το γεγονός των ανύπαρκτων διαβάσεων και πεζοδρομίων και της ανεγκέφαλης ομολογουμένως στάθμευσης των μηχανοκίνητων.
Πριν από κανα 2 χρόνια είχε συσταθεί και το «είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου να ναι» γκρουπ και ειχε και μεγάλη αποδοχή. Κτλ κτλ. Λίγο ως πολύ γνωρίζετε την όλη κατάσταση.
Αυτό που ήθελα να πω είναι το εξής (για να το βγάλω και από μέσα πια).
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου!!! Στα αμελέτητα μου!!!!!!! :a29:
Και εξηγούμε:
Οι παραβάσεις που πραγματοποιούνται από τους πεζούς στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας καθημερινά είναι τόσες πολλές που όλοι οι κάγκουρες της Ελλάδας να μαζευτούν δεν θα μπορέσουν ουτε με τα κιάλια να τους δουν. Απαίσια συμπεριφορά. Όπου θέλουν περνούν τους δρόμους, οπου και όποτε θέλουν κοιτούν εάν έρχεται αυτοκίνητο η μηχανή. Όταν και μόνο φοβηθούν (αίσθημα της αυτοσυντήρησης) κοιτούν εάν έρχεται μηχανοκίνητο στο δρόμο.
Εάν δε είναι παπάκι στο δρόμο (οπότε και μικρός ο φόβος) δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Ξεκινούν να περνάνε το δρόμο αγέρωχοι. Και διάβαση να υπάρχει 10 βήματα παραπέρα δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Ξεκινάνε να περνάνε τον δρομο όπου να ναι, θεωρώντας ότι, ότι και να γίνει μπορούν να ανταπεξέλθουν. Μιλάμε για καγκούρικη συμπεριφορά ολικής. Τουλάχιστον οι κάγκουρες δεν το κρύβουν ρε γ@αμωτο. Βάρανε οι σκάστρες, οι φιλτροχοάνες και οι ελεύθερες εξατμίσεις από χιλιόμετρα μακριά ώστε ξέρεις πάντα ότι έρχονται βρε αδερφέ.
Εδώ μιλάμε για εκατομμύρια incognito κάγκουρες που κυκλοφορούν κάθε μέρα στους δρόμους με ταγέρ, κουστούμια, φούστες, φόρμες, ράσα κτλ. Ουτε ξέρεις από πού θα σου έρθουν και ουτε σε προειδοποιούν για την καγκουριά που θα πράξουν μπροστά σου.
Και δεν μιλαώ για κάγκουρες που μόλις πάρκαραν την αμαξάρα τους η τη μηχανάρα τους. Μιλαώ για καθως πρέπει κυρίες και κυρίους, παππούδες και γιαγιάδες, μικρά παιδιά και μη.. κτλ κτλ Μιλάω για πραγματικούς καθωσπρέπει πεζούς (εάν υπάρχει τέτοια κατηγορία ανθρώπων).
Τελος πάντων το ξέρω ότι δεν υπάρχει αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μιλάω για τους οδηγούς αυτοκινήτων οπου έχουν επηρεαστεί από την καγκουρίστικη συμπεριφορά τους στους δρόμους ως οδηγοί οπότε κάνουν τα ιδια και ως πεζοί, αλλά αυτούς που ενδεχομένως παραπονιούνται για την συμπεριφορά των μηχανοκίνητων απέναντι τους.
Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Όπου και όπως να ναι περπατούν στους δρόμους.
PS. Φυσικά και ξέρω τους λόγους για τα άνωθεν. Φυσικά και ξέρω ότι φταίει το γεγονός ότι δεν μπορούμε να απομονώσουμε ένα συγκεκριμένο γκρουπ, τάξη, ομάδα για να προσδώσουμε αδυναμίες μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο. Φυσικά γνωρίζω ότι φταίει γενικώς η νοοτροπία μας ως λαός και οι κακές συμπεριφορές δεν μπορούν να απομονωθούν σε συγκεκριμένο κλάδο και ομάδα. Τα ξέρω όλα αυτά. Ήθελα να το βγάλω γιατι επικρατεί μια ηλίθια άποψη περι «αδύναμης» και «ανυπεράσπιστης» ομάδας ανθρώπων απέναντι στην λαίλαπα των μηχανοκίνητων. Ρε άντε γεια ρε………