Εγώ θα λεγα να το ξανασκεφτείς, ή μάλλον να το ξανασκεφτούν οι γονείς σου. Η μηχανή δεν είναι ποδήλατο και σίγουρα δεν είναι να μπορείς να ελέγξεις την ίδια την μοτοσυκλέτα.
Η μηχανή πρώτα από όλα απαιτεί σύνεση, οδηγική παιδεία, ωριμότητα, υπευθυνότητα, εμπειρία. Είμαι 23, ξεκίνησα πέρισυ με ένα 50ράκι μοτοσυκλετάκι, και τώρα πάω για την τρίτη μου μοτοσυκλέτα. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που ξεκίνησα στα 22 έχοντας πρώτα 6ψήφιο αριθμό χιλιομέτρων στο αυτοκίνητο και έχοντας ΔΕΙ πολλά. Παρόλα αυτά προτίμησα να ξεκινήσω με ένα 50ράκι..
Ξεκινάς με πολύ κακές βάσεις, με τρόπο ανεύθυνο, και επηρεαζόμενος από την ηλικία σου. ΔΕΝ μπορείς να οδηγήσεις νόμιμα 125 cc.- Τι σημασία έχει που το μηχανάκι θα είναι στο όνομα του πατέρα σου? Ακόμα και ασφαλισμένο να είναι το μηχανάκι αν προκαλέσεις ατύχημα και φταις (Και μην μου πεις ότι δεν θα προκαλέσεις γιατί είσαι χεράς και θα οδηγάς προσεκτικά) στην καλύτερη θα πληρώσεις υλικές ζημιές στην χειρότερη θα πληρώνεις μια ζωή και οι δικοί σου θα έχουν νομικές συνέπειες.
Θες κάτι "γρήγορο". Πάρε ΤΑΞΙ. Οδήγησες 3-4 φορές ένα παπί και νομίζεις ότι μπορείς να δαμάσεις οτιδήποτε.
Για το δικό σου καλό, ξανασκέψου το, υπάρχουν ένα σωρό μοτοσυκλετες, κανονικές μοτοσυκλέτες 50 κ.εκ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ), οι οποίες αποδίδουν πολύ καλά για τα κυβικά τους και θα σε μετακινούν με αξιοπρέπεια και θα είναι πολύ καλό σχολείο για σένα.
Εκτός αυτού θα τις πληρώσεις σχεδόν 2 φορές λιγότερο και δεν θα πληρώσεις μια περιουσία στις πρώτες 2-3 χαζοπτώσεις πλαστικά.
Όλα αυτά στα λέω φιλικά και μόνο, και κανένα όφελος δεν έχω, ούτε τον έξυπνο θέλω να σου κάνω. Απλώς ξέρω πόσο μη προφανή είναι σε ένα παιδί της ηλικίας σου. Επίσης έχε υπόψην σου ότι για μία διαδρομή μεγαλύτερη του 1 μέτρου, θες δια ροπάλου ΚΡΑΝΟΣ, ΜΠΟΥΦΑΝ, ΓΑΝΤΙΑ, ΜΠΟΤΕΣ.
Άντε γεια σου τώρα και καλή αναζήτηση. Αν αποφασίσεις να σκεφτείς πιο σωστά θα είμαι εδώ να σε βοηθήσω για κάποιο 50άρι, σε διαφορετική περίπτωση αρνούμαι να σε πάρω στο λαιμό μου.
![]()