Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Εδω φωτό o πατέρας μου κι η μητέρα μου με τη Vespa καπου στου Γκύζη, ηταν χωματόδρομοι τότε...
σεβασμός στους παλιούς μηχανόβιους...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Εδω φωτό o πατέρας μου κι η μητέρα μου με τη Vespa καπου στου Γκύζη, ηταν χωματόδρομοι τότε...
σεβασμός στους παλιούς μηχανόβιους...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
file yparxei enas mparmpas sti kesariani poy exei ena garaz kai paei kai xonei mesa vespes kai tis kanei san na bgikan molis apo to ergostasio.
tha peraso na ton rotiso an to kanei mono gia parti toy ..i analambanei k alloynoy ktl.
tha paro to til toy k tha se enimeroso apo ayrio.
Παιδια ενημερωνω απλα οτι επιδιωξα να πεσει στα χερια μου!
εψαχνα παλια μηχανη μηχανακι για να μαθω πανω σε αυτο!οποτε δεν θα απογοητευτω θα κανω οτι μπορω για να το φτιαξω!
Βασικα εργαλεια εχω!
Ορεξη δοξα τον Θεο,Αλλαχ ή οτιδηποτε αλλο εχω!
Λεφτα προσπαθω να βγαλω δουλευοντας!
Σιγα σιγα θα γινει!
Δεν θελω να την στειλω αλλου γτ ετσι θα χασω την ουσια!Δεν θελω να την οδηγαω απλα θελω να μαθω πανω σε αυτην!
Tpap ευχαριστω για τα βηματα!Ο σκοπος μου ειναι να την φερω στην κατασταση που βγηκε απο το εργοστασιο!
Vales ειμαι σιγουρος πως δεν θα της πανε οι φωτιες και τα μακρια πιρουνια!
ducasii καταλαβαινεις οτι δεν χρειαζεται να μπεις στον κοπο θελω να το κανω μονος μου!
Ποσο περιπου θα μου κοστισει ρε παιδια αυτο?
Και μιας και δεν ξερετε σε τι κατασταση ειναι μηχανικα ας πουμε οτι δεν θα αλλαξω τιποτα απο εκει μεσα!
You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.
Υπαρχει ενα καταστημα στη Πειραιως (Πουλιος ή Πουλος) που εχει παρα πολλα ανταλλακτικα για βεσπες.
Οτι χρειαστηκα οταν αναπαλαιωνα τη δικια μου τα ειχε ετοιμοπαραδωτα ή μου τα εστελνε καποιες μερες μετα
εμενα με ενδιαφερει παντως!Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
file yparxei enas mparmpas sti kesariani poy exei ena garaz kai paei kai xonei mesa vespes kai tis kanei san na bgikan molis apo to ergostasio.
tha peraso na ton rotiso an to kanei mono gia parti toy ..i analambanei k alloynoy ktl.
tha paro to til toy k tha se enimeroso apo ayrio.
:smilea:
Έχεις αμμοβολή στο γκαράζ σου...?Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
Ποσο περιπου θα μου κοστισει ρε παιδια αυτο?
Και μιας και δεν ξερετε σε τι κατασταση ειναι μηχανικα ας πουμε οτι δεν θα αλλαξω τιποτα απο εκει μεσα!
Την φαρνατζοδουλειά θα την κάνεις μόνος..?
Το χρώμα θα το ρίξεις εσύ..?
Αν ναι,
θα σου κοστίσει τα αντ/κά που θα χρειαστείς, τα διαβρωτικά/χρώματα και τα τηλέφωνα που θα κάνεις. Γιατί θα κάνεις πολλά.
Καλή συνέχεια...![]()
![]()
![]()
μαλλον μονο το χρωμα θα γινει απο εμενα!
τα αλλα κοστιζουν πολυ?
You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.
Μπραβο φιλε μου προχωρα με ορεξη και μη φοβασαι.
Το κοστος θα το βγαλεις μονο εσυ και να ξερεις πως απο τον προυπολογισμο σου θα πεσεις εξω σιγουρα ενα 20-30% προς τα πανω.
Αναλογα βεβαια με τη δουλεια που θελεις να κανεις και τι μπορεις να κανεις μονος σου.
Οπως και να εχει καλη δυναμη![]()
Αμμοβολη υπολογιζε 70-100 ευρω.Για να μην ριξεις μονος σου το χρωμα και γινει χαλια(υποθετω δεν εχεις φουρνο)βαλε αλλα 150-200 ευρω για ηλεκτροστατικη.Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
μαλλον μονο το χρωμα θα γινει απο εμενα!
τα αλλα κοστιζουν πολυ?
Ο Tpap εχει αναφερει σε αλλο ποστ καποια απλα αλλα πολυ χρησιμα βηματα.
Αναφερω οπως τα θυμαμαι.
Τραβας βιντεακι και φωτο απο οτι βγαζεις απο το μηχανακι.Τα τοποθετεις σε κουτια(εγω καποια τα εβαζα σε διαφανη σακουλακια και μεσα εβαζα κι ενα σημειωμα)και γραφεις τι ειναι μεσα.
Ξεκινας με το λυσιμο που ειναι ανεξοδο(καλα κουραγια) και μετα οργανωνεις τις δουλειες,τις ιεραρχεις και ξεκινας αναλογα με τα οικονομικα σου.Κοινως αν δεν εχεις χρηματα πας αργουτσικα.
Μολις κανεις το λυσιμο θα ψιλοαπογοητευτεις(μαλλον).ΜΗ ΜΑΣΗΣΕΙΣ γιατι μολις ετοιμασεις το πρωτο κοματι που θα βαλεις επανω η ευχαριστηση ειναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ.
![]()
![]()
![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
ξεκινησα με ενα καλο καθαρισμα οσο μπορουσα δλδ!
και να βρω ποιας χρονολογιας ειναι!
απο τον αριθμο του κινητηρα ειδα οτι ειναι vespa 1980 50 S
και απο τον αριθμο πλαισιου ειδα οτι ειναι 1979 S motor!
κατεβασμα manual και οτιδηποτε αλλο χρειαζεται απο διαγραμματα και οτι αλλο βρω!
ανταλλακτικα απο που παραγγελνουμε?
![]()
![]()
![]()
![]()
το περιεργο ομως ειναι οτι στο manual που βρηκα εδω http://www.scooterhelp.com/serial/V5...A1T.parts.html
την απεικονιζει την δικια μου σαν την απλη εκδοση!
αν δειτε δλδ στην αρχη του manual εχει την απλη εκδοση πρωτα φωτο και μετα την S!
η S εχει τετραγωνο φαναρι ενω η απλη στρογγυλο και εγω εχω αυτη με το στρογγυλο!
ο αριθμος κινητηρα και πλαισιου βγαινει οτι εχω την S!
τι μπορει να εχει πεχτει?
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΛΑ!Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
ξεκινησα με ενα καλο καθαρισμα οσο μπορουσα δλδ!
και να βρω ποιας χρονολογιας ειναι!
απο τον αριθμο του κινητηρα ειδα οτι ειναι vespa 1980 50 S
και απο τον αριθμο πλαισιου ειδα οτι ειναι 1979 S motor!
κατεβασμα manual και οτιδηποτε αλλο χρειαζεται απο διαγραμματα και οτι αλλο βρω!
ανταλλακτικα απο που παραγγελνουμε?
![]()
![]()
![]()
![]()
TO SITE TOY SAPILA SUPER!
ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΤΕΒΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!
ΤΟ ΒΕΣΠΑΚΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΚ! ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ Η VESPA ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΠΟΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!
Freedom
http://www.youtube.com/watch?v=sFNWe_EsUFg
Bmw R75/5 (1972) www.youtube.com/watch?v=GUYeaZGvp88
Honda ss50 (1976)
Ktm 125exc (2005)
Vespa 200px (1995)