Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 36

Θέμα: Πρώτες εμπειρίες στους 2 τροχούς

Νέο μέλος

Question Πρώτες εμπειρίες στους 2 τροχούς

Χαιρετώ την παρέα του forum, είμαι ένα ολόφρεσκο μέλος που εδώ και λίγο καιρό αποφάσισε να μπει στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Είμαι 25 χρονών έχω ύψος 1.70 και ζυγίζω 68 κιλά. Σκοπεύω να αντικαταστήσω το αυτοκίνητο με μηχανή, συνεπώς θέλω κάτι παντός καιρού και περιστάσεων. Ευελιξία στην πόλη, άνεση στα ταξίδια, χαμηλή κατανάλωση ανταλλακτικά και service και προφανώς κάτι στις διαστάσεις μου.

Σαν άπειρος αναβάτης (η μόνη 2τροχη εμπειρία που έχω μέχρι τώρα είναι ένα μικρό σκουτεράκι 90cc αλλά φαντάζομαι δεν έχει καμία σημασία) θέλω κάτι που να οδηγείται εύκολα και να μην ιδιαίτερα εκρηκτικό. Πρακτικότητα και ομορφιά, άνετη θέση, εύκολους ελιγμούς ανάμεσα από αυτοκίνητα αλλά και ταξίδια χωρίς στάσεις.

Μου έχουν προτείνει πολλά και διαφορετικά μοντέλα έχω ακούσει πολλές γνώμες και έχω μπερδευτεί πραγματικά πολύ γι αυτό θα ήθελα την βοήθειά σας σαν πολύ αρχάριος στον συγκεκριμένο χώρο. Σκέφτομαι κάπου στα 600 με 650 κυβικά και μέγιστη τιμή τα 8000? εφόσον μιλάμε για καινούργιο μοντέλο

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ .....

τδεν θελω να σε μπερδεψω....αν σου αρεσει το ALL around ONOFF θα ελεγα ενα XT με κανα 4-4μιση χιλιαρικα (μτχ)

για STREEt παρε ή Hornet ή SV650
    Accipere quam facere praestat injuriam

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    βερσυς
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Το θεμα ειναι να καταληξεις και σε μια συγκεκριμενη κατηγορια...εγω λεω αυτα:

Για on - off δικυλινδρο BMW F650GS (αν και νομιζω οτι εισαι οριακα σε budget)

Για on - off μονοκυλινδρο BMW G650GS (σε πολυ καλη τιμη και με ABS!)

Για street γυμνο Kawasaki ER-6n

Για street all round Yamaha XJ6 Diversion

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    καλως ηρθες
    συμφωνω κι εγω να καταληξεις πρωτα τι κατηγορια σαρεσει
    αν επισης θελεις καινουργιο η μεταχειρισμενο
    στην δευτερη περιπτωση,εχεις αρκετες επιλογες

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Μεταφερόμαστε στα Μοντέλα.

Για τσέκαρε κανά μτχ Fazer

Νέο μέλος
    Σας ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας!

Είμαι μεταξύ street και on-off
    Από street μέχρι τώρα έχω ξεχωρίσει cbf, fazer & hornet &
    από on-off μου αρέσει πάρα πολύ η V-strom αλλά έχω την εντύπωση πως δεν είναι για τα μέτρα μου και απ' ότι έχω διαβάσει είναι αρκετά ακριβή σε service και ανταλλακτικά..

Από bmw το G650GS δεν με ενθουσιάσει εμφανισιακά και οτιδήποτε άλλο ξεφεύγει οικονομικά. Επίσης δεν μου αρέσουν τα πολύ γυμνά μοντέλα ούτε και τα παραφουσκωμένα βέβαια

Σκέφτομαι για καινούργιο μοντέλο γιατί δεν έχω καθόλου πείρα και δεν θα ξέρω πως να ξεχωρίσω ένα καλοδιατηρημένο μεταχειρισμένο. Εξάλλου μέχρι 8000? πιστεύω πως έχω αρκετές επιλογές.

Και άλλη μια ερώτηση : το ABS τελικά είναι χρήσιμο σε μια μηχανή στους ελληνικούς δρόμους ή όχι; θα πρέπει να το προτιμήσω ή να το αποφύγω;

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MiSA
    Και άλλη μια ερώτηση : το ABS τελικά είναι χρήσιμο σε μια μηχανή στους ελληνικούς δρόμους ή όχι; θα πρέπει να το προτιμήσω ή να το αποφύγω;
    Να το προτιμήσεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    αν καταληξεις σε street,η honda cbf 600 ειναι μια πολυ καλη επιλογη

αν πας σε On-off,θα σου ελεγα καλυτερα το bmw f650gs,ταιριαζει πιο πολυ στον σωματοτυπο σου σε σχεση με την v-strom

κοιταξε λιγο και το kawasaki versus,δεν ειναι καθολου μα καθολου ασχημο...

Παλαιό μέλος
    καλημέρα και απο εμένα το versys ειναι μια πολυ καλη επιλογη ΑΛΛΑ θεωρώ ότι δεν σου κάνει λόγω ύψους. Είναι ψηλό και έχει και τα μαρσπιε σε περίεργη θέση που σου ανοίγουν τα πόδια και το κάνουν ακόμη πιο δυσκολο για κάποιον όχι πολύ ψηλό και σχετικά άπειρο.

Αυτο που αναφέρεις ότι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ενα καλοδιατηρημένο μοντέλο ειναι λογικό αλλά ένας μαστορας μπορεί, οπότε βρίσκεις το υποψήφιο μεταχειρισμένο το πας σε κάποιο μαστορα, παίρνεις διάγνωση και προχωράς ανάλογα.

Ο λόγος που επιμένω για μεταχειρισμένο είναι γιατί υπάρχουν πολλές μηχανές καλόσυντηρημένες μεταχειρισμένες αρκετά φθηνότερες από της καινούριες και δεν είνια απίθανο να σου πέσει η μηχανή έστω εν στάση έστω από το σταντ έστω από ένα ελιγμό για παρκάρισμα και τότε το κλάμα είνια λίγο λιγότερο αν είναι μεταχειρισμένη.

επίσης απο τα 8000 αφαίρεσε ένα σκασμο λεφτά για εξοπλισμό και δεν είναι κακό να σου μείνου και μερικά

Δες τα er f/n της kawa κάθισε πάνω τους και νομίζω θα τα κουμαντάρεις ευκολότερα και θα δενουν καλύτερα με το σωματότυπο σου

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Το CBF είναι μια πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν θες να κάνεις και ταξιδάκια με "τουριστικούς ρυθμούς"

Νέο μέλος
    Φίλε vstromgr δεν είχα ξεχάσει τον εξοπλισμό, ένα καλό κράνος, μπουφάν, μποτάκια και γάντια είναι σίγουρα στο πρόγραμμα.

Ανέβηκα χθες το βράδυ σε μία vstrom και μετά βίας ακουμπούσαν οι μύτες των ποδιών μου στο έδαφος, τραγική κατάσταση! :P

Η ER-6f μου άρεσε πολύ και νομίζω πως είμαι ανάμεσα σ αυτήν και στο cbf. Θέλω επίσης να δοκιμάσω να ανέβω και στο versys (αν και από φωτογραφίες δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε ιδιαίτερα η εμφάνισή του) για δω εάν μπορώ να το κουμαντάρω με άνεση

Έχετε να προτείνετε κάποιον καλό μάστορα στην Θεσσαλονίκη;

Παλαιό μέλος
    to versys θελει λιγο πιο πολυ μποι απο το vstrom οπότε forget it
    η θεσσαλονίκη φυσικά έχει μάστορες που θα δούν τη μηχανή που θα βρεις

την τελευταία μου μηχανή την αγόρασα απο αθήνα (καλύτερες τιμές απο θεσσαλονίκη)
    +επειδή δεν είμαι ο γκουρού των μηχανών την πήγα στα κεντρικά της σουζουκι όπου ήταν ευγενέστατοι!! είπα στον αρχιμαστορα ότι σκέφτομαι να την αγοράσω και να την ανεβάσω αυθημερόν θεσσαλονίκη και θέλω κάποιον να την τσεκάρει. Αφού την τσέκαρε την έκανε και μια καλούτσική βόλτα ο ίδιος και μου εδωσε το οκ να την αγοράσω. όταν είπα να τον πληρώσω μου είπε ότι δεν το συζητάει (!)
    Να σημειωθέι οτι ο πωλητής ήταν cool και δεν είχε προβήμα να μου τη δώσει να την παω για έλεγχο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES
    Κανένα TRANSALP σκέφτηκες? Τα κάνεις όλα όσα ζητάς, και δεν θα σε φοβήσει ποτέ και πουθενά

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
    Κανένα TRANSALP σκέφτηκες? Τα κάνεις όλα όσα ζητάς, και δεν θα σε φοβήσει ποτέ και πουθενά
    Αλλα ειναι ψηλοτερο απο το στρομ..

Το ερ6 ειναι πολυ καλη επιλογη για τα "κυβικα" σου

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Στους 8 ρεεε!!!
    από milaber στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 21/06/2004, 07:57
  2. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 10/06/2004, 20:42
  3. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2004, 18:40
  4. Πως ο Θεός έδωσε τις Δέκα Εντολές στους εβραίους!
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2004, 20:52
  5. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2004, 22:56

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ