15-45 πρωτη φορα ακουω μηπως εννοεις 15-50? ε λιγο θα ψιλοακουγεται το κιβωτιο το χειμωνα.γιατι δεν βαζεις το χειμωνα 10-40 που ειναι ψιλο και θα εισαι μια χαρα το χειμωνα και το καλοκαιρι επειδη βαραει η ελλαδιτσα υψηλες θερμοκρασιες βαζεις 15-50![]()
15-45 πρωτη φορα ακουω μηπως εννοεις 15-50? ε λιγο θα ψιλοακουγεται το κιβωτιο το χειμωνα.γιατι δεν βαζεις το χειμωνα 10-40 που ειναι ψιλο και θα εισαι μια χαρα το χειμωνα και το καλοκαιρι επειδη βαραει η ελλαδιτσα υψηλες θερμοκρασιες βαζεις 15-50![]()
Με τα Michelin Pilot Power δεν είμαι ευχαριστημένος πάντως προς το παρών. Περιμένω να τα δω και σε ταξιδι που πιστεύω ότι μόλις ζεσταθούν θα αποδώσουν καλά.
Το επόμενο λάστιχο που θα δοκιμάσω θα είναι ή το Metzeler M3 ή το Pirelli Diablo Corsa III με την ενισχυμένη στο κέντρο γόμα πιστεύω. Και αργότερα, αν όλοι λένε ότι τα Michelin 2CT είναι τα καλύτερα θα κάνω μια απόπειρα αν και το γεγονός ότι η διαγράμμιση είναι ακριβώς ίδια με τα Power με αποτρέπει από το να τα δοκιμάσω καν....
Έχει κανείς εμπειρία από τα Corsa III?Φαίνονται ιδανική περίπτωση πάντως...
...there's too much panic in this town...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Acanthor
Με τα Michelin Pilot Power δεν είμαι ευχαριστημένος πάντως προς το παρών. Περιμένω να τα δω και σε ταξιδι που πιστεύω ότι μόλις ζεσταθούν θα αποδώσουν καλά.
Το επόμενο λάστιχο που θα δοκιμάσω θα είναι ή το Metzeler M3 ή το Pirelli Diablo Corsa III με την ενισχυμένη στο κέντρο γόμα πιστεύω. Και αργότερα, αν όλοι λένε ότι τα Michelin 2CT είναι τα καλύτερα θα κάνω μια απόπειρα αν και το γεγονός ότι η διαγράμμιση είναι ακριβώς ίδια με τα Power με αποτρέπει από το να τα δοκιμάσω καν....
Έχει κανείς εμπειρία από τα Corsa III?Φαίνονται ιδανική περίπτωση πάντως...
EXO KANEI 20000 ME M3..(XORIS PADILIKIA)KAI ME 5000 EKSOTERIKO...
EIMAI GIA ALLAGH....KAI PALI TA IDIA THA VALO...GIA MENA..TO GOUSTARO..GIATI ZESTENETE
GRHGORA....KAI OPOU TO XOSEIS....BENEI TEZA![]()
![]()
Πανελλήνια Μαζωξη= https://www.youtube.com/watch?v=E7br3lG6b9M
Επαναφέρω κι αυτό το θέμα για τα λάδια μια που πέρασα από χόντα μεριά και με ψιλοκούφανε ο μάστορας. 10W-30 λέει γιατί δουλεύει καλύτερα λόγο v-tec και μου δειξε ένα μπουκάλι λάδι honda 10W-30 ορυκτό που το αλλάζεις λέει κάθε 3000km. Τα έβαλε κανείς? Καλά τα λέει ο μάστορης (για το 10w-30) ή να ακολουθήσω την πεπατημένη 10w-40?
Fun Is Not A Straight Line
οτι ειχα v2 η v4...τοθ εβαζα σιλικολαιν...το 15.50...φουλ σινθετικ..Αρχικά δημιουργήθηκε από Arximandritis
Επαναφέρω κι αυτό το θέμα για τα λάδια μια που πέρασα από χόντα μεριά και με ψιλοκούφανε ο μάστορας. 10W-30 λέει γιατί δουλεύει καλύτερα λόγο v-tec και μου δειξε ένα μπουκάλι λάδι honda 10W-30 ορυκτό που το αλλάζεις λέει κάθε 3000km. Τα έβαλε κανείς? Καλά τα λέει ο μάστορης (για το 10w-30) ή να ακολουθήσω την πεπατημένη 10w-40?
και μερικεσ φορεσ το 10.40....ιμισινθετικ
εχουν μια μικρη διαφορα στην τιμη..οχι πολυ
.
ειναι κοκκινα σαν αιμα..και εχουν και ενισχυτικό κιβωτιου
Το 10W-40 είναι ok γενικά αλλά μου έκανε εντύπωση το 10-30 που πρότεινε η αντιπροσωπία και έχω την περιέργεια να δω-μάθω πώς δουλεύει το μηχανάκι μ' αυτό.
Για κατηγορία δεν το συζητάμε, χαλαρά ημισυνθετικό αν όχι 100%.
Η Honda προτίνει σε όλα τα μηχανάκια της 10/30 και ο δικός μου ο μάστορας επέμενε για το δικό μου (CBR600RR) και δεν σήκωνε κουβέντα και μου έβαλε ημισυνθετικά 10/30 και το βλέπω μία χαρά προς το παρόν το εργαλείο. Πάνω στην συζήτηση μου είπε και ότι και στο vfr μπαίνουν τα ίδια
Raised from the Dead
Για όλα τα οχήματα βγαίνει μια γενική προδιαγραφή και από εκεί και πέρα δίνουν και πινακάκι με τα ιξώδη που επιτρέπουν να παίξεις ανάλογα με τις θερμοκρασίες. Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα ακούσει να επιμένουν σε 10-30 για μηχανάκι και φυσικά δεν με χαλάει καθόλου.
Το θέμα είναι πού βρίσκεις 10W-30 ημισυνθετικό. Αυτά της honda είναι ορυκτά.
Τι μάρκα σου έβαλε Λάζαρε και κάθε πότε είπε να τα αλλάζεις? (Κάτι μου λέει ότι θα είναι Ιpone...)
Εδώ το παλικάρι με είπε κάθε 3000(!!!).![]()
Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε όλη την ώρα...
Άμα σου πω ότι δεν θυμάμε? Είναι όμως το μοναδικό από ότι μου είπε. Είναι απευθείας από αμερική (Made in USA έγραφε πάνω) και το μπουκαλάκι ήταν γκρί Σκούρο με μπλέ ετικέτα. Εάν θέλεις να πάω κάποια στιγμή και να δω τι ήταν. Επίσης μου είπε αλλαγή όπως προβλέπει ο κατασκευαστής δηλαδή κάθε 12χιλ αλλά για ακόμα καλύτερα μου είπε κάθε 6χιλ εάν θέλω να μην έχω ποτέ καμία υπόνοια και καλυτερα να αλλαζω πάντα μαζί και το φίλτρο λαδιού.
Raised from the Dead
Εdit:
6000 με ημισυνθετικό είναι οριακά, 12 ειδικά σε SS μου κάνει για υπερβολή.
Το βλέπεις πώς πάει με το σασμάν και τα αλλάζεις νωρίτερα αν χρειαστεί.
Γκρι με μπλε ετικέτα.... από USA... ποιό να' ναι? Όταν και αν τύχει να ξαναπάς ρώτησέ τον.
Για τo φίλτρο πιστεύω είναι καλό να το αλλάζεις σε κάθε αλλαγή λαδιού. Άμα το αφήνεις είναι ένα πράμα σα να κάνεις μπάνιο και να μην αλλάζεις σώβρακο.![]()
Ε ναι και για αυτό είπε αυτός κάθε 6χιλ και φίλτρο.
Θα προσπαθήσω αύριο να περάσω για να το δω και να σου πω
Raised from the Dead
σε βλεπω σε τρωει ......χτυπα ντε μια βεφα ματαχιρο τωρα που ειναι τσαμπα...σαν δευτερο μηχανακιΑρχικά δημιουργήθηκε από Lazaros32
Ε ναι και για αυτό είπε αυτός κάθε 6χιλ και φίλτρο.
Θα προσπαθήσω αύριο να περάσω για να το δω και να σου πω
αφου μεσα σου κυλάει....βιεφαρισιο αιμα...![]()
Μα μόλις το εδωσα πριν 15 μέρες για να πάρω το CBR για πίστα
Λοιπόν τα λαδάκια που λέω είναι made in USA σφραγισμένα 10/30 ημισυνθετικά και είναι Spectro
Raised from the Dead
Semi synthetic, Synthetic, Fully synthetic, είναι έννοιες πολύ σχετικές. Σχετικά post, πολύ ενδιαφέροντα, υπάρχουν και στο moto.gr![]()
Τα λάδια καλύτερα να τα χωρίζουμε σε Group III, Group IV ή PAO, Group V ή Εστέρες.
Γενικά καλύτερα και ανθεκτικότερα στην χρήση είναι όσο ανεβαίνουμε group.
Εγώ χρησιμοποιώ τελευταία εστέρες. Το τι είναι κάθε λάδι που χρησιμοποιούμε μπορούμε να το βρούμε στο δίκτυο στα site των εταιριών. Το σωστό είναι να το αναφέρουν.
Βέβαια το αντεπιχείρημά τους είναι τι σε νοιάζει από τι είναι κατασκευασμένο αν λειτουργεί το ίδιο καλά από ένα υψηλότερης ομάδας....
Wo Es war, soll Ich werden