Σελίδα 12 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 27891011121314151617 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 298

Θέμα: Κάνναβη...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από metalheart
    Από την άλλη μερια όμως γνωριζω και άτομα που "πινουν" και πίνουν χρόνια και δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα ποτέ κ άτομα που προσπάθησαν και ξέφυγαν από την πρέζα και πλέον έχω πειστεί αμετάκλητα οτι παρόλα αυτά που λένε για το πόσες φορές θέλει να εθιστείς και ιστορίες τούμπανα ότι αν το ξεκινήσεις αυτό το πράγμα οδηγήσε με μαθηματική ακρίβεια και σε ποσοστό 99% στον τάφο. Αλλά επειμένετε να το συγκρίνεται με την κάναβη.

Ακριβώς αυτό φίλε. Συμφωνώ απόλυτα και αυτά έχουν δει κι εμένα τα μάτια μου, κι ας μου λένε εδω μεσα ότι έχω γεροντιστικες απόψεις.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Ακριβώς αυτό φίλε. Συμφωνώ απόλυτα και αυτά έχουν δει κι εμένα τα μάτια μου, κι ας μου λένε εδω μεσα ότι έχω γεροντιστικες απόψεις.
    Για την πρέζα μιλάω , όχι για τον μπάφο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Για την πρέζα μιλάω , όχι για τον μπάφο
    Ναι κι εγώ. Τα εχω γραψει παραπάνω, μάλλον δεν τα έχεις διαβάσει.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Ναι κι εγώ. Τα εχω γραψει παραπάνω, μάλλον δεν τα έχεις διαβάσει.
    Απλά δεν θυμάμαι ποιος εγραψε τι ακριβώς, τα διαβασα όλα παντως τέλος πάντων απλα για αποφυγή παρεξηγήσεων το έγραψα

Να πω κάτι εγώ αν μου επιτρέπεις.

Τι σχέση έχει τώρα η κάνναβη με την πρέζα? Το ένα δεν σε εθίζει το άλλο σε εθίζει.

Μπορεις να κάνεις χρήση κάνναβης όποτε θέλεις και να την διακοπτεις για όσο διάστημα θέλεις.
    Μια φορα να πάρεις πρέζα όμως τελείωσες. Δεν υπάρχει επιστροφή.

Αφου βλεπεις οτι ο κοσμος εχει μαθει και συνδεει το χορτο με την εννοια "ναρκωτικο" και μαλιστα στο ιδιο καζανι με την πρεζα, την κοκα κτλ... τι ψαχνεις να βρεις ρε φιλε?

Επισης μεσα στην αγνοια του βαζει στο ιδιο καζανι εργαστηριακα "προϊοντα" οπως το skunk με τη φυσικη κανναβη... κατι σα να συγκρινεις δηλαδη την φυσικη (βιολογικη) ντοματα που φυτρωνει στη φυση μονη της, με αυτη του θερμοκηπιου που ειναι "εκτος εποχης", τιγγα στη "πρεζα" και στα φυτοφαρμακα...

Ενω ΔΙΤΥΧΩΣ το αλκοολ και το τσιγαρο (αυτο κι αν ειναι ναρκωτικο!) που χαρη σε αυτο τα μισα νεκροταφεια και νοσοκομεια ειναι γεματα, επειδη μεγαλωσαμε με αυτα γυρω μας δεν ειναι taboo... οπως ειπες κι εσυ, ΟΛΑ ειναι θεμα νοοτροπιας τελικα!
    money cant buy me love !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Το "παν μέτρον άριστον" χωράει εδώ ;
    +900
    money cant buy me love !!!

...ο θεατής μου !!! Το avatar του/της AVATOS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
    Αφου βλεπεις οτι ο κοσμος εχει μαθει και συνδεει το χορτο με την εννοια "ναρκωτικο" και μαλιστα στο ιδιο καζανι με την πρεζα, την κοκα κτλ... τι ψαχνεις να βρεις ρε φιλε?

Επισης μεσα στην αγνοια του βαζει στο ιδιο καζανι εργαστηριακα "προϊοντα" οπως το skunk με τη φυσικη κανναβη... κατι σα να συγκρινεις δηλαδη την φυσικη (βιολογικη) ντοματα που φυτρωνει στη φυση μονη της, με αυτη του θερμοκηπιου που ειναι "εκτος εποχης", τιγγα στη "πρεζα" και στα φυτοφαρμακα...

Ενω ΔΙΤΥΧΩΣ το αλκοολ και το τσιγαρο (αυτο κι αν ειναι ναρκωτικο!) που χαρη σε αυτο τα μισα νεκροταφεια και νοσοκομεια ειναι γεματα, επειδη μεγαλωσαμε με αυτα γυρω μας δεν ειναι taboo... οπως ειπες κι εσυ, ΟΛΑ ειναι θεμα νοοτροπιας τελικα!

+750s
    ...που να στα λέω κύριε πρόεδρε!

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Η σχιζοφρένεια σαφώς και δεν πετάγεται από μόνη της. Όχι εφόσον δεχθούμε ότι υπάρχει ως ασθένεια αυτό είναι άτοπο που λες. Ασθένεια είναι του μυαλού! Ούτε εφόσον ούτε τίποτα. Η κάνναβη "βοηθάει" όπως λες αν και όπως σου ξαναλέω αυτή είνάι μία καινούργια θεωρία η οποία προήλθε αρχικά από Σουηδούς επιστήμονες τα τελευταία χρόνια και σου ξαναλέω αμφισβητείται από αρκετά σοβαρούς επιστήμονες και σίγουρα η σύνδεση κάνναβης-ψυχασθένειας επίσης δεν είναι αποδεκτή από πολούς.
    Όσο για την ερώτηση σου αν ένας που καπνίζει συστηματικά μπορεί να εργαστεί κανονικά η απάντηση είναι απλή. Εξαρτάται πάντα μα πάντα από το άτομο και την χρήση!
    Δηλαδή. Πολλοί μα πάρα πολλοί το χρησιμοποιούν ως ηρεμιστικό κατά μία έννοια. Όταν γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους καπνίζουν για να ηρεμήσουν. Σε πληροφορώ πως αυτό είναι πολύ διαδεδομένο ιδιαίτερα στην Ευρώπη και ναι εργάζονται κανονικότατα. Όπως σου είπα και πολοί φοιτητές κάνουν χρήση και ναι παίρνουν κανονικά πτυχίο και όλα.

Στο ξαναλέω το πρόβλημα με τέτοια σύσκολα ζητήματα είναι πως πολλές έρευνες ΚΑΙ από τις δύο πλευρές είναι κατευθυνόμενες και υποκειμενικές.
    Εφοσον λες πως η σχιζοφρενεια ειναι ασθενεια και το δεχεσαι αναμφισβητητα,πηρα την απαντηση που ηθελα.δε χρειαζεται να συζητησουμε κατι αλλο!τωρα το ποσοι την χρησιμοποιουν την κανναβη ειναι αλλο θεμα και δεν υπαρχουν επισημα νουμερα,ειναι απλα προσωπικες εκτιμησεις
    The sickness

A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Δεν διαβασα Ολες τις σελιδες.... ΔΕΝ ειμαι υπερ της κανναβης...ΟΥΤΕ κατα.....

απλα θελω να επισημανω πως η κοινωνια μας εχει και αλλους Εθισμους που σε κρατανε δεσμιο σε μεγαλυτερο βαθμο απτο χασις...... το αλκοολ.... η ζαχαρη.... το τσιγαρο ... το Champions league.... υπαρχει κολλημα για καθε ενα απο μας τα προβατακια....

ΕΚΕΙ που θα πω οτι νευριαζω...ειναι πως ΠΟΛΛΟΙ οδηγοι ΟΔΗΓΟΥΝ 2τροχα-4τροχα υπο την επηρεια καναβης , καθως ο ελεγχος στην χωρα μας ( το αντιστοιχο Ναρκοτεστ) δεν ειναι ακομα ουτε σε πρω'ι'μο σταδιο ..... Και εκει αρχιζουν οι ενστασεις μου....

τεσπα.... αν οδηγας τσοπερ ...συμβαδιζει με τους ρυθμους οδηγησης....αλλα αν βγεις φτιαγμενος πανω στο BUSA..... εισαι σφαιρα 200κιλα που ψαχνει να σκοτωσει ....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1208587215-mary-jane-weed.jpg 
Προβολές:	154 
Μέγεθος:	74,8 KB 
ID:	164359
    Accipere quam facere praestat injuriam

κι εκει ειναι ολο το νοημα.οποιος διατυμπανιζει πραγματα περι προσωπικης ελευθεριας ειναι αλλου νυχτωμενος για μενα.προσωπικη ελευθερια δεν υπαρχει γιατι εμεις οι ιδιοι ζηταμε παντα καποιον να μας κραταει απο το χερι σε μια η αλλη κατασταση.και η χρηση οποιασδηποτε ουσιας το δηλωνει αυτο.οποιος παντως μπορει να εγγυηθει πως μετα την χρηση,δε θα βγαινει εξω ουτε για περπατημα,τοτε δεν εχω κανενα προβλημα να αποποινικοποιηθει και να την πουλανε με το κιλο.αλλα ειμαι σιγουρος πως κανενας δε μπορει να το εγγυηθει αυτο
    The sickness

Δεν ξέρω το επάγγελμα σου φίλε μου. όσο για το άλλο δυστηχώς έχω χάσει άτομα και από ναρκωτικά και απο μηχανές και άτομα που καταστράφηκαν κυριολεκτικά απο το αλκοόλ. Αλλά και στις τρείς περιπτώσεις δεν θα κατηγορήσω ούτε τα ναρκωτικά ούτε τις μηχανές ούτε τις μηχανές για τον χαμό τους και πιστέυω οτι αν ρίξω σε αυτά τον χαμό τους απλά θα εθελοτυφλώ. Από την άλλη μερια όμως γνωριζω και άτομα που "πινουν" και πίνουν χρόνια και δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα ποτέ κ άτομα που προσπάθησαν και ξέφυγαν από την πρέζα και πλέον έχω πειστεί αμετάκλητα οτι παρόλα αυτά που λένε για το πόσες φορές θέλει να εθιστείς και ιστορίες τούμπανα ότι αν το ξεκινήσεις αυτό το πράγμα οδηγήσε με μαθηματική ακρίβεια και σε ποσοστό 99% στον τάφο. Αλλά επειμένετε να το συγκρίνεται με την κάναβη.

Υ.Γ. μπορεί να σου ακούγεται σαν βρισιά αλλά αφου σου αρέσουν τόσο οι μελέτες κατσε και διαβασε και καμμία για τισ επιπτώσεισ του αλκοόλ και πες μου με ποιά λογική κυκλοφορεί.
    Υ.Γ. 2 Πραγματικά νομίζεις ότι αν διαβάσεις 1000 φορές το twist of the wrist και δεις και 6000 gp και κάνεις και μία έρευνα πανω στο θέμα θα οδηγάς καλύτερα απο τον Rossi? νομίζω όχι. Στο θέμα του μπάφου πωσ ξέρεις οτι ξέρεις περισσότερα απο εμένα η' τον DrBig η' τον alximisti? Δυστηχως τα επειχηρήαμτα σου τελείωνου στο είδα και ξέρω. Και όλοι εμέις είδαμε και ξέρουμε κατι ρε φίλε. Δεν μιλάμε στον αέρα.
    Υ.Γ. 3 Το είπα και το ξαναλέω: Δεν μπορείς και δεν έχεις το δικαίωμα να πίνεις στην ελλάδα. και έπειδη είδα και φίλους μου να τραβιούνται και να στιγματίζονται επείδη απλά θέλαν να πιουν ένα τσιγάρο προσωπικά αποφάσισα ότι δεν αξίζουν τα τραβήγματα και το αγχος. Αν είναι να μου το βγάλουν απο την μύτη ας μην το πιώ καθόλου.
    συμφώνω στο ότι δε μπορείς να κατηγορείς τα ναρκωτικά ή τη μηχανη, έχεις πολύ δίκιο. Κατά τη γνώμη μου αυτό που φταίει είναι η παιδεία γύρο από τις εθιστικές ουσίες (από οικογένεια και κοινωνία). Από άποψη αριθμών και αντικειμενικά οι εθιστικές ουσίες που κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά στις περισσότερες κοινωνίες του κόσμου είναι το κάπνισμα (3 εκατομμύρια Θάνατοι κάθε χρόνο) και μετά το αλκοόλ και τα υπόλοιπα. Νομίζω πως όλη η αλήθεια συνοψίζεται σε αυτό που είπε ο φίλος srx400

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Μπορει το θρεντ να αφορα στην κανναβη αλλα εγω που ειμαι large τυπος σκεφτομαι και αυτους που γουσταρουν πρεζα,κοκο,εκσταση κλπ.Γιατι να μην επιτραπουν λοιπον αφου η χρηση τους με μετρο δεν σκοτωνει?Γιατι απαγορευεις σ αυτους τους ανθρωπους το δικαιωμα στη χρηση εσυ που εισαι κατα των απαγορευσεων?
    Η λογικη μου και η πειρα μου λενε οτι οταν ξεκινας με χορτο εχεις κατα πολυ αυξημενες πιθανοτητες να συνεχισεις με κατι αλλο.Η δικη μου λογικη λεει οτι δεν εχω αναγκη απο καμμια ουσια νομιμη η παρανομη για να νιωσω καλα.Η λογικη μου λεει οτι ειναι πολυ πιο επιπονο το να ξερεις ποιος εισαι και να "κυνηγας" την αυτογνωσια απο το να παραμυθιαζεσαι με τη συνδρομη καποιας ουσιας οτι εισαι καποιος αλλος.
    Η πειρα μου λεει οτι το να κυνηγας την ουρα σου και να αναλωνεσαι σε ανουσια πραγματα ειναι παιδικο.Οταν αυτο γινεται κι επικινδυνο...

Run Forest run
    Εγώ να συμπλήρωσω ότι η εύκολη λύση είναι να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα και να πίνεις τσιγάρα αλκοόλ και ότι άλλο θες αφού είσαι ελεύθερος και έχεις δική σου κρίση αλλά για σκέψου ρε φίλε τι θα γινόταν αν όλοι μεθούσανε τη πίνανε και φτιαχνόντουσαν συνέχεια. Για μένα οι εθστικές ουσίες είναι πρώτων, μέσο καταστολής ώστε να φτιαχνόμαστε και να μη μας αποσχόλούνε και πολλά πολλά, ώστε να καθόμαστε άπραγοι να μας εκμεταλεύονται, δεύτερον μια θαυμάσια πηγή κέρδους για πολυεθνικές και διάφορους άλλους μαφιόζους.

ΥΓ. δεν έχω πολύ ταλέντο ούτε μου αρέσει να γράφω σε κουτάκια, για αυτό και ίσως το ύφος μου δε φαίνεται ευγενικό αλλά δεν έχω την πρόθεση να προσβάλω κανέναν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από slowman
    συμφώνω στο ότι δε μπορείς να κατηγορείς τα ναρκωτικά ή τη μηχανη, έχεις πολύ δίκιο. Κατά τη γνώμη μου αυτό που φταίει είναι η παιδεία γύρο από τις εθιστικές ουσίες (από οικογένεια και κοινωνία). Από άποψη αριθμών και αντικειμενικά οι εθιστικές ουσίες που κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά στις περισσότερες κοινωνίες του κόσμου είναι το κάπνισμα (3 εκατομμύρια Θάνατοι κάθε χρόνο) και μετά το αλκοόλ και τα υπόλοιπα. Νομίζω πως όλη η αλήθεια συνοψίζεται σε αυτό που είπε ο φίλος srx400

Εγώ να συμπλήρωσω ότι η εύκολη λύση είναι να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα και να πίνεις τσιγάρα αλκοόλ και ότι άλλο θες αφού είσαι ελεύθερος και έχεις δική σου κρίση αλλά για σκέψου ρε φίλε τι θα γινόταν αν όλοι μεθούσανε τη πίνανε και φτιαχνόντουσαν συνέχεια. Για μένα οι εθστικές ουσίες είναι πρώτων, μέσο καταστολής ώστε να φτιαχνόμαστε και να μη μας αποσχόλούνε και πολλά πολλά, ώστε να καθόμαστε άπραγοι να μας εκμεταλεύονται, δεύτερον μια θαυμάσια πηγή κέρδους για πολυεθνικές και διάφορους άλλους μαφιόζους.

ΥΓ. δεν έχω πολύ ταλέντο ούτε μου αρέσει να γράφω σε κουτάκια, για αυτό και ίσως το ύφος μου δε φαίνεται ευγενικό αλλά δεν έχω την πρόθεση να προσβάλω κανέναν.
    3 μύρια θάνατοι από τα νόμιμα, και παρακάτω γράφεις για πολυεθνικές και μαφιόζους.... Να συμπληρώσω και τα κράτη που δεν θα πληρώσουν συντάξεις και περίθαλψη σε αυτά τα 3 μύρια? (η περίθαλψη σε εμφράγματα ξέρουμε και οι δύο ότι είναι συντομότατη - αν σε προλάβουν- καθώς και σε καρκίνους - η πλειονότητα παέι ιδιωτικά νοσοκομεία ή εξωτερικό) Και τα κράτη εισπράτουν από τσιγάρα και ποτά ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. Τους οποίους δεν θα εισέπραταν αν είχαν όλοι αυτοί οι ¨"κατεστραμένοι" (σχεδόν όλοι μας δηλαδή) 1-2 δεντράκια στο μπαλκόνι τους και έκαναν και την κηπουρική τους.

Οσο για το να μας κρατάνε "κάτω" συνήθως τα άτομα που πίνουν κανέναν μπάφο είναι πιό ψαγμένα από αυτά που μπεκρουλιάζουν στα mercedes και τα στριπτιζάδικα ανά την επικράτεια. (Ξεχάσαμε στους εθισμούς στις πουτάνες - sorry συμφορουμίτισες) από τις οποίες είναι γεμάτη αυτή η χώρα, και οι οποίες ΟΛΟΙ ξέρουμε από που και πως ήρθαν.

Το πόσο κατευθεινόμενα είναι αυτά που θέλουν κάποιοι να διαβάζουμε είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Μήπως να κάνεις ένα reality check και να αρχίσεις να κρίνεις με την δικιά σου κρίση? Δεν στην λέω, απλώς όλα όσα είπες και εσύ και κάποιοι άλλοι είναι τόσο by the book, που αναιρούν όλα τα επιχειρήματά σου ΕΥΚΟΛΑ.

Οσο για την μείωση χρήσης φούντας στην Αγγλία, απλά όταν το e εχει πάει στην Αγγλία 3-4 λίρες και χοροπηδάς όλο το βράδυ, τι να κάθεσε να στρίβεις να βρωμάς και να καρφώνεσαι.... Και εκεί να δεις ψυχωσικά σύνδρομα που παίζουν.

Και επιτέλους αυτή η σύνδεση φούντας με πρέζα... Ελέος λέμε. Οι εθισμοί είναι στο DNA μας. Κάποιοι άνθρωποι είναι επιρεπείς και κάποιοι όχι στους εθισμούς. Υπάρχει αρκετή -πρόσφατη- βιβλιογραφία για το θέμα. Αν το άτομο είναι επιρεπές θα πιεί ότι του βάλεις μπροστά του και θα συνεχίσει να πίνει μέχρι το τέλος. Τα παραμύθια του αν πιείς ένα γάρο έχεις υπογράψει σύμβαση με τους αφγανούς, είναι επιπέδου "αν τον παίζεις θα τυφλωθείς" τουλάχιστον.

Α και για αυτούς που αναρωτήθηκαν: Αν ανακαλύψω ότι ο γιός μου πίνει κανένα μπάφο, στα 16-17 δεν θα τρελαθώ κιόλας. Να του κάνω καμιά τράκα, ίσως. Αν ανακαλύψω ότι βαράει όμως, η πόρτα του σπιτιού θα κλειδώσει και αυτός θα είναι απέξω. Μεγάλες κουβέντες? Οσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι και μπορώ και θα το κάνω.

"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Ωραιο το παραμυθι σας με τις ταμπελες,την ειρωνια κλπ.Να σας αφηγηθω κι εγω ενα παραμυθι σε πρωτο προσωπο,οπως μου το εχει αφηγηθει ο καλυτερος μου φιλος(σημερα ο καλυτερος μου φιλος,παλιοτερα εχθρος μου).Το παραμυθι ειναι καταγραμμενο αλλα για λογους που ολοι θα καταλαβετε εχω αλλαξει καποια ονοματα και καταστασεις.Απο το παραμυθι ομως εμεινε η ουσια.Κι επειδη ειναι πολυ μεγαλο για να το γραψω ολο παμε στο ψητο.

"Αρχισα να πινω αρνταν στα 14.Δεν μου ελεγαν μια κι ετσι ξεκινησα το μαυρο.Ενα γαρο,κι αλλο ενα και το καπακι κι ολα καλα.Ενιωθα αρχοντας,μαγκας και πονηρος.Εφευγε το κεφαλι μου,πηγαινα με το μυαλο οπου γουσταρα και περναγα καλα.ΟΛΟΙ οι φιλοι μου επιναν.Αυτη η αισθηση της μαγκιας,της μαστουρας οταν οι αλλοι διπλα ηταν ξενερωτοι και χωμενοι στις μικροζωες τους δεν περιγραφεται.Το κριτηριο για να κανω καποιον παρεα ηταν αν ακουγε την ιδια μουσικη με μενα,ειχε μακρια μαλλια,φοραγε σκουλαρικια κι επινε μαυρο.
    Πολλες φορες το μαυρο ερχοταν μαζι με μπυρες,ουισκι κι αλλο αλκοολ,οτι κι οσο χρειαζοταν για να την ακουω.Καποια στιγμη γυρισε ενας φιλος απο την Ελβετια.Ειχε φερει μαζι του πολλα τριπακια.Μολις τα πεταξε στο τραπεζι δεχτηκαμε ΟΛΟΙ να δοκιμασουμε.Μπησταγαμε σαν τα μπαλακια του πινγκ πονγκ.Περπαταγαμε βραδυ πανω στη διπλη διαχωριστικη στην Π.Ραλλη και χαζευαμε τα φωτα ψηλα οσο τα αυτοκινητα περναγαν διπλα μας κορναροντας.
    Το σχολειο αρχισε να αποκτα ενδιαφερον μετα το δευτερο διαλλειμα κι αφου την ειχαμε πιει στις τουαλετες.Αν κι ημουν απουσιολογος σε ολο το γυμνασιο απο την πρωτη λυκειου αρχισα να "πεφτω".Τελικα εχασα τη χρονια κι αλλαξα σχολειο.Ο πατερας μου κατι ειχε καταλαβει αλλα ελπιζε οτι αλλαζοντας σχολειο θα σταματαγα και τις "κακες παρεες".Δεν του ειχε πει κανεις(και ποιος αλλωστε) οτι οι "κακες παρεες" ηταν στο κεφαλι μου.
    Στο καινουργιο σχολειο επιναν στις τουαλετες και στο παρκακι απεναντι.Αλλες φατσες,ιδια μουσικη,ιδιο μαυρο.Οταν δεν υπηρχε μαυρο βρισκαμε κατι αλλο.Το ζητουμενο ηταν να γεμιζει το κεφαλι.Να "ανεβαινεις".
    Τα βραδυα του Σαββατου τα περναγαμε σε ροκομπαρα και ροκ ντισκοτεκ.Πλακα,Χαλανδρι,Πειραιας,Πλ.Αμερικης,Κυψελλη .
    Το σχολειο πηγαινε απο το κακο στο χειροτερο.Εχασα και τη δευτερα λυκειου κι αλλαξα σχολειο παλι χωρις να αλλαξει το παραμικρο.Μονο οι "φιλοι" αλλαξαν κι οι γκομενες.Το highlight του καινουργιου σχολειου ηταν οι εκδρομες.Ξεκιναγαμε απο το πουλμαν με ουισκι και συνεχιζαμε με γαρα μολις φταναμε στον προορισμο μας.Πηγαμε πολλες εκδρομες εκεινη τη χρονια.Δεν θυμαμαι ποσες αλλα ηταν πολλες.Οπως δεν θυμαμαι και κανενα απο τα μερη που πηγαμε.
    Ο πατερας μου ηταν σιγουρος οτι εκανα χρηση αλλα μαλλον δεν ηθελε να το παραδεχτει.
    Ο δικος μου ο γιος χασικλης?Μπα κανα ποτακι πινει και δεν το αντεχει.
    Μετα ηρθε ο στρατος.Ο απολυτος τεκες.Καποια στιγμη βρεθηκα σε μοναδα στην Αθηνα οπου το team ηταν φοβερο.Την επιναν οι τρεις καψιμητζηδες,οι τηλεφωνητες,οι αλφαμιτες,το πρωτο γραφειο,ο σιτιστης,ο μαγειρας και καμμια δεκαρια αλλοι.Παραδεισος.
    Σε καποια επιφυλακη μειναμε μεσα 15 μερες.Στεγνωσαμε κι ετσι καποιος πηγε στο φαρμακειο στην πολη κι εφερε σιρπακια για το βηχα.Τις επομενες δυο μερες οι καδοι στο στρατοπεδο ηταν γεματοι με μπουκαλακια απο το συγκεκριμενο φαρμακο.Δεν ηταν οτι καλυτερο αλλα ειπαμε,να φευγει το κεφαλι.Κι ασε τους αλλους να ασχολουνται με τις μιζερες ζωουλες τους.Τι ξερουν αυτοι?Οι ξενερωτοι.Εχουν μπει στο λουκι του στρατου,μετα θα μπουν στο λουκι της δουλειας,θα παντρευτουν,θα σπειρουν και κανα δυο κουτσουβελα και καπως ετσι θα ζησουν τις ζωουλες τους.Ζωη ειναι αυτη?
    Ο στρατος τελειωσε αλλα οι "φιλοι¨εμειναν.Δουλιτσες διαφορες για το χαρτζηλικι κι απεριοριστος χρονος για διακοπες μπαροτσαρκες και γαρα.Αλλα κι αυτα αρχισαν να χανονται απο την αγορα η να ακριβαινουν υπερβολικα.Το νεο "φαρμακο" λεγοταν πρεζα κι ηρθε μεσω του Μιχαλη.Κι ειπαμε να δοκιμασουμε ΟΛΟΙ.Και δοκιμασαμε.Και ξαναδοκιμασαμε.Κι αλλη μια φορα.Κι ηταν καλο φαρμακο.Αλλα επρεπε να το ελεγχουμε.Με μετρο γιατι τα βλεπαμε τα πρεζακια στην πλατεια.Ολοι τα βλεπανε και τα δαχτυλοδειχνανε.ΕΜΕΙΣ ομως δεν θα γινομασταν πρεζακια.Οχι ΕΜΕΙΣ.Εμεις ειμασταν μαγκες,παληοι στο κουρμπετι και δεν θα την παταγαμε τοσο ευκολα.
    Στο μεταξυ ανοιξα ενα μαγαζι μαζι με τον αδελφο μου.Πηγαινε σχτικα καλα.Πουλαγαμε ρουχα κι ειχαμε καλες προδιαγραφες αλλα ο αδελφος μου ηταν ξενερωτος.Δεν επινε ουτε αλκοολ.Ηταν ηδη παντρεμενος κι ειχε δυο παιδια.
    Πρωτα "αρρωστησε" ο Γιωργος.Μετα ο Ηλιας.υστερα ο Χρηστος ο "εβραιος",μετα ο Παναγιωτης,ο Γιωργος με το PE,ο Κλεανθης,η Λιτσα και παει λεγοντας.Καπου εκει την πατησα κι εγω.Το σπορ ηταν ακριβο κι ετσι το μαγαζι εγινε σκονη.Κυριολεκτικα.Ακολουθησε ενα αυτοκινητο,κατι χρυσαφικα,ενα οικοπεδο κλπ.
    Στο μεταξυ οι "ξενερωτοι" συνεχιζαν τις ζωουλες τους.Τους εβλεπα στο δρομο,στις πλατειες οταν περιμενα τον "ανθρωπο",στις παιδικες χαρες που πηγαιναν βολτα τα παιδια τους κι εμεις τα κουφαρια μας.
    Ο Κλεανθης πεθανε.Ο πατερας μου ηταν ρακος.Ο Κλεανθης ηταν ο αγαπημενος του.Τον ηξερε απο μωρο κι ο θανατος του ηταν καταλυτικος.ΕΜΕΙΣ δεν θα πεθαιναμε σαν τον Κλεανθη.
    Μετα πεθανε ο Γιωργος.Ακολουθησε η Παναγιωτα κι η Ειρηνη.Τα διδυμα πηγαν φυλακη.Οταν βγηκαν ειχαν αλλαξει παρατσουκλια.Τους λεγαμε "εγκληματιες" η "ισοβιτες".
    Οι θανατοι,οι προσαγωγες,τα "καφεδακια" στο τμημα κι οι φυλακες ηταν στην ημερησια διαταξη.
    Στο ενδιαμεσο υπηρχε το στερητικο συνδρομο.Πονοι στο κορμι,στα κοκκαλα,συναχι ατελειωτο,πονοκεφαλοι κλπ.
    Και μετα παλι θανατος.Και τα κορακια στις εφημεριδες και τις τηλεορασεις να λενε τα δικα τους.
    Μια μερα μαθαμε οτι ο Μητσαρας πηγε στην "Ιθακη".Αλλαξε λενε πολυ.Βρηκε τα κιλα του οπως τοτε που παιζαμε μπασκετ,δουλευει,καθαρισε.
    Καθαρισε?Σιγα μην καθαρισε.Σιγουρα θα πινει.Εκανε το διαλλειμα του και θα συνεχισει.Παντως και να καθαρισε ΕΜΕΙΣ δεν παμε στο στρατοπεδο της Ιθακης.Καλυτερα να πεθανουμε στην πλατεια παρα εκει να δεχομαστε διαταγες απο ξενερωτους.
    Μετα καθαρισε ο Μπαμπης.Κι ο Αποστολης.Η Μαργαριτα κι η Ηλεκτρα πηγαν αλλα την κοπανησανΕτσι κι αλλιως αυτες ειχαν τροπο να πινουν.Μετα αρχισε μια μεγαλη παρτιδα απο θανατους παλι.Καποιοι λιγοι καθαρισαν,καποιοι απ αυτους ξαναπεσαν αλλα το γελοιο ειναι οτι ξαναπηγαιναν στην Ιθακη,στην Εξοδο,στην Παρεμβαση.
    Ο κεραυνος ηρθε απο τον πατερα μου:
    Η θα πας σε μια κοινοτητα να καθαρισεις η θα φυγεις απ το σπιτι.Βαρεθηκα να νταντευω ενα μελλοθανατο.Η θα σταθεις στα ποδια σου σαν αντρας η θα εχω μονο ενα γιο κι οχι δυο.

Πηγα στην Παρεμβαση.Ετσι στα χαζα τελειως.Ετσι για να κανω το βιτσιο του πατερα μου.Να του περασει λιγο ο θυμος και μολις τα ξεχασει ολα συνεχιζω.
    Τα πλανα μου αλλαζαν μερα με τη μερα.Εδινα παραταση στον εαυτο μου.Μια μερα κι αλλη μια,μια βδομαδα ακομα και θα φυγω.Τελη του αλλου μηνα την εκανα.Μολις μπει το καλοκαιρι την κοπαναω να παω Σαντορινη.
    Καθισα 16 μηνες.Σημερα οπως ξερεις πολυ καλα Χρηστο μου,ειμαι κοντα εικοσι χρονια καθαρος.Εχω δυο γιους και μια γυναικα που με στηριζει.Καμμια φορα στα δυσκολα μουρχεται να κανω το"ευκολο".Αλλα κοιταω πισω μου και βλεπω το δρομο που εχω κανει.Κοιταω μπροστα μου και βλεπω τους "ξενερωτους" να ειναι πολυ μπροστα.
    Η ζωη προχωραει κι εγω πρεπει να τρεξω για να την φτασω."
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

αυτο και γεια σας μαγκες μου
    The sickness

πουτανα ζωη
    οταν είσαι στυγνά ειλικρινής, ποσο πονάς
    πόσες αλήθειες λες, αμα θες να μιλήσεις
    ποσο ανατριχιάζεις τον παραμυθιασμενο
    ποσοι θα σου γυρίσουν την πλάτη, γιατι δεν τους βολεύει η αλήθεια σου

ποσοι ομως θα πατήσουν στην αλήθεια σου
    για να μας πουν το επόμενο ψέμα

Σελίδα 12 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 27891011121314151617 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Το μεγάλο οικολογικό έγκλημα - κλωστική κάνναβη
    από HolyDiver στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 10