+1000000000 (από προσωπική εμπειρία)Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
μα καλά ρε παίχτες τρώτε από αυτά τα μαγαζά...?![]()
:a14:
+1000000000 (από προσωπική εμπειρία)Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
μα καλά ρε παίχτες τρώτε από αυτά τα μαγαζά...?![]()
:a14:
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
Καλα... Το ιδιο πιστευω και εγω για τον Σαββα ( που ειπωθηκε παραπανω....)Αρχικά δημιουργήθηκε από o_gayros
,ανοιχτός είναι (ευτυχώς)
![]()
α,και Καράμπαμπα πάνε όσοι ΔΕΝ ξέρουν.
Αλλα... ( Προσωπικα τα γουστα...)
![]()
![]()
![]()
Καμμιά σχέση με τον γνωστό καράμπαμπα Κώστα. Μόνο το όνομα έχει μείνει.Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Καλα... Το ιδιο πιστευω και εγω για τον Σαββα ( που ειπωθηκε παραπανω....)
Αλλα... ( Προσωπικα τα γουστα...)
![]()
![]()
![]()
Εχω σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια να τρώω απ΄τα μαγαζιά του Αγ. Διονύση. Το μόνο που έχει μείνει με την ίδια παλιά διεύθυνση είναι η Γεφυρα και ίσως ο Αβρααμ.
ΥΓ: Εχετε χάρη που δεν μπορώ να βάλω χέρι εδώ, αλλιώς θα σας το είχα ξυρίσει μέχρι να πεις κεμπάπ.![]()
![]()
![]()
Κεμπαπτσίδικα υπάρχουν αρκετά... κεμπάπ όμως... μόνο δύο!!! Το ένα είναι το Αιγυπτιακόν κάποιος το ανέφερε. Αυτός ο κάποιος είναι γνώστης και μπράβο του!![]()
Και μετά ο Θανάσης στο Μοναστηράκι! Για κάποιυς που είπαν τον Καράμπαμπα οκ δεν είναι χάλια αλλά όπως παλιά δνε είναι. Όσο για τον Βόσπορο οκ ναι αλλά ρε παίδες... κεμπάπ και ντιζαινάτο-ψιλοκυριλέ μαγαζί δεν λέει![]()
Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!
Λευτερης ο Πολιτης στην Σατωβριανδου.
.+-
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
ΥΓ: Εχετε χάρη που δεν μπορώ να βάλω χέρι εδώ, αλλιώς θα σας το είχα ξυρίσει μέχρι να πεις κεμπάπ.![]()
![]()
![]()
Φιλαράκι, η συζήτηση είναι πολύ χρήσιμη & για λόγους ψυχανάλυσης και για πρακτικούς λόγους...![]()
![]()
![]()
ιερα οδο λιγο πιο πανω απο το δημαρχειο στο αιγαλεω στο αριστερο σασ χερι μια κικρι πλατεια ... εκει ...ενα μικρο μαγαζακι , πανω απο 50χρονια ''ο νικοσ''
απλα μιλαμε για κεμπαμ sold out every night ...
και περιστερι πισω απο τον αγιο αντωνη στην κυπρου ενα γωνιακο ''θανασης '' νομιζω ...
PROzacRIDER
E τότε συγχώνευσε την με τον άλλο προβληματισμό που σου έφερα. :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Φιλαράκι, η συζήτηση είναι πολύ χρήσιμη & για λόγους ψυχανάλυσης και για πρακτικούς λόγους...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Πώς τα εφερε η τύχη, τα προηγούμενα 3 ΣΚ εφαγα κεμπάπ με την ακόλουθη σειρά
Σαββας
Θασνάσης
Σάββας
Οι εντυπώσεις εως εξής (διαδοχικά):
"Πω πω γαμάτο..."
"καλό αλλά οχι όπως του Σάββα..."
"Σούπερ , ακμιά σχέση με του Θανάση"
Ισως να είμαι απο αυτούς που 'δεν ξέρουν' αλλά.. Σάββας και ξερό.. κεμπάπ!
Και μάθαμε και από που βγήκε το nick :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
μιλαω για μοσχαρι και βοδινο,οχι κοτοπουλο και χοιρινο
ruby = 7/10
r'n'b στο μαρουσι =7,5/10
simple burgers=8/10
hooters=3/10
goodys=1/10
jackson hall=8,5/10 αλλα πανακριβο
mac=-10/10
palmie bistro=2/10(γενικα το φαγητο τους)
applebees=5/10
select(cafe ειναι)=6/10
nv(the mall)=5/10
chocolat(cafe)=6.5/10
και αλλα αλλα δεν θυμαμαι τωρα..
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
Κεμπάμπ... μόνο σπιτικό μάγκες... συνταγή απο οικογένεια μου, με διάφορα μπαχαρικά και ανακατεμένα κρέατα απο χασάπη. Βάζεις και μια κόκκινη πιπεριά απο τις πολύ μικρούλες , την λιώνεις μέσα σε λαδάκι, μουστάρδα και λίγο πιπέρι κόκκινο (που δεν καίει) και γίνεται μπαρούτι.
Μετά ψήνεις σε τηγανάκι στο σπίτι δύο πίττες με σχεδόν καθόλου λάδι... και απο κάτω βάζεις κατά σειρά...
Γιαούρτι (οχι 0%... οχι γκεουλίστικα εδώ).. πίτες ... σάλτσα κόκκινη με κρεμμύδι και το ζουμί απο την πιπεριά ... και το κρεάς με μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι κτλ.)... τρώγεται μόνον ζεστό και με γαλατάκι παρέα...
Αίντε.. όλα εγώ θα σας τα μαθαίνω;;![]()
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Τι κρέας βάζεις? Τι μπαχαρικά? Γράψε αναλυτικά τη συνταγήΑρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Κεμπάμπ... μόνο σπιτικό μάγκες... συνταγή απο οικογένεια μου, με διάφορα μπαχαρικά και ανακατεμένα κρέατα απο χασάπη. Βάζεις και μια κόκκινη πιπεριά απο τις πολύ μικρούλες , την λιώνεις μέσα σε λαδάκι, μουστάρδα και λίγο πιπέρι κόκκινο (που δεν καίει) και γίνεται μπαρούτι.
Μετά ψήνεις σε τηγανάκι στο σπίτι δύο πίττες με σχεδόν καθόλου λάδι... και απο κάτω βάζεις κατά σειρά...
Γιαούρτι (οχι 0%... οχι γκεουλίστικα εδώ).. πίτες ... σάλτσα κόκκινη με κρεμμύδι και το ζουμί απο την πιπεριά ... και το κρεάς με μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι κτλ.)... τρώγεται μόνον ζεστό και με γαλατάκι παρέα...
Gandalf![]()
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
jackson hall? απορω πως εβγαλε φημη για ωραιο burger..Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Και μάθαμε και από που βγήκε το nick :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ruby (φοβερες οι πατατες του), fridays (jack daniel's sauce απιστευτη!)...
θυμαμαι και τις παλιες εποχες που υπηρχαν τα wendy's :smilea: :smilea: :smilea: :smilea:
Πωλουνται ζαντες mx-enduro excel πορτοκαλι ανωδιομενο και μαυρο για ΚΤΜ (το λεω λογω χρωματος) και super moto did (tubeless). Μαζι προεραιτικα δινονται κεντρα και ακτινες με ergal καψουλια. Πμ για πληροφοριες!
ολα καλα- ολα ωραια! το γαλατακι μου καθεται λιγο στραβα! :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Gandalf
Πωλουνται ζαντες mx-enduro excel πορτοκαλι ανωδιομενο και μαυρο για ΚΤΜ (το λεω λογω χρωματος) και super moto did (tubeless). Μαζι προεραιτικα δινονται κεντρα και ακτινες με ergal καψουλια. Πμ για πληροφοριες!
xεχεχεχε.. μωρέ εγώ να την βάλω, αλλά θα αρχίσουν τα τομάρια τα δικά τους ... ας είναι... Υπόψη όμως οτι η επιτυχία δεν είναι πάντα στα υλικά και στην δοσολογία, αλλά στο "χέρι" που τα κάνει. Όποιος γνωρίζει λίγο απο μαγειρική θα το ξέρει καλά αυτό.
Λοιπόν κρέατα... χοιρινός κιμμάς (κατά προτίμηση απο μπούτι), μοσχαρίσιος απο σπάλα και αν έχεις και κανά δικό σου και μπορεί να σου βρεί και λίγο παστό χοιρινό.
Μπαχαρικά: Κρεμμυδάκι ξερό , 4-5 σκόρδα, κανέλα, κόκκινο πιπέρι , κόκκινη πιπέρια (απο αυτές τις μικρούλες που ακόμα και όταν τις κόβεις δεν κάνει να πιάσεις τα μάτια σου μετά...)...θα βρείς να πουλάνε στο κέντρο της Αθήνας αν δεν έχεις στον κήπο σου. (Εγώ έχω..
), μαιντανό ή άνιθο (εξαρτάται τι σου αρέσει), Αλάτι.
Λοιπά συστατικά:Λάδι (πάντα ελαιόλαδο), αλεύρι (oxi farin up ρε...θα σκάσετε σαν τα μπαλόνια), ψωμί ξερό (την μπομπότα.. ναι ρε), νερό....για τους μερακλήδες και λίγο μουστάρδα με ελαιόλαδο (οχι ΕΚΜΑ και λοιπά τεχνητά.. να βρείτε βιολογική.. οχι δεν κάνω πλάκα).
Μάγκες έχει διαδικασία οπότε υπομονή.
Καταρχάς φτιάχνουμε το μείγμα...
1. Συγκεντρώνετε τα υλικά και ετοιμάζεστε... είπα οτι θέλει υπομονή;... το λέω ξανά!
2. Σε κατσαρολάκι βάζετε ξερό ψωμί να μουσκέψει με νερό. Το αφήνετε ενα βράδυ ολόκληρο.
Επόμενη μέρα.
1. Στον τρίφτη κρεμμύδι και σκόρδο. Για 1 κιλό κιμμά ανακατεμένο απο τα παραπάνω (2/4 χοιρινό, 1/4 μοσχαρίσιο και 1/4 παστό), θέλετε 2 κρεμμύδια και 1/2 σκόρδο (εδώ παίζεται εσείς με το πόσο "τούρκο" θέλετε να το κάνετε.
2. Μείγμα τώρα... ανασηκώστε μανίκια γιατί πάμε σε εποχές που έπλαθαν με χέρια και οχι με μηχανές. Ανακατεύετε όλο τον κιμμά με τα τριμμενα απο πάνω, συν 300gr περίπου αλεύρι , και μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο ανακατεμένο με 2 τζούρες κανέλα,2 κουταλιές σούπας μουστάρδα, ψιλοκομμένο μαιντανό, πιπέρι (2-3 τζούρες είναι αρκετό.. αλλιώς πάμε για γανωμένους ουρανίσκους) , αλάτι (εδώ προσοχή στην δοσολογία... εγώ δεν βάζω Πάνω απο δυό τζούρες ... άλλοι περισσότερο) και το μουσκεμένο ψωμί.
Το πλάθουμε κανά μισάωρο ώς μείγμα για να πάνε όλα παντού. Στο τελείωμα τώρα κάνουμε τα γνωστά κεμπάμπ πλάθοντας κατά μήκος τον κιμμά με χρήση χεριών. Κάτι σαν να φτιάχνεις σουτζουκάκια ενα πράγμα. Θέλει τέχνη λέμε...
Αφού τελειώσετε , τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι με ελάχιστο λάδι (οχι μακροβούτια παρακαλώ!!! ) σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°. Τα αφήνετε μέχρι να ψηθούν αναλόγως τα γούστα εδώ και τον φούρνο. Υπόψη οτι μετά τα πρώτα 10 λεπτά χαμηλώνετε θερμοκρασία στους 170° περίπου για να ψηθεί καλά και απο μέσα. Το πόσο θα μείνουν συνολικά έχει να κάνει και με τον φούρνο. Θεωρητικά απο 1.30 - 1.40 ώρες... αλλά καλό είναι να ρίχνετε και καμιά ματιά.
Τώρα πάμε στην σάλτσα...
Τρίφτης ντομάτα, σκόρδο , κρεμμύδι, πιπέρι , αλατι , κόκκινη πιπεριά, ρίγανη, λάδι.
Τρίβετε ντομάτα φρέσκια σε τρίφτη, ..... μετά αμέσως σκόρδο και κρεμμύδι (για τα παραπάνω υλικά 2-3 ντομάτες , 2 τζούρες αλάτι , 2 τζούρες πιπέρι , 2 φετούλες σκόρδο , μισό κρεμμύδι) στον τρίφτη όλα τα υπόλοιπα...
Ρίχνετε λάδι σε κατσαρολάκι και τσιγαρίζετε τα παραπάνω (κρεμμυδι, σκόρδο) μέχρι να ροδήσουν (οχι να καούν). Απο πάνω τότε ρίχνετε την ντομάτα και λίγο λάδι (περίπου μισό ποτηράκι νερού). Ανακατεύεται να πάνε όλα παντού. Ταυτόχρονα , παίρνετε μικρές πιπεριές (εδώ παίζεται μπάλα εσείς στο πόσο καυτερή θα είναι η σάλτσα). Εγώ βάζω δύο ... στον τρίφτη και αυτές... ρίχνετε ενώ βράζει σε πολύ σιγανή φωτιά η σάλτσα.... (σ.σ. όλες οι σάλτσες θέλουν πολύ σιγανή φωτιά).
Μόλις έρθει και χυλώσει η σάλτσα (βράσει) ρίχνετε ενα τσίμπημα ρίγανης μέσα και ανακάτωμα και πάλι.
Τελειώσατε και με αυτό;...
Πίττες για το γιαουρτλού τώρα... Τηγάνι , ζέσταμα χωρίς καθόλου λάδι... μόλις ζεσταθεί λαδάκι (ποσότητα ενός κουταλιού του γλυκού) και κούνημα του τηγανιού για να πάει σε όλη την επιφάνεια του. Πίττα επάνω και την γυρνάτε κλασσικά όπως και οι σουβλατζήδες. Τις αφήνετε αναλόγως πως τις τρώτε... αρκετά αν θέλετε ξεροψημένες ή σε 1-2 λεπτά αν τις θέλετε μαλακές.
Σερβίρισμα..
Παίρνετε βαθύ πιάτο ή σαλατιέρα (αναλόγως τον κοιλιόδουλο...)...
Στον πάτο βάζετε γιαούρτι (οχι 0% λέμε)... απο πάνω τοποθετείτε πίτες απο σουβλάκια που ψήσαμε πριν, κομμένες. Καλύπτετε όλο το γιαούρτι. Απο πάνω ρίχνετε την σάλτσα απο το κατσαρολάκι ενώ είναι ακόμα ζεστή. και πάλι πίτες απο πάνω αλλά πολύ πιο λίγες...
Σειρά των κεμπάμπ τώρα που προσωπικά τα κόβω σε τρία κομμάτια (βοηθάει στο ανακάτεμα...) ... απο πάνω και πάλι σάλτσα αλλά μόνο για "dressing" Ελληνιστί..
... Το κολυμπάτε μετά σε κόκκινο πιπέρι.
Σερβίρετε στο καπάκι με γάλα (αν το έχετε κάνει "Τούρκο" ) ή με μπύρα παγωμένη απο την κατάψυξη.
Καλή όρεξη σε όλους σας...
ΠΡΟΣΟΧΗ... ΠΡΟΣΟΧΗ... Το παραπάνω αν σας ξεφύγει η δοσολογία μπορεί να γίνει είτε γλυκό , είτε ο δράκος της Μαδαγασκάρης...ΠΡΟΣΟΧΗ... ΠΡΟΣΟΧΗ.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.