Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 37

Θέμα: Η πιο επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία κατά των ατυχημάτων!

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos

Η πιο επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία κατά των ατυχημάτων!

(Απο γειτονικό φόρουμ)

Στη Λετονία, μια δημιουργική, τολμηρή αλλά και αρκετά αμφιλεγόμενη διαφημιστική εκστρατεία κατάφερε, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, να πετύχει αυτό που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει, αλλά και όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι: Να αλλάξουμε νοοτροπία. Ή, πιο ωμά ακόμα: Νά αλλάξουμε μυαλά!

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ εταιρεία Mooz!, έπεισε με την δική της τολμηρή προσέγγιση στο θέμα των τροχαίων, την κυβέρνηση, να της αναθέσει τη συγκεκριμένη καμπάνια. Βασικός «στόχος», ήταν οι οδηγοί, κυρίως άνδρες, ηλικίας 20-35 ετών, που ανήκουν, σύμφωνα με έρευνες, στην ομάδα «άμεσου κινδύνου», με τις υπερβολικές ταχύτητες που αναπτύσσουν, την επιθετική συμπεριφορά που αναπτύσσουν στο οδήγημα, και την αλαζονεία που έχουν για τις ικανότητές τους, αφού τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία προκαλούνται με ευθύνη ανθρώπων που πίστευαν ότι είναι οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο, εννοώντας με αυτό, ότι ήταν ... περίπου Σουμάχερ.

Η ΔΙΑΦHΜIΣΗ που βγήκε τελικά, και που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις, δεν ήταν από αυτές τις «διδασκαλικού τύπου», όπου πάντα κάποιος σου κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο και σου λέει «μή τρέχεις». Η Mooz!, εκτός από την υπερβολική ταχύτητα, επικέντρωσε την προσοχή της και σε ένα άλλο θέμα: την σοβαρή έλλειψη οργάνων για μεταμοσχεύσεις. Και τι έκανε, λοιπόν; Αντί κάποιου ενημερωτικού εντύπου, δημιουργήθηκε ένα Πιστοποιητικό Δωρεάς Οργάνων το οποίο λάμβαναν οι οδηγοί κατευθείαν από την αστυνομία.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, όσοι υπερέβαιναν το όριο ταχύτητας (και κανονικά θα έπρεπε να λάβουν κλήση), αναγκάζονταν από την αστυνομία να υπογράψουν το πιστοποιητικό με το οποίο δήλωναν διατεθειμένοι να γίνουν δωρητές οργάνων! Το αποτέλεσμα ήταν ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία, μέσα σε έναν χρόνο, να μειωθεί κατά 29%, και ταυτόχρονα να σημειωθεί και σημαντική αύξηση, κατά 39% στην, έστω και δι’ αυτού του τρόπου, δωρεά οργάνων. Μπορεί, λοιπόν, οι οδηγοί να μην θυμόνταν ένα οποιοδήποτε διαφημιστικό, όμως δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν ποτέ την ημέρα που, άθελά τους, έγιναν δωρητές οργάνων...

Το Συμβόλαιο

Η ΗΜΕΡΑ εκείνη, είναι όταν, έπειτα από κάποια σοβαρή παράβασή τους, υποχρεούνται να υπογράψουν το παρακάτω Πιστοποιητικό Δωρητή Οργάνων:

«Υπάρχουν άνθρωποι που θα έδιναν τα πάντα για να βρίσκονται στη θέση μου, και εάν βρίσκονταν, δεν θα έπαιζαν ποτέ με τη ζωή τους.
    Εγώ ο/η , ____ _________________, εφόσον έχω την τάση να υπερβαίνω το όριο ταχύτητας στο δρόμο και/ή να οδηγώ επιθετικά, με το παρόν δηλώνω ότι η ζωή μου δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για μένα και ευχαρίστως θα την αποχωριζόμουν. Έχοντας σώας τας φρένας, κατανοώ ότι αργά ή γρήγορα θα εμπλακώ σε ατύχημα και αφού αυτό συμβεί, αφήνω την καρδιά μου, τα νεφρά μου και όποια άλλα όργανα του σώματός μου δεν καταστραφούν από το ατύχημα, σε εκείνους που τα χρειάζονται πραγματικά.
    Επίσης, ζητώ εκ των προτέρων να με συγχωρέσουν οι άνθρωποι και τα αγαπημένα πρόσωπα εκείνων για τους οποίους θα είμαι εγώ υπεύθυνος για το θάνατο ή την αναπηρία τους, εξαιτίας ατυχήματος
    __, _______, 200_
    Υπογραφή΄
    ____ _________"

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

Re: Η πιο επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία κατά των ατυχημάτων!

Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    (Απο γειτονικό φόρουμ)

Στη Λετονία, μια δημιουργική, τολμηρή αλλά και αρκετά αμφιλεγόμενη διαφημιστική εκστρατεία κατάφερε, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, να πετύχει αυτό που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει, αλλά και όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι: Να αλλάξουμε νοοτροπία. Ή, πιο ωμά ακόμα: Νά αλλάξουμε μυαλά!

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ εταιρεία Mooz!, έπεισε με την δική της τολμηρή προσέγγιση στο θέμα των τροχαίων, την κυβέρνηση, να της αναθέσει τη συγκεκριμένη καμπάνια. Βασικός «στόχος», ήταν οι οδηγοί, κυρίως άνδρες, ηλικίας 20-35 ετών, που ανήκουν, σύμφωνα με έρευνες, στην ομάδα «άμεσου κινδύνου», με τις υπερβολικές ταχύτητες που αναπτύσσουν, την επιθετική συμπεριφορά που αναπτύσσουν στο οδήγημα, και την αλαζονεία που έχουν για τις ικανότητές τους, αφού τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία προκαλούνται με ευθύνη ανθρώπων που πίστευαν ότι είναι οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο, εννοώντας με αυτό, ότι ήταν ... περίπου Σουμάχερ.

Η ΔΙΑΦHΜIΣΗ που βγήκε τελικά, και που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις, δεν ήταν από αυτές τις «διδασκαλικού τύπου», όπου πάντα κάποιος σου κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο και σου λέει «μή τρέχεις». Η Mooz!, εκτός από την υπερβολική ταχύτητα, επικέντρωσε την προσοχή της και σε ένα άλλο θέμα: την σοβαρή έλλειψη οργάνων για μεταμοσχεύσεις. Και τι έκανε, λοιπόν; Αντί κάποιου ενημερωτικού εντύπου, δημιουργήθηκε ένα Πιστοποιητικό Δωρεάς Οργάνων το οποίο λάμβαναν οι οδηγοί κατευθείαν από την αστυνομία.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, όσοι υπερέβαιναν το όριο ταχύτητας (και κανονικά θα έπρεπε να λάβουν κλήση), αναγκάζονταν από την αστυνομία να υπογράψουν το πιστοποιητικό με το οποίο δήλωναν διατεθειμένοι να γίνουν δωρητές οργάνων! Το αποτέλεσμα ήταν ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία, μέσα σε έναν χρόνο, να μειωθεί κατά 29%, και ταυτόχρονα να σημειωθεί και σημαντική αύξηση, κατά 39% στην, έστω και δι’ αυτού του τρόπου, δωρεά οργάνων. Μπορεί, λοιπόν, οι οδηγοί να μην θυμόνταν ένα οποιοδήποτε διαφημιστικό, όμως δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν ποτέ την ημέρα που, άθελά τους, έγιναν δωρητές οργάνων...

Το Συμβόλαιο

Η ΗΜΕΡΑ εκείνη, είναι όταν, έπειτα από κάποια σοβαρή παράβασή τους, υποχρεούνται να υπογράψουν το παρακάτω Πιστοποιητικό Δωρητή Οργάνων:

«Υπάρχουν άνθρωποι που θα έδιναν τα πάντα για να βρίσκονται στη θέση μου, και εάν βρίσκονταν, δεν θα έπαιζαν ποτέ με τη ζωή τους.
    Εγώ ο/η , ____ _________________, εφόσον έχω την τάση να υπερβαίνω το όριο ταχύτητας στο δρόμο και/ή να οδηγώ επιθετικά, με το παρόν δηλώνω ότι η ζωή μου δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για μένα και ευχαρίστως θα την αποχωριζόμουν. Έχοντας σώας τας φρένας, κατανοώ ότι αργά ή γρήγορα θα εμπλακώ σε ατύχημα και αφού αυτό συμβεί, αφήνω την καρδιά μου, τα νεφρά μου και όποια άλλα όργανα του σώματός μου δεν καταστραφούν από το ατύχημα, σε εκείνους που τα χρειάζονται πραγματικά.
    Επίσης, ζητώ εκ των προτέρων να με συγχωρέσουν οι άνθρωποι και τα αγαπημένα πρόσωπα εκείνων για τους οποίους θα είμαι εγώ υπεύθυνος για το θάνατο ή την αναπηρία τους, εξαιτίας ατυχήματος
    __, _______, 200_
    Υπογραφή΄
    ____ _________"
    Γ-Α-Μ-Α-Τ-Ο! (Με τον τονο στο δευτερο Α)

Και εδω το ιδιο ακριβως να γινει, μονο που οι παραβατες να ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να υπογραψουν!

Ζετα Αγαπη μου!!
    απιστευτο αλλα πολυ καλο και εξυπνο!

Κομμένο μέλος Το avatar του/της dimokritos
    συγνώμη αλλά μου φαίνονται μαλακίες αυτά. να σε εξευτελίζουν έτσι δηλώνοντας ότι η ζωή σου είναι κατώτερης προτεραιότητας επειδή τρέχεις.

κόψε το πρόστιμο επειδή παρανόμησες και φύγε κύριος και όχι ένα σκουπίδι μετά.
    Βάλτο καλά στο κεφάλι σου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

(Απο γειτονικό φόρουμ)

Το Συμβόλαιο

__, _______, 200_
    Υπογραφή΄
    ____ _________"
    Ποια ειναι η πηγη του αρθρου η εστω ποιο ειναι το..."γειτονικο φορουμ" ; , (μιας και τωρα τελευταια ολοι γειτονικα ανωνυμα φορα ειμαστε) ...
    Το ολο πραγμα δεν ξερω αν ειναι οντως αληθεια,αλλα μου φαινεται καπως μαλακια.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Π'ρου τα ζ'α Το avatar του/της tamar
    Αναρωτιέμαι πως μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να γίνει δωρητής οργάνων.
    Μπορείς να μας παραθέσεις την πηγή σου;
    ....and you run, and you run
    to catch up with the sun....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Kαπου το εχω ξαναδει..
    Νομιζω οτι καταπατα καθε ανθρωπινη ελευθερια κατι τετοιο.
    The only easy day was yesterday.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    ....α ...ρε μπατσε...... μ'εφαγες τα συκωτια.....
    Accipere quam facere praestat injuriam

Το Φορουμ δεν εχει καμια απολυτως σχεση με θεματα μηχανων η αυτοκινητων

Βασικα ειναι Φορουμ για κατοικιδια ζωα, ομως το θεμα τοποθετηθηκε ως οφ τοπικ,

Ουτως η αλλως προκειται να ρωτησω που βρηκε αυτη την πληροφορια, γιατι ως ιδεα την γουσταρω πολυ!!

Ο ξαφνικος πανικος για την αξιοπιστια της ειδησης δεν καταλαβα γιατι υπαρχει!!

Φοβαστε μην σας πιασουν να τρεχετε και σας ζητησουν να υπογραψετε για δωρεα του συκωτιου σας;;;

Υπομονη και μολις μαθω, θα σας το παραθεσω :smilea:

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Παρα πολυ καλο,αλλα οι δικοι μας ασχολουνται με μιζες και οχι με την προληψη των ατυχηματων.
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Το Φορουμ δεν εχει καμια απολυτως σχεση με θεματα μηχανων η αυτοκινητων

Βασικα ειναι Φορουμ για κατοικιδια ζωα, ομως το θεμα τοποθετηθηκε ως οφ τοπικ,

Ουτως η αλλως προκειται να ρωτησω που βρηκε αυτη την πληροφορια, γιατι ως ιδεα την γουσταρω πολυ!!

Φοβαστε μην σας πιασουν να τρεχετε και σας ζητησουν να υπογραψετε για δωρεα του συκωτιου σας;;;

Περα απο το οτι το συκωτι μου τα νεφρα μου και τα υπολοιπα μερη της ανατομιας μου ειναι δικα μου και εχω το δικαιωμα να τα κανω οτι θελω κατα την διαρκεια της ζωης μου καθως και μετα (οσο περναει απο το χερι μου τουλαχιστον) ,μου την δινει το ολο concept της καταναγκαστικης υπογραφης ενος κειμενου διατυπωμενου με απολυτους για να μην πω και αμφιλεγομενους κωδικες ηθικης παπαρολογιας που μπορει και να με εκφραζουν στην τελικη (εκει ειναι που διαφερει απο τον νομο) το οποιο διατυπωνουν αλλοι για μενα αλλα υποχρεωνομαι...!!! να το υπογραψω.Ασχετως αν συμφωνω με το οτι η ταχυτητα σκοτωνει διατηρω το δικαιωμα να αναλαβω τις ευθυνες μου νομικα και ηθικα ως προς τον εαυτο μου και τον συνανθρωπο μου.

Δυστυχως δεν ειναι το ιδιο με το να υπογραφεις μια κληση.Η κληση αναφερει ποιον νομο παραβιασες,δεν σε κρινει ομως δεν σε χαρακτηριζει και στην τελικη διατηρεις το δικαιωμα να την αμφισβητησεις στο δικαστηριο η και επιτοπου...
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Το αποτέλεσμα ήταν ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία, μέσα σε έναν χρόνο, να μειωθεί κατά 29%, και ταυτόχρονα να σημειωθεί και σημαντική αύξηση, κατά 39% στην, έστω και δι’ αυτού του τρόπου, δωρεά οργάνων.
    Δεν αντιλεγω στην αποψη σου, ομως τα ποσοστα που διδονται ειναι ικανοποιητικα!!!

Αν δηλαδη στην τελικη καταφερουν και διασωσουν τα οργανα σου, θα πεθανεις και ως ανθρωπιστης

Ετοιμη δοξα στο πιατο

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    ......
    .........

γιατί φίλε μου, μια είδηση (και κατ'επέκταση και η εγκυρώτητά της) δεν κρίνεται μόνο απο το περιεχόμενο αλλά και απο την πηγή της...
    και ναι είναι, θα έλεγα, σημντικό να γνωρίζεις τόσο την είδηση όσο και την πηγή...
    μπορέι σαν κόνσεπτ να είναι τρομερή αλλά αν αποδειχθεί οτι είναι, ας πούμε, αλλα ένα εφάνταστο chainmail/urban legend, δυστυχώς χάνει η ουσία...
    μακάρι πάντως να μην είναι..τότε πολλά :a19:
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Καρδίτσα ΝΤΙΠ μυαλό Το avatar του/της giorgosxt
    Αν γίνει αυτό εδώ στην Ελλάδα ο καθένας που έχει υπογράψει αυτό το χαρτί και πάει στο νοσοκομείο έστω και με σπασμένο πόδι από τροχαίο θα τον καθαρίζουνε αμέσως.
    Και μην μου πείτε όχι. Όλοι το ξέρουμε αυτό.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2008, 09:05
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΙΩΝ
    από AUFGEBRACHT στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 17/12/2007, 13:16
  3. ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΛΑΔΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
    από sakisdani750 στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2007, 00:42
  4. O ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΕΞ...
    από dio650gs στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/03/2006, 08:54

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF