Σελίδα 5 από 14 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 201

Θέμα: Motto adventures Enduro Training Level 1 μια άσχημη εμπειρία 31/05/2009

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Νομίζω ότι ο φίλος asxetos1 μαγεύτηκε από τα κάλλη της GS1200 και απόκτησε μια «υπερβολική» μηχανή χωρίς να έχει την απαραίτητη εμπειρία (2 χρόνια όπως λέει…) .
    Φυσικά , είναι δικαίωμα του και , φυσικά , δεν είναι ο μόνος που το έχει κάνει αυτό …(νομίζω ότι πολύς κόσμος πηγαίνει και αγοράζει μηχανές – τέρατα με μόνο κριτήριο ..Big is beautiful…)

Προσπάθησε να καλύψει την έλλειψη πείρας του με training (και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανε)…

Εκεί προστέθηκαν η έλλειψη πείρας , το «υπερβολικό» της GS , ο εγωισμός , η κούραση , ο φόβος και η δυσκολία του πράγματος με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η πτώση (συμβαίνει και σε οδηγούς με πολύ περισσότερη εμπειρία , πιο ελαφριά μηχανή ,πιο καλή φυσική κατάσταση κ.λ.π)

Όταν βλέπεις το (18000€) θηρίο σου ξαπλωμένο και «πληγωμένο» αντιδράς όπως το 99% των Ελλήνων…ψάχνεις να βρεις ποιος ΑΛΛΟΣ φταίει ..εκνευρίζεσαι και προσπαθείς να βρεις τα όποια ΑΡΝΗΤΙΚΑ για να τα ΜΕΓΕΘΥΝΕΙΣ και να τα κράξεις ……

Αν δεν είχε επέλθει αυτή η πτώση , θα ήταν ένας ακόμη που θα υπερηφανευόταν ότι είχε βγάλει το enduro Training 1 , θα έλεγε ιστορίες σε άλλους για την δυσκολία των ασκήσεων και πως τα κατάφερε ,θα ονειρευόταν long ways και θα ετοιμαζόταν , μάλλον , για το enduro Training 2..

Φιλε asxetos1 , συνέχισε να ψάχνεσαι με την εκπαίδευση . Πήγαινε σε άλλο σχολείο , ρώτα άλλους , ψάξε στο internet κ.λ.π
    αυτή η τούμπα να μην σε αποθαρρύνει από το να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος οδηγός …

+1

Με την μονη προσθήκη πως και ειτε η κυριουλα στο τηλέφωνο ειτε ο εκπαιδευτης δεν τον "προσγειωσε" ως οφειλε
    Ban 'em all

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Επειδή έχω "θητεύσει" και στις 2 πλευρές ...

Το βασικό λάθος του εκπαιδευόμενου έγκειται στο ότι αρέσκεται (πολύ λογικά) να μεταθέτει "δυσκολίες", "ανασφάλειες" και "διεκπεραιώσεις" στην σφαίρα ευθύνης του εκπαιδευτή, χωρίς να το γνωστοποιεί ...

Το βασικό λάθος του εκπαιδευτή έγκειται στο ότι δεν αντιλαμβάνεται τα παραπάνω ...

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Επειδή έχω "θητεύσει" και στις 2 πλευρές ...

Το βασικό λάθος του εκπαιδευόμενου έγκειται στο ότι αρέσκεται (πολύ λογικά) να μεταθέτει "δυσκολίες", "ανασφάλειες" και "διεκπεραιώσεις" στην σφαίρα ευθύνης του εκπαιδευτή, χωρίς να το γνωστοποιεί ...

Το βασικό λάθος του εκπαιδευτή έγκειται στο ότι δεν αντιλαμβάνεται τα παραπάνω ...

Οπως καταλαβαινεις στους Αρμαγεδδώνες, ειμαστε σαφεις... ή εσυ ή το μηχανάκι... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΥΓ: Στο φαναρι στο WR μπροστα κοτετσόσυρμα ειναι το κλουβι?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Ban 'em all

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
    ΡΕ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΝΑΝΕ ??????

Και με τι λαστιχα φορουσαν οι αλλοι οι εκπαιδευτες!

στα δυσκολα σημεια υπηρχε καπιος να βοηθησει αμα τυχον παρη καποια κληση η μηχανη κτλ...

η απλα ακουλαθατε με οσοι μπορειτε????

γιατι εγω ξερω οταν παμε καμια βολτα στα δύσκολα κατεβαίνουμε και ημαστε σε επιφυλακή μηπως πεσει η γίνει κατι!
    μας ειπαν για την συγκεκριμενη εκπαιδευση δεν χρειαζεσε χωματινα.
    Εγω ειχα ασφαλτινα οι εκπαιδευτες νομιζω μεικτης χρησης..

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
    Οπως καταλαβαινεις στους Αρμαγεδδώνες, ειμαστε σαφεις... ή εσυ ή το μηχανάκι...
    Αυτό είναι το Level 9 ...

(ή αλλιώς, No mercy for sissies !!!)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Νέο μέλος
    Παιδια εγω απλα καταγραψα αυτο που εζησα- ενιωσα τιποτα παραπανω σαφως και θα συνεχισω να οδηγω την μηχανη μου χωρις φοβο και παθος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Asxetos1
    μας ειπαν για την συγκεκριμενη εκπαιδευση δεν χρειαζεσε χωματινα.
    Εγω ειχα ασφαλτινα οι εκπαιδευτες νομιζω μεικτης χρησης..
    στα δυσκολα υπηρχε η υποστήριξη?

δλδ καπου που εσύ θα ένιωσες οτι απο εδω δεν περνας.......σε υποστήριξε κανενας? ακομα και ψυχολογικά?
    γιατι αλλο ειναι να σε περιμένει καπιος και αλλο να σε βιάζει.........και να τρέχεις και να μην φτανεις......απλα έπεσες τοτε!

κάθισε κανενας διπλα σου μηπως και τελευταία στιγμη μπορεσει και σώσει μια πηθανη πτώση??>

η ήτανε απλα......ακολούθησε με και βλεπουμε ποσοι θα πεσουναι?

προσπαθώ να καταλαβω πως ήτανε η εκπαίδευση.........
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
    στα δυσκολα υπηρχε η υποστήριξη?

δλδ καπου που εσύ θα ένιωσες οτι απο εδω δεν περνας.......σε υποστήριξε κανενας? ακομα και ψυχολογικά?
    γιατι αλλο ειναι να σε περιμένει καπιος και αλλο να σε βιάζει.........και να τρέχεις και να μην φτανεις......απλα έπεσες τοτε!

κάθισε κανενας διπλα σου μηπως και τελευταία στιγμη μπορεσει και σώσει μια πηθανη πτώση??>

η ήτανε απλα......ακολούθησε με και βλεπουμε ποσοι θα πεσουναι?

προσπαθώ να καταλαβω πως ήτανε η εκπαίδευση.........

Μπροστα ο πλοηγος- εκπαιδευτης μετα οι μαθητες ενας πισω απο τον αλλο και στο τελος ενας εκπαιδευτης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Asxetos1
    Μπροστα ο πλοηγος- εκπαιδευτης μετα οι μαθητες ενας πισω απο τον αλλο και στο τελος ενας εκπαιδευτης...

θελω να μου πεις.....ένιωσες καπου δυσκολια να ακολουθήσεις την διαδρομή?

θα σου προτινα αμα σου αρεσει φίλε το χωμα να πας με κανεναν φιλαράκο να μαθεις........

πρωτα να εχεις τον αερα στο μηχανακι.....

να νιωσεις ανετος.....γιατι αλλιως πέφτεις!

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Οπως καταλαβαινεις στους Αρμαγεδδώνες, ειμαστε σαφεις... ή εσυ ή το μηχανάκι... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    ή.... και.... τίποτε από τα δύο....

ΥΓ: Στο φαναρι στο WR μπροστα κοτετσόσυρμα ειναι το κλουβι?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Μάλλον αναφέρεσαι στο πρώην δικό μου?

Ναι είναι κλουβί ιδιοκατασκευή από μαλακό σύρμα και κοτετσόσυρμα.

Αποδείχθηκε πάντως ότι δουλεύει εξαιρετικά καλά αν και μπορεί να βελτιωθεί αρκετά αισθητικά.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dt200wr.jpg 
Προβολές:	324 
Μέγεθος:	32,8 KB 
ID:	165118

Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA

κοτετσόσυρμα.

what is that?

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Θα έπρεπε να το ξέρεις ή να το έχεις καταλάβει...

Ότι λέει η λέξη:

ΣΥΡΜΑ για ΚΟΤΕΤΣΙ

που σημαίνει: πολύ λεπτό σύρμα με πυκνή σχετικά πλέξη συνήθως σε σχήμα ρόμβου

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    em... έχοντας απο κοντά μια εμπειρία που τράβηξε φίλος για να στήσει ενα TD παλαιότερα να αναφέρω μερικά πράγματα.

1. Το κόστος συνδρομής σε μια πίστα ή ενα safe track αν θέλετε σπάνια καλύπτει το θέμα φαγητού. Ακόμα όμως και αν το καλύπτει θα φροντίσει όντως να είναι ελαφρύ και να δίνει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία χωρίς να φουσκώνει. Αυτό θα βοηθήσει στην συνέχεια της μέρας.

2. Η κατάσταση κάθε μοτοσυκλέτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αλλά είναι στην αποκλειστική ευθύνη των εκπαιδευόμενων , που αν χρειάζονται κάτι απλά ρωτούν.

3. Δεν υπάρχει ενιαίο group μαθητευόμενων.. αυτό είναι εγκληματικό για όλους. Χωρίζεις σε εμπειρία ακόμα και τους άσχετους-αρχάριους στο χώμα. Μπορεί κάποιοι εξ αυτών να έχουν έστω και μια ιδέα σε σχέση με κάποιον που ξέρει το χώμα μόνο απο τις γλάστρες και τον κήπο του.

4. Οι υποδομές πρέπει να είναι άρτιες και να πληρούν προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει ασθενοφόρο ή ιατρείο στον χώρο και σίγουρα Ιατρικό προσωπικό. Οι χώροι πρέπει να είναι καθαροί και να ωφελούν το πλήθος των συμμετεχόντων. Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους μάθησης (πίστα) που πρέπει να είναι καθαροί απο τυχόν αντικείμενα ή υγρά που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό.

Οι πτώσεις όμως δεν καλύπτονται απο τον διοργανωτή. Ούτε οι τραυματισμοί. Παρόλα αυτά θα πρέπει να δοθεί χέρι βοηθείας για να μπορέσει ο συμμετέχων να γυρίσει σωστά και άρτια με την μηχανή σπίτι του. Δεν τον παρατάμε στην μοίρα του.

5. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ... ο εκπαιδευτής δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζει αυτό καθώς ο καθένας έχει τα δικά του όρια και αντοχές. Οπότε ή στα pits ή απλά βγαίνεις απο το μονοπάτι και γυρνάς "κυρία". Δεν είναι ντροπή αυτό... είναι λογική ασφαλείας και είναι απαιτητή απο τον συμμετέχοντα για να μην γίνει επικίνδυνο το πράγμα τόσο για αυτόν όσο και τους άλλους.

6. Πριν πάς σε εκπαίδευση φροντίζεις να μάθεις τα πάντα για το τι γίνεται εκεί , τι προσφέρουν και πως το προσφέρουν. Σε τι σε καλύπτουν και σε τι οχι. Δίνεις ενα ποσό Α και πρέπει να δείς τι αντισταθμίζει. Ακριβώς όπως σε κάθε άλλη αγορά υπηρεσίας σε όποιο τομέα. Αν κάτι δεν σου πουν ή το αφήνουν ασαφές το διευκρινίζεις πριν συμμετέχεις.

θέμα GS τώρα... ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Μηχανή βάρους 220kgr σε χώμα όσο γκάζι και να έχει , σαφώς και δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες πτώσης , επώδυνης και κοστοβόρα, σε σχέση με ενα μηχανάκι ΜΧ πανάλαφρο και με καλύτερη ροπή γκάζι στα σωστά σημεία.

Βάζεις τα παραπάνω συν το οτι κάποιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε χώμα και έχεις ενα μεγάλο βαθμό δυσκολίας που επιτάσσει διαδρομές σε χώμα φλαταδούρα και λίγα πετραδάκια. Η διαδρομή αν είναι έτσι όπως τα λέει ο φίλος, τότε έγινε λάθος χάραξη και λάθος διαχωρισμός σε group ατόμων.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω είναι ΄μονο μια απόδειξη οτι τόσο εμείς σαν αναβάτες όσο και οι διοργανωτές , δεν κατέχουμε εξαρχής την κοινή λογική και αν θέλετε και την αναγνώριση των λαθών/ευθυνών μας.

Οι σχολές γενικά είναι επίπονες , εν κατακλείδι. Όλα τα είδη μάθησης κόποις κτώνται και σίγουρα δεν είναι βόλτες στην παραλία. Οπότε θα πρέπει και εμείς να έχουμε στο μυαλό μας οτι θα φτάσουμε στα όρια μας , ίσως και παραπανω λίγο. Αλλά γνωρίζοντας τα θα ξέρουμε που σταματάμε και αν θέλετε.... και τι μας ταιριάζει τελικά.

Προσωπικά έχω 3-4 οικοπεδάκια στην πίσω πλευρά της Πάρνηθας με το DR σε μια χαλαρή εντουράδα με φίλους , έκανα μια δύο βόλτες στο χώμα και είδα οτι δεν μου κάνει... δεν μπορώ.. δεν γουστάρω , ... πείτε το όπως θέλετε.

Αυτά απο μένα. Φίλε Asxetos1...για μένα έχεις και δίκιο και άδικο. Τουλάχιστον έβγαλες και εσύ τα δικά σου συμπεράσματα για το αν σου ταιριάζει το χώμα ή οχι. Κάτι είναι και αυτό... έστω και αν κόστισε σε χρήμα , χρόνο και πόνο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Παρτε αφρικα να μην πέφτετε αλλα και να πέσεις........να μην σε νοιάζει!

εε το ειπα παλι...............................

:rotflmao: :rotflmao:

απαντήσεις στο κατω thread παρακαλώ!
    http://www.moto.gr/forums/showthread...5&pagenumber=1

Φίλε μου, βλέπω μια πικρία στα γραφόμενά σου, που στην βγάζει και η ζημιά της μοτοσυκλέτας. Αν η μοτοσυκλέτα είχε μια ζημιά στο κάγκελο, δηλ. τίποτα, δεν θα το συζητούσες τώρα.
    Ολοι μας έτσι σκεφτόμαστε, και εγώ ο ίδιος που σου γράφω..
    Η πτώση μπορεί να γίνει και από ένα γλυστριμα του ποδιού στο χώμα, τόσο απλά. Και χωρίς να είσαι σε σχολείο. Τι θα πεις εκεί Κυρία bmw δεν μου το είπατε?
    Όταν δεν μορείς, ό τ α ν κ ο υ ρ α σ τ ε ί ς, σ τ α μ α τ ά ς. Έτσι απλά. Το επόμενο βήμα είναι η π τ ώ σ η. Και στο ςς το ίδιο συμβαίνει. Θυμάμαι ότι εγώ κουράστηκα και βγήκα. Δεν σκεφτόμουν, τι θα πουν οι άλλοι κλπ κλπ
    Θα ήθελα να ρωτήσω πως περίμενες εσύ ένα μάθημα. Να σε βάλουν σε μια καρέκλα, και να ρωτάς πιο αξεσουάρ της τούρατεκ είναι πιο όμορφο? Έτσι είναι τα σχολεία, προσπαθείς, λές πάντα την αλήθεια (στο τι μπορείς και τι θες), δεν είσαι θεός να τα κάνεις όλα, όταν δεν μπορείς σταματάς, και ποτέ δεν μένεις εκεί όταν κουράζεσε.
    Θα δεις ότι πρωτα απ όλους έρχονται σε επαφή με το έδαφος οι εκπαιδευτές, που έχουν και πείρα, όχι εμείς οι ερασιτέχνες.
    Σε όσα σχολεία έχω πάει, σε απλές βόλτες, σε σταμάτημα για ψιλό, παντού, η πτώση ``γυρίζει`` δίπλα σου. Με τα πόδια κάποιες φορές πάμε και γλυστράμε.
    Και κάτι άλλο, οι μηχανές πάνε, εμείς δεν μπορούμε να τις πάμε...
    Προσπέρασε το, οδήγησε, διώξε τον φόβο και θα νιώσεις πάλι καλύτερα.
    -Αλήθεια, θα ήθελα την γνώμη σου για το πως θα ήθελες ένα ιδανικό ας πούμε για εσένα σχολείο να ακούσουμε την γνωμη σου..
    -Εύχομαι ``ανάρωση`` γρήγορα της μοτο, και με το λιγότερο κόστος.

Φιλικά πάντα.

Υστ. δεν είμαι φίλος με τον Σπανό. Έχω κάνει κάποια σχολεία, έχω μια εμπειρία. Παντού υπάρχουν κίνδυνοι πτώσης. Πρέπει να το ξέρουμε αυτό. Και να είμαστε πάντα ντυμένοι. Τα χρήματα τα βγάζουμε όλοι δύσκολα, αλλά προχωράμε. Κάνεις ένα γάμο, χαλάς 20.000ε και έπειτα χωρίζεις. Το σκέφτεσε καμιά φορά, αλλά δεν θα πεθάνεις κιόλας. Δηλ. να γυρίσει και ο κουμπάρος, να ζητήσει τα έξοδα που έκανε ?

Σελίδα 5 από 14 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Enduro Training III - Off road school για μεγάλα on-off
    από Nik0s στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2008, 14:26
  2. Enduro Training Level 1 & 2
    από Nik0s στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 82
    Τελευταίο μήνυμα: 04/03/2007, 22:38
  3. Enduro Training Λουτράκι
    από Cpt. Haddock στο forum Track Days