Σελίδα 9 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 201

Θέμα: Motto adventures Enduro Training Level 1 μια άσχημη εμπειρία 31/05/2009

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
    ψιτ φιλαρακι....δεν ποιος ειναι χορηγος του event....στο 3:29....

Προφανώς!!!!

Με το G450X

Re: Motto adventures Enduro Training Level 1 μια άσχημη εμπειρία 31/05/2009

Αρχικά δημιουργήθηκε από Asxetos1
    Νομίζω ότι περιέγραψα τα γεγονότα ακριβώς όπως έγιναν.

Fanis
    Εγώ νομίζω οτι απλά υπερέβαλες.... Ειναι φανερό οτι μάλλον δεν ήξερες τι σημαίνει οδήγηση στο χώμα και τι σκοπό έχουν οι ασκήσεις που έκανες στην αλάνα, σίγουρα δεν ειναι για να πιάσεις δουλειά σε τσίρκο.

Εχω κάνει κι εγώ το σχολείο αυτό, επίσης με μικρή πείρα, δε μου φάνηκε καθόλου βουνό όπως εσένα. Στο κομμάτι που πήραμε το χωματόδρομο για πάνω απλά πήγαινα πιο σιγά, δεν αγχώθηκα καθόλου. Σόρυ που στο λέω, αλλα έτσι όπως τα περιγράφεις, το πέσιμο ήρθε μάλλον φυσιολογικά με δεδομένη την ψυχολογία σου...

επίσης, σόρυ ξανα, αλλά το

Αρχικά δημιουργήθηκε από Asxetos1
    Η πρώτη αρνητική εντύπωση ήταν ο χώρος που μας είπαν να αφήσουμε τις μπαγκαζιερες κτλ ήταν μια βρώμικη αποθήκη που ότι ακουμπούσες βρωμιζόταν.
    μονο ενας κατοχος BMW θα το έγραφε

Οι πτώσεις στο χώμα ειναι στο πρόγραμμα, μεχρι κι ο Σπανός έχει πέσει
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της geotriada
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Νομίζω ότι ο φίλος asxetos1 μαγεύτηκε από τα κάλλη της GS1200 και απόκτησε μια «υπερβολική» μηχανή χωρίς να έχει την απαραίτητη εμπειρία (2 χρόνια όπως λέει…) .
    Φυσικά , είναι δικαίωμα του και , φυσικά , δεν είναι ο μόνος που το έχει κάνει αυτό …(νομίζω ότι πολύς κόσμος πηγαίνει και αγοράζει μηχανές – τέρατα με μόνο κριτήριο ..Big is beautiful…)

Προσπάθησε να καλύψει την έλλειψη πείρας του με training (και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανε)…

Εκεί προστέθηκαν η έλλειψη πείρας , το «υπερβολικό» της GS , ο εγωισμός , η κούραση , ο φόβος και η δυσκολία του πράγματος με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η πτώση (συμβαίνει και σε οδηγούς με πολύ περισσότερη εμπειρία , πιο ελαφριά μηχανή ,πιο καλή φυσική κατάσταση κ.λ.π)

Όταν βλέπεις το (18000€) θηρίο σου ξαπλωμένο και «πληγωμένο» αντιδράς όπως το 99% των Ελλήνων…ψάχνεις να βρεις ποιος ΑΛΛΟΣ φταίει ..εκνευρίζεσαι και προσπαθείς να βρεις τα όποια ΑΡΝΗΤΙΚΑ για να τα ΜΕΓΕΘΥΝΕΙΣ και να τα κράξεις ……

Αν δεν είχε επέλθει αυτή η πτώση , θα ήταν ένας ακόμη που θα υπερηφανευόταν ότι είχε βγάλει το enduro Training 1 , θα έλεγε ιστορίες σε άλλους για την δυσκολία των ασκήσεων και πως τα κατάφερε ,θα ονειρευόταν long ways και θα ετοιμαζόταν , μάλλον , για το enduro Training 2..

Φιλε asxetos1 , συνέχισε να ψάχνεσαι με την εκπαίδευση . Πήγαινε σε άλλο σχολείο , ρώτα άλλους , ψάξε στο internet κ.λ.π
    αυτή η τούμπα να μην σε αποθαρρύνει από το να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος οδηγός …

αυτο ακριβως συμβαινει στην περιπτωση asxetos1.
    το μονο που εχω να συμπληρωσω ,ειναι,,,, πουλα το θηριο και παρε σκουτερ,,,,,

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    To τοπικ γ@μηθηκε για τους εξης λογους....

αντι να πουν την αποψη τους οσοι εχουν παει στη συγκεκριμενη σχολη, ειπανε ολοι μαζι την μαλακια τους...θα μου πειτε, ναι ρε φιλε φορουμ ειναι δεν ειναι το σαλονι του σπιτιου σου...

Στα @@ αν οι want to be Παστρανα εδω μεσα λενε οτι φταιει η BMW που πεφτουμε στο χωμα...αν λενε οτι δεν παει στο χωμα και οτι ειμαστε ηλιθιοι εμεις που με τα μαστοδοντα ΚΤΜ HONDA BMW κτλπ απολαμβανουμε να τα σπαμε στο χωμα...

Παρτε χαμπαρι κατι...Αυτο το σπορ-χομπυ-καυλα...θελει ΨΥΧΗ...ητε θελεις να πας με παντες και λιωνοντας ενα ΚΤΜακι στο στενο, ητε θελεις να λιωσεις το μαστοδοντο σου...Με υφος εγω δεν πεφτω ή παναγια μου ποσο το πληρωσα....δεν παιζει το βουνο!

Κατα τα αλλα...ο φιλος απο τη Πατρα νομιζω οτι εκλεισε τη κουβεντα!

Εσυ εχεις ενα χαρακτηριστικο.... Οτι τοπικ ανοιγει με κατι αρνητικο για την συγκεκριμενη σχολη οποιοι μιλανε λενε μαλακιες.....

Τραβα το λοιπον στις διαμαχες να μου αιτιολογησεις την μαλακια που ειπα εγω
    αλλιως καλλυτερα να ανακαλεσεις........

Να τονισω οτι δεν εχω κατι κατα με αυτη την σχολη η με οποιαδηποτε σχολη αλλα το υφακι που κουβαλας ειναι προκλητικοτατο.......

Αιντε......

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    To τοπικ γ@μηθηκε για τους εξης λογους....

αντι να πουν την αποψη τους οσοι εχουν παει στη συγκεκριμενη σχολη, ειπανε ολοι μαζι την μαλακια τους...θα μου πειτε, ναι ρε φιλε φορουμ ειναι δεν ειναι το σαλονι του σπιτιου σου...

Στα @@ αν οι want to be Παστρανα εδω μεσα λενε οτι φταιει η BMW που πεφτουμε στο χωμα...αν λενε οτι δεν παει στο χωμα και οτι ειμαστε ηλιθιοι εμεις που με τα μαστοδοντα ΚΤΜ HONDA BMW κτλπ απολαμβανουμε να τα σπαμε στο χωμα...

Παρτε χαμπαρι κατι...Αυτο το σπορ-χομπυ-καυλα...θελει ΨΥΧΗ...ητε θελεις να πας με παντες και λιωνοντας ενα ΚΤΜακι στο στενο, ητε θελεις να λιωσεις το μαστοδοντο σου...Με υφος εγω δεν πεφτω ή παναγια μου ποσο το πληρωσα....δεν παιζει το βουνο!

Κατα τα αλλα...ο φιλος απο τη Πατρα νομιζω οτι εκλεισε τη κουβεντα!
    Θελει ψυχη και θελει και λεφτα απο οτι φαινεται

Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
    Άσχετο, αλλά βλέπω σε αναβάσεις αγώνων εντούρο τους αναβάτες να κάθονται στη σέλα και να κάνουν κουπί με τα πόδια.
    Δεν υπάρχει πιο αστείος και πιο λάθος τρόπος οδήγησης στο χώμα από τον κώλο στη σέλα είτε μιλάμε για 250 είτε για 1250 κυβικά.

Προσωπικά πιστεύω πως ο Σπανός είναι από τους λίγους Έλληνες αναβάτες που ξέρουν τόσο καλά το χώμα.
    Σωστός τρόπος δεν υπάρχει γιατί η κάθε ανηφόρα έχει και τη δικιά της ιδιαιτερότητα..

Εδώ βλέπεις αναβάτες υψηλού επιπέδου και ανεβαίνουν με κουπί την ανηφόρα... εσύ πως έβγαλες το συμπέρασμα οτι είναι λάθος και αστείο? Μήπως βλέπεις πολλά video με το Knight?

Ο Σπανός σίγουρα έχει μεγάλη εμπειρία στο χώμα με μεγάλα on off ... οι άλλοι που πάνε ομως στο σχολείο του έχουν???

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    Σωστός τρόπος δεν υπάρχει γιατί η κάθε ανηφόρα έχει και τη δικιά της ιδιαιτερότητα..

Εδώ βλέπεις αναβάτες υψηλού επιπέδου και ανεβαίνουν με κουπί την ανηφόρα... εσύ πως έβγαλες το συμπέρασμα οτι είναι λάθος και αστείο? Μήπως βλέπεις πολλά video με το Knight?

Ο Σπανός σίγουρα έχει μεγάλη εμπειρία στο χώμα με μεγάλα on off ... οι άλλοι που πάνε ομως στο σχολείο του έχουν???

cherzez la femme ....

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Το πρόβλημα ολο παιδες ειναι πως σε καθε σχολείο, σε κάθε πίστα, σε καθε τι καινουργιο που μπορεί να επιρρεάσει την ιντερνετική μας ταυτότητα πρωτίστως, πεφτουμε με τα μουτρα να το υπερασπιστούμε ή να το διαβάλουμε με μανία χιλίων Οστρογοτθων μαλλιαρών καβαλαρηδων ανάλογα τα "συμφέροντα" μας. Τα ιδια συνεβαιναν και με την Παχη και με τα CSS και με πολλά άλλα... τα εχουμε βαρεθεί.....

ομως

οταν εχουμε να κάνουμε με εμπορεύσιμη "εκπαιδευση" οφείλουμε να ακούμε τον κάθε πικραμένο και αν θελετε υπερβολικό προς αποφυγήν της λάνθασμένης εκπαιδευσης μιας και μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και υλίκές απώλειες σε δυσκολες εποχές, κλπ κλπ... το οτι εχει το θαρρος να εκτεθεί και να εκθέσει την κουλαμαρα του, τους φόβους του κλπ ειναι ήδη αρκετό γι' αυτόν... προς τι οι υπόλοιποι να τον καταρακώσετε, ισα ισα που θέλει καποιο φιλικο χέρι στον ώμο ο φίλος και να του δωθει να καταλαβει επακριβως τι σημαινει επαφη με χώμα πράγμα που δεν έκανε η οργάνωση απο την αρχή (ηθελημένα ή μη).

Οποτε οι λοιποι γκουρουδες του χωματος ας αναλογισθείτε και σεις τι σημαινει να πας με ενα βοδι 200+ κιλων ασχετος και με χάλια ψυχολογία ή κάποιος να σε "τραβάει" περαν δυνατοτήτων και να πρέπει να ακολουθήσεις στο χώμα και μετα ελατε πειτε την στον φίλο... (που αν δεν ειναι -100 κιλα και ΚΤΜ 09 μοντελο το μηχανάκι δεν πατε πουθενα)
    Ban 'em all

και στη τελικη καλα εκανε ο φιλος ασχετος και ειπε τη γνωμη του ...ΙΣΩΣ καταφερει να προετοιμασει και αλλους ανθρωπους που ισως σκεφτονται να περασουν την συγκεκριμενη δοκιμασια , χωρις να εχουν τα αναλογα ψυχικα αποθεματα , οπως ισχυριζεστε χρειαζονται ...

και τελος νομιζω οτι ο φιλος διαλεξε το σωστο δρομο ... γνωριζε τι ακριβως ηθελε ...και πηρε τη πρωτη ,ισως και τελευταια γευση , με εναν πιο σωστο τροπο , απο το να επαιρνε το μαστοδοντο και να κατηφοριζε μοναχος και χωρις καμια εμπειρια πιο πριν προς το πορτο κατσικι και να γινοταν μπιλιες ...
    PROzacRIDER

Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak

κάποιος να σε "τραβάει" περαν δυνατοτήτων και να πρέπει να ακολουθήσεις στο χώμα
    Δυστυχώς εκεί ειναι το πρόβλημα... και αυτό προσπάθησε εξαρχής να πεί ο Φάνης..!!

Βέβαία... οπως είπε και ο Captain νωρίτερα.. αμα δε μπορείς να ακολουθήσεις τους ρυθμούς των άλλων κόβεις και πας στο δικό σου ρυθμό και δεν προσπαθείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου..

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Θελει ψυχη και θελει και λεφτα απο οτι φαινεται

Ειχες ποτε την εντυπσωση οτι γινετε τσαμπα...?

Ητε με παπι εισαι ητε με Μαστοδοντο...πληρωνεις....
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI

Παμε παλι λοιπον..!

οπως προσεξες δεν αναφερθηκα με ονομα για να αποφυγω αυτες τις φλυαριες! Δεν εχω τιποτα με εσενα προσωπικα, αντιθετος η γνωμη σου σε αυτο το φορουμ μου ειναι συμπαθης και κοντα στα δικα μου πιστευω! Δεν διαφωνουμε! Γι αυτο μην χαλας την καλη σου εικονα με απειλες τυπου "καλυτερα να ανακαλεσεις........" γιατι μονο σαν κωμικο σημειο μπορω να το παρω.

Ναι λοιπον θεωρω πως οταν ακουγοντε ισχυρες γνωμες απο ανθρωπους που δεν εχουν πατησει στο χωμα ή δεν εχω οδηγησει μαστοδοντο ή τελως παντων δεν εχουν ιδεα για αυτη τη σχολη ειναι μ@λακια τους να υποστηριζουν οτιδηποτε χωρις να ξερουν!! οσο αφορα αυτο που εγραψες εσυ, σεβομαι την οποια εμπειρια εχεις στο εντουρο, συμφωνω απολυτα οτι τα μαστοδοντα δεν ειναι σχεδιασμενα να πανε εκει που παει και ενα μικροτερο..Αλλα το τι απολαμβανει ο καθενας ειναι δικαιωμα του και μερικοι το κανουν και εντυπωσιακα!!

Για τη σχολη...δεν εχω κρυψει οτι ειμαι φιλος με το Νικο Σπανο, οπως ξανα ειπα λοιπον με χαλαει να ακουω γνωμη χωρις να εχουν παει στη σχολη, ποσο μαλλον οταν ειναι για ενα φιλο...Ειδικα δε οταν εχει φαει τοσο πολεμε απο εταιριες και λοιπους αυτη η προσπαθεια ειναι κριμα!! βεβαια τα λαθη του Νικου πολλα αλλα οταν αφορα το ψωμι ενος ανθρωπου τα λες απο κοντα και οχι ετσι...

κλεινοντας σου θυμιζω οτι κι εγω απολαμβανω το βουνο με το CR και to wrf μου, αλλα και ενιοτε βασανιζω τπ μαστοδοντο...Γιατι αυτα μας κρατανε ζωντανους και ειναι η διασκεδαση μας οχι αιτια τσακωμου!

Ισως τωρα καταλαβες το υφος μου και κατεβασεις τα μανικια σου....

Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Τα πράγματα είναι απλά:

1) Εαν μπεις χώμα είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα πέσεις όποιος και αν είσαι με όση εμπειρία και αν κουβαλάς.

2) Εαν αποφασίσεις να πας σε οποιοδήποτε σχολείο ξεχνάς το "χαλαρό" και είσαι προετοιμασμένος για κούραση (ίσως και πόνο).

3) Κακώς ειπώθηκε ή εννοήθηκε από την οργάνωση ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσεις την μοτοσυκλέτα σου (έστω και ελάχιστα).

4) Κακώς δεν ενημερώθηκαν οι εκπαιδευόμενοι για το τι πρέπει να κάνουν εαν δουν ότι ζορίζονται πέρα από τα όριά τους και για το αν, πότε και πως πρέπει να ειδοποιήσουν γι αυτό τους εκπαιδευτές τους.

Αυτά βλέπω εγώ ότι είναι η ουσία και όλα τα άλλα είναι απλά για να συζητάμε.

Νέο μέλος
    Μιας και εγώ άρχισα αυτό το θέμα θα γράψω τα παρακάτω και δεν νομίζω θα δευτερολογήσω ξανά.

Ο λόγος που έκανα αυτό το σχολείο ήταν αυτός που περιέγραψα στο πρώτο μου post.

Πιστεύω στην ερώτηση προς την σχολή τι περιλαμβάνει το μάθημα και τι βαθμό επικινδυνότητας υπάρχει για μένα και την μηχανή δεν μου δόθηκαν οι σωστές απαντήσεις. Σε αυτό είμαι απόλυτος.

Αν μου είχαν δοθεί και ήξερα ότι υπήρχαν πιθανότητες να πάθει ζημία η μηχανή μου η να τραυματιστώ θα το σκεφτόμουν δίπλα , θα ήμουν προετοιμασμένος και σίγουρα δεν θα ερχόμουν με τα κιλά της GS1200 αλλά με την παλιά μου GS650. Εάν έχεις ένα γυαλιστερό ML500 και ένα παλιό Niva με πιο θα πήγαινες για off-road?

Περίμενα ακούγοντας την ονομασία enduro park μια διαμορφωμένη πίστα (και όχι το γήπεδο εκκλησιαστικού ιδρύματος (νομίζω εάν δεν κάνω λάθος είδα και ένα τάφο στα 30 μέτρα) με διάφορα επίπεδα δυσκολίας και τον εαυτό μου να εκπαιδεύομαι κάπου στα εύκολα κομμάτια.

Τώρα η βόλτα στο βουνό που για μένα ήταν μια άσχημη εμπειρία. Αν υποθέσουμε ότι οι ταχύτητες όπως γράφει ο φίλος συνεκπαιδευμένος ήταν έως 40χιλ/ω υπολογίστε με τον τύπο της ορμής με βάση το βάρος σας τι θα συμβεί εάν κάποιο μέλος του σώματος σας πέσει με αυτήν την ταχύτητα σε ένα βράχο η πέτρα κτλ.... Άρα ο κίνδυνος βαρύ τραυματισμού υπάρχει και οφείλει η σχολή να ενημερώσει και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να τον αποφύγει. Και ο εκπαιδευτής όφειλε αφού πήγαινα φιρί φιρί και ήταν ήλιου φαεινότερο να πέσω να με σταματήσει..

Τώρα λίγα λόγια για μένα, είμαι 1.80 και 75 κιλά έχω πολύ καλή φυσική κατάσταση τρέχω καθημερινά και είμαι βοηθός εκπαιδευτή κατάδυσης αυτοδυτών (dive master).
    Δεν με κούρασε τόσο σωματικά αυτή η βόλτα αλλά ψυχικά. Για μένα που είμαι νέος οδηγός το να οδηγώ πάνω στα κατσάβραχα όρθιος αυτήν την βαριά μηχανή με τον φόβο να τσακιστώ δεν μου ήταν καθόλου ευχάριστο. Ήταν η απόλυτη στρεσσογόνος κατάσταση που δεν θέλω να ξαναζήσω. Πως με μηδέν εμπειρία και κάνοντας ασκήσεις λίγο πιο πριν με ελάχιστη ταχύτητα μπαίνεις αμέσως σε ένα χωματόδρομο και αρχίζεις και τρέχεις στο όρθιο? Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει???

Και τώρα οι οικονομικές συνέπειες του μαθήματος.
    Το μάθημα στοιχείσαι 150 ευρω λογική τιμή..
    Το σπασμένο ποντεσιομετρο 149.70 ευρω. Αν θέλω να επαναφέρω την μηχανή στην προηγούμενη κατάσταση της πρέπει α) να αγοράσω το εξωτερικό / προστατευτικό κάλυμμα του αριστερού κυλίνδρου β) το καπάκι των κυλίνδρων είναι γρατσουνισμένο άσχημα μου είπαν οτι στο επόμενα service πιθανόν να μπορούν να το γυαλίσουν αλλιώς πρέπει να το αλλάξω γ)τα αριστερά προστατευτικά κάγκελα έχουν πάρει κλίση και έχουν έρθει κοντά στον κύλινδρο άρα και αυτά πρέπει να αλλαχτούν δ)τα λάστιχα της μηχανής δεν είναι ίδια μετά το σχολείο.... το ταξί για να γυρίσω 100 ευρω...
    Υπολογίστε τώρα εσείς το συνολικό κόστος...

Αυτά λοιπόν ..... Δεν νομίζω οτι είμαι υπερβολικός, σε αυτά που γράφω, απλά καταθέτω την προσωπική μου γνώμη....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES
    Συγνώμη που πετάγομαι αλλά κάτι ενδοιάμεσο από το 0 και το 30...ποιό να ήταν??

Σελίδα 9 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Enduro Training III - Off road school για μεγάλα on-off
    από Nik0s στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2008, 14:26
  2. Enduro Training Level 1 & 2
    από Nik0s στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 82
    Τελευταίο μήνυμα: 04/03/2007, 22:38
  3. Enduro Training Λουτράκι
    από Cpt. Haddock στο forum Track Days