Θα ήθελα μία γνώμη από τους guru του forum!
Έχω αλλάξει τα φλασάκια στο SV με led μπροστά και integrated tail lights πίσω (ενσωματωμένα στην ουρά). Όπως είναι φυσικό, αναβοσβήνουν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Το θέμα είναι ότι στο τελευταίο service ο μάστορας, δε μπορούσε να βρει που έιναι το φλασέρ για να το αλλάξει. Που είναι τελικά και πόσα χρειάζονται. 1 ή 2 για μπροστά πίσω?
Τη λύση των αντιστάσεων δεν την έχω κοιτάξει. Χρειάζεται μία αντίσταση στο καθένα? Θα το απέφευγα, γιατί λογικά πρέπει να πέσει αρκετό κόψιμο-κόλλημα και νομίζω ότι επιβαρύνει τα ηλεκτρικά χωρίς λόγο.
Anybody?
Λοιπόν το ρελέ του SV είναι ενσωματωμένο με το ρελέ του πλαγιοστάτη. Οπότε δεν θα το αποσυνδέσεις τελείως, απλώς θα βγάλεις τα 2 καλωδιάκια των φλας και θα το επανατοποθετήσεις στη θέση του. Τα 2 καλωδιάκια χρώματος καφέ και γαλάζιου θα τα συνδέσεις στο καινούργιο aftermarket ρελέ το οποίο και θα στερεώσεις ξεχωριστά.
Το καφέ καλώδιο είναι το ρεύμα που έρχεται στο ρελέ και το γαλάζιο είναι το ρεύμα που πάει στον διακόπτη των φλας. Μερικές φωτογραφίες να σε βοηθήσουν επίσης...
![]()
My SV1OOOS...
SVοεκλογές 2009 - If you SVote for me, I will make your wildest dreams come true!Vote for Pedro
>> Πωλείται άριστο YAMAHA Tenere XTZ 660 '91
Το ρελέ βρίσκεται κάτω από τη σέλα. Για να μη χαλάσεις ή κόψεις τα καλώδια της μάνας του, εντόπισε και σπρώξε προσεκτικά με ένα πολύ λεπτό ίσιο κατσαβίδι ή παρόμοιο εργαλείο τα κλιψάκια προς τα μέσα για να βγουν από πίσω. Έπειτα ένωσε τα με αυτά του ηλεκτρονικού ρελέ τα άκρα και ΚΑΝΕ ΔΟΚΙΜΗ πριν τα μονώσεις με ταινία, κάτι που επίσης πρέπει να κάνεις, για να μην αγγίζουν μεταξύ τους και βραχυκυκλώσουν.
![]()
My SV1OOOS...
SVοεκλογές 2009 - If you SVote for me, I will make your wildest dreams come true!Vote for Pedro
thanx re lock. 8a to psaksw kai 8a sas pw. ayto to flasher isxyei kai gia ta 4 etsi/?
My SV1OOOS...
bravo dhmhtrh poly wraia to ekshgeis! pleon to forum mas exei poly anebasmenou epipedou posts... oxi gia na mh mas lene oti spammaroume kiolas
ksana bravo sou!![]()
E μα... μια οικογένεια είμαστε, πως να το κάνουμε ρε συ Aleχ...! Ελπίζω να μεγαλώσει κι άλλο βέβαια γιατί οι περισσότεροι με SV δεν είναι μέλη σε SV forums... Εχει πολλούς και δεν ξέρω πως θα γίνει... Ήδη έχω εντοπίσει 2 με 1000άρια και τους μίλησα αλλά δεν ασχολούνται τόσο με το internet...
(Tι το 'θελες και το πες ότι δεν σπαμάρουμε;;; ) :rotflmao:![]()
My SV1OOOS...
Κάτι δε πάει καλά εδώ. Βρήκα το γαλάζιο και καφέ καλώδιο, τα απομόνωσα όμορφα-όμορφα και βγήκα να βρω φλασερ με 2 φισάκια σαν της φωτογραφίας. Ε, δεν είχε κανένας. Μου δείχναν κάποια που είχαν μέχρι και 6 (!) καλώδια, ενω κάποια άλλα αντικαταστουσαν τα ΟΕΜ αλλά ήταν universal και δε κάνανε.
Το μακρύ τους και το κοντό τους. Ορισμένοι μου έιπαν πως φλασέρ υπάρχουν μόνο 10 και 20 watts και το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.
Αντιστάσεις μπορώ να βάλω αλλά δε θέλω να πέσει τόσο μαιμούδιασμα στα ηλεκτρικά γμτ μου
![]()
Από Ελλάδα δύσκολα να βγάλεις άκρη απ' ότι φαίνεται... Αυτά είναι ειδικά ρελέ για LED, δεν έχουν σχέση με τα απλά ρελέ.
Επειδή θέλεις να κάνεις δουλειά χωρίς να δίνεις τζάμπα λεφτά και καλά κάνεις, αν θέλεις πάρε αυτό online, έχει δοκιμαστεί και είναι και φθηνό.
http://www.busters-accessories.co.uk...=flasher+relay
My SV1OOOS...
Ρε μη δίνεις τόσα λεφτά τζάμπα, τι $90 να πούμε... Αυτό που σου έβαλα το λινκ είναι δοκιμασμένο και φθηνό. Πεταμένα λεφτά κατά την άποψη μου. ΕΤΣΙ κι αλλιώς δεν παρεμβαίνεις στην εργοστασιακή καλωδίωση.![]()
My SV1OOOS...
ENNOEITAI πως δε δίνω τόσα για ένα απλό ρελεδάκι!!!!!! το μαγαζί που προτείνεις έχει ακόμα στοκ. οι έλληνες αντιπροσωποι motrax δώσανε τη γνωστή απάντηση " Δε ξέρω πότε θα βάλω παραγγέλία, δε ξέρω αν υπάρχει, αν αν αν" Γιατί δε το κλείνουν το ψιλικατζιδικο τους καλυτερα?
Internet foreva!
RE MPAGASIDES... PARAKOLOU8W PARAKOLOU8W... TA EYKOLA TA KANETE DYSKOLA....
PANE RE DIMVAL SE ENA MAGAZI KAI PARE ENA SETAKI THS RIZOMA (RELE + ANTISTASEIS) OPWS EIXA PAREI KAI EGW DE KOSTIZEI KAI POLLA.. ANTE...