εάν πας σε σοβαρά μαγαζιά όπως το California θα υπογράψεις χαρτιά όλα αυτά και για ποιον θα καλέσουνε σε περίπτωση ατυχήματος
εάν πας σε σοβαρά μαγαζιά όπως το California θα υπογράψεις χαρτιά όλα αυτά και για ποιον θα καλέσουνε σε περίπτωση ατυχήματος
Πηγαίνω λοιπόν στο california,ΟΚ;Αρχικά δημιουργήθηκε από Asxetos1
εάν πας σε σοβαρά μαγαζιά όπως το California θα υπογράψεις χαρτιά όλα αυτά και για ποιον θα καλέσουνε σε περίπτωση ατυχήματος
Μου εξηγεί ο εκπαιδευτής ότι αυτή πχ η στροφή παίρνεται με πχ 80 για να'σαι σχετικά ασφαλής,εδώ είναι το πάτημά σου,εδώ η γραμμή σου,εδώ θ'ανοίξεις γκάζι κλπ.
Τα εφαρμόζω μια-δυο όλα καλά.
Αν στην τρίτη φορά μαλακιστώ και μπω με 110 και πέσω εγώ δε θα φταίω;Εγώ δεν χειριζόμουν τη μοτό;
Ο μόνος που φταίει για κακή εκτίμηση των ορίων και των δυνατοτήτων μας είναι ο εαυτός μας.
Μπράβο ρε Μιχάλη και το έψαχνα το βιντεάκιΑρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Απλά να ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΟΥΜΕ ότι όλα αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμιά σχέση με το enduro!![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
Εγώ πάλι βρήκα αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=UAhLMwm56hE
αλλά για πιο δύσκολο από τις πέτρες που ακούσαμε μου κάνει...
.
[size=2pt]--- Πωλείται αμορτισέρ ΜΑΧΤΟΝ για GSXR K5 ---[/size]
[size=2pt]--- Πωλούνται διάφορα για TL1000R ---[/size]
Europe RULEZ !!! ...και για να μην ξεχνιόμαστε... FUCK USA
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Εγώ πάλι βρήκα αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=UAhLMwm56hE
αλλά για πιο δύσκολο από τις πέτρες που ακούσαμε μου κάνει...
Τωρα να πω οτι ζηλεψα και με βλεπω παλι εκει....![]()
Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)
www.elnak-seaside.blogspot.com
Πάντως, αν θες λες πως θα ήθελες μια σχολή τέτοια. Σε ρώτησα και σε προυγούμενη σελίδα αλλά ίσως δεν το είδες. Αν θες απαντάς, για να κατανοήσουμε όλοι καλύτερα ρην σκέψη σου. Επειδή για όλους τα πράγματα είναι σχετικά, πχ για κάποιον είναι κάτι επικίνδυνο ή βρόμικο, για κάποιον άλλον όχι. Θα ήταν καλύτερα να πεις και εσύ πως το είχες στο μυαλό σου.
Αφου κουραστηκες και ενιωσες ασχημα γιατι δεν σταματησες να παρεις μια ανάσα βρε αδερφε!!!!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από Asxetos1
Οδηγώ μηχανή ακριβώς 2 χρόνια χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία.
Επειδή πρόσφατα άλλαξα μηχανή από την GS650 στην GS1200 και μιας και καλοκαίριασε είπα να κάνω στο σχολείο enduro training level 1 της σχολής Moto Adventure του Νίκου Σπανού ώστε εάν βρεθώ σε χωμάτινο δρόμο προς κάποια παράλια να ξέρω πως με ασφαλή τρόπο να φτάσω στον προορισμό μου, τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω.
Τηλεφώνησα στην σχολή και ρώτησα εάν για την περίπτωση μου είναι κατάλληλο αυτό το σχολείο και εάν υπάρχει κίνδυνος για μένα και την μηχανή μου. Μια ευγενέστατη κύρια μου απάντησε ότι είναι μια πρώτη επαφή με το χώμα τίποτα το extreme τίποτα το επικίνδυνο.
Φτάνοντας στο sport camp/enduro park στο Λουτράκι με υποδέχτηκαν οι εκπαιδευτές οι οποίοι ήταν φιλικοί και ευγενέστατοι.
Η πρώτη αρνητική εντύπωση ήταν ο χώρος που μας είπαν να αφήσουμε τις μπαγκαζιερες κτλ ήταν μια βρώμικη αποθήκη που ότι ακουμπούσες βρωμιζόταν.
Στην συνέχεια μπήκαμε σε ένα μεγάλο χώρο όπου έγινε η θεωρητική εκπαίδευση.
Μετά φύγαμε από το enduro park και πήγαμε σε μια αλάνα που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε enduro park ήταν απλά ένα χωμάτινο γήπεδο ενός εκκλησιαστικού ιδρύματος!!
Εκεί έγινε το πρακτικό μάθημα το οποίο περιλάμβανε ασκήσεις όπως οδήγημα με το ενα/δυο γόνατα πάνω στην σέλα της μηχανής κ.α . εκεί κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι εγώ κάνω την εκπαίδευση για να πηγαίνω ασφαλής σε καμία παραλία όπως είπα παραπάνω και όχι να συμμετέχω σε τσίρκο.... Τέλος πάντων έγιναν όλες οι ασκήσεις, μιας που μας έπεισαν για την χρησιμότητα τους όχι εύκολες άλλα όχι και ακατόρθωτες.
Όταν τελείωσε το πρακτικό μέρος επιστρέψαμε στο enduro park για φαγητό. Μέχρι το σημείο εκείνο να σημειώσω ότι είχαν πέσει ήδη δυο μηχανές κάτω από τους ένδεκα συμμετέχοντες !!! Το φαγητό ήταν επιεικώς απαράδεκτο αλλά με τέτοια κούραση τρωγόταν.... όταν θέλεις να έχεις ένα επίπεδο ποιότητας πρέπει να το έχεις σε όλους τους τομείς...
Στην παρούσα φάση τα συνολικά συναισθήματα μου ήταν θετικά για την εκπαίδευση.
Μετά το διάλειμμα για το φαγητό οι εκπαιδευτές μας είπαν ότι υπολείπεται και μια βόλτα στο βουνό για να χαρούμε αυτά που μάθαμε. Εδώ άρχισε ο εφιάλτης. Ανεβήκαμε στις μηχανές και στο όρθιο πάντα και αρχίσαμε την ανάβαση σε χωμάτινο δρόμο που σε πολλά σημεία είχε κοτρόνες και νεροφαγώματα με ένα τέμπο υπερβολικά γρήγορο.
Οι αντοχές μου έφτασαν στα όρια γιατί τελικά το GS1200 αποδείκτηκε υπερβολικά βαρύ και η ταχύτητα πολύ γρήγορη για να το οδηγείς όρθιος... Ήταν μια από της πιο αγχωτικές καταστάσεις στην ζωή μου να είσαι όρθιος να τρέχεις πάνω στις πέτρες και να προσπαθείς σαν αχάριος να μην τσακιστείς. Τελικά φτάσαμε στον προορισμό μας και αν κατάλαβα καλά από τον τρόπο που ξάπλωσε ο εκπαιδευτής ήταν και αυτός εξουθενωμένος.
Τα συναισθήματα μου για την εκπαίδευση σε αυτό σημείο έγιναν τελείως αρνητικά.
Για μένα αυτή η ταλαιπωρία ήταν το απόλυτο ξενέρωμα και κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να ξαναζήσω. Περίμενα κάτι άλλο μια χαλαρή βόλτα να χαρούμε το βουνό και αντί αυτού αισθάνθηκα ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα και στα τριάντα οκτώ μου να κάνω κάτι σαν motto cross!!
Μετά το ολιγόλεπτο διάλειμμα αρχίσαμε το κατέβασμα. Η Κατάσταση ήταν η ίδια και ακόμα χειρότερη τρέχαμε πάλι στο όρθιο η ένταση στο full είχα φτάσει στα όρια μου πραγματικά. Κάποια στιγμή πέφτει μια μηχανή μπροστά μου και μετά από 300 μέτρα πέφτω και εγώ!
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κρύψω τον εκνευρισμό μου στον εκπαιδευτή όταν μάλιστα η μηχανή μου έπαθε ζημία και έπρεπε να ρυμουλκηθεί.
Προφανώς η μπροστινή ρόδα κτύπησε σε κάποια πέτρα και λόγο κούρασης δεν κράτησα το τιμόνι γερά έτσι δίπλωσε και έπεσε η μηχανή....
Ο λόγος που υπήρχε αυτή η ταχύτητα ίσως ήταν το προχωρημένο της ώρας και η βιασύνη των εκπαιδευτών να τελειώνουν..
Ο σχεδιασμός αυτής της βόλτας ήταν κατά την γνώμη μου λάθος και επιπόλαιος, είχε μεγάλη επικινδυνότητα για σοβαρό τραυματισμό και μεγάλη ζημιά της μηχανής. Έπρεπε να δοθούν συστάσεις στην αρχή για το βαθμό δυσκολίας, να τονιστεί ότι όποιος δυσκολεύετε να σταματήσει να πάρει μια ανάσα και να συνέχει, κάτι που ποτέ δεν ειπώθηκε ..
Αυτοκίνητο συνοδείας για πρώτες βοήθειες δεν υπήρχε αν κάποιος κατά την πτώση κτύπαγε σοβαρά τι θα γινόταν θα τον έπαιρναν δυκάβαλο???
Τελικά οι διαβεβαιώσεις της ευγενικής κυρίας των εκπαιδευτών για την ασφάλεια του μαθήματος αποδείκτηκαν μη αληθής. Ποτέ δεν ειπώθηκαν τα θέματα ευθύνης και τι γίνεται σε περίπτωση τραυματισμού. ..
Να σημειώσω οτι τελικά από τις 11 μηχανές οι 5 έπεσαν συνολικά...
Προφανώς για μένα ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία με οικονομικές συνέπειες,,,
Το BMW moble care ήταν και αυτό μια δυσάρεστη έκπληξη μιας και σε περίπτωση ατυχήματος δεν καλύπτει την μεταφορά του επιβάτη, Δηλαδή παντελώς άχρηστο.
Νομίζω ότι περιέγραψα τα γεγονότα ακριβώς όπως έγιναν.
Fanis![]()
![]()
ταξίδι νάναι και με καλή παρέα...ζητώ πολλά? :-)
νομιζω οτι επρεπε να μεινεις με το νιβα και να μην προχωρησεις ακομα με το μλ500....
επισης καπου η σχολη δεν σε πληροφορησε απολυτως ξεκαθαρα τι και πως θ κανεις μιας και εισαι ασχετος με τον χωρο και πιθανον να μην το κατανοησε. και καπου και εσυ υπερεβαλλες εαυτον και μαλλον την πατησες.
το ηθικο διδαγμα ειναι οτι τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους.
done.
Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι μπήκε να πει έναν πόνο...και θα βγει με δύο
ρε παιδιά έχετε γράψει τόσες σελίδες για να λέτε όλοι τα ίδια ξανά...: αδερφέ Φάνη το "γνώθει σ'αυτόν" πρέπει να σε οδηγεί...τα όρια του εαυτού σου τα ξέρεις μόνο εσύ και κανένας άλλος!...κανένας εκπαιδευτής δε μπορεί να μυρίσει τα νύχια του αν εσύ κουράστηκες ή εκνευρίστηκες...και τι να το κάνω το χαρτί που τυχόν υπέγραψα αν δεν είχα στο φινάλε τη κοινή λογική ΠΡΙΝ ΜΑΛΑΚΙΣΤΏ να σταματήσω......και σε ρωτάω:ΑΦΟΥ ΕΝΙΩΣΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ Η ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΣ;ούτε θα χτυπούσες τη μηχανή ούτε τίποτα...
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
Αυτο ακριβως ειχα στο μυαλο μου...Ετσι ακριβως ξεκινησα κι εγω, οχι το 2004 αλλα αρκετα χρονια πριν, μετα πηγα και στα σχολεια για αν δω και την αλλη πλευρα!!!! και το για που ειναι ενδεδηγμενο τι οι αποψεις διχαζοντε...Σημασια εχει ενα πραγμα, το να περναμε καλα!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
http://www.moto.gr/forums/showthread...1+%E5%ED%EF%F2
1.ουτε σχολες, ουτε τιποτα, απλα ορεξη, θεληση και αποφασιτικοτητα....
2.με μια μοτοσικλετα που ειναι ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ για κινηση στο χωμα...
3.με επιγνωση του οτι θα πεσω και μπορει να τραυματιστω (οπως και εγινε) η να παθει ζημια η μοτοσικλετα (πραγμα που δεν εγινε και ας εφαγε απιτευτους βροντους....ο λογος; δεν νο2!!!)
αυτα, γιατι απο μερικους ζητουνται χωματινα διαπιστευτηρια ποριοκειμενου να εκφερουμε τη γνωμη μας / αποψη μας...
υ.γ. αν πας με μια Goldwing στο κεντρο και με παπι στο Βορειο ακρωτηρι εχει πολλες πιθανοτητες να φτασεις... δεν θα το εχεις ευχαριστηθει καθολου βεβαια, αλλα η ικανοποιηση πηγαζει απο το γεγονος οτι τα καταφερες με μια μοτοσικλετα που δεν ειναι ενδεδειγμενη για υτη τη δουλεια....οποιος καταλαβε καταλαβε...![]()
ΥΓ η ζεστη φταιει και μυγιαζοντε ολοι...![]()
![]()
Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)
www.elnak-seaside.blogspot.com
ρε παιδια μια ερωτηση...Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Εγώ πάλι βρήκα αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=UAhLMwm56hE
αλλά για πιο δύσκολο από τις πέτρες που ακούσαμε μου κάνει...
βλεπω το βιντεο με αυτα που κανει ο σπανος πανω στο γελαδι το gs και αναρωτιεμαι ,αφου ο ανθρωπος "το χει"και με το παραπανω,πως και δεν εχει παει σε κανα dakar?
ή εχει παρει μερος και λεω μλκιες???:o
Φίλε το daκar δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Αλλά να πω το εξής. Ο Σπανός το έχει και πολύ. Το adve το κάνει wre 125. Είναι πολύ καλός οδηγός. Έχει τελείωσει και την σχολή των Γερμανών, όπου τώρα μπορεί και διοργανώνει και Ευρωπαικά travel.
Σαν τύπο εγώ είμαι τελείως διαφορετικός, μαλλον δεν θα έκανα ποτέ παρέα με τον Σπανό ή αν θες δεν θα με έκανε παρέα. Αυτό δεν λέει κατι όμως και δεν θα πω άσχημα πράγματα ενώ δεν ισχύουν. Είναι ``δυνατός`` οδηγός και καλός εκπαιδευτής.
Γνωρίζω και τον Ορφανό. Όχι καλά αλλά τόσα χρόνια με φόρουμ-λέσχες υπάρχει μια φατσική γνωριμία. Τον είχαμε βοηθήσει και κάποια στιγμή με την αγορά του βιβλίου του, ώστε να μαζέψει και κάποια χρήματα για τον αγώνα. Το dakar είναι κατάθεση ψυχής. Πας και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις ζωντανός. Υπάρχουν παιδιά, που χάθηκαν στην έρημο. Παιδιά που έσκασαν από νερό. Αγαθό που το ``πετάμε`` εμείς εδώ. Τα ποσά που χρειάζονται είναι μεγάλα. Υπάρχουν άνθρωποι που πούλησαν τα σπίτια τους για να πάνε στο dakar. Οπότε δεν είναι εύκολο να το κάνεις και ειδικά να τερματήσεις. Κρατικό βοήθημα....... ας πουν κάποιοι άλλοι αν υπάρχει που θα ξέρους καλύτερα (δεν το ξέρω καλά το θέμα, αλλά έχω ακούσει ότι δεν παίζει).
Ο Ορφανός πήγε με ξένη (Γαλική) ομάδα.
Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εύκολο.
Κάπου πιο πάνω ρωτήθηκα πως εγώ θα ήθελα enduro training level one.
Πριν κάνω το σχολείο προφανώς δεν είχα ιδέα...
Τώρα θα έλεγα οι ασκήσεις που είχε το συγκεκριμένο αφού εντέλει και εγώ τις κατάφερα είναι ΟΚ.
Μετά θα ήθελα λίγο δρόμο με μικρές ανωμαλίες για εξοικείωση (κάτι σαν enduro πίστα.)
Και μετά την βόλτα στο βουνό που ήταν η αιτία για όλη την παρεξήγηση.
Κάτι σταδιακό. Εξηγούμε κάνεις ένα κομμάτι συζητάς με τους εκπαιδευτές πως σου φάνηκε τι πρέπει να διορθώσεις και συνεχίζεις. Και πάλι από την αρχή. Δηλαδή ελεγχόμενα και προοδευτικά .
Όχι άντε ανεβαίνουμε μας βγαίνει η γλώσσα άντε κατεβαίνουμε...
YΓ. Τα υποτιθέμενα προστατευτικά καπάκια των κυλίνδρων να τα ξαναβάλω? Η είναι παντελώς άχρηστα?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Asxetos1
Μετά θα ήθελα λίγο δρόμο με μικρές ανωμαλίες για εξοικείωση (κάτι σαν enduro πίστα.)
σαν ΤΙ????
![]()
Ρε φιλε, εδω καλα καλα δεν ξερεις τα βασικα! Θελεις να κανεις και παρατηρησεις? Σορυ δλδ αλλα... δεν!!!
Επισης λες: Τώρα θα έλεγα οι ασκήσεις που είχε το συγκεκριμένο αφού εντέλει και εγώ τις κατάφερα είναι ΟΚ.
Αρα, ολα στα ΔΙΚΑ σου μετρα! Και παλι...δεν!!!
Καλυτερα ασχολησου με κατι αλλο!
ΕΝΤΕΛΩΣ φιλικα!
![]()