οσο για το αν πρέπει να ψηφίζω ...............
το εχω ξαναπεί ...
εν σε πηδάνε και δεν φωνάζεις, μην διαμαρτύρεστε που στο σπρώχνουν πιο βαθιά![]()
οσο για το αν πρέπει να ψηφίζω ...............
το εχω ξαναπεί ...
εν σε πηδάνε και δεν φωνάζεις, μην διαμαρτύρεστε που στο σπρώχνουν πιο βαθιά![]()
Καταλαβαινω τι εννοεις κ πραγματικα στηριζω αυτο που λες, καθε σου σκεψη την επικροτω.Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Και να λοιπον που φτάσαμε στις ευρωεκλογές και για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται το πόσο καραγκιοζέοι είμαστε.
50% η αποχή , πρωτοφανές ποσοστό για την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιό είναι το ποσοστό αυτών που συνειδητά απείχαν και ποιό ειναι το ποσοστό αυτών που απλά το νοητικό τους επίπεδο δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν την σημασία της εκλογής.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επιχειρησαν να στείλουν μήνυμα με την αποχή πήραν τα φρύδια τους.
Από την πρώτη στιγμή κι όλας δεν φαίνεται να χαμπαρίαζουν οι πολιτικοί από αποχές. Τα ίδια που έλεγαν πάντα τα ίδια λένε και τώρα. Πανηγυρίζουν οι μέν , σκεπτικοί οι δε, το μόνο σίγουρο είναι ότι χαίρονται και οι δυο καθώς τα μικρά κόμματα δεν τους πήραν σοβαρά ποσοστά, σε βαθμό που να απειλείται ο δικομματισμός. Άρα στις επόμενες εκλόγές υπάρχουν σοβαρές ελπίδες για ΝΔ και Πασοκ, να σχηματίσουν αυτοδυναμία ώστε να υπάρξει άλλη μια τετραετία μασαμπούκας.
Με λίγα λόγια ο λαός που ψήφισε (αυτός μετράει οι άλλοι απλά δεν λαμβάνονται υπ όψη) δήλωσε και πάλι την επιθυμία του να συνεχιστεί η κατάσταση που ζούμε . Και γιατι όχι άλλωστε αφού οι περισσότεροι θέλουν απλά να διοριστούν στο δημόσιο ή να γίνει η δουλειά τους αδιαφορώντας για ότιδήποτε άλλο.
Αφού κανένα από τα μικρά κόμματα δεν κατάφερε σε μια χαλαρή εκλογή όπως είναι οι ευρωεκλογές να λαβει ποσοστό ικανό να απειλήσει τον δικομματισμό, ας ετοιμαστούμε για άλλον ένα γύρο από τα ίδια.
Οποιος θεωρεί λοιπόν ότι θα αλλάξει κάτι στα επόμενα χρόνια, μπορεί να συνεχίσει τον ύπνο του απροβλημάτιστα.
Τελικά μήπως απλά δεν θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση. Μάλλον έτσι θα είναι...
Ξερεις ομως ..κ εσυ τα φρυδια πηρες που ψηφισες.
Υ Γ Ηταν η πρωτη μου κ τελευταια αποχη γιατι πιστευω οτι αυτη η μεγαλη αποχη δειχνει την αντιπαθεια στο συστημα
Τα «αθώα ,αγνά ,παρθένα» μικρά κόμματα δεν έχουν καμία ευθύνη που πήραν τα @ρχιδι@ τους ???
Μόνο ο …ελληναρας φταίει που δεν κατάλαβε το «βαθύ» και το «μεγάλο» της «σκέψης» τους ???
![]()
Οχι εγώ δεν τα πήρα. Αυτό που ψήφισα θα με εκπροσωπίσει στην Ευρωβουλή. Οι απόψεις που συμφωνούν με τα δικά μου πιστεύω θα ακουστούν εκεί. Και τι έγινε θα μου πείς. Έγινε ότι εγώ μίλησα και η φωνή μου ακούστηκε. Αυτό που μπορούσα να κάνω σαν πολίτης για να υπάρξει καλύτερο μέλλον για την οικογένειά μου και τους φίλους μου το έπραξα.Αρχικά δημιουργήθηκε από iliasgog
Καταλαβαινω τι εννοεις κ πραγματικα στηριζω αυτο που λες, καθε σου σκεψη την επικροτω.
Ξερεις ομως ..κ εσυ τα φρυδια πηρες που ψηφισες.
Υ Γ Ηταν η πρωτη μου κ τελευταια αποχη γιατι πιστευω οτι αυτη η μεγαλη αποχη δειχνει την αντιπαθεια στο συστημα
Οι απέχοντες σιώπησαν . Δεν υπάρχουν για το πολιτικό σύστημα. Δεν ενδιαφέρθηκαν να κινητοποιήθούν ώστε να αλλάξει η κατάστασή τους ή αυτή των παιδιών τους.
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
Και βέβαια έχουν. Είπε κανείς το αντίθετο?Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Τα «αθώα ,αγνά ,παρθένα» μικρά κόμματα δεν έχουν καμία ευθύνη που πήραν τα @ρχιδι@ τους ???
Μόνο ο …ελληναρας φταίει που δεν κατάλαβε το «βαθύ» και το «μεγάλο» της «σκέψης» τους ???
![]()
Τότε , γιατί κράζουμε τον κόσμο που δεν τα ψήφισε???Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Και βέβαια έχουν. Είπε κανείς το αντίθετο?
Αλλά είπαμε …τα μικρά κόμματα κάνουν το «σαμάρι» στην παροιμία με τον γάιδαρο….θέλουν να τα ψηφίζουμε ΟΧΙ γιατί πιστεύουμε στην ιδεολογία και στις αρχές τους αλλά για να κάνουμε «νάζια» στα μεγάλα…
Μήπως ,τελικά, ούτε τα μεγάλα ΟΥΤΕ τα μικρά κόμματα θέλουν να αλλάξουν κάτι και γι αυτό ο κόσμος τους έγραψε στα …φρύδια του (και όχι αυτά τον κοσμο…)
Το ότι τα μικρά ή και τα μεγάλα κόμματα φέρουν την ευθύνη τους για το ότι δεν μπόρεσαν να πείσουν , δεν απαλλάσει από την ευθύνη τους πολίτες.Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Τότε , γιατί κράζουμε τον κόσμο που δεν τα ψήφισε???
Αλλά είπαμε …τα μικρά κόμματα κάνουν το «σαμάρι» στην παροιμία με τον γάιδαρο….θέλουν να τα ψηφίζουμε ΟΧΙ γιατί πιστεύουμε στην ιδεολογία και στις αρχές τους αλλά για να κάνουμε «νάζια» στα μεγάλα…
Μήπως ,τελικά, ούτε τα μεγάλα ΟΥΤΕ τα μικρά κόμματα θέλουν να αλλάξουν κάτι και γι αυτό ο κόσμος τους έγραψε στα …φρύδια του (και όχι αυτά τον κοσμο…)
Δεν υπάρχει μόνο το ποσοστό αυτών που δεν πείστικαν. Υπάρχει και το ποσοστό αυτών που αδιαφόρησαν. Και νομίζω ότι το ποσοστό αυτό είναι και το μεγαλύτερο.
Αλλά και από αυτούς που δεν πείστικαν και για αυτό δεν ψήφισαν, πόσοι δηλαδή έδωσαν στον εαυτό τους την ευκαιρία να μάθουν τι πρεσβεύουν αυτοί που κατεβαίνουν στις εκλογές. Οι περισσότεροι απλά κατάπιαν αμάσητο το χάπι που τους σέρβιρε η τηλεόραση, ότι δηλαδή όλοι είναι το ίδιο, τσουβάλιασμα γενικό άρα καλύτερα παραλία.
Eγω προσωπικα δεν πηγα να ψηφισω και ουτε προκειται να παω ποτε αλλα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ολοι γρηνιαζουν για τα μεγαλα κομματα και ολο αυτα εκλεγονται.Επομενως ισως να ειμαι και λαθος αλλα με το φτωχο μου το μυαλο νομιζω οτι δυο περιπτωσεις υπαρχουν.
α) Ο Ελληνας ψηφιζει "οπαδικα"?
ή
β) Μηπως υπαρχει νοθεια?
Ετσι νομιζεις οτι δν τα πηρες ετσι? Θα ακουστει κ θα ληφθει υπ οψη στην ευρωβουλη η ψηφος σου?Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Οχι εγώ δεν τα πήρα. Αυτό που ψήφισα θα με εκπροσωπίσει στην Ευρωβουλή. Οι απόψεις που συμφωνούν με τα δικά μου πιστεύω θα ακουστούν εκεί. Και τι έγινε θα μου πείς. Έγινε ότι εγώ μίλησα και η φωνή μου ακούστηκε. Αυτό που μπορούσα να κάνω σαν πολίτης για να υπάρξει καλύτερο μέλλον για την οικογένειά μου και τους φίλους μου το έπραξα.
Οι απέχοντες σιώπησαν . Δεν υπάρχουν για το πολιτικό σύστημα. Δεν ενδιαφέρθηκαν να κινητοποιήθούν ώστε να αλλάξει η κατάστασή τους ή αυτή των παιδιών τους.
Ασε γιατι η ερωπη ειδικα ειναι αυτη που μας γραφει στις @ρχιδαρες της.
Γιατι ο κοσμος δν ψηφιζει τελικα ουτε κ τα λεγομενα μικρα κομματα??
Κατι βρωμαει γι αυτο ψαχνομαστε ολοι κ δν ξερουμε τι να κανουμε
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Το ότι τα μικρά ή και τα μεγάλα κόμματα φέρουν την ευθύνη τους για το ότι δεν μπόρεσαν να πείσουν , δεν απαλλάσει από την ευθύνη τους πολίτες.
Δεν υπάρχει μόνο το ποσοστό αυτών που δεν πείστικαν. Υπάρχει και το ποσοστό αυτών που αδιαφόρησαν. Και νομίζω ότι το ποσοστό αυτό είναι και το μεγαλύτερο.
Αλλά και από αυτούς που δεν πείστικαν και για αυτό δεν ψήφισαν, πόσοι δηλαδή έδωσαν στον εαυτό τους την ευκαιρία να μάθουν τι πρεσβεύουν αυτοί που κατεβαίνουν στις εκλογές. Οι περισσότεροι απλά κατάπιαν αμάσητο το χάπι που τους σέρβιρε η τηλεόραση, ότι δηλαδή όλοι είναι το ίδιο, τσουβάλιασμα γενικό άρα καλύτερα παραλία.
Το να ερμηνεύσω με πιο σκεπτικό απείχε ο καθένας ,είναι αδύνατο… (είναι και πολλοί….)
Απλώς , εγώ λέω ότι για να ψηφίσεις ένα κόμμα πρέπει να έχεις έναν από τους δυο βασικούς λόγους .
Ο πρώτος είναι να ενστερνίζεσαι την ιδεολογία του και τις αρχές του.
Ο δεύτερος είναι η ιδιοτέλεια (ρουσφέτι κ.λ.π)
Τα δυο μεγάλα κόμματα μπορούν να ικανοποιήσουν και τους δυο λόγους όντας 30 χρόνια στην εξουσία .
Τα μικρά κόμματα μπορούν να ικανοποιήσουν μόνο τον πρώτο λόγο, μιας και δεν έχουν πρόσβαση σε μηχανισμούς.
Επειδή ,λοιπόν , η ιδεολογία έχει στερέψει (κατ αρχήν από τα μεγάλα και δυστυχώς και από τα μικρά) έχει μείνει μόνο ένας σοβαρός λόγος να ψηφίσεις ….η ιδιοτέλεια.
Έτσι εξηγούνται (απο εμενα) απλά τα ποσοστά των δυο μεγάλων …
Δεν θεωρώ σοβαρό λόγο να ψηφίσεις ΚΑΤΙ μόνο από αντίδραση στην κυβέρνηση.
Φυσικά διαχωρίζω τελείως την αποχή από τις εκλογές , με την αποχή από καθημερινές δράσεις (διαδηλώσεις , διαμαρτυρίες , καταγγελίες ,δυναμική συμμετοχή στα κοινά κλπ) εναντίων όσων δεν θέλουμε …σε αυτά δεν πρέπει να απέχουμε ,πρέπει να συμμετέχουμε και ας μην είμαστε κάτω από την «ομπρέλα» κανενός κόμματος
προσεξατε οτι υπηρχε δελτιο "κομματος" με ονομα .....χρυση αυγη!!!
:hypnotize
Dorsoduro 750 & Norton 16H
η απολυτη προβατοποιηση(οσο ποιηση μπορουν να κανουν τα προβατα)
ετυχε να <<πεσω>> πανω στον κοσμο που πηγαινε να δει τον παπανδρεου προχθες σε μια ομιλια του..
ο κοσμος που ΕΓΩ ειδα εκτος απο τους ανω 40 που μπορει και να ειναι σκεφτομενοι(λεμε τωρα)
ηταν νεαροι και νεαρες ντυμενοι λες και ηταν ετοιμοι και ετοιμες για σκυλαδικο και χορο, δεν φαινοντουσαν να ενδιαφεροντε και πολυ γιαυτα που θα ακουσουν,αλλα να τους προσεξουν οι γυρω, να δουν κανεναν κωλο οι αντρες, οι κοπελες φυσικα να τις προσεξουν τα λιγουρια και μια εικονα που ταιριαζει στο πανυγηρι του χωριου
δηλαδη μια κατασταση παμε οπου παει κοσμος, μια κατασταση που λειτουργει σε ολες τις εκφανσεις της ζωης στην ελλαδα.
δεν θα πας/φας/πιεις εκει που ειναι ποιοτικα, και σε σεβοντε, αλλα θα πας εκει που εχει τον κοσμο..
δεν ειναι πολιτικη παιδια αυτο το πρααγμα, ειναι κοροιδια που βολευει τον δικοματισμο γιατι με αυτον τον τροπο εχει μαζι του το 70% του λαου
οταν μαθουμε να σκεφτομαστε ποιον και γιατι τον ψηφιζουμε θα δουμε διαφοροποιηση στο πολιτικο σκηνικο.
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
17 ευρώ το κεφάλι η κάθε ψήφος, δλδ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: 25000 ψήφοι * 17 ευρώ = 425.000 ευρώ στη τσέπη τους!
Προτιμώ να απέχω από όλο αυτόν τον καργκιόζη-μπερντέ που στήνουν ΜΙΑ ΜΕΡΑ στα 5 χρόνια (για ευροεκλογές) και τον υπόλοιπο καιρό να συμμετέχω ενεργότατα!
Και μη μασάτε! Από άυριο κάποιοι θα ξυπνάνε 6 το πρωί για μεροκάματο και κάποιοι θα εξαργυρώνουν την "νίκη" τους!
Καλωσήλθατε στη Έρημο του Πραγματικού!
Africa twin XRV Adventure Sports
65°58′21″N 168°47′30″W / 65.9725, -168.7917