Ρε παιδιά έλεος... δεν σας προλαβαίνω... καταρχάς έχουμε ενα τεράστιο thread ήδη στο ..
http://www.moto.gr/forums/showthread...24#post1457424
Τώρα όπως είπα και απο εκεί.
[quote]Ποσοστό αποχής απο 45-50%...Οι μισοί Έλληνες απείχαν απο τις κάλπες. Σίγουρα κάποιοι επειδή αδιαφορούν... αρκετοί απο αντίδραση και κάποιοι απο πολιτική στάση και σκέψη.
Γεγονός είναι πως έχει φανεί αρκετά απο τις αντιδράσεις των πολιτικών και των συμμετέχοντων στα panel οτι το μήνυμα πέρασε πολύ καλύτερα απο ψήφισμα προς ενίσχυση μικρών κομμάτων χωρίς άρτια και ορθή ατζέντα.
50%!!!!! Κόμμα αυτοδύναμο με 180+ έδρες σε Ελληνική βουλή βγάζει ή αν θέλετε 15-20 Ευρωβουλευτές βγαίνει απο την Αποχή ή αν θέλετε απο το ψήφισμα ΚΑΝΕΝΑΣ.
Είπατε τίποτα κύριοι;
http://www.zougla.gr/news.php?id=45247
την προσωπική ατζέντα του καθενός δεν μπορώ να την ξέρω.. εκείνο που ξέρω είναι πως περίπου οι μισοί Έλληνες απείχαν απο ενα δημοκρατικό δικαίωμα , επειδή είτε δεν ήξερα τι να το κάνουν, είτε αδιαφορούσαν είτε αντέδρασαν...
Σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει το ίδιο αίτιο...
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ.
Αυτό για μένα αρκεί και περνάει το μήνυμα. Τώρα τις λύσεις πρέπει να τις σκεφτούν εκείνοι που ασκούν εξουσία να τις δώσουν.
όσον αφορά το
Μπορώ να πω το ίδιο για εκείνους που ψήφισαν και συντήρησαν ενα φαύλο κύκλο απο ηλίθιες συζητήσεις και επάρσεις πολιτικών που λένε πως "κέρδισαν" (Δεν χρειαζεται ουτε ιδιαιτερη γνωση ουτε ιδιαιτερη παιδεια για να καταλαβεις τα εντελως ΒΑΣΙΚΑ.
Αλλα ουκ καν λαβεις ...) επειδή ακριβώς κάποιοι περιμένουν (μάταια για μένα) να αλλάξει κάτι απο τα κόμματα αυτά.
Δείτε σήμερα τις συζητήσεις και θα καταλάβετε γιατί η αποχή πλέον στέλνει ΠΟΛΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ και οχι η στήριξη σε δέκα μικρά κόμματα με ανύπαρκτους ή ρομαντικούς και μη ρεαλιστικούς στόχους.
Οι Ευρωεκλογές ήταν το πρόσφορο έδαφος για μια τέτοια αντίδραση. Στις Εθνικές εκλογές όμως , όπως το έχω πεί , θέλω να συμμετέχω και να δώσω στον πιο απίθανο ψήφο για τους παρακάτω λόγους..
1- Οι Ευρωεκλογές δίνουν αντιπροσώπους στην Ευρωβουλή και θέλουμε συγκεκριμένους ανθρώπους με ικανότητες και γνώσεις για να πάνε εκεί. Οχι νούμερα και γραφικούς.
2- Στις Εθνικές θέλω τον κάθε γραφικό για τον ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΛΟΓΟ οτι δεν θα περάσει νομοσχέδιο μόνο και μόνο απο την δική τους αντίδραση. Κανείς να μην έχει αυτοδυναμία εκεί.
3- Η αποχή περνάει μόνο μια φορά το μήνυμα. Απο εκεί και μετά είναι αδιαφορία. Για την δική μου σκέψη είναι το ύστατο όπλο ενός πολίτη που έχει σιχαθεί τα πάντα. ΣΑΣ ΜΟΥΤΖΩΝΩ ΟΛΟΥΣ... και το κάνω διά αποχής , γιατί τα λευκά και τα άκυρα θα τα πάρει ο πρώτος απο εσάς.
Τώρα νομίζω ο idi είπε οτι κατεβαίνεις με το κόμμα σου κτλ κτλ κτλ...
1. Θέλει πολύ χρήμα.
2. Θέλει πολλές γνώσεις και ικανότητες για να κάνεις την διαφορά. Προσωπικά θεωρώ οτι δεν τις έχω και για αυτό με την ψήφο μου εμπιστεύομαι ή μαυρίζω άλλους για να το κάνουν για μένα. Δεν είναι κακό να ξέρεις τα όρια σου. Κακό είναι να εμμένεις σε ενα κύκλο αποφάσεων και εξουσίας, μόνο και μόνο για να λές πως συμμετέχεις.
Επιμένω πάντως... δείτε αντιδράσεις σήμερα που οι μισοί Έλληνες τους έστειλαν στο μαύρο του Μαυρογιαλούρου. Απο εδώ και πέρα να δούμε τι θα γίνει.
Gandalf