Σελίδα 15 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 510111213141516171819 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 284

Θέμα: Περί εκλογών και παραλίας... (συγχωνευμένα θέματα)

Επικράτεια / Περιφέρεια Εξωτερικού
    Εγγεγραμμένοι Ψήφισαν Εγκυρα Ακυρα Λευκά
    36,413 25,888 / 71.10 % 25,430 255 / 0.99 % 203 / 0.78 %

Η αποχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και πρέπει να αξιολογηθεί. Το 48% όμως είναι ανακριβές. Χθες ψήφισαν πάνω από 5.000.000 ψηφοφόροι (πολύ μικρότερο νούμερο από κάθε άλλη φορά). Για να υπάρχουν 10.000.000 ψηφοφόροι όμως, θα έπρεπε η χώρα να έχει πληθυσμό κοντά στα 15.000.000
    Οι εκλογές βασίζονται σε καταλόγους - δημοτολόγια που έχουν διπλοεγγεγραμένους (ετεροδημότες με σήμανση Ε που ψηφίζουν μόνο στον τόπο κατοικίας τους), ανθρώπους που έχουν πεθάνει και άλλα. Επίσης, μέσα στην αποχή προσμετρούνται οι Έλληνες μετανάστες κλπ.
    Η αποχή ήταν μεγάλη χωρίς αμφιβολία. Όχι όμως ένας στους δύο, όπως σκόπιμα κάποιοι θέλουν να περάσουν για να βγάζουν συμπεράσματα κατά το δοκούν. Πρέπει να κυμάνθηκε μεταξύ 25-30% σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις. (δεν παίρνω και όρκο)

Εκτός από τη συνειδητή αποχή, φέτος υπήρξε και η συγκυριακή. Εκλογές και τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βέβαια, οι εκλογές δεν ήταν υποχρεωτικό να γίνουν την Κυριακή, αλλά από 4 έως 7 Ιουνίου. Ήταν επιλογή να γίνουν εν μέσω του τριημέρου. Επίσης, δεν έγινε καμμία καμπάνια για να γίνουν αιτήσεις από ετεροδημότες για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. (η προθεσμία έληγε στις 3 Μαρτίου)

Στις επόμενες, ψηφίστε ότι θέλετε αλλά ψηφίστε. Μην δίνετε σε κανέναν το δικαίωμα να εμφανίζεται ως "ιδιοκτήτης" της αποχής..

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    36000 είναι συνολικά το έγραψα παραπάνω.
    οκ, δεν το είχα προσέξει.

Με λίγα λόγια στην Ελλάδα του 2009 δεν είμαστε σίγουροι ούτε καν ποιοι ψηφίζουν. Και μιλαμε ότι το Πασοκ κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 250.000 ψήφων. Ποιός μου λέει εμένα ότι νεκροί που δεν έχουν σβήσει απο τους καταλόγους δεν ψηφισαν και την Κυριακή.

Ας μην ξεχνάμε ότι εδω και κάποιες εκλογές έχει καταργηθει το εκλογικο βιβλιάριο. Στις τωρινές μάλιστα μπορούσες να ψηφίσεις είτε με ταυτότητα, ειτε με διαβατήριο, ειτε με διπλωμα οδήγησης, ειτε με βιβλιάριο ασθενείας.

Σχετική διαβλητή η διαδικασία δεν νομίζετε?
    Δεν υπάρχει διαδικασία που δεν μπορεί να "επηρεαστεί".

Όμως:
    Α)
    μπορείς να ψηφίσεις μόνο εκεί που είσαι γραμμένος.
    άρα ο νεκρός μπορεί να "εμφανιστεί" στο τμήμα που είναι γραμμένος.
    όποιος ψηφίζει (νεκρός ή ζωντανός) καταγράφεται στο σχετικό πρακτικό.
    το πρακτικό αυτό παραδίδεται στο (κατά τόπο αρμόδιο) πρωτοδικείο και ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ εκεί.
    για κάποιο διάστημα μάλιστα (δεν θυμάμαι) ακριβώς πόσο μπορούν τα κόμματα να ΕΛΕΓΞΟΥΝ τα βιβλία αυτά και γενικά το όλο υλικό που παραδώθηκε.

Συνεπώς: αφού είναι γνωστό που ψηφίζουν οι νεκροί, μπορείς απλά να τσεκάρεις αν πράγματι ψήφισαν.

Β)
    στο κέντρο υπάρχει ο δικαστικός αντιπρόσωπος, ο γραμματέας (που συνήθως είναι φίλος του ή συγγενής του, μπορεί όμως να του είναι και παντελώς άγνωστος), η εφορευτική (που είναι έως τέσσερα άτομα, αν φυσικά εμφανιστούν) και οι αντιπρόσωποι των κομμάτων.
    Όλοι αυτοί ΔΕΝ είναι δυνατό να γνωρίζονται.
    Και όλοι αυτοί βλέπουν τί ακριβώς γίνεται.

Δεν είναι τόσο απλό να ... "παίξεις", υπάρχουν πολλά μάτια προς το τμήμα

Πρέπει να μπουν πολλοί στο "κόλπο" και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    οκ, δεν το είχα προσέξει.

Δεν υπάρχει διαδικασία που δεν μπορεί να "επηρεαστεί".

Όμως:
    Α)
    μπορείς να ψηφίσεις μόνο εκεί που είσαι γραμμένος.
    άρα ο νεκρός μπορεί να "εμφανιστεί" στο τμήμα που είναι γραμμένος.
    όποιος ψηφίζει (νεκρός ή ζωντανός) καταγράφεται στο σχετικό πρακτικό.
    το πρακτικό αυτό παραδίδεται στο (κατά τόπο αρμόδιο) πρωτοδικείο και ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ εκεί.
    για κάποιο διάστημα μάλιστα (δεν θυμάμαι) ακριβώς πόσο μπορούν τα κόμματα να ΕΛΕΓΞΟΥΝ τα βιβλία αυτά και γενικά το όλο υλικό που παραδώθηκε.

Συνεπώς: αφού είναι γνωστό που ψηφίζουν οι νεκροί, μπορείς απλά να τσεκάρεις αν πράγματι ψήφισαν.

Β)
    στο κέντρο υπάρχει ο δικαστικός αντιπρόσωπος, ο γραμματέας (που συνήθως είναι φίλος του ή συγγενής του, μπορεί όμως να του είναι και παντελώς άγνωστος), η εφορευτική (που είναι έως τέσσερα άτομα, αν φυσικά εμφανιστούν) και οι αντιπρόσωποι των κομμάτων.
    Όλοι αυτοί ΔΕΝ είναι δυνατό να γνωρίζονται.
    Και όλοι αυτοί βλέπουν τί ακριβώς γίνεται.

Δεν είναι τόσο απλό να ... "παίξεις", υπάρχουν πολλά μάτια προς το τμήμα

Πρέπει να μπουν πολλοί στο "κόλπο" και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.
    Την γνωρίζω την διαδικασία. Είχα την τιμή να διατελέσσω μέλος εφορευτικής επιτροπής. Αυτο που σίγουρο μπορώ να πω είναι ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος καθώς και ο γραμματέας και η εφορευτική επιτροπή κάνουν αγγαρεία. Οι δυο πρώτοι παιρνουν ένα πολύ καλο μεροκάματο και φορτώνουν όλη τη δουλειά στα μέλη της εφορευτικής( εντάξει ο γραμματέας πήζει λίγο).

Από κει και πέρα η βαρεμάρα και η κούραση είναι μεγάλη. Όλοι περιμένουν πως και πως να φύγουν.

Αν λοιπόν γνωρίζεις ποιά μέλη του εκλογικού καταλόγου δεν πρόκειται να έρθουν για να ψηφίσουν είτε γιατι είναι πεθαμένοι είτε για άλλο λόγο, είναι πολύ εύκολο να ψηφίσεις στη θέση τους.

Μου κάνει εντύπωση που επιτρέπεται να ψηφίζει κανείς με διπλωμα αυτοκινήτου ή βιβλιάριο ασθενείας καθώς όταν κάποιος πεθαίνει, μόνο την ταυτότητα πρέπει να παραδώσουν οι συγγενείς τους στο κράτος.

Δεν έχω στο μυαλό μου κανένα σενάριο συνομωσιολογίας, ότι δηλαδή ψηφίζουν τα δέντρα και τα αποτελέσματα είναι άλλα αντ άλλων. Όμως είμαι βέβαιος ότι γίνονται μαιμουδιές. Και όταν τα αποτελέσματα είναι οριακά μετράνε τα πάντα.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Δεν έχω στο μυαλό μου κανένα σενάριο συνομωσιολογίας, ότι δηλαδή ψηφίζουν τα δέντρα και τα αποτελέσματα είναι άλλα αντ άλλων. Όμως είμαι βέβαιος ότι γίνονται μαιμουδιές. Και όταν τα αποτελέσματα είναι οριακά μετράνε τα πάντα.
    Μαιμουδιά μπορεί να γίνει παντού.
    Για αυτό όμως υπάρχουν τόσοι πολλοί σε κάθε τμήμα.
    π.χ. Προφανώς μπορείς να διαγράψεις κάποιον νεκρό, πρέπει όμως να τον γράψεις και ως φηφίσαντα και επίσης να ρίξεις τον φάκελο στην κάλπη ή με κάποιο τρόπο να τον βάλεις μαζί με τους άλλους.
    Δεν είναι τόσο αυτό. Κάποιος θα σε δει.

Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος που έχει σφραγίσει και υπογράψει τον φάκελο. Οι άλλοι κανονικά δεν θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτά.
    Βασικά αν ο Δ.Α. δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι, και είναι προσεκτικός, οι άλλοι είναι πολύ δύσκολο να του την κάνουν.
    Ακόμα όμως και αν ο Δ.Α. έχει σκοπό να κάνει κάτι, είναι δύσκολο να το κάνει.

Παλαιό μέλος
    Τα αληθινά ποσοστά των εκλογών (εάν ψήφιζε όλη η Ελλάδα. Και οι 9995992 εγγεγραμμένοι)

Εγγεγρα. ψήφισαν Ποσοστό
    Επικρ 9995992 5127237 51,29%

ΠΑΣΟΚ 9995992 1878859 18,80%
    ΝΔ 9995992 1655636 16,56%
    ΚΚΕ 9995992 428283 4,28%
    ΛΑΟΣ 9995992 366615 3,67%
    ΣΥΡΙΖΑ 9995992 240898 2,41%
    ΟΙΚΟΛ. 9995992 178964 1,79%
    ΠΑΜΕ 9995992 65177 0,65%

Μαιμουδιά μπορεί να γίνει παντού.
    Για αυτό όμως υπάρχουν τόσοι πολλοί σε κάθε τμήμα.
    π.χ. Προφανώς μπορείς να διαγράψεις κάποιον νεκρό, πρέπει όμως να τον γράψεις και ως φηφίσαντα και επίσης να ρίξεις τον φάκελο στην κάλπη ή με κάποιο τρόπο να τον βάλεις μαζί με τους άλλους.
    Δεν είναι τόσο αυτό. Κάποιος θα σε δει.

Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος που έχει σφραγίσει και υπογράψει τον φάκελο. Οι άλλοι κανονικά δεν θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτά.
    Βασικά αν ο Δ.Α. δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι, και είναι προσεκτικός, οι άλλοι είναι πολύ δύσκολο να του την κάνουν.
    Ακόμα όμως και αν ο Δ.Α. έχει σκοπό να κάνει κάτι, είναι δύσκολο να το κάνει.

Νομίζω ότι είναι πολύ πιο απλό.

Παράδειγμα: Ας πούμε ότι γνωρίζω εγώ ότι ο συγχωρεμένος ο παππους μου δεν έχει διαγραφει από τους εκλογικούς καταλόγους. Έχω στα χέρια μου το βιβλιάριο ασθενείας ή το δίπλωμά του ακόμα καλύτερα με φωτογραφία του από το 1970. Το δίνω στον ηλικιωμένο κομματόσκυλο της τοπικής οργάνωσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κτλ και πάει αυτός και ψηφίζει.
    Υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    Ναι , φταιει το ασυλο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ειμαι σιγουρος θα το πει

Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

Νομίζω ότι είναι πολύ πιο απλό.

Παράδειγμα: Ας πούμε ότι γνωρίζω εγώ ότι ο συγχωρεμένος ο παππους μου δεν έχει διαγραφει από τους εκλογικούς καταλόγους. Έχω στα χέρια μου το βιβλιάριο ασθενείας ή το δίπλωμά του ακόμα καλύτερα με φωτογραφία του από το 1970. Το δίνω στον ηλικιωμένο κομματόσκυλο της τοπικής οργάνωσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κτλ και πάει αυτός και ψηφίζει.
    Υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει?
    99% θα τα καταφέρει.

Όμως εκεί, υπάρχει η δυνατότητα που σου είπα παραπάνω.
    Να ελεγχθούν αυτοί που ψήφισαν βάσει του πρωτοκόλλου ψηφοφορίας.

Υ.Γ. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο επειδή είναι κομματόσκυλο να τον δει κάποιο άλλο κομματόσκυλο και να το πάρει χαμπάρι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    Ναι , φταιει το ασυλο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ειμαι σιγουρος θα το πει
    Και θα έχει και δίκιο ….

Αν μιλάμε για το άσυλο των βουλευτών ….

Πάντως , όσο αφορά τους μακαρίτες , συγγενικό μου πρόσωπο που είχε πεθάνει τρεις μήνες πριν τις εκλογές ,είχε διαγράφει από την βάση του Υπ.Εσ. που σου λέει που ψηφίζεις ….αν αυτό λέει κάτι ….

99% θα τα καταφέρει.

Όμως εκεί, υπάρχει η δυνατότητα που σου είπα παραπάνω.
    Να ελεγχθούν αυτοί που ψήφισαν βάσει του πρωτοκόλλου ψηφοφορίας.

Υ.Γ. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο επειδή είναι κομματόσκυλο να τον δει κάποιο άλλο κομματόσκυλο και να το πάρει χαμπάρι.
    Ναι μπορεί να υπάρχει η δυντατότητα αυτή, αλλά νομίζεις ότι θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο? Πόσες και πόσες υπθέσεις σχετικά με παρανομίες στην ψηφοροφία έχουν έρθει στο φως και τις έπνιξαν σε χρόνο μηδέν.

Ειδικά στις εκλογές που υπάρχουν σταυροί γίνεται το σωσε. Οι μόνος έλεγχος που πραγματοποιείται είναι από τους κομματικούς αντιπροσώπους. Αλλά πολλές φορές αυτοί τα έχουν κάνει πλακάκια μεταξύ τους.

Υ.Γ. Αν σας έρθει χαρτι για εφορευτική επιτροπή σε εκλογές, να πάτε. Αξίζει τον κόπο. Θα μάθετε πολλά πράγματα.

Ναι μπορεί να υπάρχει η δυντατότητα αυτή, αλλά νομίζεις ότι θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο? Πόσες και πόσες υπθέσεις σχετικά με παρανομίες στην ψηφοροφία έχουν έρθει στο φως και τις έπνιξαν σε χρόνο μηδέν.
    Δεν έχουν "έρθει στο φως" έχουν "ακουστεί".
    Υπάρχει τεράστια διαφορά.

Και ναι πιστεύω ότι ΝΑΙ μπορεί να γίνει. Τα κόμματα έχουν "στρατό" από άτομα που θα έψαχναν ευχαρίστως με τις μέρες για να βγάλουν τέτοιο λαβράκι. Εξάλλου έτσι θα ανέβαιναν και στην εκτίμησή τους και θα μπορούσαν να "εξαργυρώσουν" την προσφορά τους.

Ειδικά στις εκλογές που υπάρχουν σταυροί γίνεται το σωσε. Οι μόνος έλεγχος που πραγματοποιείται είναι από τους κομματικούς αντιπροσώπους. Αλλά πολλές φορές αυτοί τα έχουν κάνει πλακάκια μεταξύ τους.
    ΛΑΘΟΣ.
    Η αξιοπιστία των εκλογών εξαρτάται άμεσα από τις προθέσεις του δικαστικού αντιπροσώπου.
    Αν αυτός είναι σωστός τότε πουστιά (από μέσα το τμήμα τουλάχιστον) δεν γίνεται.
    (Το παράδειγμα που είπες με τον νεκρό είναι πιθανό, είναι όμως ακραίο και είναι εξαπάτηση όλων)
    Από αυτό όμως, μέχρι του σημείου να γίνει πουστιά μέσα στο τμήμα υπάρχει τεράστια διαφορά.

Υ.Γ. Αν σας έρθει χαρτι για εφορευτική επιτροπή σε εκλογές, να πάτε. Αξίζει τον κόπο. Θα μάθετε πολλά πράγματα.
    Να πάτε.
    Είναι εμπειρία που αξίζει να τη δεις

Δεν έχουν "έρθει στο φως" έχουν "ακουστεί".
    Υπάρχει τεράστια διαφορά.

Κια ναι πιστεύω ότι ΝΑΙ μπορεί να γίνει. Τα κόμματα έχουν "στρατό" από άτομα που θα έψαχναν ευχαρίστως με τις μέρες για να βγάλουν τέτοιο λαβράκι. Εξάλλου έτσι θα ανέβαιναν και στην εκτίμησή τους και θα μπορούσαν να "εξαργυρώσουν" την προσφορά τους.

ΛΑΘΟΣ.
    Η αξιοπιστία των εκλογών εξαρτάται άμεσα από τις προθέσεις του δικαστικού αντιπροσώπου.
    Αν αυτός είναι σωστός τότε πουστιά δεν γίνεται.
    (Το παράδειγμα που είπες με τον νεκρό είναι πιθανό, είναι όμως ακραίο και είναι εξαπάτηση όλων)
    Από αυτό όμως, μέχρι του σημείου να γίνει πουστιά μέσα στο τμήμα υπάρχει τεράστια διαφορά.

Να πάτε.
    Είναι εμπειρία που αξίζει να τη δεις
    Δεν είναι απαραίτητο ο δικαστικός αντιπρόσωπος να εχει ύποπτες προθέσεις για να γίνει η στραβή. Μην ξεχνάς ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένας σχετικά νέος δικηγόρος ο οποίος θέλει να παρει το χιλιαρικάκι τους και να πάει σπίτι. Νομίζεις ότι όλοι έχουν τη διάθεση να κάνουν ενστάσεις και καταγγελίες?

Μπορεί να είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που θέλει να φέρει εις περας σωστά την δουλειά του αλλά δεν είναι και μπαμπούλας.

Στην δική μου εμπειρία πάντως έτυχε κατά την ώρα του ανοίγματος των ψηφοδελτίων να δεχτω προτροπή (και καλά σε μορφή αστείου) από κομματικό αντιπρόσωπο μεγάλου κόμματος, να σταυρώσω συγκεκριμένο υποψήφιο. Όταν την αγριοκοίταξα το έριξε στην πλακα. Αλλά άνετα θα μπορούσα να το κάνω αν το ήθελα. Και δεν θα το έπαιρνε κανεις χαμπάρι.

Δεν είναι απαραίτητο ο δικαστικός αντιπρόσωπος να εχει ύποπτες προθέσεις για να γίνει η στραβή. Μην ξεχνάς ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένας σχετικά νέος δικηγόρος ο οποίος θέλει να παρει το χιλιαρικάκι τους και να πάει σπίτι. Νομίζεις ότι όλοι έχουν τη διάθεση να κάνουν ενστάσεις και καταγγελίες?
    Ο δικαστικός αντιπρόσωπος συνήθως είναι ή δικαστής ή δικηγόρος ή δικαστικός υπάλληλος.
    Το νέος που λες δεν ισχύει, υπάρχουν από όλες τις ηλικίες.

Μπορεί να είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που θέλει να φέρει εις περας σωστά την δουλειά του αλλά δεν είναι και μπαμπούλας.
    Προφανώς δεν είναι μπαμπούλας.
    Αν όμως είναι προσεκτικός πολύ δύσκολα γίνεται πουστιά.

π.χ. η περίπτωση που λες
    Στην δική μου εμπειρία πάντως έτυχε κατά την ώρα του ανοίγματος των ψηφοδελτίων να δεχτω προτροπή (και καλά σε μορφή αστείου) από κομματικό αντιπρόσωπο μεγάλου κόμματος, να σταυρώσω συγκεκριμένο υποψήφιο. Όταν την αγριοκοίταξα το έριξε στην πλακα. Αλλά άνετα θα μπορούσα να το κάνω αν το ήθελα. Και δεν θα το έπαιρνε κανεις χαμπάρι.
    α) αποφεύγεται επειδή εσύ ήσουν σωστός
    ή
    β) προλαμβάνεται π.χ. με το να μην υπάρχουν στυλό στο τραπέζι

Παρόμοια θέματα

1. Περί λίπανσης και καθαρισμού ο λόγος.....
    από xtapodias στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2006, 01:34
  2. περι ουσιων και περι ελενχων.
    από stavrogin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2006, 18:37
  3. περί βιβλίων και συγγραφής
    από cityfly στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2005, 00:42
  4. Περι Καμερών και Μπλόκων