Δεν είμαι εντουροπατέρας και δεν το ``έχω`` και πολύ. Φυσικά δεν ειρωνεύομαι ποτέ και ότι πω παρακάτω δεν είναι παρά και μόνο άποψή μου. Έχω κάνει το συγκεκριμένο σχολείο και έχω άποψη και του χώρου και της σχολής. Δεν έχω ανάγκη κανέναν Σπανό και δεν με έχει και αυτός. Και φυσικά θα πω την αλήθεια.Αρχικά δημιουργήθηκε από atridis
Και πάνω που σκεφτόμουνα να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο σχολείο, ευτυχώς έπεσα σ' αυτό το topic. (Επίσης διάβασα και το αντίστοιχο topic στο gsforum και μόνο που δεν ξέρασα απ΄το γλύψιμο που πέφτει εκεί μέσα...)
Διάβασα όλες τις σελίδες με μεγάλο ενδιαφέρον και πρέπει να πω ότι απογοητεύτηκα αφενός από αυτά που γράφτηκαν για τη συγκεκριμένη σχολή και αφετέρου από την αντιμετώπιση του παιδιού που άνοιξε το topic από κάποιους εξυπνάκηδες εδώ μέσα (alexxides, sinnihes, μοδερατορες και σια και λοιπούς εντουροπατέρες του Σαββατοκύριακου).
Κατ' αρχήν, σχολή υπαίθριων δραστηριοτήτων που δεν ασφαλίζει τους εκπαιδευόμενούς της δεν είναι σοβαρή. Και απ΄ότι μας είπε ο φίλος, δεν τους ενημέρωσαν εγγράφως στην αρχή της εκπ/σης για τα διακαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Ούτε και κανένα χαρτί δεν υπόγραψαν όπου να διευκρινίζεται αν και πού κατανέμονται οι ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος. (Ακόμη και για σκί όταν πας, στην τιμή του εισιτηρίου εμπεριέχεται η ασφάλιση του σκιέρ).
Δεύτερη μεγάλη παράλειψη της σχολής Σπανού η απουσία ιατρικού προσωπικού για να δωθούν οι πρώτες βοήθειες αν κάτι πάει στραβά. (Εκτός αν οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών...)
Επίσης βλέποντας το σαιτ της σχολής αναφέρονται μόνο τα εξής όσον αφορά το μάθημα :
"Η πρώτη επαφή με το χώμα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Η εξάσκηση τελειοποιεί την τεχνική, και πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε πως η οδηγική απόλαυση μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μια απολαυστική εκπαίδευση Off Road οδήγησης. Μαζί θα σηκώσουμε τα πρώτα σύννεφα σκόνης ενώ παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε και άλλους αναβάτες με το ίδιο πάθος και θέληση για οδήγηση σε όμορφες χωμάτινες διαδρομές. Σε αυτήν την πρώτη γνωριμία θα μιλήσουμε για την προετοιμασία και τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας σας αλλά και για τον κατάλληλο εξοπλισμό αναβάτη που θα διευκολύνει τα ταξίδια σας. Οι ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουμε σχετικά με την σωστή στάση σώματος, κατεύθυνσης - αλλαγής πορείας και φρεναρίσματος θα σας προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις χωμάτινες σας εξορμήσεις!"
Δηλαδή σαν να πρόκειται για πικνικ στην εξοχή. Μαζί θα σηκώσουμε τα πρώτα συννεφάκια σκόνης??(Ε, και το πολύ πολύ να σπάσουμε και κανένα πόδι). Καμία ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους. Προχειρότητες. Θα μου πείτε στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Κρίμα, γιατί πρέπει να είναι και η μοναδική σχολή στο είδος της και μάλλον εκμεταλλεύονται το μονοπώλιο. Αν υπήρχαν και άλλες τότε θα έσφιγγαν οι κώλοι.
Επίσης η καθαριότητα και γενικά η συνολική εικόνα των χώρων όπου διεξάγεται το μάθημα, ακόμα και των βοηθητικών για να αφήνεις τα ρούχα-μπαγκαζιέρες κτλ, δεν είναι καθόλου επουσιώδες θέμα και λέει πολλά για το πόσο σέβεται μια εταιρία-σχολή-εστιατόριο-επιχείριση τον πελάτη της.
Σπασμένο φλας + προβολάκι σε GS: αξία 500?.
Σπασμένο πόδι-χέρι, κτλ,: αξία ανεκτίμητη.
Στην πρώτη περίπτωση πιθανώς δεν θα αξίωνα αποζημίωση.
Στη δεύτερη θα τους έκανα οπωσδήποτε αγωγή.
Μετά απ΄αυτά που είδα εδώ μέσα, εγώ προσωπικά θα μείνω μακριά γιατί δεν αισθάνομαι σαν κινούμενο 50ευρο ούτε σαν πρόβατο προς σφαγή.
1ον. Η σχολή κάνει ασφάλεια για τους μαθητές. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλει στοιχεία ταυτότητας, Αρ. διπλώματος, στοιχεία μοτοσικλέτας (αριθμό κλπ). Φυσικά δεν ασφαλίζει πτώση μηχανής δηλ. φτερά ντεπόζιτα κλπ. Τέτοια ασφάλεια ξέρετε ότι δεν γίνεται, θα την κάναμε και όλοι μας άλλωστε.
2ον. Πρώτες βοήθειες φυσικά ξέρουν. Το έχει άλλωστε το σχολείο που πέρασαν. Μας το είπε στο μάθημα. Γι αυτό και μπορεί και διοργανώνει και ευρωπαϊκά τραβελ.
3ον. Το gsfotum έχει προσωπική φιλία με τον σπανό. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι γλείψιμο αλλά γνωριμία. Έχουν γίνει εκδρομές, μαθήματα, σχολεία, ενημέρωση ταξιδιωτικών και πλέων υπάρχει γνωριμία. Παλιότερα, από συμμετοχή μου σε κάποια άλλη σελίδα, κάποια σχολεία ςς, διοργάνωση τρακς ντέι, υπήρχε μια γνωριμία και με άλλα παιδιά του μοτοσικλετιστικού χώρου (αγωνιζόμενους). Λέμε ένα γεια. Αυτό δεν είναι γλείψιμο όπως καταλαβαίνετε.
4ον. Το πάρκο Λουτρακίου είναι ένας τεράστιος χώρος. Πολλά στρέματα. Γίνονται πολλές δραστηριότητες όπως κολύμπι, κατασκήνωση, 5χ5, σκοποβολή, μπάσκετ κλπ. Υπάρχουν και 2 νομίζω μπορεί κ 3 μεγάλα κτήρια για αίθουσες διδασκαλίας. Και είναι και εξοχή, που σημαίνει σκόνη, χώμα, φυτά, αγριόχορτα δέντρα, ελιές, αγκάθια, τσιμέντο, χαλίκια κλπ κλπ κλπ, όπως όλες οι εξοχές και όλοι οι χώροι τέτοιου τύπου. . Έχω πάει 4-5 φορές. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σκόνη. Δεν γίνονται αυτά σε κάποιο διαμέρισμα.
Τα παραπάνω είναι πράγματα που τα είδα και τα βίωσα. Δεν είναι αναγνώσματα ιντερνετ ή ότι από κάπου το άκουσα. Ας μην λέμε εύκολα την γνώμη μας την κακή ή την καλή όταν δεν το ξέρουμε. Και πάλι θα πω ότι δεν μιλώ μα κάποια ειρωνεία. Να μην παρεξηγηθώ.
Δεν με ενδιαφέρει να πω καλά λόγια για τον Ν. Σπανό. Δεν έχω κανένα όφελος.
Τα παραπάνω είναι πραγματικότητα. Πάντως κάθε μορφή σχολείου, έχει μόνο να σου δώσει με το ανάλογο κόστος βέβαια και χρηματικό και υλικό ή σωματικό (πτώσεις).
Κατά την άποψή μας πάντα υπάρχουν αρνητικά και θετικά από κάτι που κάναμε. Και με εμένα το ίδιο έγινε. Αλλά αυτά είναι πάντα προσωπικές απόψεις.