Σελίδα 13 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 201

Θέμα: Motto adventures Enduro Training Level 1 μια άσχημη εμπειρία 31/05/2009

Αρχικά δημιουργήθηκε από atridis
    Και πάνω που σκεφτόμουνα να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο σχολείο, ευτυχώς έπεσα σ' αυτό το topic. (Επίσης διάβασα και το αντίστοιχο topic στο gsforum και μόνο που δεν ξέρασα απ΄το γλύψιμο που πέφτει εκεί μέσα...)
    Διάβασα όλες τις σελίδες με μεγάλο ενδιαφέρον και πρέπει να πω ότι απογοητεύτηκα αφενός από αυτά που γράφτηκαν για τη συγκεκριμένη σχολή και αφετέρου από την αντιμετώπιση του παιδιού που άνοιξε το topic από κάποιους εξυπνάκηδες εδώ μέσα (alexxides, sinnihes, μοδερατορες και σια και λοιπούς εντουροπατέρες του Σαββατοκύριακου).
    Κατ' αρχήν, σχολή υπαίθριων δραστηριοτήτων που δεν ασφαλίζει τους εκπαιδευόμενούς της δεν είναι σοβαρή. Και απ΄ότι μας είπε ο φίλος, δεν τους ενημέρωσαν εγγράφως στην αρχή της εκπ/σης για τα διακαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Ούτε και κανένα χαρτί δεν υπόγραψαν όπου να διευκρινίζεται αν και πού κατανέμονται οι ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος. (Ακόμη και για σκί όταν πας, στην τιμή του εισιτηρίου εμπεριέχεται η ασφάλιση του σκιέρ).
    Δεύτερη μεγάλη παράλειψη της σχολής Σπανού η απουσία ιατρικού προσωπικού για να δωθούν οι πρώτες βοήθειες αν κάτι πάει στραβά. (Εκτός αν οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών...)

Επίσης βλέποντας το σαιτ της σχολής αναφέρονται μόνο τα εξής όσον αφορά το μάθημα :
    "Η πρώτη επαφή με το χώμα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Η εξάσκηση τελειοποιεί την τεχνική, και πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε πως η οδηγική απόλαυση μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μια απολαυστική εκπαίδευση Off Road οδήγησης. Μαζί θα σηκώσουμε τα πρώτα σύννεφα σκόνης ενώ παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε και άλλους αναβάτες με το ίδιο πάθος και θέληση για οδήγηση σε όμορφες χωμάτινες διαδρομές. Σε αυτήν την πρώτη γνωριμία θα μιλήσουμε για την προετοιμασία και τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας σας αλλά και για τον κατάλληλο εξοπλισμό αναβάτη που θα διευκολύνει τα ταξίδια σας. Οι ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουμε σχετικά με την σωστή στάση σώματος, κατεύθυνσης - αλλαγής πορείας και φρεναρίσματος θα σας προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις χωμάτινες σας εξορμήσεις!"

Δηλαδή σαν να πρόκειται για πικνικ στην εξοχή. Μαζί θα σηκώσουμε τα πρώτα συννεφάκια σκόνης?? (Ε, και το πολύ πολύ να σπάσουμε και κανένα πόδι). Καμία ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους. Προχειρότητες. Θα μου πείτε στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Κρίμα, γιατί πρέπει να είναι και η μοναδική σχολή στο είδος της και μάλλον εκμεταλλεύονται το μονοπώλιο. Αν υπήρχαν και άλλες τότε θα έσφιγγαν οι κώλοι.
    Επίσης η καθαριότητα και γενικά η συνολική εικόνα των χώρων όπου διεξάγεται το μάθημα, ακόμα και των βοηθητικών για να αφήνεις τα ρούχα-μπαγκαζιέρες κτλ, δεν είναι καθόλου επουσιώδες θέμα και λέει πολλά για το πόσο σέβεται μια εταιρία-σχολή-εστιατόριο-επιχείριση τον πελάτη της.

Σπασμένο φλας + προβολάκι σε GS: αξία 500?.
    Σπασμένο πόδι-χέρι, κτλ,: αξία ανεκτίμητη.
    Στην πρώτη περίπτωση πιθανώς δεν θα αξίωνα αποζημίωση.
    Στη δεύτερη θα τους έκανα οπωσδήποτε αγωγή.
    Μετά απ΄αυτά που είδα εδώ μέσα, εγώ προσωπικά θα μείνω μακριά γιατί δεν αισθάνομαι σαν κινούμενο 50ευρο ούτε σαν πρόβατο προς σφαγή.
    Δεν είμαι εντουροπατέρας και δεν το ``έχω`` και πολύ. Φυσικά δεν ειρωνεύομαι ποτέ και ότι πω παρακάτω δεν είναι παρά και μόνο άποψή μου. Έχω κάνει το συγκεκριμένο σχολείο και έχω άποψη και του χώρου και της σχολής. Δεν έχω ανάγκη κανέναν Σπανό και δεν με έχει και αυτός. Και φυσικά θα πω την αλήθεια.
    1ον. Η σχολή κάνει ασφάλεια για τους μαθητές. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλει στοιχεία ταυτότητας, Αρ. διπλώματος, στοιχεία μοτοσικλέτας (αριθμό κλπ). Φυσικά δεν ασφαλίζει πτώση μηχανής δηλ. φτερά ντεπόζιτα κλπ. Τέτοια ασφάλεια ξέρετε ότι δεν γίνεται, θα την κάναμε και όλοι μας άλλωστε.
    2ον. Πρώτες βοήθειες φυσικά ξέρουν. Το έχει άλλωστε το σχολείο που πέρασαν. Μας το είπε στο μάθημα. Γι αυτό και μπορεί και διοργανώνει και ευρωπαϊκά τραβελ.
    3ον. Το gsfotum έχει προσωπική φιλία με τον σπανό. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι γλείψιμο αλλά γνωριμία. Έχουν γίνει εκδρομές, μαθήματα, σχολεία, ενημέρωση ταξιδιωτικών και πλέων υπάρχει γνωριμία. Παλιότερα, από συμμετοχή μου σε κάποια άλλη σελίδα, κάποια σχολεία ςς, διοργάνωση τρακς ντέι, υπήρχε μια γνωριμία και με άλλα παιδιά του μοτοσικλετιστικού χώρου (αγωνιζόμενους). Λέμε ένα γεια. Αυτό δεν είναι γλείψιμο όπως καταλαβαίνετε.
    4ον. Το πάρκο Λουτρακίου είναι ένας τεράστιος χώρος. Πολλά στρέματα. Γίνονται πολλές δραστηριότητες όπως κολύμπι, κατασκήνωση, 5χ5, σκοποβολή, μπάσκετ κλπ. Υπάρχουν και 2 νομίζω μπορεί κ 3 μεγάλα κτήρια για αίθουσες διδασκαλίας. Και είναι και εξοχή, που σημαίνει σκόνη, χώμα, φυτά, αγριόχορτα δέντρα, ελιές, αγκάθια, τσιμέντο, χαλίκια κλπ κλπ κλπ, όπως όλες οι εξοχές και όλοι οι χώροι τέτοιου τύπου. . Έχω πάει 4-5 φορές. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σκόνη. Δεν γίνονται αυτά σε κάποιο διαμέρισμα.
    Τα παραπάνω είναι πράγματα που τα είδα και τα βίωσα. Δεν είναι αναγνώσματα ιντερνετ ή ότι από κάπου το άκουσα. Ας μην λέμε εύκολα την γνώμη μας την κακή ή την καλή όταν δεν το ξέρουμε. Και πάλι θα πω ότι δεν μιλώ μα κάποια ειρωνεία. Να μην παρεξηγηθώ.
    Δεν με ενδιαφέρει να πω καλά λόγια για τον Ν. Σπανό. Δεν έχω κανένα όφελος.
    Τα παραπάνω είναι πραγματικότητα. Πάντως κάθε μορφή σχολείου, έχει μόνο να σου δώσει με το ανάλογο κόστος βέβαια και χρηματικό και υλικό ή σωματικό (πτώσεις).
    Κατά την άποψή μας πάντα υπάρχουν αρνητικά και θετικά από κάτι που κάναμε. Και με εμένα το ίδιο έγινε. Αλλά αυτά είναι πάντα προσωπικές απόψεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 700_Thespieis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Είναι απαραίτητη μια ενημέρωση σε όλο τον κόσμο πρίν μπεί σε οποιασδήποτε μορφής πίστα.
    Γιατί ναι ο άλλος δεν το χει.
    Θα το σχολιάσουμε πίνοντας καφέ πάνω απο το πτώμα του κουνόντας το κεφάλι?
    "εε δεν το χε τελικά καλή του ώρα"
    Και είναι εντελώς φυσικός χώρος και για τους αναβάτες και για τις ss η πίστα.
    Τα μαστόδοντα και οι αναβάτες τους είναι πιθανόν να μην έχουν πατήσει χώμα ποτέ πρίν τα μαθήματα.
    Δεν είναι περίεργο κάποιος να ζοριστεί.
    +1000

Η συνέχεια μεταφέρθηκε εδώ

αν ξαναστραβώσει το έφαγε η μαρμάγκα ...

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    και λοιπούς εντουροπατέρες του Σαββατοκύριακου
    ποια ειναι η σωστη μερα για εντουροπατερες?

τεταρτες?
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Και πάνω που σκεφτόμουνα να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο σχολείο, ευτυχώς έπεσα σ' αυτό το topic. (Επίσης διάβασα και το αντίστοιχο topic στο gsforum και μόνο που δεν ξέρασα απ΄το γλύψιμο που πέφτει εκεί μέσα...)
    Διάβασα όλες τις σελίδες με μεγάλο ενδιαφέρον και πρέπει να πω ότι απογοητεύτηκα αφενός από αυτά που γράφτηκαν για τη συγκεκριμένη σχολή και αφετέρου από την αντιμετώπιση του παιδιού που άνοιξε το topic από κάποιους εξυπνάκηδες εδώ μέσα (alexxides, sinnihes, μοδερατορες και σια και λοιπούς εντουροπατέρες του Σαββατοκύριακου).
    Κατ' αρχήν, σχολή υπαίθριων δραστηριοτήτων που δεν ασφαλίζει τους εκπαιδευόμενούς της δεν είναι σοβαρή. Και απ΄ότι μας είπε ο φίλος, δεν τους ενημέρωσαν εγγράφως στην αρχή της εκπ/σης για τα διακαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Ούτε και κανένα χαρτί δεν υπόγραψαν όπου να διευκρινίζεται αν και πού κατανέμονται οι ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος. (Ακόμη και για σκί όταν πας, στην τιμή του εισιτηρίου εμπεριέχεται η ασφάλιση του σκιέρ).
    Δεύτερη μεγάλη παράλειψη της σχολής Σπανού η απουσία ιατρικού προσωπικού για να δωθούν οι πρώτες βοήθειες αν κάτι πάει στραβά. (Εκτός αν οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών...)

Επίσης βλέποντας το σαιτ της σχολής αναφέρονται μόνο τα εξής όσον αφορά το μάθημα :
    "Η πρώτη επαφή με το χώμα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Η εξάσκηση τελειοποιεί την τεχνική, και πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε πως η οδηγική απόλαυση μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μια απολαυστική εκπαίδευση Off Road οδήγησης. Μαζί θα σηκώσουμε τα πρώτα σύννεφα σκόνης ενώ παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε και άλλους αναβάτες με το ίδιο πάθος και θέληση για οδήγηση σε όμορφες χωμάτινες διαδρομές. Σε αυτήν την πρώτη γνωριμία θα μιλήσουμε για την προετοιμασία και τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας σας αλλά και για τον κατάλληλο εξοπλισμό αναβάτη που θα διευκολύνει τα ταξίδια σας. Οι ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουμε σχετικά με την σωστή στάση σώματος, κατεύθυνσης - αλλαγής πορείας και φρεναρίσματος θα σας προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις χωμάτινες σας εξορμήσεις!"

Δηλαδή σαν να πρόκειται για πικνικ στην εξοχή. Μαζί θα σηκώσουμε τα πρώτα συννεφάκια σκόνης?? (Ε, και το πολύ πολύ να σπάσουμε και κανένα πόδι). Καμία ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους. Προχειρότητες. Θα μου πείτε στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Κρίμα, γιατί πρέπει να είναι και η μοναδική σχολή στο είδος της και μάλλον εκμεταλλεύονται το μονοπώλιο. Αν υπήρχαν και άλλες τότε θα έσφιγγαν οι κώλοι.
    Επίσης η καθαριότητα και γενικά η συνολική εικόνα των χώρων όπου διεξάγεται το μάθημα, ακόμα και των βοηθητικών για να αφήνεις τα ρούχα-μπαγκαζιέρες κτλ, δεν είναι καθόλου επουσιώδες θέμα και λέει πολλά για το πόσο σέβεται μια εταιρία-σχολή-εστιατόριο-επιχείριση τον πελάτη της.

Μετά απ΄αυτά που είδα εδώ μέσα, εγώ προσωπικά θα μείνω μακριά γιατί δεν αισθάνομαι σαν κινούμενο 50ευρο ούτε σαν πρόβατο προς σφαγή.
    Τι να πω.....

Αφου διάβασες όλα τα παραπάνω posts και τελικά κατέλληξες να είναι αυτή η γνώμη που διαμόρφωσες, τότε..... όπως είπα και πιο πριν, απλά αυτό το πράγμα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για εσένα.

Δεν κάνει όχι λόγω της συγκεκριμένης σχολής αλλά λόγω της νοοτροπίας του:
    "Δεν θέλω να πέσω ποτε"
    "Εαν πέσω θέλω κάποιος να με αποζημιώσει"
    "Θέλω το μάθημα να γίνεται μέχρι τα δικά μου όρια" (μπορείτε να ζητήσετε και ιδιαίτερα μαθήματα βέβαια)
    "Θέλω φαγητό εστιατορίου"
    "Θέλω συνθήκες ξενοδοχείου"

:a24: :a24: :a24: :a24: :a24: :a24:

Δεν σου κάνει όχι μόνο το enduro αλλά και ΚΑΜΙΑ OUTDOOR ACTIVITY όποιος και αν την διοργανώνει οπουδήποτε στον κόσμο. Μάλλον καλύτερα, οι μοναδικές εξορμήσεις στις οποίες μπορείς να συμμετάσχεις είναι κάτι για πολύ πλούσιους που όντως τους ακολουθεί ολόκληρο συνεργείο (ίσως και μπάτλερ). Μόνο που εκεί πρέπει να το χρυσοπληρώσεις όλο αυτό το κιριλέ πακέτο. Οπότε καλό θα είναι να μείνεις στους καφέδες και στις απλές βολτίτσες. Μόνο που ούτε αυτές σου εξασφαλίζουν ότι δεν θα πέσεις ή ότι το φαγητό θα είναι καλό ή ο καφές σωστός.

Και σε προκαλώ να μου βρεις και να ποστάρεις εδώ ΜΙΑ έστω σχολή οποιασδήποτε δραστηριότητας που στο φυλλάδιό της να αναφέρει αναλυτικά τους κινδύνους που έχεις να αντιμετωπίσεις κατά την διάρκεια.
    - Καταδύσεις?
    Μόνο κατά την διάρκεια της θεωρήτικής εκπάιδευσης αναφέρονται οι σοβαροί κίνδυνοι (αναγκαστικά) και φυσικά πουθενά δεν αναφέρεται ότι μπορείς να στραμπουλήξεις το πόδι σου όταν μεταφέρεις τις μπουκάλες πχ. Το που αφήνεις τα πράγματά σου? Πουθενά. Έξω στα βραχάκια, απροστάτευτα. Φαγητό? Δεν παρέχεται? Κόστος? Πάνω από διπλάσιο για τις ίδιες περίπου ώρες.
    - Parapente?
    Κίνδυνοι πολλοί και σοβαροί. Αναφέρονται και αυτοί όλοι στην διάρκεια της εκπαίδευσης όμως. Λόγικό μιας και όλοι ξέρουν ότι δεν είναι πικ-νικ. Στραμπουλήγματα γδαρσίματα κλπ κατά την προσγείωση ή απογείωση? Πολύ πιθανά. Εκπαίδευση? Στο ύπαιθρο με πολύ υδρώτα και ο μαθητής κάνει τα πάντα. Σκλάβοι για βοηθοί δεν παρέχονται. Φαγητό? Επίσης δεν παρέχεται.
    - Αναρίχηση?
    Κίνδυνοι πολλοί και εδώ. Ισχύουν τα ίδια με παραπάνω ακριβώς.
    - Mountain Bike?
    Τα ίδια
    - Canyoning
    Αν και οι τραυματισμοί συνίστανται σε λιγότερους σοβαρούς, δεν υπάρχει εννοείται ασθενοφόρο να σε ακολουθεί ούτε ελικόπτερο να πετάει από πάνω σου.
    - Kayak-Rafting?
    Τα ακριβώς ιδια
    - Kitesurf?
    Ακόμη χειρότερα από άποψη επικινδυνότητας.

Βρες μου μια σχολή που θα σου εγγυάται ότι δεν θα χτυπήσεις κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης. Αυτό που σου εγγυώνται είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΕΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ και όχι ότι δεν θα χτυπήσεις καθόλου.

Ποια σου παρέχει ανέσεις και ευκολίες? ΚΑΜΙΑ? Μήπως θα πρέπει να προβλέπουν και κινητή τουαλέτα μιας και στο ύπαιθρο δεν υπάρχει? ΤΟ φαγητό (όπου παρέχεται) είναι τύπου σαντουιτς, μπανάνα, παστέλι κλπ και πολύ ελαφρύ ώστε απλά να πάρεις κάποιες θερμίδες ωστε να μπορέσεις απλά να ολοκληρώσεις την ημέρα.

Ποια σου παρέχει ασθενοφόρα και τραυματιοφορείς να σε ακολουθούν για επιπόλαιους τραυματισμούς?

Σε προκαλώ να μου βρεις έστω ΜΙΑ τέτοια σχολή και άσε τα λόγια περί ευθύνης κλπ. Καμία δεν την αναλαμβάνει. Όταν μου βρεις, έλα να τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε καλά κάθεσαι στην πολυθρόνα σου και απολαμβάνεις τον καφέ σου. Μην το διακινδυνεύεις να βγεις στον δρόμο. Μπορεί να σε πατήσει κανένα ποδήλατο.

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Να πω κατι, πιστεύω ακραδαντα οτι το πρόβλημα δεν ειναι υλικό ή ακόμη και ο κινδυνος της ζωής συγκεκριμένα....

Πιστευω οτι η "υπόσχεση" της σχολής να κάνει "εντουρα" το κάθε φιλο και φιλη με ενα βαρυ και δυσκολο μηχανακι του τυπου GS δεν πραγματοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις... αυτο ειναι ολο. Προκειται περι του μειονεκτήματος του μαρκετινγκ στομα με στόμα... οπως ακριβώς ξερογλείφονται στα φορα που βγαλανε την σχολή ουάν όου ουαν και πήραν το δίπλωμα σε Α4 μεγεθος και με λένε μίστερ περιπέτεια ετσι και κάποιοι θελουν να τα "βγαλουν στη φόρα" οτι "ασχημο" τους φανηκε μετα άσχημο αφού αισθάνθηκαν προδομένοι μαρκετινίστικα.... συνεπως δεν υπάρχει σωστο και λάθος ρεαλιστικα όσο ο "συναισθηματισμός" και ο τροπος χειρισμού του οταν εχει να κάνει με Image making....

αν λεω το χειριζόντουσαν σωστα πιστευω οι υπεύθυνοι και προστατευαν το image, ολα θα ηταν καλά στο μικρό σπίτι στο λιβάδι....

ΥΓ : Η αυτοεκτίμηση του καθε 35-40 χρονου ετσι και αλλιώς ειναι ακροβατης σε πετονιά
    Ban 'em all

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 950dim
    Και η Νεα Δημοκρατια πριν γινει κυβερνηση διαφημιζε πως θα παταξει τη διαφθορα...το εκανε;;;
    Eπεισε ομως ενα 40 τοις εκατο...
    εεεε;;;;;
    ...cause the place seems still alive...

τελαυται το θρεντακι τα σπαει.....

μπραβο σας μαγκες!

Dorsoduro 750 & Norton 16H

Φυσικά και δεν έχω κάτσει να διαβάσω όλες τις σελίδες, έχω όμως περάσει το Enduro Training 1 τον Φλεβάρη και είναι ένα πολύ καλό σχολείο κατά την γνώμη μου.

Και εμείς όντως αφήσαμε τα πράγματα μας σε έναν χώρο που θύμιζε κάτι από αποθήκη (δεν με χάλασε ιδιαιτέρα) κάναμε το ίδιο πρόγραμμα που έχει αναφερθεί στο πρώτο post, να τονίσω πως δεν ήξερα τι με περίμενε και ο εξοπλισμός μου (Κυριακάτικης βόλτας) αποδιώχθηκε εντελώς ακατάλληλος για αυτή την δουλειά, το ίδιο και η φυσική μου κατάσταση με αποτέλεσμα κάποιες από τις ασκήσεις να μην αντέχω να τις εκτελέσω (ναι και εγώ τις θεωρούσα ασκήσεις για τσίρκο, αλλά ήταν απλά ασκήσεις ελέγχου κατευθυντικότητας και μάλιστα αστείες.

Από τη αρχή έγινε από τους εκπαιδευτές ξεκάθαρο πως αυτά τα σχολεία έχουν φτιαχτεί για travel endurο και όχι για μια υγιεινή βόλτα στην φύση, φυσικά είχε ειπωθεί πως οδήγηση στο χώμα φέρνει πτώσεις, είχε επίσης επισημανθεί πως όλοι είχαμε ακατάλληλα λάστιχα για να βγούμε στο βουνό.

Το μεσημέρι μετά το φαγητό εγώ που δεν είχα εκτελέσει όλες τις ασκήσεις , ένα άλλο παιδί που είχε ήδη τρεις πτώσεις και ένα τρίτο που αντιμετώπισε πρόβλημα με τον αέρα των ελαστικών μείναμε στο γηπεδάκι για να επαναλάβουμε τις ασκήσεις που κάναμε το πρωί μαζί με τον βοηθό εκπαιδευτή (Λάζαρος το μικρό του όνομα ο οποίος είχε πιο ήπιο στυλ εκπαίδευσης από την Σπανό) και κάναμε εφαρμογή αυτών που μάθαμε στο πιστάκι μέσα στο Adventure park (όπου το παιδί που είχε πέσει τρεις φορές, έπεσε άλλες τέσσερις) , οι υπόλοιποι ανέβηκαν στα Γεράνια και όταν γύρισαν μας είπαν πως γλιστράτε υπερβολικά η διαδρομή με τα λάστιχα που είχαν.

Τα οφέλη που βγήκαν από το σχολείο ήταν τα εξής: α) Εμπέδωσα πως εγώ η μηχανή μου δεν κάνουμε για travel enduro οπότε δεν θα παρακολουθήσω άλλο endurο training μάθημα, β) το να περνάς ένα χωματόδρομο, έστω και κακοτράχαλο, δεν σε κάνει endurα, γ) σεβάστηκα περισσότερο την μοτοσικλέτα μου και προσάρμοσα την οδήγηση μου κάτω από τις δυνατότητες της, για να μην την πάρω στα χέρια δ) όταν τα ωράρια μου το επιτρέψουν θα πάω να κάνω και το compact training που είναι οδήγηση της on-off μοτοσικλέτας στην άσφαλτο

Αυτά φιλικά

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Costas KLE
    Φυσικά και δεν έχω κάτσει να διαβάσω όλες τις σελίδες, έχω όμως περάσει το Enduro Training 1 τον Φλεβάρη και είναι ένα πολύ καλό σχολείο κατά την γνώμη μου.

Και εμείς όντως αφήσαμε τα πράγματα μας σε έναν χώρο που θύμιζε κάτι από αποθήκη (δεν με χάλασε ιδιαιτέρα) κάναμε το ίδιο πρόγραμμα που έχει αναφερθεί στο πρώτο post, να τονίσω πως δεν ήξερα τι με περίμενε και ο εξοπλισμός μου (Κυριακάτικης βόλτας) αποδιώχθηκε εντελώς ακατάλληλος για αυτή την δουλειά, το ίδιο και η φυσική μου κατάσταση με αποτέλεσμα κάποιες από τις ασκήσεις να μην αντέχω να τις εκτελέσω (ναι και εγώ τις θεωρούσα ασκήσεις για τσίρκο, αλλά ήταν απλά ασκήσεις ελέγχου κατευθυντικότητας και μάλιστα αστείες.

Από τη αρχή έγινε από τους εκπαιδευτές ξεκάθαρο πως αυτά τα σχολεία έχουν φτιαχτεί για travel endurο και όχι για μια υγιεινή βόλτα στην φύση, φυσικά είχε ειπωθεί πως οδήγηση στο χώμα φέρνει πτώσεις, είχε επίσης επισημανθεί πως όλοι είχαμε ακατάλληλα λάστιχα για να βγούμε στο βουνό.

Το μεσημέρι μετά το φαγητό εγώ που δεν είχα εκτελέσει όλες τις ασκήσεις , ένα άλλο παιδί που είχε ήδη τρεις πτώσεις και ένα τρίτο που αντιμετώπισε πρόβλημα με τον αέρα των ελαστικών μείναμε στο γηπεδάκι για να επαναλάβουμε τις ασκήσεις που κάναμε το πρωί μαζί με τον βοηθό εκπαιδευτή (Λάζαρος το μικρό του όνομα ο οποίος είχε πιο ήπιο στυλ εκπαίδευσης από την Σπανό) και κάναμε εφαρμογή αυτών που μάθαμε στο πιστάκι μέσα στο Adventure park (όπου το παιδί που είχε πέσει τρεις φορές, έπεσε άλλες τέσσερις) , οι υπόλοιποι ανέβηκαν στα Γεράνια και όταν γύρισαν μας είπαν πως γλιστράτε υπερβολικά η διαδρομή με τα λάστιχα που είχαν.

Τα οφέλη που βγήκαν από το σχολείο ήταν τα εξής: α) Εμπέδωσα πως εγώ η μηχανή μου δεν κάνουμε για travel enduro οπότε δεν θα παρακολουθήσω άλλο endurο training μάθημα, β) το να περνάς ένα χωματόδρομο, έστω και κακοτράχαλο, δεν σε κάνει endurα, γ) σεβάστηκα περισσότερο την μοτοσικλέτα μου και προσάρμοσα την οδήγηση μου κάτω από τις δυνατότητες της, για να μην την πάρω στα χέρια δ) όταν τα ωράρια μου το επιτρέψουν θα πάω να κάνω και το compact training που είναι οδήγηση της on-off μοτοσικλέτας στην άσφαλτο

Αυτά φιλικά

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Κρατήστε αυτό:

"Από τη αρχή έγινε από τους εκπαιδευτές ξεκάθαρο πως αυτά τα σχολεία έχουν φτιαχτεί για travel endurο και όχι για μια υγιεινή βόλτα στην φύση, φυσικά είχε ειπωθεί πως οδήγηση στο χώμα φέρνει πτώσεις, είχε επίσης επισημανθεί πως όλοι είχαμε ακατάλληλα λάστιχα για να βγούμε στο βουνό..."

όποτε ο καθένας έκανε κατά την κρίση του...τόσα ποστ για το τίποτα....
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    SeNNinhA, πολλα RESPECT για την υπομονη σου ρε φιλε!

Εγώ δεν, με τιποτα ομως!

Μπραβο σου!

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως οι Βαυαροί κατασκεύασαν την μοτοσικλέτα σου για να κάνει αυτά:

http://www.willrobinson.com/gs/other2/1004.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1007.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1008.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1009.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1015.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1018.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1019.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1020.jpg

και όχι για να είναι καθαρή και γυαλισμένη έξω από μια καφετέρια;

Την μοτοσικλέτα την παίρνουμε και την χρησιμοποιούμε για αυτό που φτιάχτηκε.
    Για να μην παρεξηγηθώ το παραπάνω είναι λόγια του Σπανού με τα οποία συμφωνώ.

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Costas KLE
    Έχεις σκεφτεί ποτέ πως οι Βαυαροί κατασκεύασαν την μοτοσικλέτα σου για να κάνει αυτά:

http://www.willrobinson.com/gs/other2/1004.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1007.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1008.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1009.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1015.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1018.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1019.jpg
    http://www.willrobinson.com/gs/other2/1020.jpg

και όχι για να είναι καθαρή και γυαλισμένη έξω από μια καφετέρια;

Την μοτοσικλέτα την παίρνουμε και την χρησιμοποιούμε για αυτό που φτιάχτηκε.
    Για να μην παρεξηγηθώ το παραπάνω είναι λόγια του Σπανού με τα οποία συμφωνώ.
    Δηλαδη η συγκεκριμενη μοτοσυκλετα φτιαχτηκε για....

Αλματα , ανεβοκατεβασματα σε χαντακες 1μ., κοληματα σε λασπες οπου χρειαζονται καμμια 10ααρια ατομα για να την βγαλουν...

Η.....

Για να κανω καμμια 250 αρια χιλμ απο εθνικη με την κοπελα μου ( η χωρις ) να κανω μια ομορφη βολτα στον απλο χωματοδρομο στο δασος και να κατεβω ησυχα και ωραια στην ψιλοκακοτραχαλη ( για οτιδηποτε φοραει λαστιχα δρομου ) παραλια μου και να κανω το μπανιο μου...????

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    Δηλαδη η συγκεκριμενη μοτοσυκλετα φτιαχτηκε για....

Αλματα , ανεβοκατεβασματα σε χαντακες 1μ., κοληματα σε λασπες οπου χρειαζονται καμμια 10ααρια ατομα για να την βγαλουν...

Η.....

Για να κανω καμμια 250 αρια χιλμ απο εθνικη με την κοπελα μου ( η χωρις ) να κανω μια ομορφη βολτα στον απλο χωματοδρομο στο δασος και να κατεβω ησυχα και ωραια στην ψιλοκακοτραχαλη ( για οτιδηποτε φοραει λαστιχα δρομου ) παραλια μου και να κανω το μπανιο μου...????

Stoubi πούλα το gas gas και πάρε.... gs... μηπως και φτιάξεις τεχνική...

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Σελίδα 13 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Enduro Training III - Off road school για μεγάλα on-off
    από Nik0s στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2008, 14:26
  2. Enduro Training Level 1 & 2
    από Nik0s στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 82