Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 50

Θέμα: F800gs τελικά αξίζει?

Νέο μέλος Το avatar του/της noxmas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Από παλιότερο μου ποστ είχα γράψει αυτά :

"

Μόλις γύρισα από test ride & των δύο μοντέλων (F800GS & F650GS).
    Τα οδήγησα & τα δύο σε συνθήκες πόλης, εθνικό δρόμο, επαρχιακό, χώμα & άμμο .
    Τα πήραμε με ένα φίλο για 1 ώρα & τα κάναμε ανταλλαγές.

Ας ξεκινήσω πρώτα με το F800GS.
    Μου άρεσε πάρα πολύ το δούλεμα του κινητήρα, η θέση οδήγησης είναι super (όπως θα έπρεπε για ένα πραγματικό on-off) δε σε κουράζει & δε νομίζω ότι σε μεγάλο ταξίδι θα έχω πρόβλημα. Εξάλλου κραδασμοί μηδέν. Ο κινητήρας είναι πολύ ροπάτος, χωρίς κομπιάσματα ακόμα & όταν πας ρελαντί, & επιταχύνει για προσπέραση μέσα στη πόλη ακόμα & με 4η. Driftαρει & σουζάρει για πλάκα. Τα φρένα του αρκετά καλά, ένιωθα πολύ σιγουριά (δοκίμασα απότομα φρεναρίσματα, είχε βρέξει σήμερα) με μόνο μειονέκτημα το "κλώτσιμα" του πεντάλ του πίσω φρένου όταν το πατάς επίμονα & έχει μπει σε λειτουργιά το ABS. Από θέμα βάρους ούτε που το κατάλαβα (σε σύγκριση με το F650 που έχω). Άνετο μέσα στη πόλη, φίδι. Για να πεις ότι κάνεις μεγάλο ταξίδι θα χρειαστείς μια μεγάλη ζελατίνα για να είσαι άνετος. Επίσης το μηχανάκι σίγουρα με αλλαγή εξάτμισης & βγάλσιμο καταλύτη έχει πολλά να δώσει ακόμα.
    Τώρα όσον αφορά το χώμα. Super! Για τα κιλά του είναι μια χαρά. Δε το περίμενα τόσο καλό. Αποροφάει ότι εμπόδιο συναντά & δε κολλά ποθές. Ακόμα & σε στυλ μονοπάτι το βάλαμε δίπλα σε μια παραλία. Αρκετά βολική θέση οδήγησης για όρθιος, ίσως χρειαστούν αποστάτες στο τιμόνι.
    Αυτό που με χάλασε ήταν η απουσία υδραυλικού συμπλέκτη, η ζέστη που βγάζει στο δεξί πόδι μέσα στη πόλη & το πόσο χύμα είναι το δοχείο με τα υγρά φρένου για το μπροστινό.
    Με μια ποδιά, & χούφτες θα το πάρω!

Τώρα για το F650GS.
    Το μηχανάκι είναι ΑΡΙΣΤΟ σε συνθήκες πόλης & επαρχιακού. Νομίζεις ότι το οδηγάς χρόνια. Καταλαβαίνεις τη διαφορά στο γκάζι με το F800GS αλλά & πάλι είναι αρκετό για να κινηθείς άνετα & να επιταχύνεις χωρίς κομπιάσματα & κατεβάσματα ταχυτήτων. Θέση οδήγησης σε βάζει μέσα στη μηχανή & νομίζεις ότι καβαλάς παπάκι. Το ίδιο θέμα με το πίσω φρένο. Το μηχανάκι έτσι όπως το είδα εγώ μπορεί άνετα να ταξιδέψει με τη προσθήκη μιας μεγαλύτερης ζελατίνας. Στο χώμα σίγουρα μειονεκτεί σε σχέση με το 800. Αλλά & οι αναρτήσεις μου φάνηκαν πολύ σκληρές. Εν ολίγης θα περάσει άνετα κάποιο χωματόδρομο αλλά δε το συστήνω σε κάποιον που τα ΣΚ θέλει να εξερευνεί τα βουνά. Το ίδιο θέμα με το δοχείο των υγρών φρένου.
    Για κάποιον που το θέλει καθημερινό μηχανάκι, να πηγαίνεις τις βόλτες του & σε μεγάλες αποστάσεις θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα.

Αυτά. Αν κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι ή εγώ θυμηθώ κάτι θα επανέλθω!".

Ψάξε και στην ενότητα BMW & θα βρεις αρκετά.
    Το μόνο αρνητικό για μένα είναι η τιμή.

πιστευεις πως οδηγητε ανετα σε ταξιδια με 150-180 κλμ η θα πεζει το τιμονι λογου τροχου?
    ευχαριστω

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από noxmas
    πιστευεις πως οδηγητε ανετα σε ταξιδια με 150-180 κλμ η θα πεζει το τιμονι λογου τροχου?
    ευχαριστω
    Καλησπέρα φίλε μου.

Με μια ψηλότερη ζελατίνα & σφίξιμο της προφόρτισης του πίσω ελατηρίου νομίζω ότι θα μπορείς να έχεις ταχύτητες σταθερά των 160 χλμ/ώρα. Από εκεί & πέρα σίγουρα το μηχανάκι δεν είναι για να ταξιδεύει σταθερά σε τέτοιες ταχύτητες.

Στο κοντέρ του είδα μέχρι 198. (αμφιβάλλω αν είναι πραγματικά.)

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Καλησπέρα φίλε μου.

Με μια ψηλότερη ζελατίνα & σφίξιμο της προφόρτισης του πίσω ελατηρίου νομίζω ότι θα μπορείς να έχεις ταχύτητες σταθερά των 160 χλμ/ώρα. Από εκεί & πέρα σίγουρα το μηχανάκι δεν είναι για να ταξιδεύει σταθερά σε τέτοιες ταχύτητες.

Στο κοντέρ του είδα μέχρι 198. (αμφιβάλλω αν είναι πραγματικά.)

επιδη εχω ενα versys τωρα και ξερω πως μπορω να ταξιδεψω ανετα με 170. η αληθεια ειναι πως δεν ταξιδευω σιχνα απλα ι δουλεια μου ειναι μακρια 30κλμ και οδηγο ποταμι καθημερινα, δεν θελω 1000 ,θελω ψηλη θεση οδηγησης, δεν θελω ογκο, και τιποτα βολτες στην παρνηθα δεν με χαλανε καθολου μιας και παλια εκανα εντουρο drz400 exc250 και το βουνο ειναι κοντα μου . Ασε που θα ειναι και εγελικτο και στιν κινηση. ετσι λοιπον πιστευω πως ειναι η ποιο σωστη επιλογη. στα λεω ολα αυτα επιδη εχεις μια ιδεα παραπανω για το 800

thanks

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    επιδη εχω ενα versys τωρα και ξερω πως μπορω να ταξιδεψω ανετα με 170. η αληθεια ειναι πως δεν ταξιδευω σιχνα απλα ι δουλεια μου ειναι μακρια 30κλμ και οδηγο ποταμι καθημερινα, δεν θελω 1000 ,θελω ψηλη θεση οδηγησης, δεν θελω ογκο, και τιποτα βολτες στην παρνηθα δεν με χαλανε καθολου μιας και παλια εκανα εντουρο drz400 exc250 και το βουνο ειναι κοντα μου . Ασε που θα ειναι και εγελικτο και στιν κινηση. ετσι λοιπον πιστευω πως ειναι η ποιο σωστη επιλογη. στα λεω ολα αυτα επιδη εχεις μια ιδεα παραπανω για το 800

thanks
    Εχοντας οδηγησει και τα δυο (βερσυς και 800), εχω να πω οτι η διαφορα τιμης δεν αξιζει τον κοπο, ειδικα αν δε σκοπευεις να πας χωμα. Το 800 ειναι πολυ υπερκτιμημενο, οχι οτι δεν ειναι καλο, αλλα ειναι πολυ ακριβο γι'αυτο που ειναι. Το βερσυς αντιθετα ειναι πολυ καλο για τα λεφτα του, φτηνοτερο στη χρηση, 15 κιλα ελαφρυτερο, και πολυ πιο ευελικτο στις συνθηκες που περιγραφεις. Μεταξυ BMW 800 και 650, νομιζω οτι το 650 ειναι καλλιτερη επιλογη. Αυτα λεει η δικη μου λογικη τουλαχιστον, αλλα αναγνωριζω οτι αν ηθελα ντε και καλα να διαθεσω αυτα τα χρηματα, μεταξυ των τριων, το 800 θα επαιρνα, για λογους εμφανισης και μονο.

επιδη εχω ενα versys τωρα και ξερω πως μπορω να ταξιδεψω ανετα με 170.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μάλλον έχουμε διαφορετική θεώρηση για την εννοια "ταξιδεύω"
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Μάλλον έχουμε διαφορετική θεώρηση για την εννοια "ταξιδεύω"
    μπορει δεν ξερω με ποσα ταξιδευεις απλα εγω στον (αυτοκινητοδρομο) βαριεμαι με ποιο λιγα
    sorry αλλα δεν ενοχλω κανεναν

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    ...Γνωστός μου που αγόρασε το δικύλινδρο 650 λέει ότι είναι ελεεινή,σκληρή,στενή και άβολη,κάθε μισή ώρα στάση για ξεμούδιασμα.Έβαλε περισσότερο αφρώδες υλικό κι είδε μια μικρή βελτίωση αλλά πάει για σέλα καινούρια όπως λέει....
    οδήγησα την δικύλινδρη f650. Αν χρησιμοποιήσεις την "κοντή" σέλα πράγματι η άνεση πάει περίπατο.
    Αν όμως το πάρεις με την ψηλή σέλα (νομίζω με αυτήν έρχεται κανονικά) τότε τα πράγματα αλλάζουν. Πολύ καλύτερη άνεση!

το μηχανάκι (800άρι) το έχω οδηγήσει αρκετά.
    η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για πολύ καλή μηχανή. Μοτέρ-φρένα-αναρτήσεις-πλαίσιο-κράτημα βρίσκονται σε ψηλό επίπεδο.
    εκείνο όμως που δεν μου άρεσε καθόλου (και μάλλον το είχαμε ξανασυζητήσει) είναι η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κυριολεκτικά σέλα (κανονική, όχι η χαμηλή). κάθε 20-30 λεπτά στάση για ξεμούδιασμα.
    γνωστός που την αντικατέστησε με την γνωστή προτεινόμενη από ιδιωτική εταιρία (με πιο πολύ αφρώδες) είδε πολύ μικρή διαφορά.
    με μία εντελώς διαφορετική σέλα και λίγο καλύτερη προστασία από τον αέρα το μηχανάκι θα τά΄σπαγε! άποψή μου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Οδήγησα το F800GS στην εκδήλωση του ΜΟΤΟ στο Λουτράκι...

Σαν μηχανάκι μου άρεσε αν και βρήκα τις αναρτήσεις υπερβολικά μαλακές - προφανώς για να είναι απορροφητικές στο χώμα... Σε τέτοιο βαθμό που αμφιβάλλω αν στα πολλά στην Εθνική το μηχανάκι δεν θα πλέει ασύστολα... Συγκριτικά το 990 που πήρα αμέσως μετά αν και είχε και αυτό θαυμάσια απορροφητικότητα σε καμμία περίπτωση δεν ήταν τόσο "βούτυρο"... Αυτό σημαίνει "ραφιναρισμένη" λειτουργία ποιοτικών αναρτήσεων...

Τέσπα...όπως είπα το F800GS δεν με χάλασε ιδιαίτερα πουθενά. Και στην θέση οδήγησης βολεύτηκα, και το μοτεράκι ζωντανό ήταν, και τα φρένα καλά μου φάνηκαν (αν και το ABS πίσω ενεργοποιόταν συνεχώς και για πλάκα), και ευκολοδήγητο ήταν. Αν δεν χόρευε συνέχεια μπροστά στα μάτια σου και αυτό το δοχείο υγρών φρένων δίνοντάς σου την αίσθηση ότι όπου νά είναι θα πετάξει, θα ήταν ακόμα καλύτερα...

Εκεί όμως που έχω ένσταση είναι ότι η συνολική αίσθηση "ποιότητας" που εμπνέει (μην με βάλετε να το αιτιολογήσω - αίσθηση είναι...) σε καμμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τα λεφτά του και το "βαρύ" όνομα που κουβαλάει (και θέλουν να εξαργυρώσουν μέσω της τιμής αγοράς)... Τόσο το 990 όσο και το κατά πολύ φθηνότερο Tenere συγκριτικά έδειχναν πολύ καλύτερα φτιαγμένα και ενέπνεαν ένα καλύτερο "συνολικό αέρα ποιότητας"... ίσως να γίνομαι και λίγο υπερβολικός λόγω αυξημένων προσδοκιών αλλά σαν η αίσθηση που είχα κατεβαίνοντας ήταν ότι οδήγησα ένα καλοστημένο "κινέζικο"....

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Οδήγησα το F800GS στην εκδήλωση του ΜΟΤΟ στο Λουτράκι...

Σαν μηχανάκι μου άρεσε αν και βρήκα τις αναρτήσεις υπερβολικά μαλακές - προφανώς για να είναι απορροφητικές στο χώμα...
    υπερβολικά μαλακές δεν είναι, απλά το μηχανάκι που καβάλησες μάλλον - λόγω τεστ rides - είχε περάσει μια "καλομεταχείριση" και είχε αποκτήσει αναρτήσεις σώβρακο.

Γιατί η δική μου εντύπωση είναι ότι - για τα δεδομένα των ον-οφφ - έχει εξαιρετικό στήσιμο. Στην δε εθνική μέχρι και 170 (ον-οφφ είναι, δεν το παίρνεις για τελικιάσματα) που το πήγα ήταν ακλόνητο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    ... ίσως να γίνομαι και λίγο υπερβολικός λόγω αυξημένων προσδοκιών αλλά σαν η αίσθηση που είχα κατεβαίνοντας ήταν ότι οδήγησα ένα καλοστημένο "κινέζικο"....
    μάλλον πολύ υπερβολικός γίνεσαι, , έλεος

περισσότερα απο Τετάρτη, έχω να προλάβω μια πτήση ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    υπερβολικά μαλακές δεν είναι, απλά το μηχανάκι που καβάλησες μάλλον - λόγω τεστ rides - είχε περάσει μια "καλομεταχείριση" και είχε αποκτήσει αναρτήσεις σώβρακο.

Γιατί η δική μου εντύπωση είναι ότι - για τα δεδομένα των ον-οφφ - έχει εξαιρετικό στήσιμο. Στην δε εθνική μέχρι και 170 (ον-οφφ είναι, δεν το παίρνεις για τελικιάσματα) που το πήγα ήταν ακλόνητο.

μάλλον πολύ υπερβολικός γίνεσαι, , έλεος

περισσότερα απο Τετάρτη, έχω να προλάβω μια πτήση ...

Χωρίς φυσικά να μπορώ να γνωρίζω τι είδους μεταχείρηση ή ρύθμιση διέθετε το συγκεκριμένο μηχανάκι, έγραψα αυτά ακριβώς που ένοιωσα καβαλώντας το. Και επειδή αμέσως μετά πήρα και το 990, και έχω πολύ πρόσφατη (μια μέρα πριν) την εμπειρία από το Tenere, μπόρεσα και είχα και ένα άμεσο συγκριτικό "feeling" από μηχανάκια παρόμοιας φιλοσοφίας χρήσης....

Φυσικά κάποιος που έχει πάνω του πολλές ώρες και σε διάφορες συνθήκες θα ξέρει περισσότερα και θα έχει καλύτερη άποψη... Αρκεί να βλέπει τα πράγματα αντικειμενικά και όχι να προσπαθεί να υπερασπιστεί την αγαπημένη του μάρκα ή την επιλογή του...

Πάντως να ξέρεις...Τις περισσότερες φορές οι πρώτες εντυπώσεις επειδή ακριβώς έρχονται πρώτες, γρήγορα, άμεσα και χωρις "επεξεργασία" , συνήθως αποδυκνείονται και σωστές...

Τώρα για το "κινέζικο"...ναι...είναι λίγο υπερβολικό - ποιητική αδεία... Το είπα κιόλας...Είχα αυξημένες προσδοκίες... Δεν παύει όμως να είναι γεγονός ότι το μηχανάκι δεν μου άφησε καλή αίσθηση σε αυτόν τον τομέα...

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παιδες γεια χαρα και απο μενα...
    Αν και καποια στιγμη το σκεφτηκα πολυ σοβαρα σαν επιλογη το F800GS, τελικα ...ΔΕΝ...Ενας βασικος λογος (αλλα οχι ο μονος...) ηταν ο οικονομικος...Το μηχανακι κοστολογουνταν 10000ευρο γυμνο εντελως και για να φτασει στα επιπεδα εξοπλισμου του υπολοιπου ανταγωνισμου εφτανε περιπου τα 11500ευρο (abs, χουφτες, ποδια, σχαρα). Αν τωρα αποφασιζες να βαλεις αυτα και να το αγορασεις επρεπε να περιμενεις περσι τετοια εποχη για 5-6 μηνες, απο οτι μου ειπαν, εκτος και αν πληρωνες και τα υπολοιπα που εβαζε η bmw πανω στο μηχανακι και ετσι το πουλαγε (υπολογιστης ταξιδιου, λευκα φλας, θερμαινομενα νομιζω ). Αν αποφασιζες να αγορασεις και μερικα βασικα αξεσουαρ οπως καγκελα κ τανκ μπαγκ τοτε γαμησε τα...τα αξεσουαρ της bmw ειναι αρκετα ποιο ακριβα απο ολα τα αλλα...Τωρα βεβαια τα πραγματα ειναι αλλιως... η εταιρια κανει δωρο περιπου 1000 ευρο σε εξοπλισμο (10% επι τις τιμης αγορας) και παιζει και μια μικρη μειωση λογω ειδικου τελους ταξινομησης... Φιλαρακι το εχει παραγγειλει και το περιμενει...ελπιζω συντομα να μπορω να πω και αποψεις πανω απο την σελα του...
    Για το F650GS μπορω να πω οτι ειναι αρκετα συμφερον σε σχεση με τον ανταγωνισμο (τρανσαλπ, v-strom, κτλ) αλλα δεν μου αρεσει...
    Τελικα καταληξα στο KTM adv990 και ειμαι ξετρελαμενος...επιδοσεις, συμπεριφορα σε χωμα και ασφαλτο, αναρτησεις πληρως ρυθμιζομενες, φρενουκλες με απανεργοποιουμενο ABS, ανετη σελα και αρκετη προστασια απο τον αερα...
    Follow your heart...

υ.γ. Αληθεια εχει οδηγησει κανεις το F880GS δικαβαλο, φορτωμενο με μπαγαζιερες, tankbag, και σκηνη/υποστρωματα/υπνοσακκους στη σχαρα? ταξιδευεις ή πλεεις? φρεναρεις?επιταχυνεις? στριβεις ? πως ειναι? Το 990 με ρυθμισμενη τη αναρτηση σε σκληρη τα καταφερνει πολυ καλα, ειδικα μολις το συνηθισεις (ψυχολογικο ειναι το θεμα στην αρχη...)
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τελικά αξίζει τον κόπο?
    από btmxyz στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2006, 14:00
  2. Επιδαυρος..τελικα αξιζει;
    από gcrook στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 66
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2004, 15:37

Κανόνες δημοσιεύσεων