Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 67

Θέμα: Πως θα είμασταν σήμερα;

ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της kouremenos

Πως θα είμασταν σήμερα;

την Κυριακή που πέρασε ήμουν σε ένα θέατρο όπου και θα παρακολουθούσαμε οικογενειακώς μια παράσταση που διοργάνωνε σχολή χορού με παιδιά.η ώρα ήταν 9.30 μμ και το ηλιοβασίλεμα στην αποκορύφωση του.το θέαμα τέλειο,μίκρα παιδιά από 3 χρονών ντυμένα σαν μπομπονιέρες να χορεύουν κτλ Η κόρη μου ενθουσιασμένη χειροκροτούσε ασταμάτητα,Ξαφνικά χτυπά η καμπάνα της γειτονικής εκκλησίας.....νταν νταν.....διακόπτει την ακουστική συνέχεια της μουσικής απότομα από τα αυτιά μας και όπως είναι φυσικό ξενερώνουμε.τότε σκέφτηκα την απότομη και βίαιη διακοπή , καταστροφή του πολιτισμού μας και των τεχνών μας και των επιστημών μας όταν -μας έκαναν χριστιανούς και προπάντων μας στέρησαν την Ελληνική Παιδεία που θα μας έκανε καλύτερους ανθρώπους σίγουρα πιστεύω-που θα είμασταν και πως θα είμασταν σήμερα αν δεν είχε διακοπεί η πορεία μας..
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 'ΡΩΜΙΟΙ'
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ...... ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ..... “.

..Οσον ζής φαίνου,

Μηδέν όλως σύ λυπού

Προς ολίγον εστί το ζήν

Το τέλος ο χρόνος απαιτεί”.

(“Όσο ζεις, να λάμπεις
    Μη λυπάσαι καθόλου
    Η ζωή είναι σύντομη
    Ο χρόνος οδηγεί στο τέλος”)

Re: Πως θα είμασταν σήμερα;

Αρχικά δημιουργήθηκε από kouremenos
    την Κυριακή που πέρασε ήμουν σε ένα θέατρο όπου και θα παρακολουθούσαμε οικογενειακώς μια παράσταση που διοργάνωνε σχολή χορού με παιδιά.η ώρα ήταν 9.30 μμ και το ηλιοβασίλεμα στην αποκορύφωση του.το θέαμα τέλειο,μίκρα παιδιά από 3 χρονών ντυμένα σαν μπομπονιέρες να χορεύουν κτλ Η κόρη μου ενθουσιασμένη χειροκροτούσε ασταμάτητα,Ξαφνικά χτυπά η καμπάνα της γειτονικής εκκλησίας.....νταν νταν.....διακόπτει την ακουστική συνέχεια της μουσικής απότομα από τα αυτιά μας και όπως είναι φυσικό ξενερώνουμε.τότε σκέφτηκα την απότομη και βίαιη διακοπή , καταστροφή του πολιτισμού μας και των τεχνών μας και των επιστημών μας όταν -μας έκαναν χριστιανούς και προπάντων μας στέρησαν την Ελληνική Παιδεία που θα μας έκανε καλύτερους ανθρώπους σίγουρα πιστεύω-που θα είμασταν και πως θα είμασταν σήμερα αν δεν είχε διακοπεί η πορεία μας..
    Εννοείς , πως θα ήμασταν χωρίς την επιρροή του χριστιανισμού ???
    Γιατί κάποια θρησκεία θα την είχαμε σίγουρα…
    Τώρα , αν αντί για καμπάνες είχαμε θυσίες στον Δια , προσφορές στην Άρτεμις ή την κραυγή του Ιμάμη δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο…
    ΟΛΕΣ οι θρησκείες , έτσι κι αλλιώς , για να λάμψουν , θέλουν ΣΚΟΤΑΔΙ…..

χωρίς Τίτλο Το avatar του/της yendai
    Επειδή αυτό το γεγονός ειναι κατι το οποίο εχει σημαδεψει αρνητικά την εκκλησία, πιστεύω οτι υπάρχουν πολλές απαντησεις στο ερώτημα σου.

Βασικά πιστεύω οτι οσοι εκμεταλλεύτηκαν καποια δεδομένη κατάσταση για να χτίσουν εκκλησίες πανω σε ελληνικούς ναούς, αλλα ταυτόχρονα, κατεστρεψαν και βεβήλωσαν καθε τι ελληνικό σίγουρα ήταν κατι απάνθρωπο.
    Ισως ομως να υπάρχουν πολλές εξηγήσεις πισω απο μια κατασταση.
    Ας ξεκινησουμε ομως με κατι πολύ χειροπιαστο. Προφανώς ολα αυτά έγιναν με στόχο την εξάλειψη κάθε στοιχείου που θύμιζε ελληνικό και αναφερόταν σε ελληνική λατρεία θεών. Αυτο ειναι ενα δεδομένο και αποτελεί μια προφανη αποψη και κατηγορία για το ελληνικό γιγνεσθαι μετα την εξαπλωση της χριστιανικής θρησκείας.

Πραγματικά ομως ηταν αυτος ο μονος λόγος, να σβηστεί τελείως ενας ολόκληρος πολιτισμος;
    Η δική μου αποψη στο θεμα αυτο δεν ειναι ουτε θετική ουτε αρνητική. Μαλιστα δεν καταλήγω σε μια αποψη διοτι οταν συνεβησαν ολα αυτα δεν ξερουμε τι κατασταση κοινωνικη υπήρχε τοτε. Ισως πια ο κοσμος ειχε κουραστεί, ειχε φτασει σε μια αγανακτηση(οπως εχουμε εμεις σημερα για την δημοκρατια που επικρατει στο πολιτικο συστημα-φταινε βεβαια οι πολιτικοι) οσον αφορα του οτι οι ελληνικοι θεοι δεν ηταν αρκετοι να βοηθησουν στα "τοτε" δρώμενα. Επομένως στραφηκαν στην πλεον εξαπλώμενη θρησκεία του χριστιανισμου, η οποία τυχαινε να τους αγγίζει περισσότερο με τα θαύματα που τοτε εδιναν και επαιρναν.

Μια αλλη θεωρηση για τους ναούς, ειναι η λεγομενη "περιεργη" τοποθεσια στην οποία τους είχαν χτίσει οι Ελληνες και θεωρείτο ακομα και σημερα οτι εχει να κανει με μαγνητικά πεδία της γης, πραγματα βεβαια που σε μερικούς φανταζουν αστεία εως και βλακωδεις θεωρίες. Ειναι δε αξιοσημειωτο να αναφερουμε τους μυριαδες ελλήνων επιστημονων και μη, οι οποίοι ασχολούνται ακομα και σημερα με το γεγονος αυτό. Επομενως μια θρησκεία σαν τον χριστιανισμό ισως ηξερε τοτε τον λογο για τον οποίο χτιστικαν εκει οι εκκλησιες, και με τον καιρο παρεμεινε κρυφή γνωση ισως και ασήμαντη γνωση

Σημερα αν ρωτησουμε αρκετούς κληρικούς, οι οποίοι βεβαια ειναι μορφωμενοι, θα ισχυριστούν οτι κακως εγιναν ολες αυτες οι καταστροφες και βεβηλώσεις, οπως μου εχουν πει και εμενα, ανθρωποι μαλιστα μεγαλοι σε ηλικία που ανηκουν στην εκκλησία. Πραγματι το ακουσμα της καμπάνας να ηταν ενοχλητικό και να χαλασε την στιγμή σας, το φανταζομαι και εγω γιατι μου εχει συμβει. Ας ειμαστε ομως λιγο πιο ανοιχτοι σε μια αποψη. Η καμπανα αποτελεί κάλεσμα, για τους πιστούς, στον χριστιανικό κοσμο, ομως μηπως υπήρχε και κατι αντιστοιχο τότε;ρωταω γιατι δεν το γνωρίζω ομως το υποθετω. Σιγουρα θα υπήρχε, ισως να υπηρχαν και χειροτερες καταστασεις.
    Σημερα για παραδειγμα, ποσοι απο εσας εχετε ενοχληθει απο εναν αγωνα ποδοσφαίρου που γινεται σε μια περιοχη και εχουν κλεισει οι δρομοι ενω εσεις βιαζεστε να πατε στο γαμο του φιλου σας; της αδερφης σας; του γιου σας;Επειδη υπαρχουν απλα καποιοι φανατικοι!
    Πιστευω δε, οτι ισως να εισαι αρνηικός εξ αρχης με την εκκλησία, και ποιος βεβαια δεν ειναι σημερα;Αρκετοί δεν είναι, οπως εγω.
    Καταγραφοντας βεβαια το γεγονος που αναφέρεις, Ναι, η παρασταση εχασε καθε αιγλη και ουσία τη στιγμή που σε μια θεατρική παρασταση περνας σε εναν αλλο κόσμο πλασμενο μυθικά και παραμυθένια, με καταστασεις που αγγίζουν το πνεύμα.
    Καταλήγοντας θα έλεγα οτι φταιει η τοποθεσία που είναι χτισμένη η εκκλησία ή το θεατρο και επομένως δημιουργείται μια ασχημη συνθεση.Δεν μπορούμε ομως να καταργήσουμε την πίστη μερικών ανθρώπων επειδη σε εμας απλα δεν αρέσει.
    Και να υπενθυμίσω οτι εχεις δικιο για την αναπαντεχη καταστροφη του ολου στην ομορφη δραστηριοτητα σας.
    Καποια πραγματα τα βλεπουμε οπως θέλουμε, καποια πραγματα τα βλέπουμε οπως ειναι, καποια πραγματα ομως, δεν τα βλέπουμε καθόλου.
    Την επόμενη φορα ας σκεφτούμε πιο καθαρά.

-------------------- Το avatar του/της jfx
    προς τον απο πανω, δυο λόγια

1ον η καμπάνα ηταν η αφορμή για τον προβληματισμό του kouremenos, οχι η πραγματική αιτία.

2ον μαλλον δεν γνωρίζεις οτι ο χριστιανισμος "επιβλήθηκε"(και μάλιστα οχι αναίμακτα), δε στραφηκαν οι ανθρωποι προς αυτόν.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

Δηλαδη επιβλήθηκε απο έναν άνθρωπο; Γιατι μας πασαρουν διαφορα και δεν σκεφτομαστε τι ειναι αυτο που μας λενε!

Εγινε ετσι οντως ή δεχόμαστε αυτο επειδη ετσι γραφτηκε; μηπως υπηρχαν και αλλοι παραγοντες;
    Οι ελληνες δεν ειχαν στρατό; ηρθαν 1 ανθρωπος και επέβαλλε την θρησκεία; Προφανώς και καποιοι στραφηκαν προς το χριστιανισμο για να γίνει αυτο και ελληνες και μη Ελληνες. Επομενως δεν μπορω να δεχτω απολυτα αυτο που λες αν και σιγουρα δεν εγινε αναιμακτα, το γνωρίζω και εγω αυτο.
    Ειναι κατι σαν τους σημερινους κομμουνιστες και αναρχικους ενα πραγμα;

Επιπλέον να τονισω οτι συμφωνω με τον φιλο αλλα και μαζι σου οσον αφορα την βεβηλωση του πολιτισμου κτλ που πρκύπτουν απο το ολο θεμα. Απλα δεν μου αρεσει να κοιταω μονο εκει που θελω. Αλλα και εκει που δεν μου αρεσει.

Δεν μπορω να δεχτω οτι κανενας Ελληνας δεν ασπαστηκε το χριστιανισμο και ξαφνικα ειχαμε χριστιανισμο σε εναν γεωγραφικό χωρο που πιστευε σε 12 θεους και ειχε δυνατο στρατο, να ηττήθηκε απλους χριστιανούς! ε δεν ειμαι και τοσο χαζος και μαλιστα υποτιμαται η νοημοσυνη μου. Η ιστορία γραφεται παντα απο νικητες. Ειχε επελθει ηδη ο κορεσμος και η αλλαγη ξεκινησε φυσικα και εκ των εσω. Οπως εγινε και με τη Ρωμη.
    Καποια πραγματα τα βλεπουμε οπως θέλουμε, καποια πραγματα τα βλέπουμε οπως ειναι, καποια πραγματα ομως, δεν τα βλέπουμε καθόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από yendai
    Δηλαδη επιβλήθηκε απο έναν άνθρωπο; Γιατι μας πασαρουν διαφορα και δεν σκεφτομαστε τι ειναι αυτο που μας λενε!

Εγινε ετσι οντως ή δεχόμαστε αυτο επειδη ετσι γραφτηκε; μηπως υπηρχαν και αλλοι παραγοντες;
    Οι ελληνες δεν ειχαν στρατό; ηρθαν 1 ανθρωπος και επέβαλλε την θρησκεία; Προφανώς και καποιοι στραφηκαν προς το χριστιανισμο για να γίνει αυτο και ελληνες και μη Ελληνες. Επομενως δεν μπορω να δεχτω απολυτα αυτο που λες αν και σιγουρα δεν εγινε αναιμακτα, το γνωρίζω και εγω αυτο.
    Ειναι κατι σαν τους σημερινους κομμουνιστες και αναρχικους ενα πραγμα;

Επιπλέον να τονισω οτι συμφωνω με τον φιλο αλλα και μαζι σου οσον αφορα την βεβηλωση του πολιτισμου κτλ που πρκύπτουν απο το ολο θεμα. Απλα δεν μου αρεσει να κοιταω μονο εκει που θελω. Αλλα και εκει που δεν μου αρεσει.

Δεν μπορω να δεχτω οτι κανενας Ελληνας δεν ασπαστηκε το χριστιανισμο και ξαφνικα ειχαμε χριστιανισμο σε εναν γεωγραφικό χωρο που πιστευε σε 12 θεους και ειχε δυνατο στρατο, να ηττήθηκε απλους χριστιανούς! ε δεν ειμαι και τοσο χαζος και μαλιστα υποτιμαται η νοημοσυνη μου. Η ιστορία γραφεται παντα απο νικητες. Ειχε επελθει ηδη ο κορεσμος και η αλλαγη ξεκινησε φυσικα και εκ των εσω. Οπως εγινε και με τη Ρωμη.
    Yendai
    Να μην σε στεναχωρήσω , αλλά αυτός ο «ένας» τύγχανε να είναι ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ του Βυζαντίου (της Ρωμαϊκής – ότι είχε απομείνει- αυτοκρατορίας καλύτερα )…

ΝΑΙ αυτός ο ένας μπορεί να επιβάλει μια θρησκεία …. Όσοι «σκεφτόντουσαν» τι ήταν αυτό που τους έλεγε και δεν τους άρεσε , μπορούσε πολύ εύκολα να τους κάνει να μην σκέφτονται ,αφαιρώντας τους το κεφάλι….
    Οι υπόλοιποι που τα έβλεπαν αυτά , άρχιζαν να σκέφτονται πως θα κρατήσουν το κεφάλι τους στην θέση του και αλλαξοπίστησαν

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Yendai
    Να μην σε στεναχωρήσω , αλλά αυτός ο «ένας» τύγχανε να είναι ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ του Βυζαντίου (της Ρωμαϊκής – ότι είχε απομείνει- αυτοκρατορίας καλύτερα )…

ΝΑΙ αυτός ο ένας μπορεί να επιβάλει μια θρησκεία …. Όσοι «σκεφτόντουσαν» τι ήταν αυτό που τους έλεγε και δεν τους άρεσε , μπορούσε πολύ εύκολα να τους κάνει να μην σκέφτονται ,αφαιρώντας τους το κεφάλι….
    Οι υπόλοιποι που τα έβλεπαν αυτά , άρχιζαν να σκέφτονται πως θα κρατήσουν το κεφάλι τους στην θέση του και αλλαξοπίστησαν
    Φιλε ggs αυτο που λες δεν στεκει. Διοτι αρχικα οι χριστιανοι βρισκονταν υπο διωγμό και μαλιστα η ιδια τιμωρία περιμενε και αυτους οι οποίοι ηταν αρχικα χριστιανοι, και εγιναν κρυφο χριστιανοι, μην αναφερω το γνωστο σε ολους μας συμβολο του ψαριου-ιχθυς που ηταν αναγνωριστικό μεταξύ τους. εστω λοιπον οτι επιβλήθηκε απο τον αυτοκρατορα οπως λες, δεν υπήρχε κανενας κρυφο-12θεϊστης οπως ηταν και οι χριστιανοι;
    Ενταξει δεν ειμαστε παιδακια, μην μασαμε και κουτοχορτο.
    Δηλαδη εσενα ενας αυτοκρατορας θα αλλαζε τα πιστευω σου; ή θα ελεγες σε ολους ναι αλλαξα και μεσα σου θα ησουν χριστιανος ή οτι εισαι(λεω μηπως εισαι κατι αλλο).
    Εγω παντως δεν ασπαζομαι την αποψη σου , ουτε ειμαι και υποχρεωμένος.

Και 400 χρονια που ειμασταν υπο κατοχη, πως και δεν γιναμε ποτε μωαμεθανοι; Α ναι ξεχασα, μπορει να ηταν και οι Τουρκοι χριστιανοι. Δεν ηθελαν κιολας να μας κανουν τουρκους οχι, απλα μας ηθελαν υποδουλους χριστιανους, γιαυτο εγινε το παιδομαζωμα.
    Ενω ο Μεγας αυτοκρατορας της ρωμαικης αυτοκρατοριας, μεσα σε 100 χρονια επεβαλε τον χριστιανισμο παντου. Πιο πολυ δεν γελασα σημερα αληθεια(με το συμπαθιο).

και κατι ακομα γιατι δεν καταλαβες οτι συμφωνησα με το αρχικό ποστ, αλλα δεν θελω να βιαζομαι να κατηγορω καταστασεις που απλα ειναι τοσο παλια ιστορικα που δεν μπορουμε να ξερουμε με ακριβεια λογω καποιων κειμένων παραθετω και μερικες διευθυνσεις ετσι για να διαφωτιστουμε.

http://www.pare-dose.net/blog/?p=41

http://www.acrobase.gr/showthread.php?t=107734

Αρχικά δημιουργήθηκε από yendai
    Φιλε ggs αυτο που λες δεν στεκει. Διοτι αρχικα οι χριστιανοι βρισκονταν υπο διωγμό και μαλιστα η ιδια τιμωρία περιμενε και αυτους οι οποίοι ηταν αρχικα χριστιανοι, και εγιναν κρυφο χριστιανοι, μην αναφερω το γνωστο σε ολους μας συμβολο του ψαριου-ιχθυς που ηταν αναγνωριστικό μεταξύ τους. εστω λοιπον οτι επιβλήθηκε απο τον αυτοκρατορα οπως λες, δεν υπήρχε κανενας κρυφο-12θεϊστης οπως ηταν και οι χριστιανοι;
    Ενταξει δεν ειμαστε παιδακια, μην μασαμε και κουτοχορτο.
    Δηλαδη εσενα ενας αυτοκρατορας θα αλλαζε τα πιστευω σου; ή θα ελεγες σε ολους ναι αλλαξα και μεσα σου θα ησουν χριστιανος ή οτι εισαι(λεω μηπως εισαι κατι αλλο).
    Εγω παντως δεν ασπαζομαι την αποψη σου , ουτε ειμαι και υποχρεωμένος.

Και 400 χρονια που ειμασταν υπο κατοχη, πως και δεν γιναμε ποτε μωαμεθανοι; Α ναι ξεχασα, μπορει να ηταν και οι Τουρκοι χριστιανοι. Δεν ηθελαν κιολας να μας κανουν τουρκους οχι, απλα μας ηθελαν υποδουλους χριστιανους, γιαυτο εγινε το παιδομαζωμα.
    Ενω ο Μεγας αυτοκρατορας της ρωμαικης αυτοκρατοριας, μεσα σε 100 χρονια επεβαλε τον χριστιανισμο παντου. Πιο πολυ δεν γελασα σημερα αληθεια(με το συμπαθιο).
    Θα σου απαντήσω τηλεγραφικά γιατί πάω για ύπνο

Όταν οι χριστιανοί ήταν υπό διωγμό , δεν γέμιζαν ταξί …(εκτός και αν οι «πυγές» γνώσης σου είναι ο «Σπάρτακος» με τον Κερκ Νταγκλας )
    Όταν ο αυτοκράτορας έγινε χριστιανός , όσοι ήταν από άλλη θρησκεία έβλεπαν τα ραδίκια ανάποδα…
    Η διακυβέρνηση της οθωμανικής αυτοκρατορίας έδινε ελευθερία σε θρησκεία και παιδεία στις κατακτημένες περιοχές αρκεί να πλήρωναν τους φόρους.

Το παιδομάζωμα ήταν η έσχατη ποινή για την μη είσπραξη φόρων.

Προσωπικά , χεσμένες τις έχω τις θρησκείες αλλά σέβομαι όσους πιστεύουν

Τα χορταρικά δεν με τρελαίνουν.
    Η άποψη μου δεν είναι γκόμενα να την ασπαστείς
    Μακάρι να γελάς κάθε μέρα έτσι..
    Ο Θεός μεθ ημών…αμήν

ωραιος.
    Δεν εχω κατι αλλο να πω.
    Ο καθενας και τα πιστευω του.
    Σιγουρα εδω μεσα που γραφουμε για πολλους θεος ειναι μονο ενας κ ειναι γενους θυληκου. Το καβαλας και πας->Μηχανη.
    Ελπιζω να διαφωτιστηκε καπως ο κουρεμενος.
    Μπορει και εγω να εχω καποιο λαθος στις αντιλήψεις μου.
    Μπορει να εχουν οι αλλοι, το θεμα ειναι να ξερουμε οτι πρεπει να βλεπουμε και την αντιπερα οχθη των πραγματων
    Καλο σου βραδυ.

λοιπον παιδιά ιδιαίτερη καούρα για τις θρησκείες δεν εχω-ωστόσο είναι δυνατόν οι τότε Ελληνες με τέτοιο πολιτισμό και επιστήμες να είχαν τα πιστεύω τους όπως μας τα έμαθαν;κάπου γράφτηκε ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές......η κύρια απορία μου είναι ότι για 1500 χρόνια περίπου σταμάτησαν τα πάντα επιστημονική έρευνα , τέχνες , πολιτισμός και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό καταστρέψαν τα πάντα -βιβλιοθήκες-κτλ'να είναι καλά οι αραβες που έσωσαν κάποια ελάχιστα και τα βρήκαν οι Ισπανοί,Γάλλοι και ξεκίνησε ο διαφωτισμός της Ευρώπης .ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΧΑΜΕ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΠΌΤΕ ΤΗΝ ΕΞΈΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΠΑΙΔΕΊΑ ΠΟΥ ΘΑ ΉΤΑΝ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΣΉΜΕΡΑ ;και επίσης γιατί πλέον σήμερα δεν αφήνει η εκκλησία των χριστιανών να μαθευτεί η Αλήθεια!!!

..Οσον ζής φαίνου,

Μηδέν όλως σύ λυπού

Προς ολίγον εστί το ζήν

(“Όσο ζεις, να λάμπεις
    Μη λυπάσαι καθόλου
    Η ζωή είναι σύντομη

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αντε παλι.

Γιατι δεν τα λετε με πμ ? :wacko:

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Κάθε πράγμα έχει μια αρχή και ενα τέλος... αυτά έρχονται με όποιο τρόπο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ήρθε για ενα διάστημα κατά την Ανατολική Ρωμυλία (Βυζάντιο) και την κυριαρχία της , αλλά ταυτόχρονα προς το τέλος εκείνου του διαστήματος (βλ. Ιουλιανός) υπήρξε μια αναλαμπή και διατήρηση τους, μέχρι την μεταλαμπάδευση , διά αρπαγής κυρίως στον Δ.Κόσμο.

Οπότε αν ψάχνεις την συνέχεια , έμμεσα την έχεις. Τώρα αν εννοείς τι θα γινόταν αν παρέμενε εντός τοιχών ή έστω σαν κεντρική πηγή πολιτισμού τον Ελλαδικό χώρο, είναι κάτι που ούτε μάντης δεν μπορεί να προβλέψει.

Τα ΑΝ μόνο υπόθεση είναι... δεν μπορούν να δώσουν κατάσταση και αν κάτσει κάποιος να τα αναλύσει μόνο σε κυνήγι σκιών θα μπλέξει.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Εσενα ποιος σε εκανε με τη βια χριστιανο; Οι γονεις σου; Γιατι δεν ξεκινας τις καταρες σου απ' αυτους; Αν σε χαλασε η καμπανα να πας να δηλωσεις τη μπονμπονιερα σου σε καποιο θεατρικο εργαστηρι μακρια απο εκκλησιες και να μας αφησεις ησυχους να πιστευουμε ο καθενας οπου θελει! edit by MikeG

Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock
    Εσενα ποιος σε εκανε με τη βια χριστιανο; Οι γονεις σου; Γιατι δεν ξεκινας τις καταρες σου απ' αυτους; Αν σε χαλασε η καμπανα να πας να δηλωσεις τη μπονμπονιερα σου σε καποιο θεατρικο εργαστηρι μακρια απο εκκλησιες και να μας αφησεις ησυχους να πιστευουμε ο καθενας οπου θελει! edit by MikeG
    πολύ φορά πήρες εσυ.πρώτον για γονείς μην μιλάς δεν σου πέφτει λόγος .δεύτερον δεν καταραστικά κανέναν και τρίτον αν δεν σε ενδιαφέρει η συζήτηση .....edit by MikeG !!!

..Οσον ζής φαίνου,

Μηδέν όλως σύ λυπού

Προς ολίγον εστί το ζήν

(“Όσο ζεις, να λάμπεις
    Μη λυπάσαι καθόλου
    Η ζωή είναι σύντομη

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Imagine πως θα ήταν σήμερα.
    από notakos600 στο forum Off topic