γεγονος οτι ειναι premix αλλα δουλευει κανονικοτατα και σε μηχανακια με αντλια...σε 3 προσωπικα crm το χρησιμοποιουσα ανελλιπως...επισης σε dt200wr και dt απλο και κανα δυο αλλα που δεν θυμαμαι...Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
To GP-7 (το οποίο χρησιμοποιώ τα τελευταία 2 χρόνια στα enduro KTM μου) είναι ιδιαίτερα άκαπνο και με πολύ καλή λειτουργία σε σχέση με Motul συνθετικό (600-710 whatever...).
Αν και όχι ιδιαίτερα παχύρευστο, δεν είναι ομολογκαρισμένο για χρήση με αντλία λαδιού. Συνεπώς εάν το χρησιμοποιήσει ο φίλος στο RS 125 θα πρέπει να κάνει μίξη απ'ευθείας στο ντεπόζιτο και να ταπώσει την παροχή από την αντλία λαδιού (συνληθως κάπου πριν τα reed.....) .
Στο παρελθόν έχω χρησιμοποιήσει λάδι 2Τ που δεν ήταν ομολογκαρισμένο για αντλία, σε μηχανάκι με αντλία και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα, αλλά νομίζω αυτό πρέπει να γίνει με ευθύνη του ιδιοκτήτη.
αν συνυπολογισουμε και την δικη σου χρηση νομιζω οτι μπορουμε να εξαγουμε ασφαλες συμπερασμα...
απο κει και περα αν υπαρχει οποιοσδηποτε φοβος,θα προτεινα το μονο διχρονολαδο που βαζω στο ιδιο επιπεδο με τα torco...silkolene comp 2 injector...το μοναδικο λαδι πλην τορκο που με ειχε καλυψει πληρως...και φυσικα το torco T2i το οποιο ειναι ενα αξιοπρεπες συνθετικης βασης ορυκτελαιο, σχετικα ακαπνο και πολυ φθηνο,αλλα σε καμια περιπτωση στα επιπεδα των δυο παραπανω...
και για να κλεισει το θεμα επιλογης λαδιου...
προσωπικη αποψη ,εφ οσον το κοστος δεν ειναι θεμα...παντα full synthetics torco t4sr η red line full 10-40 χειμωνα 20-50 καλοκαιρι οταν μιλαμε για δρομου μοτοσυκλεττες υγροψυκτες ανεξαρτητως χαρακτηρα...πεταμα στα 4000 χλμ η αν τους επιφυλασσεται σκληρη χρηση νωριτερα εως πολυ νωριτερα...
επισης ιδια επιλογη σε αεροψυκτα μονοκυλινδρα υψηλης αποδοσης,δηλαδη τουμπανα xr η xt και πεταμα στα 1000...
σε νορμαλ αεροψυκτα μονοκυλινδρα ορυκτελαιο torco Τ4 και πεταμα στα 1000...
πεταμα νωρις στα αεροψυκτα μονοκυλινδρα διοτι ,λογω αυξημενων ανοχων( αεροψυξη) περναει μεγαλυτερο μερος της καυσης στα καρτερ με αποτελεσμα να μολυνει τα λαδια καθιστωντας τα πολυ πιο γρηγορα ανεπαρκη...αντιαφρωδη,απορρυπαντικα και γενικοτερα προσθετα ειναι αυτα που την ακουν αμεσα...
μερικα κλικς πιο κατω τοποθετω τα full synthetics amsoil και το παλαι ποτε mobil 1...
υπαρχουν φυσικα και καποιες πολυ εξειδικευμενες επιλογες για πολυ εξειδικευμενες καταστασεις...θα μου επιτρεψετε ομως αυτες να τις κρατησω για παρτη μου...
παμε και το disclaimer...
ολα τα παραπανω ειναι αποκυηματα της φοβερα καλπαζουσας φαντασιας του γραφοντος κι οποιος τα ακολουθησει το κανει με προσωπικη του ευθυνη...
λεφτα σας, μηχανακια σας, επιλογη σας,ρισκο σας...
![]()