Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 67 από 67

Θέμα: Πως θα είμασταν σήμερα;

εχω γλαροοοο... Το avatar του/της jimmy10
    Φιλε TheFace, δεν εβγαλα συμπερασμα, ερωτημα εθεσα... και για να σου εξηγησω τι εννοω.

Δεν μπορεις με μια απλη παρατηρηση να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για γεγονοτα ή καταστασεις οι οποιες κρατησαν για χρονια ή ακομα χειροτερα για αιωνες. Οι λαοι οδηγουνται σε πραξεις ή απραξια για πολυ συγκεριμενους λογους τους οποιους χρειαζεται πολλαπλη αναλυση. Επισης, ερωτημα εθεσα και για τα οπως αποκαλεις συμπερασματα μου.

Για αυτο σε ρωτησα αν ξεκοβεις τον εαυτο σου απο την ιστορια...

και φυσικα στο αρχικο σου post δεν αναφερεσαι πουθενα για την Αναγεννηση οποτε το ερωτημα μου τεθηκε σε επιπεδο θρησκευτικης συνειδησης.

Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmy10
    Φιλε TheFace, δεν εβγαλα συμπερασμα, ερωτημα εθεσα... και για να σου εξηγησω τι εννοω.

Δεν μπορεις με μια απλη παρατηρηση να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για γεγονοτα ή καταστασεις οι οποιες κρατησαν για χρονια ή ακομα χειροτερα για αιωνες. Οι λαοι οδηγουνται σε πραξεις ή απραξια για πολυ συγκεριμενους λογους τους οποιους χρειαζεται πολλαπλη αναλυση. Επισης, ερωτημα εθεσα και για τα οπως αποκαλεις συμπερασματα μου.

Για αυτο σε ρωτησα αν ξεκοβεις τον εαυτο σου απο την ιστορια...

και φυσικα στο αρχικο σου post δεν αναφερεσαι πουθενα για την Αναγεννηση οποτε το ερωτημα μου τεθηκε σε επιπεδο θρησκευτικης συνειδησης.

No problem mate!
    money cant buy me love !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
    Φίλε μου συγγνώμη αλλά δεν το κατάλαβα αυτο. Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;
    Λίγο δύσκολο μου φαινεται να προβλέπεις τι θα είχε γίνει αν... κτλ..

Έστω ότι απ'τη μία δεχόμαστε πως η εθνική συνείδηση είναι αυτό που κράτησε( όσο κράτησε τελος παντων) ζωντανή τη γλώσσα μας .

Από την άλλη όμως τι θα είχε γίνει ή τι θα γίνει κάποτε, αν η ταξική συνείδηση επικρατήσει της εθνικής; (σε παγκόσμιο επίπεδο). Είσαι σιγουρος οτι τα πράγματα (η ζωη μας γενικα) θα ήταν ή θα γίνουν χειρότερα; εγώ πιστεύω το αντίθετο.

Δε θεωρώ ασήμαντο βεβαίως το να χαθεί μια γλώσσα, όμως από την άλλη υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα που ίσως θυσιάστηκαν για τα όποια οφέλη της εθνικής μας συνείδησης.
    Δεν λέω εγώ ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα η χειρότερα αν δεν είχαμε εθνική συνείδηση. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Αυτό που λέω είναι ότι αν δεν είχαμε εθνική συνείδηση δεν θα λεγόμασταν σήμερα Ελληνες και δεν θα μιλούσαμε Ελληνικά. Θα ήμασταν ένας ακόμη λαός που θα είχε χαθεί.
    Η λογική λέει ότι αν δεν υπήρχε η ορθοδοξία θα υπήρχε στην Ελλάδα ο Ισλαμισμός. Δεν ξέρω πως θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αλλά δεν μου φαινεται ότι θα ήταν και πολύ καλύτερα.

Όσο για την ταξική συνείδηση, δεν διαφωνώ μαζί σου. Θεωρώ όμως ότι είναι στη φύση του ανθρώπου η επιθυμία να ξεχωρίζει από το σύνολο. Αρα η ταξική συνείδηση είναι κάτι που ευκολα χάνεται εφόσον κάποιος έχει την ευκαιρία να σταθεί πιο ψηλά από τους άλλους. Η ιστορία το έχει αποδείξει αυτό. Χρειάζονται πολλά χρόνια εξέλλιξης για να διορθωθεί αυτή η συμπεριφορά.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
    Μιας που μιλας για εθνικη συνειδηση, αν αυτο ειναι το προβλημα, η ελλαδα ειναι ενα εθνος με τεραστια ιστορια χιλιαδων χρονων, με δικια του γλωσσα, καθως και ομοιογενια του πληθησμου της, στοιχεια που απο μονα τους ειναι ικανα να χτισουν... εθνικη συνειδηση!

Ειναι αστοχο να συγκρινεις μια τετοια χωρα σαν την ελλαδα με τα παραπανω στοιχεια, με χωρες "χθεσινες", χωρις καμια ομοιογενια στον πληθησμο τους, χωρις ιστορια, γλωσσα μπλα μπλα...

Με τα παραπανω, δεν θελω να μηδενισω την προσφορα της ορθοδοξης εκκλησιας στη χωρα μας, που ασφαλως και υπαρχει!!

... και μπορει για μενα ο ορος εθνικη συνειδηση να μη λεει και παρα πολλα, μου λεει πολλα ομως για παραδειγμα το γεγονος οτι υπαρχει απορος κοσμος (που δεν ειναι και λιγος!), που βρισκει προστασια και φροντιδα μεσω της εκκλησιας! Ειναι πολυ σημαντικο κατι τετοιο στις μερες μας!
    Κάνεις λάθος. Η Ελλάδα πριν σχηματιστεί σαν κράτος δεν είχε καμία ομοιογένεια, η ιστορία των χιλιάδων χρόνων δεν ήταν κάν γνωστή σε μεγάλο ποσοστό από τους κατοίκους της και η ελληνική γλώσσα δεν ήταν η μόνη που μιλούνταν στην Ελλάδα. Εμείς την γνωρίσαμε ομοιογενή. Δεν ήταν έτσι πριν από 200 χρόνια όμως. Υπήρχαν αλβανόφωνοι, τουρκόφωνοι, τσιγγάνοι, αρβανίτες, σλάβοι.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της kouremenos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Κάνεις λάθος. Η Ελλάδα πριν σχηματιστεί σαν κράτος δεν είχε καμία ομοιογένεια, η ιστορία των χιλιάδων χρόνων δεν ήταν κάν γνωστή σε μεγάλο ποσοστό από τους κατοίκους της και η ελληνική γλώσσα δεν ήταν η μόνη που μιλούνταν στην Ελλάδα. Εμείς την γνωρίσαμε ομοιογενή. Δεν ήταν έτσι πριν από 200 χρόνια όμως. Υπήρχαν αλβανόφωνοι, τουρκόφωνοι, τσιγγάνοι, αρβανίτες, σλάβοι.
    πολλοί Ελληνες δανείζονταν τις γλώσσες και τις διαλέκτους των ορθοδόξων από σλαβικές χώρες για να γλυτώνουν τους διωγμούς,από τους βυζαντινούς!!!να είναι καλά η ΦΙΛΙΚΉ ΕΤΑΙΡΊΑ που αφύπνισε των περισσότερο κόσμο κατά την τουρκοκρατία.
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 'ΡΩΜΙΟΙ'
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ...... ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ..... “.

..Οσον ζής φαίνου,

Μηδέν όλως σύ λυπού

Προς ολίγον εστί το ζήν

Το τέλος ο χρόνος απαιτεί”.

(“Όσο ζεις, να λάμπεις
    Μη λυπάσαι καθόλου
    Η ζωή είναι σύντομη
    Ο χρόνος οδηγεί στο τέλος”)

Αρχικά δημιουργήθηκε από kouremenos
    να είναι καλά η ΦΙΛΙΚΉ ΕΤΑΙΡΊΑ που αφύπνισε των περισσότερο κόσμο κατά την τουρκοκρατία.
    κάθε γενιά είχε κανει την επανάστασή της απο το 1448 μέχρι το 1821
    Δεν έκαναν την αρχή οι φιλικοί!!
    Απλά ηταν η τελευταία πριν την οριστική επανάσταση.

ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της kouremenos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    κάθε γενιά είχε κανει την επανάστασή της απο το 1448 μέχρι το 1821
    Δεν έκαναν την αρχή οι φιλικοί!!
    Απλά ηταν η τελευταία πριν την οριστική επανάσταση.
    δεν διαφωνούμε σε αυτό ωστόσο πριν τους Φιλικούς δεν υπήρχε η πανελλαδική οργάνωση και η αποκορύφωση της Ελληνικής πλέον συνείδησης που με τα κείμενα των διανοουμένων σε όλη την Ελλάδα αφύπνισε και οργάνωσε!
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 'ΡΩΜΙΟΙ'
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ...... ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ..... “.

..Οσον ζής φαίνου,

Μηδέν όλως σύ λυπού

Προς ολίγον εστί το ζήν

Το τέλος ο χρόνος απαιτεί”.

(“Όσο ζεις, να λάμπεις
    Μη λυπάσαι καθόλου
    Η ζωή είναι σύντομη
    Ο χρόνος οδηγεί στο τέλος”)

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Imagine πως θα ήταν σήμερα.
    από notakos600 στο forum Off topic