Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 49

Θέμα: Hornet vs XJ6

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    fazer αλλά εγώ δεν είμαι αντικειμενικός :rotflmao: :rotflmao:

έχω ακούσει βέβαια να λέμε του στραβού το δίκιο οτι η καινούργια σφίγγα έχει αναβαθμιστεί.

Η σφίγγα είναι στην κατηγορία του fazer όπως και το gsr.

Λες πως έχει καβαλήσει το xj και τη σφίγγα και πως σε βολέψανε. Δηλαδή δεν παρατήρησες διαφορές στα φρένα, ή στην απόδοση;
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67

Λες πως έχει καβαλήσει το xj και τη σφίγγα και πως σε βολέψανε. Δηλαδή δεν παρατήρησες διαφορές στα φρένα, ή στην απόδοση;
    γράφω στο πρώτο ποστ: "Ψαλίδι, πηρούνι, φρενα, μπροστά το χορνετ. "

Τώρα για τον κινητήρα μόνο χαμηλά μπορώ να πω τι κάνει:
    Το χορνετ ήταν πολύ πιο "σφιχτό". Δεν νομίζω να πέρασα τις 5000 σαλ ώστε να δω τι γίνεται στις μεσαίες και τις ψηλές. Πρώτη βόλτα και το ψιλοφοβόμουν μήπως "αρπάζει" απότομα.
    Το xz6 έδειχνε πολύ πιό ανάλαφρο χαμηλά και μάλλον πιο εύστροφο. Ανέβαζε αμέσως στροφές. Και αυτό ψηλά δεν το πήγα...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    xόρνετ, δίχως πολλές σκέψεις...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    xόρνετ, δίχως πολλές σκέψεις...
    Tpap εξήγα: Να μην πτοηθώ από σκουριές και από ότι διαμαρτύρονται ότι καίει η ζέστη τα πόδια; Να βάλω σε προτεραιότητα αναρτήσεις, φρένα, στήσιμο;

to hornet vgazei sxedon 30 aloga parapano apo to XJ! an exeis dilima metaxy ton 2, pare hornet! ean thes yamaha, yparxei kai to FZ6 S2 pou kodrarei to hornet, alla kai pali einai ligo pio palio apo to hornetaki

Αρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
    Tpap εξήγα: Να μην πτοηθώ από σκουριές και από ότι διαμαρτύρονται ότι καίει η ζέστη τα πόδια; Να βάλω σε προτεραιότητα αναρτήσεις, φρένα, στήσιμο;
    Βεβαίως και να προσέξεις τις σκουριές. Μπορείς οπωσδήποτε να βρείς κάποιο άλλο, πιό καθαρό.

Όσο για την ζέστη, αυτά που ακούστηκαν τα θεωρώ λίγο υπερβολικά.
    Όλα αυτά τα μηχανάκια έχουν το ψυγείο και τα ανεμιστήρια στις ίδιες περίπου θέσεις, επομένως λίγο-πολύ το φαινόμενο αυτό δεν διαφέρει από μοτο σε μοτό...

Επίσης δεν συμφωνώ μαζί σου ως πρός τις περιγραφές που έκανες για τα μοτεράκια και των δύο...

Χόρνετ και είμαι σίγουρος ότι όχι δεν θα μετανιώσεις αλλά θα φανατιστείς κιόλας...

Παλαιό μέλος
    και πως να εξασφαλιστείς ότι δεν θα βγάλει σκουριές μετά 6 μήνες ενώ τώρα θα φαίνεται καθαρό;
    Και είναι κρίμα με τους παλιοιταλούς να φτιάχνουν τόσο καλή μηχανή και να βάζουν σκάρτα μέταλλα!

Για τα μοτεράκια σε τι κάνω λάθος; (μπορεί να έτυχαν τα συγκεκριμένα που οδήγησα, αλλά μπορεί κάποιος πιό έμπειρος να βλέπει κάτι που εμένα μου διαφεύγει ή πιθανόν να παίρνω μια α πρώτη εντύπωση που σε 1 μήνα να είναι εντελώς διαφορετική)
    Γι αυτό εκτιμώ ιδιαίτερα τη γνώμη των παιδιών που απαντούν και γράφουν τη γνώμη τους και ευχαριστώ πολύ!

Δεν είναι απαραίτητο, φίλε μου, ότι ντε και καλά σε 6 μήνες θα βγάλει σκουριές.
    Ίσως να είναι πιθανό, αλλά μάλλον δεν είναι ο κανόνας αυτός.

Μοτέρ: το ένα το αποκαλείς ''σφιχτό'' το άλλο ''ανάλαφρο'' και εύστροφο.
    Όπως και να μεταφράσω τον ορισμό ''σφιχτό'' δεν ισχύει. Το ίδιο και το ''ανάλαφρο'' που άνετα θα το έλεγα και ''κούφιο''.

Σε άλλο φρέντ, ρώτησες τι γίνεται με συνεπιβάτη σε ταξίδι.
    Τίποτε δεν γίνεται, όλα καλά.
    Όπως όλα τα γυμνά/με ή χωρίς μικρό φεριγκάκι, μικρές ή μεγάλες σε κυβικά.

Αλλά πάλι, κάτσε και σκέψου ποιές έιναι οι απαιτήσεις σου από το μηχανάκι από πλευράς ταξιδιού.

Μήπως στο τέλος καταλήξεις σε κανά γκόλντγουιν ή κανα στέισον βάγκον...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    ή κανα στέισον βάγκον...
    έχω.... (αλλά με κοντά 200 αλόγατα παρακαλώ!)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της geotriada
    εχω το hornet απο τον 11-07 ,εχω κανει 22000χλμ, και εχω να πω οτι σκουρια ΔΕΝ υπαρχει.

μενω Αθηνα και δουλευω Πειραια, αν αυτο λεει κατι. το μονο αρνητικο στην ποιοτητα που
    προσεξα ειναι κατι σαν "ψωριαση" σε βιδες που ειναι εκτεθημενες στα πολλα νερα.

τα μονα μηχανακια που μπορεις να συγκρινεις με το hornet ειναι το FZR και το gsr.
    to gsr εχει το καλυτερο μοτερ ,τραβαει απο χαμηλα και εχει δυναμη ψηλα.
    το fzr εχει "τρυπα" στις μεσαιες. απο το hornet θα ηθελα ποιο ζωντανια εκει στις 9,5rpm.

απο αναρτησεις .σκελετο, φρενα, το hornet ειναι μπροστα.

αυτα περι καψιμο ποδιων κ.λ.π δεν τα σχολιαζω καν.

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
    Tpap εξήγα: Να μην πτοηθώ... από ότι διαμαρτύρονται ότι καίει η ζέστη τα πόδια;
    Καλησπέρα και απο εμενα και μιας και εχω ανοιξει το topic για αυτο το θεμα..απολογουμαι:

Προσωπικα υστερα πλεον απο μια εβδομαδα χρησης με το καινουργιο Hornet το προβλημα με την ζέστη απο το μοτερ μπορω να πω οτι συνηθιζεται (χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχει ειδικα μεσα στην κινηση) αλλα αυτο ειναι "μειονεκτημα" σε ολες της γυμνες μεσαιου κυβισμου.

ΣΥΓΝΩΜΗ αλλα θα το πω: υποβιβαζεις πολυ το Hornet συγκρινωντας το με το XJ6, φιλικα παντα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της geotriada
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Bil_2

Προσωπικα υστερα πλεον απο μια εβδομαδα χρησης με το καινουργιο Hornet το προβλημα με την ζέστη απο το μοτερ μπορω να πω οτι συνηθιζεται (χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχει ειδικα μεσα στην κινηση) αλλα αυτο ειναι "μειονεκτημα" σε ολες της γυμνες μεσαιου κυβισμου.
    για να μη παρεξηγηθω,,,,,,οταν λεω δεν σχολιαζω την ζεστη, εννοω το εξης:

ποσα μηχανακια εχεις οδηγησει καλοκαιρι μεσα στην πολη, και οταν αναψε το βεντιλατερ
    ΔΕΝ ΚΑΗΚΕΣ???

Νέο μέλος
    ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο λεω, το θεμα αυτο υπαρχει απλα δεν θεωρειται απο ολους δεδομενο.

Δεν ειναι υποχρεωτικο ολοι να εχουν οδηγησει γυμνο μεσαιου κυβισμου για να το εχουν νιωσει.
    Επισης προσωπικα με το SUZUKI GS 500 που ηταν και αεροψυκτο δεν ειχα τετοιο θεμα.

Παντως "ξεκαθαριζω" την θεση μου και στο topic που εχω ανοιξει..

Φιλικα παντα

Hasta la Victoria Siempre Το avatar του/της blueangel
    Ψάξτο λίγο για Fazer φίλε και θα δείς και μόνος σου τις διαφορές:smilea:
    Hay personas que nos hablan y ni las escuchamos...., Hay personas que nos hieren y no dejan ni cicatrizes...., Pero hay personas que simplemente aparecen en nuestra vida y nos marcan para siempre....., No hagas nada por obligacion ni por compromiso .....,Si no por amor !!!
    Cuando una puerta se cierra,otra se abre...
    NO CUENTES LOS ANOS, CUENTA LOS RECUERDOS!!!

Παλαιό μέλος
    Παιδιά τα έχω παίξει εντελώς...
    Δεν βρίσκω μηχανάκι!

Ψάχνω πάντα γυμνό με ABS που θα παίξει μόνο ήρεμα και χαλαρά (δεν γουστάρω αγώνες, κόντρες, συνεχή ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων κλπ ζόρια...). Συνήθως δικάβαλο. Οχι μακρινά ταξίδια.

Λοιπόν που λέτε μετά από πολύ μελέτη και δοκιμές κατέληξα αρχικά στο er-6n λευκό με abs. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Στη συνέχεια ενθουσιάστηκα με το χορνετ αλλά με φόβισαν πολύ οι σκουριές που είδα και κάποια ποστ για ζημιές (τρέχουν λάδια από καρτερ σε καινούρια κλπ) που αποδόθηκαν στην ιταλική κατασκευή.

Κατόπιν οδήγησα το xj6 που επίσης μου άρεσε πολύ. Σήμερα εμαθα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ πριν τον Σεπτέμβρη πουθενά!

Σήμερα με νέα προσπάθεια έχω βρει τα εξής άμεσα διαθέσιμα:
    1) HORNET 2008 abs μαύρο 7000 euro
    2) HORNET 2009 abs λευκό 7700
    3) KAWASAKI ER-6N ABS λευκό 6750

4) για το xj6 πρέπει να δώσω παραγγελία και να περιμένω όποτε έρθει (μετά τις 15 Σεπτέμβρη) στα 7000 ευρώ και αυτό

Δηλαδή το χρήμα είναι σχεδόν το ίδιο με εξαίρεση το χορνετ 2009. Φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία και το σκυλομετανιώσω. Αξίζει τον κόπο να χάσω το καλοκαίρι για το xj6;
    Αξίζει να πάω στο δικύλινδρο er-6n ή καλύτερα να πάω σε hornet;

Μην μου πείτε να τα οδηγήσω πάλι. Στην επαρχία δεν υπάρχουν για δοκιμή και ταξίδεψα για να τα δοκιμάσω Αθήνα ήδη μιά φορά...

Θα πω μόνο τα αρνητικά που εντόπισα στις δοκιμές:
    Το er-6n μου φάνηκε να ψιλοβροντοκοπάει στις μικροανωμαλίες του δρόμου και ο θόρυβος του μοτερ όχι και ο πιο ευχάριστος. Επίσης σαν δικύλινδρο δεν μου έκανε και τόσο μεγάλη διαφορά από τις μονοκύλινδρες που έχω συνηθίσει.
    Στο xj6 να πω την αλήθεια δεν είδα κάτι αρνητικό αλλά μιλάμε για πολύ σύντομη βόλτα. Επίσης έχει και την καλύτερη τοπική αντιπροσωπεία.
    Το χορνετ είπαμε: πιο βαρια αίσθηση στην οδήγηση και σκουριές. Από την άλλη είναι αυτό που έδινε πιο πολύ αίσθηση "μοτοσυκλέτας" σε σχέση με τα άλλα.

Αν δεν κλείσω κάποιο αύριο θα χάσω σίγουρα και το er-6n και ίσως και το χορνετ 2008.

Δυστυχώς δεν είμαι και ο πιο έμπειρος σε μεγάλες μηχανές και φοβάμαι μην την πατήσω όπως είπα...

***fazer γυμνό υπάρχει του 2007 στα 7500 ευρώ με ABS

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. CB600F Hornet Vs CB400
    από Megaz77 στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2008, 16:45
  2. hornet vs fazer vs bandit
    από iosif στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 21/08/2007, 08:33
  3. hornet VS fazer