Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 28

Θέμα: Κλιματισμός ? Ψυκτικος ?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead

Κλιματισμός ? Ψυκτικος ?

Κανεις που να ασχολειται με αυτα να ρωτησω 2-3 πραγματα ?
    Ευχαριστω

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Εχεις πμ
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Παλαιουρας :) Το avatar του/της Lazio

Re: Κλιματισμός ? Ψυκτικος ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
    Κανεις που να ασχολειται με αυτα να ρωτησω 2-3 πραγματα ?
    Ευχαριστω

Μονο θεωρητικα και αν θυμαμαι γιατι εχει περασει καιρος απο τοτε που παρακολουθουσα το μαθημα του κλιματισμου στο ΕΜΠ

Πες όμως τι θέλεις (μήπως και μπορω να βοηθήσω)! Ή στειλε μου π.μ

Παρόλο που δεν παρακολουθουσα το μαθημα του κλιματισμου σαν το φίλο παραπάνω

Αρχικα ηθελα να μαθω για την μαρκα ενος κλιματιστικου.
    Αλλα το κυριοτερο ειναι :
    Μπορει η εξωτερικη μοναδα να απεχει μεγαλυτερη αποσταση απο την συνιθισμενη απο την εσωτερικη ?
    Δλδ.συνήθως ειναι μεσα η εσωτερικη μοναδα και μεσω μιας τρυπας ,ακριβως απο την πισω μερια του τοιχου συνδεονται οι σωληνωσεις με την εξωτερικη μοναδα.
    Αν οι σωληνωσεις μεχρι την εξωτερικη μοναδα εχουν μηκος ας πουμε 5 μετρα...θα υπαρξει καποιο προβλημα ?
    Μιλαμε για ενα 24αρι.

βουρ για το βουνο Το avatar του/της dond4le
    Προβλημα θα υπαρχει εαν δεν υπαρχει μια επαρκης κλιση για φευγουν τα υγρα προς τα εξω.

Οποτε για 5 μετρα οριζοντια αποσταση που χρειαζεσαι υπολογισε την καθετη αποσταση.

Εμπηρικα ολα αυτα μιας και ενα καλοκαιρι το εφαγα εγκαταστοντας πανω απο 1000 κλιματιστηκα!!!!!!!!!

Αρχικα ηθελα να μαθω για την μαρκα ενος κλιματιστικου.
    Αλλα το κυριοτερο ειναι :
    Μπορει η εξωτερικη μοναδα να απεχει μεγαλυτερη αποσταση απο την συνιθισμενη απο την εσωτερικη ?
    Δλδ.συνήθως ειναι μεσα η εσωτερικη μοναδα και μεσω μιας τρυπας ,ακριβως απο την πισω μερια του τοιχου συνδεονται οι σωληνωσεις με την εξωτερικη μοναδα.
    Αν οι σωληνωσεις μεχρι την εξωτερικη μοναδα εχουν μηκος ας πουμε 5 μετρα...θα υπαρξει καποιο προβλημα ?
    Μιλαμε για ενα 24αρι.

Υπάρχει minimum απόσταση εσωτερικής με εξωτερική μονάδα, min 3m. Μπορεί να δουλέψει και λιγότερο αλλά δεν ενδείκνυται. Όσον αφορά τη max απόσταση εξαρτάται από τη μάρκα - τυπίκα είναι 15m. Για παράδειγμά το 24αρι της Daikin (μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη μάρκα) είναι 30m. Ενημερωτικά επιπλέον υπάρχει και υψομετρική μέγιστη διαφορά έσω-έξω, στην περίπτωση της Daikin για απόδοση στην ψύξη 24.000 Btu/h είναι 20m.

Μιλάμε για ζεύγος σωληνώσεων + ηλεκτρικό καλώδιο επικοινωνίας μπλενταρισμένα (δηλαδή ‘τυλιγμένα’ όλα μαζί με ταινία). Η ρήση που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω αναφέρεται στο σωλήνα αποχέτευσης των συμπυκνωμάτων (νεράκι δηλαδή) από heliflex συνήθως ή Pvc για αυτά τα μικρά split units, που είναι ξεχωριστός.

Ότι άλλο θέλεις ρώτας, Θα το δω αύριο και σου απαντώ εάν ξέρω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από VRV
    Υπάρχει minimum απόσταση εσωτερικής με εξωτερική μονάδα, min 3m. Μπορεί να δουλέψει και λιγότερο αλλά δεν ενδείκνυται. Όσον αφορά τη max απόσταση εξαρτάται από τη μάρκα - τυπίκα είναι 15m. Για παράδειγμά το 24αρι της Daikin (μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη μάρκα) είναι 30m. Ενημερωτικά επιπλέον υπάρχει και υψομετρική μέγιστη διαφορά έσω-έξω, στην περίπτωση της Daikin για απόδοση στην ψύξη 24.000 Btu/h είναι 20m.

Μιλάμε για ζεύγος σωληνώσεων + ηλεκτρικό καλώδιο επικοινωνίας μπλενταρισμένα (δηλαδή ‘τυλιγμένα’ όλα μαζί με ταινία). Η ρήση που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω αναφέρεται στο σωλήνα αποχέτευσης των συμπυκνωμάτων (νεράκι δηλαδή) από heliflex συνήθως ή Pvc για αυτά τα μικρά split units, που είναι ξεχοριστός.

Ότι άλλο θέλεις ρώτας.
    Να σαι καλα φιλε μου.
    Κατι τετοιο ηθελα να μαθω.
    Αρα τα 5-6 μετρα και για no-name φανταζομαι δεν θα μου δημιουργησει προβλημα στην απόδοση ετσι ?
    Απλα υπαρχει χωροταξικο προβλημα και πρεπει η εξωτερικη μοναδα να βρισκεται στην ακρη του μπαλκονιου και οχι εκει ακριβως που θα βγαινουν οι σωληνώσεις απο το δωματιο.

Κανένα πρόβλημα δε θα 'χεις.

Να σαι καλα φιλε μου.
    Κατι τετοιο ηθελα να μαθω.
    Αρα τα 5-6 μετρα και για no-name φανταζομαι δεν θα μου δημιουργησει προβλημα στην απόδοση ετσι ?
    Απλα υπαρχει χωροταξικο προβλημα και πρεπει η εξωτερικη μοναδα να βρισκεται στην ακρη του μπαλκονιου και οχι εκει ακριβως που θα βγαινουν οι σωληνώσεις απο το δωματιο.

Η απόδοση όντως πέφτει συναρτήσει των μέτρων ψυκτικού σωλήνα αλλά για 5μετρα είναι ελάχιστη. Τι ελάχιστη δηλαδή, αμελητέα.

βουρ για το βουνο Το avatar του/της dond4le

Μιλάμε για ζεύγος σωληνώσεων + ηλεκτρικό καλώδιο επικοινωνίας μπλενταρισμένα (δηλαδή ‘τυλιγμένα’ όλα μαζί με ταινία). Η ρήση που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω αναφέρεται στο σωλήνα αποχέτευσης των συμπυκνωμάτων (νεράκι δηλαδή) από heliflex συνήθως ή Pvc για αυτά τα μικρά split units, που είναι ξεχοριστός.

Οντος για το heliflex μιλουσα υποθετοντας οτι τα 5μ για 24000btu δεν θα δημιουργησουν προβλημα στην πιεση η στην θερμοκρασια του ψυκτικου.

Πηρες απαντηση και απο τους ιδιμονες.

Καλη εγκατασταση

.................... Το avatar του/της LogOutGoRide
    Ακόμη και να ήταν μεγάλη η απόσταση των σωληνώσεων οι σοβαροί κατασκευαστές δίνουν ποσότητα ψυκτικού υγρού ανα μέτρο (gr/m) για συμπλήρωμα , με την χρήση φυσικά μανομέτρων και ζυγαριάς ακριβείας .

Στην μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά (απο αυτήν που δίνει ο κατασκευαστής ) θα χρειαστείς ελαιοπαγίδα .
    Καλύτερα να αποφύγεις τα no name και να καλέσεις συνεργείο που θα έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ( αντλία κενού , μανόμετρα , κουρμπαδόρους κλπ )

Το daikin 24 inverter είναι μάλλον β΄ ενεργειακή κλάση ,πρόσεξέ το (αν σε ενδιαφέρει)

Μιλάμε για ζεύγος σωληνώσεων + ηλεκτρικό καλώδιο επικοινωνίας μπλενταρισμένα (δηλαδή ‘τυλιγμένα’ όλα μαζί με ταινία). Η ρήση που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω αναφέρεται στο σωλήνα αποχέτευσης των συμπυκνωμάτων (νεράκι δηλαδή) από heliflex συνήθως ή Pvc για αυτά τα μικρά split units, που είναι ξεχωριστός.

Ότι άλλο θέλεις ρώτας, Θα το δω αύριο και σου απαντώ εάν ξέρω.
    ισχυει και στα 9αρια αυτο?

εχω 1 μιτσουμπισι στο δωματιο μου και απεχει απο την εξωτερικη μοναδα το πολυ 1 μετρο
    θελω 4κυλινδρο για Α1!!!!!!!!!!!!

πωλειται cbf250

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=96752

Βελτιωμένος Ύπνος...... Το avatar του/της maintenance
    κανενα προβλημα.....

παρτε παραδειγμα μην αρχισω τους υπολογισμους και τα γραμμαρια ανα μετρο..

18αρι στον 2ο οροφο και η εξωτερικη μεσω του σταφ ανεβηκε 3ο, 4ο, ταρατσα.....

η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

Βελτιωμένος Ύπνος...... Το avatar του/της maintenance
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TassosK
    ισχυει και στα 9αρια αυτο?

εχω 1 μιτσουμπισι στο δωματιο μου και απεχει απο την εξωτερικη μοναδα το πολυ 1 μετρο
    κανενα πρόμπλεμ, μεχρι και 4 μετρα να το ειχες.
    η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. κανας ψυκτικος ή εμπειρικος?
    από iosif στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2012, 13:20
  2. Κλιματισμός για τη μοτοσικλέτα σας
    από epp1640 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 01/05/2010, 06:17