Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 139

Θέμα: Μετακίνηση μοτοσυκλέτας από τρίτο άτομο

Αρχικά δημιουργήθηκε από 916
    Από πού ρε παιδιά συμπεράνατε ότι έχω αμάξι και ότι το χρησιμοποιώ ανελειπώς;
    εγω δεν συμπερανα τίποτα, απλα σπαμαρα... σορρυ

:a1:

:a28:

:a29:

:a017:

με ΑΥΤΗΝ την σειρά και .........δυστυχώς

με αυτο το αποτέλεσμα

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Ενταξει κάναμε και λίγο πλάκα, sorry κιόλας!

Φίλε 916 μεγειάσου με χαρα σου να βγάζεις το ένα να βάζεις το άλλο κ.ο.κ αλλά αν κάποιος βαζει μηχανακι για να κρατησει θεση γι αυτοκίνητο είναι φάουλ.
    Συμφωνείς σε αυτό?

Γιατί στην ουσία δεν διαφωνούμε αλλού.
    Εγω εχω 1 αυτοκίνητο που το παρκάρω στο δρόμο και 5 μηχανές με πινακίδες κλπ κομπλέ σε garage. Να τια βγάλω εξω και να νοικιάζω και θέσεις parking στο δρόμο αν είναι...
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος
    Θέλεις να σου πω τι θεωρώ ως φάουλ περισσότερο από το να βγάλεις και τις 5 μηχανές στο δρόμο;

Φάουλ1:Τον "έξυπνο" ιδιοκτήτη σπιτιού,που μετετρεψε το μαγαζί του σε διαμέρισμα αντί να το κάνει χώρο στάθμευσης,το πούλησε ή το ενοικιάζει,και ζητάει από εμένα να μη βάζω τη μηχανή μου στο δρόμο.
    Φάουλ2:Τον ιδιοκτήτη που για να χτίσει έφτιαξε γκαράζ και μετά το έκανε διαμέρισμα για τους ίδιους λόγους με το "1"
    Φάουλ3:Τον ιδιοκτήτη που έχει ανοίκιαστο μαγαζί σε δρόμο που δεν τον έχει ούτε το google earth και αντί να το μετατρέψει σε χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων του,απαιτεί από εμένα που δεν έχω χώρο,να του αφήνω να παρκάρει.

Ένας φίλος μου έχει ένα υπόγειο και θέλησε να το κάνει χώρο στάθμευσης για να βάζει μέσα την MV Agusta που αγόρασε.Πήγε στην πολεοδομία να βγάλει άδεια,πληρώνοντας ότι του ζητήσουν,και φυσικά να αλλάξει χρήση του υπογείου,και η πολεοδομία δεν του έδωσε άδεια επειδή υπολείπεται σε πλάτος η είσοδος κατά 65cm...Έλεος.Έφτιαξε τη ράμπα και βάζει τη μηχανή του,έβαλε και μια πινακίδα,και παρόλαυτά,πάνε και του κλείνουν την είσοδο.Πόσο χώρο απαιτεί;1 μέτρο μπροστά από την πόρτα.Ούτε αυτό το χώρο δεν του αφήνουν όμως.Δεν είναι φάουλ;Πήγε και αγόρασε ένα σαράβαλο που είχε περάσει ΚΤΕΟ όμως,και το έχει με πληρωμένα τέλη μονίμως μπροστά στην πόρτα του.Και καλά τους έκανε.

Θέλεις να σου πω τι θεωρώ ως φάουλ περισσότερο από το να βγάλεις και τις 5 μηχανές στο δρόμο;

Φάουλ1:Τον "έξυπνο" ιδιοκτήτη σπιτιού,που μετετρεψε το μαγαζί του σε διαμέρισμα αντί να το κάνει χώρο στάθμευσης,το πούλησε ή το ενοικιάζει,και ζητάει από εμένα να μη βάζω τη μηχανή μου στο δρόμο.
    Φάουλ2:Τον ιδιοκτήτη που για να χτίσει έφτιαξε γκαράζ και μετά το έκανε διαμέρισμα για τους ίδιους λόγους με το "1"
    Φάουλ3:Τον ιδιοκτήτη που έχει ανοίκιαστο μαγαζί σε δρόμο που δεν τον έχει ούτε το google earth και αντί να το μετατρέψει σε χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων του,απαιτεί από εμένα που δεν έχω χώρο,να του αφήνω να παρκάρει.

Ένας φίλος μου έχει ένα υπόγειο και θέλησε να το κάνει χώρο στάθμευσης για να βάζει μέσα την MV Agusta που αγόρασε.Πήγε στην πολεοδομία να βγάλει άδεια,πληρώνοντας ότι του ζητήσουν,και φυσικά να αλλάξει χρήση του υπογείου,και η πολεοδομία δεν του έδωσε άδεια επειδή υπολείπεται σε πλάτος η είσοδος κατά 65cm...Έλεος.Έφτιαξε τη ράμπα και βάζει τη μηχανή του,έβαλε και μια πινακίδα,και παρόλαυτά,πάνε και του κλείνουν την είσοδο.Πόσο χώρο απαιτεί;1 μέτρο μπροστά από την πόρτα.Ούτε αυτό το χώρο δεν του αφήνουν όμως.Δεν είναι φάουλ;Πήγε και αγόρασε ένα σαράβαλο που είχε περάσει ΚΤΕΟ όμως,και το έχει με πληρωμένα τέλη μονίμως μπροστά στην πόρτα του.Και καλά τους έκανε.

Στα 3 πρώτα συμφωνώ απολύτως.

Για τον φίλο σου σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις σε ποιούς ''έκανε καλά;''

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos_t
    Στα 3 πρώτα συμφωνώ απολύτως.

Για τον φίλο σου σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις σε ποιούς ''έκανε καλά;''
    Έκανε καλά σε όλους αυτούς που είχαν βρει σίγουρο πάρκινγκ μπροστά από την πόρτα του.Τώρα επιστρέφει στις 02:00 τα ξημερώματα,μετακινεί το σαράβαλο,βάζει μέσα τη μηχανή του,το παρκάρει ξανά και πάει για ύπνο ήσυχος.Τον άλλο μήνα που αλλάζει η πλευρά στάθμευσης,παίρνει το σαράβαλο και το βάζει όπου βρει.Σε όποια πόρτα.1 μήνα ακινητοποιημένο!Αυτός δεν έχασε.Το κράτος έχασε έσοδα,και οι γείτονες μια θέση στάθμευσης.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Έφτιαξε τη ράμπα και βάζει τη μηχανή του,έβαλε και μια πινακίδα,και παρόλαυτά,πάνε και του κλείνουν την είσοδο.
    Από τη στιγμή που η πολεοδομία δεν του έδωσε άδεια, η ράμπα είναι παράνομη και αυτός κακός έβαλε την πινακίδα.

Τώρα το αν η πολεοδομία έκανε καλώς ή κακώς που δεν του έδωσε την άδεια είναι άλλο θέμα.

Πόσο χώρο απαιτεί;1 μέτρο μπροστά από την πόρτα.Ούτε αυτό το χώρο δεν του αφήνουν όμως.Δεν είναι φάουλ;
    Τυπικά ΟΧΙ δεν είναι φάουλ.

Πήγε και αγόρασε ένα σαράβαλο που είχε περάσει ΚΤΕΟ όμως,και το έχει με πληρωμένα τέλη μονίμως μπροστά στην πόρτα του.
    οφθαλμόν αντί οφθαλμού δηλαδή ...

ωραία ...

Έκανε καλά σε όλους αυτούς που είχαν βρει σίγουρο πάρκινγκ μπροστά από την πόρτα του.Τώρα επιστρέφει στις 02:00 τα ξημερώματα,μετακινεί το σαράβαλο,βάζει μέσα τη μηχανή του,το παρκάρει ξανά και πάει για ύπνο ήσυχος.Τον άλλο μήνα που αλλάζει η πλευρά στάθμευσης,παίρνει το σαράβαλο και το βάζει όπου βρει.Σε όποια πόρτα.1 μήνα ακινητοποιημένο!Αυτός δεν έχασε.Το κράτος έχασε έσοδα,και οι γείτονες μια θέση στάθμευσης.
    Δλδ ο φίλος σου έφτιαξε μια παράνομη ράμπα, έβαλε μια παράνομη πινακίδα και ''έκανε καλά'' στους γείτονες που ΝΟΜΙΜΑ πάρκαραν μπροστά από το σπίτι του. Πάρα πολύ ωραία. Συγχαρητήρια στον φίλο σου.

Μόνο μην το τινάξει στον αέρα το σαράβαλο κανας γείτονας και τον ξυπνήσει ανήσυχα από τον ''ήσυχο ύπνο του''.

Παλαιό μέλος
    Όπα μάγκες.Τι παράνομη ράμπα;Στο πεζοδρόμιο δεν υπάρχει τίποτα.Μέσα στο υπόγειο την έφτιαξε την ράμπα.Δεν είναι πολεοδομική παράβαση,διότι δεν επηρεάζει δομικά τίποτα.Η ράμπα είναι ουσιαστικέ ένα "μεταλλικό ράφι".Δεν έσκαψε και δεν έκανε καμιά εργασία που αλλάζει τη χρήση του χώρουΗ πολεοδομία δεν του έδωσε άδεια γκαράζ,ώστε να υποχρεώνει τον άλλο να μην παρκάρει.Πινακίδα δεν έχει,την έβγαλε όταν άρχισε το κόλπο με το σαράβαλο.Αφού δεν τον σεβάστηκαν,γιατί να τους σεβαστεί;

Παλαιό μέλος
    Δλδ ο φίλος σου έφτιαξε μια παράνομη ράμπα, έβαλε μια παράνομη πινακίδα και ''έκανε καλά'' στους γείτονες που ΝΟΜΙΜΑ πάρκαραν μπροστά από το σπίτι του. Πάρα πολύ ωραία. Συγχαρητήρια στον φίλο σου.

Μόνο μην το τινάξει στον αέρα το σαράβαλο κανας γείτονας και τον ξυπνήσει ανήσυχα από τον ''ήσυχο ύπνο του''.
    Φίλε,και όταν κάποιος με μια μηχανή παρκάρει όπως προβλέπει ο Κ.Ο.Κ,νόμιμος δεν είναι;Γιατί οι ΙΧίδες απαιτούν να την βάλει κάθετα ή και καθόλου για να παρκάρουν;Αν δεν ήταν MV Agusta και ήταν π.χ ένα KLR mod 80 και το πάρκαρε έξω μπροστά στο σπίτι του,δε θα ούρλιαζαν οι άλλοι;

Αν του το τινάξουν στον αέρα όπως λες,αλλάζει το θέμα.Θα του το πληρώσουν για καινούριο!

Φίλε,και όταν κάποιος με μια μηχανή παρκάρει όπως προβλέπει ο Κ.Ο.Κ,νόμιμος δεν είναι;Γιατί οι ΙΧίδες απαιτούν να την βάλει κάθετα ή και καθόλου για να παρκάρουν;Αν δεν ήταν MV Agusta και ήταν π.χ ένα KLR mod 80 και το πάρκαρε έξω μπροστά στο σπίτι του,δε θα ούρλιαζαν οι άλλοι;

Αν του το τινάξουν στον αέρα όπως λες,αλλάζει το θέμα.Θα του το πληρώσουν για καινούριο!
    Εγώ λέω οτι ο φίλος σου έφτιαξε παράνομο ιδιωτικό χώρο στάθευσης. Όλα τα υπόλοιπα περί απαιτήσεων και klrmv είναι άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε.

Εγω λέω οτι όταν υπάρχει καλή διάθεση όλα αυτά είναι λαλακίες να 'χαμε να λέγαμε.

ΥΓ. Διακρίνω μια εμπάθεια ως προς τους αυτοκινητιστές και μια τάση να τους αντιμετωπίζουμε ως αντιπάλους στο κοινό πεδίο που δραστηριοποιόμαστε. Μου θυμίζει λίγο τις ανόητες κόντρες μεταξύ ελεύθερων και αυτόνομων δυτών στην θάλασσα.

Παλαιό μέλος
    Εγώ λέω οτι ο φίλος σου έφτιαξε παράνομο ιδιωτικό χώρο στάθευσης. Όλα τα υπόλοιπα περί απαιτήσεων και klrmv είναι άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε.

Εγω λέω οτι όταν υπάρχει καλή διάθεση όλα αυτά είναι λαλακίες να 'χαμε να λέγαμε.

ΥΓ. Διακρίνω μια εμπάθεια ως προς τους αυτοκινητιστές και μια τάση να τους αντιμετωπίζουμε ως αντιπάλους στο κοινό πεδίο που δραστηριοποιόμαστε. Μου θυμίζει λίγο τις ανόητες κόντρες μεταξύ ελεύθερων και αυτόνομων δυτών στην θάλασσα.
    Ο χώρος που έφτιαξε δεν είναι παράνομος.Ο άνθρωπος συμβουλεύτηκε δικηγόρο πριν το κάνει,και το μόνο που του είπε είναι να αφαιρέσει την πινακίδα και ας κρατάει χώρο με άλλο τρόπο.Αν είχε τη δυνατότητα θα την έβαζε και στο δωμάτιο του,αλλά δεν ανεβαίνει τα σκαλιά!
    Εμπάθεια έχουν οι αυτοκινητιστές προς τους μοτοσυκλετιστές.Θεωρούν ότι επειδή έχουν όγκο ίσως και μεγαλύτερο κόστος τα οχήματα τους,έχουν δικαίωμα να εκδιώξουν τις μηχανές.Και η ίδια η πολιτεία βλέπει τη μηχανή ως μίασμα,εκτός από τη στιγμή που πληρώνει.Και το βλέπουμε καθημερινά.Αντί να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με την επιβάρυνση που έχουμε στο περιβάλλον,στο χώρο που καταλαμβάνουμε,στη φθορά του οδοστρώματος,πληρώνουμε με τα κυβικά.Δηλαδή ένα Hayabussa πληρώνει ίσα με ένα hyundai.Πρόκειται για εμπάθεια;Παλιότερα που κατέβαινα με τη μηχανή στο κέντρο,πλήρωνα στα πάρκινγκ όσο πλήρωναν και τα αμάξια,και την έβαζα σε μια γωνιά.Μήπως είδες να κάνουν μείωση ταξινόμησης στις μοτοσυκλέτες όπως στα αμάξια;
    Ναι να υπάρχει καλή διάθεση αλλά όχι μονομερώς.Τότε η καλή διάθεση μεταφράζεται ως αδυναμία.

Θεωρούν ότι επειδή έχουν όγκο ίσως και μεγαλύτερο κόστος τα οχήματα τους, έχουν δικαίωμα να εκδιώξουν τις μηχανές.

Και η ίδια η πολιτεία βλέπει τη μηχανή ως μίασμα
    Ελήφθη.

Over and out

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Ο χώρος που έφτιαξε δεν είναι παράνομος.
    Δεδομένου αυτού:
    Όπα μάγκες.Τι παράνομη ράμπα;Στο πεζοδρόμιο δεν υπάρχει τίποτα.Μέσα στο υπόγειο την έφτιαξε την ράμπα.
    που δεν είχε διευκρινιστεί στην αρχή, (στην πράξη) δεν θα έχει πρόβλημα με την πολεοδομία.
    Εντελώς τυπικά θα μπορούσε να του την πει (η πολεοδομία) για αλλαγή χρήσης του υπογείου, αλλά σιγά μην το αποδείξει (αφού δεν έχει κάνει καμιά αλλαγή στο κτήριο), οπότε σιγά μην ασχοληθεί.

Όμως, δεδομένου ότι δεν έχει άδεια για να χώρο στάθμευσης, που θα του εξασφάλιζει και το δικαίωμα εισόδου εξόδου, ΤΥΠΙΚΑ δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται.
    Ούτε θα μπορεί να καλέσει την αστυνομία αν κάποιος τον κλείσει.

Το να έχεις πάντως αυτοκίνητο ή μηχανή μόνο και μόνο για να κρατάς θέση (και τίποτε άλλο) για μένα είναι καταχρηστικό (και άρα παράνομο). Αλλά, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ...

Για αυτό ακριβώς του είπε ο δικηγόρος
    να αφαιρέσει την πινακίδα και ας κρατάει χώρο με άλλο τρόπο.
    γιατί κανείς δεν θα μπορέσει να του κάνει τίποτα στην πράξη.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει το δίκιο με το μέρος του

Παλαιό μέλος
    Αυτός δεν είχε πρόβλημα να κάνει αλλαγή χρήσης.Όπως δεν είχε πρόβλημα να πληρώσει ότι χρειαζόταν.Απλώς η πολεοδομία για να του δώσει άδεια ήθελε μεγαλύτερο φάρδος στην πόρτα που για τεχνικούς λόγους δεν το είχε.Στην αρχή πήγε με το καλό.Είχε βάλει την πινακίδα χωρίς να βάζει τίποτα μπροστά μήπως τον σεβαστεί κανείς και αφήσει 1μ χώρο.Αφού είδε ότι δεν γίνεται,και δεν μπορούσε να ψάχνει νυχτιάτικα να παρακαλάει τον καθένα να τραβήξει το αμάξι να βάλει την μηχανή μέσα,αναγκάστηκε να κάνει το κόλπο με το σαράβαλο.Τέλη κυκλοφορίας έχει,ασφάλεια έχει,πινακίδες έχει,είναι νόμιμος.Γιατί όχι;

Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2007, 10:40
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 21/06/2007, 12:15
  3. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2007, 15:31
  4. Αγορα μοτοσυκλετας απο τα 19
    από nmk_extreme στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2006, 20:58