Επίσης καλώς πράττουν...Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
επίσης ως πεζοί αν δουν κόκκινο το φανάρι των πεζών, δεν περνούν, κι ας είναι άδειος ο δρόμος![]()
Επίσης καλώς πράττουν...Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
επίσης ως πεζοί αν δουν κόκκινο το φανάρι των πεζών, δεν περνούν, κι ας είναι άδειος ο δρόμος![]()
στην ιταλια υπαρχει ενας μεγαλος σεβασμος παντως .....στους πεζους σταματανε ολοι!!!
:a36::a36: http://www.lariseos.webs.com
:a36:
www.husaberg450fe.blogspot.com
www.fightcolesterol.blogspot.com
Πραγματικά πρόσεχέ το αυτόΑρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
A, και στις διαβάσεις να σταματάς.
Εκτός Ελλάδος οι πεζοί δεν κοιτούν αν περνά αυτοκίνητο όταν έχει διάβαση χωρίς φανάρι.
Και καλά κάνουν...
Την πρώτη φορά που είχα πάει ευρώπη, οδηγώντας χαλαρά μέσα στην πόλη με 50-60χαω χαζεύντας στο Μονακό γύρω το σκηνικό , συνειδητοποίησα οτι πέρασα ξυστά απο πεζό σε διάβαση στη μέση του δρόμου ο οποίος φυσικά θεωρούσε δεδομένο οτι θα σταματούσα... Απο τύχη δεν τρακάραμε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
στην ιταλια υπαρχει ενας μεγαλος σεβασμος παντως .....στους πεζους σταματανε ολοι!!!
Ακόμα και στη Βουδαπέστη σταματάνε τα αυτοκίνητα στη διάβαση![]()
Εδώ εχουμε γίνει Πακιστάν, όποις περνάει Αχαρνών ξέρει
Travel, Grow, Share
"ακόμα και στη βουδαπέστη"?Αρχικά δημιουργήθηκε από antsoar
Ακόμα και στη Βουδαπέστη σταματάνε τα αυτοκίνητα στη διάβαση![]()
![]()
θεωρείς τη Βουδαπέστη απολίτιστη πόλη;
η Αχαρνών ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στο ΠακιστάνΑρχικά δημιουργήθηκε από antsoar
Εδώ εχουμε γίνει Πακιστάν, όποις περνάει Αχαρνών ξέρει
![]()
Δεν ειναι τιποτα το δυσκολο.Μια μερα και θα προσαρμοστεις.
Ιταλια ειναι μια χαρα σε σχεση με εμας εδω.Μονο που αυτοι αυτοι ξερουν να οδηγανε και πανε γρηγορα παντου.Βεβαια εχουν και δρομους.Με το χχ εξω ξεχναω τι θα πει γλιστρημα και ειδικα απο γκαζι.![]()
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
[B]"ακόμα και στη βουδαπέστη"?![]()
θεωρείς τη Βουδαπέστη απολίτιστη πόλη;
Πήγα χωρίς να ξέρω τι θα βρω
Και ένιοσα γύφτος, ανατολικό μπλοκ σου λεεί , οι ανθρωποι είναι πολυτισμένοι
κυκλοφορείς στο κέντρο και δεν ακούς κόρνα
Travel, Grow, Share
κανεις ενα μικρο λαθακι...Αρχικά δημιουργήθηκε από alexxxcbr
Δεν ειναι τιποτα το δυσκολο.Μια μερα και θα προσαρμοστεις.
Ιταλια ειναι μια χαρα σε σχεση με εμας εδω.Μονο που αυτοι αυτοι ξερουν να οδηγανε και πανε γρηγορα παντου.Βεβαια εχουν και δρομους.Με το χχ εξω ξεχναω τι θα πει γλιστρημα και ειδικα απο γκαζι.![]()
δεν ειναι πιος ξερει και οδηγαει καλυτερα το θεμα ειναι πως το αντηλαμβανεσαι....!
οταν πας στην ρωμη και πανε σφαιρα δεν ειναι μονο η ασφαλτος αλλα η συνηθεια, το ιδιο ισχυει αμα πας και στην αθηνα!!!
δεν ξερουν να οδηγουν αλλα εχουν συνηθίσει τους γρηγορους ρυθμους!
και οταν εισαι σε ενα μερος που εσυ δεν ξερεις που να στρίψεις και αρηστερα δεξια σε περνανε με 130 χλμ......ε ψιλοχεζεσαι οπως και να εχει!
καλα για την ασφαλτο εχεις δικαιο ,,,,εξω κολας κατω δεν φοβασαι.....αλλα στην ρωμη εχει κατι κωλοδρομους πλακοστρωτους που πανε σφαιρα !!!!
:a36::a36: http://www.lariseos.webs.com
:a36:
www.husaberg450fe.blogspot.com
www.fightcolesterol.blogspot.com
Αμβουργο, περπαταω ανεμελος στα τεραστια πεζοδρομια τους τα οποια εχουν μια κοκκινη λουριδα οπου ειναι ο ποδηλατοδρομος τους, δεν θυμαμαι και εγω ποσες φορες πηγαν να πεσουν πανω μου ποδηλατες γιατι εγω χαζευα γυρω γυρω εχοντας μπει στην κοκκινη λωριδα ασυναισθητα. Και φυσικα εκει ισχυει οτι και στον δρομο, δεν προκειται να κανει το ποδηλατο ελιγμο , να βγει απο την κοκκινη λωριδα για να μην πεσει απανω σου...
Σε δρομο διπλης κατευθυνσης με 2 λωριδες ανα κατευθυνση και ταμπελα που εδειχνε οριο 20χλμ.... ο ταξιτζης μας πηγαινε με 19 ... και ας μην υπηρχε ψυχη στον δρομο...
Μολις προσφατα γυρισα απο ταξιδι μεχρι το Γκετεμποργκ της Σουηδιας.
Οι χωρες απο τις οποιες περασα ηταν Ιταλια,Αυστρια,Γερμανια,Δανια,Σουηδια.
Γενικα εβλεπα τους μηχανοβιους πιο συνεσταλμενους και πιο ηρεμους απ οτι βλεπω εμας στην Ελλαδα, αλλα αναμεσα απο τα αμαξια περνουσαν. Οταν υπηρχε κινηση και πηγαιναμε σημειωτον, η αληθεια ειναι οτι ειδα μερικους να καθονται πισω απο τ αμαξια.
Δε ξερω αν απαγορευεται ή οχι δια νομου, αλλα να περνουν αναμεσα απο τ αμαξια το ειδα να το κανουν σ ολες τις χωρες.
Αλλωστε και εδω ο ΚΟΚ δεν λεει οτι επιτρεπεται. Κανονικα απαγορευεται.
+1000000Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
italia= οπως ελλαδα....οτι να ναι!
france= αμα δεν περνουσα γρήγορα μπορει απο την καλοσύνη τους να πέφτανε στο χαντάκι....
swiss= παραλιγο ενας επίτηδες να μπει μπροστά μου για να με κλεισει , επειδη ειχε μποτιλιάρισμα και εγω περνούσα αριστερά του!!!!!
γενηκως ελβετια πρόσεχε!
αλλα γενικός ειναι ανετα προσπερνάς αλλα οχι οπως μερικοι κανουν σλαλομ.....σταθερο γκαζι και χαλαρα, μην δηνεις δικαιώματα!
και εγω βγηκα στην βοηθητική και απο πισω ειχα 8 μηχανες απο ευρωπαιους που κα8οτανε στην σειρα!!!!
![]()
Αυστρια και Γερμανια γρηγοροι αλλα προβλεπε ολοι
Σκανδιναβικες χωρεςολοι πολυ χαλαρα
Η Νορβηγια δεν εχει και δρομους βεβαια, ενω Σουηδιαα εχει aytobahnμε οριο 120 που το τηρουν όλοι!
Απο Αυστρια και πανω γενικα πανε οσο ειναι το οριο ιδιως σε πολεις και τουνελ
Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έκαναν χιλιόμετρα στην Ευρώπη.
Γιατί όταν κινούμαστε εκεί είμαστε "σωστοί" και όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα κάνουμε όλες τις ταρζανιές?
Και κάτι άλλο που μου το λέγανε και δεν το καταλάβαινα.
Την σωστή ευρωπαϊκή άσφαλτο δεν την καταλαβαίνεις όταν πας αλλά......όταν έρχεσαι πάλι στην πατρίδα.Συγκεκριμένα μετά από 10ήμερο ταξίδι Ιταλία-Ελβετία-Αυστρία κατεβαίνοντας στην Ηγουμενίτσα με πορεία για Αρτα έπαθα την πλάκα της ζωής μου γιατί νόμιζα ότι η μηχανή μου έπαθε ζημιά στην ανάρτηση και στα λάστιχα.Αθάνατη Ελλάδα.........
Ισπανία, Ιταλία γενικώς όντως είναι πιο χαλαρά τα πράγματα και θα δείς μηχανές να κάνουν διήθυση αλλά οχι με σφήνες... χαλαρά και ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΦΛΑΣ!
Γερμανία δεν παίζει το φαινόμενο αλλά ειλικρινά δεν χρειάζεται κιόλας μιας και οι δρόμοι είναι τεράστιοι και αν κάνεις προσπέραση σωστά με φλάς και προσοχή σου δίνουν ΑΜΕΣΑ δρόμο.
Προσοχή στις διαβάσεις όντως καθώς πόδι πεζού στον δρόμο και ειδικά στην Β.Ευρώπη σημαίνει full stop με άγκυρα να περάσει.
Α.. και προσοχή στα όρια ταχύτητας καθώς οι κάμερες σε πιάνουν εκεί και σου έρχεται διεθνή κλήση για πληρωμή αν είναι χώρα της Ε.Ε. Μην ξεγελαστείς και νομίζεις οτι την γλύτωσες.. θα σε βρούν και θα στην στείλουν μέσω Ελληνικού Δημοσίου.
Φίλος πλήρωσε 220€ πρόστιμο για παράβαση στην Γαλλία , μέσω Ελληνικής εφορίας!!!!
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.