Κατεβαίνω λιμάνι με το παπί και μενω στη μεση του δρομου.Υποψιαζομαι κατι.Ανοιγω το πλαινο καπακι της κεφαλής και ιδού: γραναζι εκεντροφόρου στρογγυλό-μόνο έλαχιστα δόντια υπάρχουν και αυτα μισά.Το γραναζι αυτό ειχε αλλαχτεί 3000χλμ πριν-ενω το πριν απαυτό είτε μεν φθαρμένο αλλά όχι και έτσι ενώ είχε πολλα χλμ πάνω του. Βάζω νέο γραναζι και αλλάζει συμπεριφορά το μοτερ. Ο ήχος είναι πιο γλυκός μεν αλλά εχει χάσει το ''μπαμ΄΄, οι ταχυτητες γεμίζουν πιο αργα, χρειάζεται όλο σχεδόν το γκάζι για να ξεκολήσει(με δεύτερο ατομο είναι πλέον χάλια) ένω πριν δούλευα με το μισό γκάζι. Η δε μανιβέλα παίρνει σχεδόν με την πρώτη και είναι μαλακή σε σχέση πρίν που ήταν πολύ σκληρή και για να πάρει ΄΄κλώτσαγε΄΄ 1-2 φορές πρώτα. Γενικα έχω πιο ομαλή αλλα νωθρή συμπεριφορά. Τελικά ολα αυτά εχουν να κάνουν με χρονισμό βαλβίδων? Δηλαδή πριν δεν εκανα καλή ρυθμιση(ευθυγραμιση των σταθερών σημείων του κινητήρα κτλ) και γιαυτο εφαγε το γραναζι και είχε αυτό το μπαμ? Τώρα που ίσως να εχω κανει καλύτερη δουλειά εχω αυτή τη συμπεριφορά-είναι φυσιολογικό να εχει αυτή τη νωθρή απόδοση? Μήπως φταιει η καδένα-παντως η καδένα είναι πολλά χρόνια-πως φαινεται ότι έχει φθαρεί-σαν την αλυσίδα κίνησης?![]()