Χαίρετε
το περιστατικό που σας αναφέρω έγινε μόλις σήμερα.
Θα θελα πληροφορίες σχετικά με το τι κινήσεις μπορώ να κάνω σαν πολίτης/πεζός.
Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Ανήλικος οδηγός μοτοσυκλέτας ηρθε σε πλαγια συγκρουση με το οικογενειακο μας αυτοκινητο την στιγμη που ο πατερας μου εχοντας βαλει φλας θα εστριβε αριστερα.Ο οδηγος εκανε προσπεραση απο την αριστερη πλευρα με μεγάλη ταχυτητα και τα δυο οχηματα συγκρουστηκαν.
To παιδι(δεν ειναι 18) ΦΥΣΙΚΑ οδηγουσε χωρις κρανος και εργαζοταν εκεινη την στιγμη σαν ντελιβερας.Εχει προς το παρών εξωτερικες μονο πληγες και εμεις και το μωρο 2 ετων που ηταν στο αυτοκινητο ειμαστε καλα.Μονο υλικες ζημιες.
Κακως οι δικοι μου ακουσαν τα παρακαλητα του να μην καλεσουν την τροχαια διοτι δεν εχει διπλωμα και θα τον ρημαξουν κτλ.
Εγω εχω αντιθετη αποψη.
Ηρθα σε συγκρουση με την εργοδοτρια του που ισχυριζεται οτι δεν εχει αυτη καμια ευθυνη για το ατυχημα ουτε για το παιδι.Οτι αν δεν τον προσλαμβανε αυτη θα ταν καποιος αλλος και οτι ειναι θεμα δικο μας και του παιδιου.Οτι απλα εκανε ενα μεροκαματο.
Η αντιμετωπιση της ηταν ομως αθλια καθως γελουσε οταν πηγαμε με την μητερα μου να της μιλησουμε.Λεγοντας οτι το προβλημα δεν ειναι δικο της.
Νομικα μεχρι να γινει 18 αυτος με ερωτησεις που εκανα σε γραμμη πεζων την ευθυνη την εχει το καταστημα που τον προσελαβε.
Μου συστησαν να μην το αφησω και να παω στην επιθεωρηση εργασιας με την υπευθυνη δηλωση που εκανε το παιδι με τους γονεις μου και να κανω καταγγελια και αναλογως τι θα μου πουν να παω και στο τμημα για αγωγη απευθειας στον εργοδοτη του.
Θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιβραβευουμε προσφεροντας εργασια ανηλικους χωρις διπλωμα που δεν ξερουν να οδηγουν και ειναι επικυνδινοι για τον εαυτο τους και για μας.
Και θεωρω υπευθυνο το καταστημα που εχοντας γνωση αυτα τον προσελαβε.
Διοτι μπορει οπως ολοι μου λενε να ειναι ολοι καλα ομως αν το παιδι δεν ενδιαφερεται για την προστασια του και προφανως ουτε οι εργοδοτες του τοτε δεν προκειται να ενδιαφερθουν και για την προστασια των αλλων (πεζων,ποδηλατων,αυτοκινητων).
Δεν θεωρω υπευθυνο το παιδι 17 ετων.Αλλα δεν θελω αυτος που φταιει να ειναι ο μονος που την βγαζει τζαμι απο ολη την ιστορια(δηλαδη ο εργοδοτης του)
Εχει κανεις καποια γνωση ή γνωμη για την ιστορια?
Θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Ευχαριστω πολυ..
Αννα