Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 55

Θέμα: Ευθυνη ανηλικος ντιλιβερας χωρις διπλωμα

Νέο μέλος

Ευθυνη ανηλικος ντιλιβερας χωρις διπλωμα

Χαίρετε
    το περιστατικό που σας αναφέρω έγινε μόλις σήμερα.
    Θα θελα πληροφορίες σχετικά με το τι κινήσεις μπορώ να κάνω σαν πολίτης/πεζός.
    Τα πράγματα έχουν ως εξής:
    Ανήλικος οδηγός μοτοσυκλέτας ηρθε σε πλαγια συγκρουση με το οικογενειακο μας αυτοκινητο την στιγμη που ο πατερας μου εχοντας βαλει φλας θα εστριβε αριστερα.Ο οδηγος εκανε προσπεραση απο την αριστερη πλευρα με μεγάλη ταχυτητα και τα δυο οχηματα συγκρουστηκαν.
    To παιδι(δεν ειναι 18) ΦΥΣΙΚΑ οδηγουσε χωρις κρανος και εργαζοταν εκεινη την στιγμη σαν ντελιβερας.Εχει προς το παρών εξωτερικες μονο πληγες και εμεις και το μωρο 2 ετων που ηταν στο αυτοκινητο ειμαστε καλα.Μονο υλικες ζημιες.
    Κακως οι δικοι μου ακουσαν τα παρακαλητα του να μην καλεσουν την τροχαια διοτι δεν εχει διπλωμα και θα τον ρημαξουν κτλ.
    Εγω εχω αντιθετη αποψη.
    Ηρθα σε συγκρουση με την εργοδοτρια του που ισχυριζεται οτι δεν εχει αυτη καμια ευθυνη για το ατυχημα ουτε για το παιδι.Οτι αν δεν τον προσλαμβανε αυτη θα ταν καποιος αλλος και οτι ειναι θεμα δικο μας και του παιδιου.Οτι απλα εκανε ενα μεροκαματο.
    Η αντιμετωπιση της ηταν ομως αθλια καθως γελουσε οταν πηγαμε με την μητερα μου να της μιλησουμε.Λεγοντας οτι το προβλημα δεν ειναι δικο της.
    Νομικα μεχρι να γινει 18 αυτος με ερωτησεις που εκανα σε γραμμη πεζων την ευθυνη την εχει το καταστημα που τον προσελαβε.
    Μου συστησαν να μην το αφησω και να παω στην επιθεωρηση εργασιας με την υπευθυνη δηλωση που εκανε το παιδι με τους γονεις μου και να κανω καταγγελια και αναλογως τι θα μου πουν να παω και στο τμημα για αγωγη απευθειας στον εργοδοτη του.
    Θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιβραβευουμε προσφεροντας εργασια ανηλικους χωρις διπλωμα που δεν ξερουν να οδηγουν και ειναι επικυνδινοι για τον εαυτο τους και για μας.
    Και θεωρω υπευθυνο το καταστημα που εχοντας γνωση αυτα τον προσελαβε.
    Διοτι μπορει οπως ολοι μου λενε να ειναι ολοι καλα ομως αν το παιδι δεν ενδιαφερεται για την προστασια του και προφανως ουτε οι εργοδοτες του τοτε δεν προκειται να ενδιαφερθουν και για την προστασια των αλλων (πεζων,ποδηλατων,αυτοκινητων).
    Δεν θεωρω υπευθυνο το παιδι 17 ετων.Αλλα δεν θελω αυτος που φταιει να ειναι ο μονος που την βγαζει τζαμι απο ολη την ιστορια(δηλαδη ο εργοδοτης του)
    Εχει κανεις καποια γνωση ή γνωμη για την ιστορια?
    Θα ηθελα τη βοηθεια σας.
    Ευχαριστω πολυ..
    Αννα

ΧΩΡΙΣ να έχω ιδιαίτερες νομικές γνώσεις:
    - Αν είχες καλέσει την αστυνομία όταν έγινε το ατύχημα, η εργοδοτρια που χαμογελούσε θα έκλεγε και μάλιστα γοερά [έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο και απασχόλησή του χωρίς να τον ασφαλίζει, αφού το 90% των παιδιών δουλεύουν ανασφάλιστα]. Η μοναδική περίπτωση να τη γλίτωνε, ήταν να δήλωνε ο μικρός οτι δεν έχει σχέση με το μαγαζί και απλώς το κουτί που προφανώς κουβαλούσε με την επωνυμία, το έβαλε για διαφήμιση ή να τον είχε υποχρεώσει να δούλευε με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών οπότε περιπλέκονται τα πράγματα.
    - Δεν αναφέρεις σε ποιανού το όνομα ήταν η άδεια κυκλοφορίας του παπιού. Δύσκολο το βλέπω να ήταν του μικρού. Ο ιδιοκτήτης τη θέση πήρε?
    - Πριν πας στην επιθεώρηση εργασίας [προσωπικά πιστεύω οτι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ], συμβουλεύσου κανένα δικηγόρο για τυχόν νομικά ζητήματα [δυσφήμηση που μπορεί να επικαλεστεί η κυρία[?], αποκατάσταση ζημιών ΙΧ κλπ.] Είναι κρίμα που επιτρέπουμε να υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση συνανθρώπων μας και όταν μας δίνεται η ευκαιρία να μην την αντιμαχόμεθα.
    Γνωρίζοντας οτι δεν βοήθησα πολύ - μακάρι να μπορούσα περισσότερο,
    Καλή τύχη.
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    σκέψου: αν είχε ανάγκη από λεφτά και απλά έκατσε η στραβή...ή απλά είναι ακόμα ένας νεαρός που δουλεύει για να μην έχει ανάγκη τους γονείς του,ή να μη τους ζητάει λεφτά...ή απλά δουλεύει και δεν τεμπελιάζει...(πάντως το ότι δουλεύει κάτι λέει...) μετά σκέψου τον εργοδότη....μπορούσε να τον βάλει να κάνει κάτι άλλο που να μη χρειάζεται δίπλωμα...ρώτα και ένα δικηγόρο και αποφάσισε,ή απλά να σου κάνει δήλωση ο πατέρας του παιδού,και εσύ μια καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας να τον σενιάρουν τον εργοδότη με ένα πρόστιμο...και όλοι καλά...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
    ΧΩΡΙΣ να έχω ιδιαίτερες νομικές γνώσεις:
    - Αν είχες καλέσει την αστυνομία όταν έγινε το ατύχημα, η εργοδοτρια που χαμογελούσε θα έκλεγε και μάλιστα γοερά [έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο και απασχόλησή του χωρίς να τον ασφαλίζει, αφού το 90% των παιδιών δουλεύουν ανασφάλιστα]. Η μοναδική περίπτωση να τη γλίτωνε, ήταν να δήλωνε ο μικρός οτι δεν έχει σχέση με το μαγαζί και απλώς το κουτί που προφανώς κουβαλούσε με την επωνυμία, το έβαλε για διαφήμιση ή να τον είχε υποχρεώσει να δούλευε με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών οπότε περιπλέκονται τα πράγματα.
    - Δεν αναφέρεις σε ποιανού το όνομα ήταν η άδεια κυκλοφορίας του παπιού. Δύσκολο το βλέπω να ήταν του μικρού. Ο ιδιοκτήτης τη θέση πήρε?
    - Πριν πας στην επιθεώρηση εργασίας [προσωπικά πιστεύω οτι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ], συμβουλεύσου κανένα δικηγόρο για τυχόν νομικά ζητήματα [δυσφήμηση που μπορεί να επικαλεστεί η κυρία[?], αποκατάσταση ζημιών ΙΧ κλπ.] Είναι κρίμα που επιτρέπουμε να υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση συνανθρώπων μας και όταν μας δίνεται η ευκαιρία να μην την αντιμαχόμεθα.
    Γνωρίζοντας οτι δεν βοήθησα πολύ - μακάρι να μπορούσα περισσότερο,
    Καλή τύχη.
    Αντιθετως!
    Το παπι ειναι της μητερας του..Μαλλον δευτερα θα παω επιθεωρηση εργασιας και θα μιλησω με καποιον φιλο δικηγορο.
    Ευχαριστω παντως

Ισα-ίσα καλό θα του κάνατε αν φέρνατε την αστυνομία

1. Ναι μεν θα την πλήρωνε ο μικρός με ένα δικαστήριο(θα βαζε και λίγη σάλτσα....φτωχή οικογένοια....μεροκάματο να βοηθήσω στο σπίτι...) αλλα αυτη την ασυνήδητη εργοδότρια που γελούσε θα την έβλεπες πως θα την έτρωγε....

2. Αποκλείετε να μην υπάρχει σχετικός νόμος......και οι λεωφοριατζήδες όταν πάνε σε νέα δουλεία τι λέτε να μην τους ελέγχουν το δίπλωμα...

3. Το πιο πιθανό είναι πως ο πιτσιρικάς 99% θα ήταν εκτός απο ριγμένος στις αποδοχές....χαλαρα..αλλα θα ήταν και ανασφάλιστος....+ οτι θα άκουγε και κανα καντήλι οτι αργεί στις παραγγελίες...και καλλά....

4. Πως λοιπον δεν έφταιγε η εργοδότης.....εγω αν είχα μαγαζι και έπαιρνα τον μικρό στη δουλειά το πρωτο που θα κοίταγα θα ήταν το δίπλωμα.....

Hasta la Victoria Siempre Το avatar του/της blueangel
    Γέλαγε????????Να δείς πόσο θα ξεκαρδιστεί η κυρία όταν της έρθει το φιρμάνι απο την Επιθεώρηση εργασίας!!! Θεωρείται εργατικό ατύχημα ότι πάθει ο κάθένας μας για διάστημα 3 ωρών πρίν και 3 ωρών μετα την αποχώρηση από την εργασία!Πόσο μάλλον που ο πιτσιρίκος ήταν εν ώρα εργασίας με ΌΛΑ τα παράνομα συμπαραμαρτούντα:hypnotize Από βδομάδα που θα δεί την σκληρή πραγματικότητα και την γραφειοκρατία με τα εργασιακά θα δείς για πότε της κυρίας της παγώνει το χαμόγελο
    Hay personas que nos hablan y ni las escuchamos...., Hay personas que nos hieren y no dejan ni cicatrizes...., Pero hay personas que simplemente aparecen en nuestra vida y nos marcan para siempre....., No hagas nada por obligacion ni por compromiso .....,Si no por amor !!!
    Cuando una puerta se cierra,otra se abre...
    NO CUENTES LOS ANOS, CUENTA LOS RECUERDOS!!!

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
    Γέλαγε????????Να δείς πόσο θα ξεκαρδιστεί η κυρία όταν της έρθει το φιρμάνι απο την Επιθεώρηση εργασίας!!! Θεωρείται εργατικό ατύχημα ότι πάθει ο κάθένας μας για διάστημα 3 ωρών πρίν και 3 ωρών μετα την αποχώρηση από την εργασία!Πόσο μάλλον που ο πιτσιρίκος ήταν εν ώρα εργασίας με ΌΛΑ τα παράνομα συμπαραμαρτούντα:hypnotize Από βδομάδα που θα δεί την σκληρή πραγματικότητα και την γραφειοκρατία με τα εργασιακά θα δείς για πότε της κυρίας της παγώνει το χαμόγελο
    Να και κατι που δεν ηξερα!
    Ευχαριστω παιδια..
    Απο Δευτερα θα ενημερωσω για τυχον εξελιξεις..

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    ειμαστε σιγουροι οτι φταει το παιδι με το μηχανακι για το ατυχημα

ακυρο, τωρα καταλαβα το σκηνικο, το παιδι φταει οκ.

απο κει και περα τι να πεις για το ειναι ανηλικος, δουλευει χωρις διπλωμα κλπ κλπ..

εγω θα λεγα να κανετε καταγγελια ωστε να την πληρωσει η ιδιοκτητρια και να μην ξαναπροσλαβει πιτσιρικια..

το παιδι θα την βγαλει σχετικα ανωδυνα
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Φυσικα...ως προς το ατύχημα απο όσα διαβάσαμε φταιει ο πιτσιρικάς αλλα όχι μόνο....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    ειμαστε σιγουροι οτι φταει το παιδι με το μηχανακι για το ατυχημα

ακυρο, τωρα καταλαβα το σκηνικο, το παιδι φταει οκ.

απο κει και περα τι να πεις για το ειναι ανηλικος, δουλευει χωρις διπλωμα κλπ κλπ..

εγω θα λεγα να κανετε καταγγελια ωστε να την πληρωσει η ιδιοκτητρια και να μην ξαναπροσλαβει πιτσιρικια..

το παιδι θα την βγαλει σχετικα ανωδυνα

Συμφωνω....καλλα τα έχω παρει τώρα......παιρνουν ρε πουστη μου πιτσιρίκια για φτηνα μεροκάματα
    και αν γίνει κάτι ¨εγω δεν έχω καμοια σχέση¨αντε μην πω τιποτα άλλο....

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    αννα αφου εχεις την ορεξη (και μπραβο σου γι'αυτο)
    κυνηγα την οσο μπορεις!!
    ρωτα και τον δικηγορο σου και σκισε την!!
    αμαν πια με αυτους τους απατεωνες που
    εχουν τα παιδια και δουλευουν για ενα κοματι
    ψωμι!! γιατι δεν νομιζω να του δινει πανω απο 30?
    και φυσικα δεν μιλαμε για ενσημα
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
    ......
    εχουν τα παιδια και δουλευουν για ενα κοματι
    ψωμι!! γιατι δεν νομιζω να του δινει πανω απο 30?
    και φυσικα δεν μιλαμε για ενσημα
    30? !!!
    Μάλλον δεν έχεις δουλέψει σε πιτσαρία τώρα τελευταια

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    ποτε δεν ετυχε να κανω αυτη τη δουλεια
    αλλα γιατι το λες
    ειπα πολλα η λιγα
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Καλύτερα που δεν χρειάζεται να την κάνεις φίλε μου.
    Εγώ δούλεψα σαν πιτσιρικάς για 1 χρόνο και από αυτήν αγόρασα την πρώτη μου μηχανή. Εχουν περάσει πάνω από 13 χρόνια βέβαια, αλλά οι συνθήκες ελάχιστα θα έχουν αλλάξει. Από τότε βέβαια δεν συμφέρει να πέρνω πίτσες γιατί δίνω πάντα μεγάλο φιλοδώρημα σαν πρωην συνάδελφος
    Αν πέρνουν ένα 20ρικο + τα pourboire (σικ) τυχεροί θα είναι.

καταρχην το πεζος που γραφεις δεν εχει καμμια σχεση απο την στιγμη που συγκρουστικαν 2 οχηματα....κατα δευτερον και ποιο σοβαρο ειναι που δεν καλεσατε την αστυνομια.....μεγαλο λαθος....ενας σοβαρος δικηγορος θα σας πει τι πρεπει να κανετε....εδω και ολα ειναι φλου και λογια του αερα και δεν ξερουμε το περιστατικο ακριβως....δεν μας ανεφερες αν ειχε ασφαλεια ο πιτσιρικας..

ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

καλα ξεμπερδεματα...

υ.γ. θεωρω ανηκουστο και τελειως χαζο καποιος που βλεπει φλας να προσπαθει να κανει προσπεραση....

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2010, 04:33
  2. Απαντήσεις: 66
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2008, 16:44
  3. Ασφάλεια Χωρίς Δίπλωμα
    από GodLess στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 30/04/2008, 23:43
  4. χωρις διπλωμα
    από XRakIa$ στο forum Off topic