Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 43 από 43

Θέμα: Αποστάτες τιμονίου....

Ahmadinejad Το avatar του/της painterakis
    .

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	85.jpg 
Προβολές:	515 
Μέγεθος:	53,1 KB 
ID:	169511
    μανώλης - Honda CBF 600Si C-ABS

Παλαιό μέλος
    Καλά φίλε δεν παίζεσαι.... φέυγω για αναζήτηση των απαραίτητων υλικών!!!

Τα εσωτερικά δοντάκια που έχουν οι διακόπτες να υποθέσω οτι τα έφαγες με λίμα;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από domiemic65

Τα εσωτερικά δοντάκια που έχουν οι διακόπτες να υποθέσω οτι τα έφαγες με λίμα;;
    ναι...

Παλαιό μέλος
    Αγαπητέ ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον και για τις πολύ κατατοπιστικές απαντήσεις... Ευχομαι πάντα καλά χλμ και όταν με το καλό έρθω Κρήτη (δεν έχω έρθει ποτέ- ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ)να κάνουμε και καμια μηχανάδα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tazakos
    όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ο Μανώλης.
    ΕΙΠΑ ΝΑ ΦΥΓΩ...ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Αρχικά δημιουργήθηκε από tazakos
    όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ο Μανώλης.
    δηλαδη γιαννη θελεις να εχεις κοιλια και λιγα μαλλια; :a5: :a5: :a5:
    προσεχε τι ευχεσαι αγορινα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από domiemic65
    @painterakis:

Αγαπητέ.....

.....όταν μπαίνουμε στην διαδικασία να παρουσιάσουμε κάτι σε 1 τόπικ το οποίο μας το έφτιαξε κάποιος άλλος (ξέρεις καλά ποιός).......

....όταν αυτό που μας έφτιαξε ο άλλος είναι ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ και δεν είμαστε 100% σίγουροι ΠΩΣ μας το έφτιαξε και ΤΙ ΥΛΙΚΑ χρησιμοποίησε τότε.......

.....πριν ποστάρουμε ανακριβείς οδηγίες θα ήτανε ορθότερο θεωρώ να ρωτήσουμε αυτόν που μας το έφτιαξε με τον παρακάτω ή παρεμφερή απλούστατο τρόπο.....

''ρε φίλε, ενδιαφέρεται κάποιος συνφορουμίτης για την πατεντούλα που έκανες στο αλουμινένιο τιμονάκι μου με το μαμα αντίβαρο και σε αυτό το φόρουμ πιθανόν να μπούν 100δες μέλη και να το δουν που πιθανόν να ενδιαφέρονται αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος για το ΠΩΣ και με ΤΙ ΥΛΙΚΑ το φτιαξες, για πες μου ακριβώς να το ποστάρω και να δώσω τις ΣΩΣΤΕΣ οδηγίες''........

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας λοιπόν.......για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει τα μαμα αντίβαρα σε αλουμινένιο τιμόνι θα ζητήσει ΣΩΛΗΝΑΚΙ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΡΕΝΩΝ κατα προτίμηση διατομής 7 χιλ.

.....για να είμαστε ακριβείς σε ότι γράφουμε κύριως σε 1 φόρουμ όπου τα γραπτά μένουν αλλά και ακόμα και το παραμικρό smilie είναι δυνατόν να διαμορφώσει εντυπώσεις!!!

Φιλικά πάντα.....

JEFFakhs
    Volos-->Piraeus-->Heraklion-->?

...so far...so good...soooooo.....!

Αρχικά δημιουργήθηκε από JEFFakhs
    @painterakis:

Αγαπητέ.....

.....όταν μπαίνουμε στην διαδικασία να παρουσιάσουμε κάτι σε 1 τόπικ το οποίο μας το έφτιαξε κάποιος άλλος (ξέρεις καλά ποιός).......

....όταν αυτό που μας έφτιαξε ο άλλος είναι ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ και δεν είμαστε 100% σίγουροι ΠΩΣ μας το έφτιαξε και ΤΙ ΥΛΙΚΑ χρησιμοποίησε τότε.......

.....πριν ποστάρουμε ανακριβείς οδηγίες θα ήτανε ορθότερο θεωρώ να ρωτήσουμε αυτόν που μας το έφτιαξε με τον παρακάτω ή παρεμφερή απλούστατο τρόπο.....

''ρε φίλε, ενδιαφέρεται κάποιος συνφορουμίτης για την πατεντούλα που έκανες στο αλουμινένιο τιμονάκι μου με το μαμα αντίβαρο και σε αυτό το φόρουμ πιθανόν να μπούν 100δες μέλη και να το δουν που πιθανόν να ενδιαφέρονται αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος για το ΠΩΣ και με ΤΙ ΥΛΙΚΑ το φτιαξες, για πες μου ακριβώς να το ποστάρω και να δώσω τις ΣΩΣΤΕΣ οδηγίες''........

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας λοιπόν.......για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει τα μαμα αντίβαρα σε αλουμινένιο τιμόνι θα ζητήσει ΣΩΛΗΝΑΚΙ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΡΕΝΩΝ κατα προτίμηση διατομής 7 χιλ.

.....για να είμαστε ακριβείς σε ότι γράφουμε κύριως σε 1 φόρουμ όπου τα γραπτά μένουν αλλά και ακόμα και το παραμικρό smilie είναι δυνατόν να διαμορφώσει εντυπώσεις!!!

Φιλικά πάντα.....

JEFFakhs
    για να ειμαστε ακριβρεις και να αποφυγουμε τις οποιοδηποτε παραξηγησεις,την ολη κατασκευη για τα αντιβαρα την εκανε ο jeffakhs.
    ζητω συγνωμη δημοσια αν τον προσεβαλα και τονιζω οτι με κανενα τροπο δεν θελησα να οικειοποιηθω την πατεντα του.
    το σφαλμα μου ειναι οτι ενω σε αντιστοιχo ποστ στο vstromclub/forum αναφερα το κατασκευαστη της πατεντας,ενω εδω δε το εκανα.
    ζητω συγνωμη και αναφερω ξανα οτι δε ειχα κανενα λογο να οικειοποιηθω κατι που δεν εκανα εγω.
    ετσι για να τελειωνει εδω το θεμα αν θελετε κατι για του αποστατες και το τιμονι ευχαριστως να απαντησω εγω αλλιως για τα αντιβαρα στο jeffakh.
    αυτα για να ειμαστε ακριβρεις.

φιλικα μανωλης painterakis

Φίλε Μανώλη........

Κατ'αρχας ο λόγος και η αφορμή για τον οποίο μπήκα στη συζήτηση δεν είναι καμμιά πατέντα και καμμιά οικειοποίηση πατέντας!

Ο λόγος για τον οποίο συμμετέχουμε σε 1 φόρουμ είναι οτι εμείς μπορεί να γνωρίζουμε 5 πράγματα για το μηχανάκι μας και να προσφέρουμε αυτά τα 5 πράγματα στη διάθεση όλων και ως πολύτιμο αντάλλαγμα να πάρουμε άλλα 100 πράγματα απο τους συνφορουμίτες σε θέματα που δεν τα γνωρίζουμε ή 100 νέες ιδέες τις οποίες αξιολογώντας και φιλτράροντας τις, τις εφαρμόζουμε ή μη........αλλα προπαντών τις ΣΥΖΗΤΑΜΕ!!!

Προσωπικά, αισθάνθηκα συνυπεύθυνος όμως για τις λάθος οδηγίες τις οποίες έδωσες στο φίλο domiemic65 γιατί πάγια τακτική μου και το γνωρίζεις πολύ καλά είναι να μην ποστάρω κάτι αν δεν το κατέχω στο 100% ή όσον αφορά τις διάφορες κατασκευές και ''πατέντες'' αν δεν είμαι 100% έτοιμος και σίγουρος......θεωρώ με υπευθυνότητα και σεβασμό και μόνο απέναντι σε όλα τα παιδιά που έχουν το ίδιο μεράκι με μένα ......γι'αυτό λοιπόν προσέχω παρα πολύ τι γράφω και πως το γράφω!!!

Και σίγουρα αν κάτι δεν το ξέρω ή δεν είμαι 100% σίγουρος.........ρωτάω........και μαθαίνω!!!

end of spam

Φιλικά......

JEFFakhs
    Volos-->Piraeus-->Heraklion-->?

...so far...so good...soooooo.....!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tazakos
    ε να το αλλάξω και εγώ αν είναι και να πω ότι όταν μεγαλώσω θελω να γίνω ο τζεφάκης!
    ΕΙΠΑ ΝΑ ΦΥΓΩ...ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Παλαιό μέλος
    Παίδες τελικά το τιμονάκι το πήγα σε μηχανουργείο εδω στο νησί (Μυτιλήνη) και ο μάστορας έφτιαξε μια πολύ σούπερ κατασκευή απο χοντρό πλαστικό που λειτουργεί σαν ούπα... κάτι αντίστοιχο με την πατέντα με τα λαστιχάκια βενζίνης του jeffakhs αλλά πολύ πιο hi-tech....

Θα ανεβάσω φωτο μόλις βρω ψηφιακή...

Ενα προβλήμα που έχει η κατασκευη με τα σωλινάκια βεζίνης είναι οτι δεν μπορείς να φτιάξεις τον αποστάτη απο λάστιχο που έχουν και τα μαμά ουπα (το τελευταίο μεγάλο λαστιχο που μπαίνει στο τιμόνι. Αν το προσέξεις θα δεις οτι δεν μαίνει όλο μέσα. 2-3mm δεν αφήνουν το αντίβαρο που κουμπώνει η χουφτα να ακουμπάει στο τιμόνι- εγω δεν το είχα προσέξει)... ο μάστορας το έφτιαξε τέλεια... Απο τα μαμά εξαρτήματα χρησιμοποιήθηκαν η βίδα, τα αντίβαρα. και το μεταλικό σωλινάκι που είναι περασμένο μέσα στο λάστιχο αποστάτη που περιέγραψα πιο πάνω...

Η αίσθηση απο το καινούριο τιμόνι τώρα (Renthal 22mm):

Λόγω του οτι είναι πιο κοντό απο το μαμά έχει κάποια πλεονεκτήματα και ένα μειονεκτήμα...
    1) Το προφανές μειονέκτημα... χάνει ένα έλάχιστο στο θέμα του μοχλόυ αλλά όχι πολύ γιατί ταυτόχρονα είναι και αρκετά πιο ελαφρύ απο το μαμά!
    2) Είναι πολύ πιο στιβαρό και έχεις πολύ πιο ωραία αίσθηση.
    3) Είναι αντικραδασμικό... εδώ ίσως παίζουν μεγάλο ρόλο και τα grips σλικόνης που έβαλα!
    4) Αυτό που ανάφερε και άλλος συνφορουμίτης.. βολεύει στη κίνηση (πιο στενό)!
    5) Το πιο καλό για μένα... λόγω μικρότερου μήκους αλλά και αυξημένης στιβαρότητας οι όποιες κινήσεις-στριψήματα είναι πιο ακριβή. Εξηγώ: πιο μικρή κίνηση του χεριού έχει "μεγαλύτερο" αποτέλεσμα στον έλεγχο της μοτο... Δηλαδή σε στενό στροφιλίκι πχ οι κλήσεις είναι πολύ πιο άμμεσες ακριβείς και ελεγχόμενες (έχω και καινούρια λάστιχα βεβαια... παρεπιπτόντως σουπερ τα BWing)!
    6) Πιθανώς τώρα να είναι δυνατή και η τοποθέτηση risers που με το μαμά σωλινάκι φρένου θα ήταν πολύ οριακή η τοποθέτηση τους... αν όχι αδύνατη.
    Φίλε painterakis όσο και αν το μέτρησα δεν μου έβγαινε ούτε για ίσιο 25mm... απο ο,τι βλέπω εσυ έχεις σωλινακι υψηλης οπότε δεν το είχες αυτό το θέμα... τώρα μάλλον για 20mm riser φτάνει!!!

Αρα με μόνο μειονέκτημα την λιιιιιγο πιο βαρειά αίσθηση σαφώς θεωρώ την τοποθέτηση του μια πολύ ουσιαστική αναβάθμηση!!!!

Ελπίζω να μπορέσω να ανεβάσω φωτό γρήγορα...

Αυτά!!

Παλαιό μέλος
    Σορυ για την καθυστέρηση...

Παρακάτω η "δικιά" μου (του μάγκα μάστορα δηλαδή) εκδοχή για την τοποθέτηση των αντιβάρων...

Παλαιό μέλος
    Εδώ όλα τα κομματάκια του παζλ
    http://img23.imageshack.us/i/20082009171s.jpg/

Μεμονομένα τώρα:
    Το πρώτο κομμάτι: αποστάτης-σφήνα
    http://img196.imageshack.us/i/20082009172s.jpg/

Το ίδιο μαζί με το μαμα σωληνάκι που βγάζουμε απο το αντίστοιχο μαμά λάστιχο (το πρώτο μετά απο τα αντίβαρα)
    http://img26.imageshack.us/i/20082009182s.jpg/

...και τα δυο μαζί...
    http://img18.imageshack.us/i/20082009175s.jpg/

Το τελευταίο καμμάτι που απο την μια μεριά έχει σχισμή και απο την άλλη σπείρωμα. Ετσι καθώς βιδώνουμε την βίδα ανοίγει και "πιάνει" στο τιμόνι
    http://img29.imageshack.us/i/20082009176s.jpg/
    Σόρυ αλλά έβγαλα "ανάποδα" την φωτο. Η σχισμή είναι απο την μεριά του αντίβαρου... για όποιον δεν το "έπιασε"

http://img36.imageshack.us/i/20082009178s.jpg/
    http://img36.imageshack.us/i/20082009179s.jpg/
    http://img36.imageshack.us/i/20082009180s.jpg/
    http://img36.imageshack.us/i/20082009181s.jpg/

Πιστεύω οτι στις παραπάνω φωτο είναι σαφες πως λειτουργεί όλη η κατασκευή...
    ΙΜΗΟ... ο μάστορας έγραψε...

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. αποστατες τιμονιου cbf600 ABS
    από sotlav στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2012, 16:32
  2. αποστατες τιμονιου
    από dim40 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2011, 08:17
  3. Αποστάτες τιμονιού σε 990-adv