Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 46

Θέμα: Φίδια..... (οχιές , σα'ί'τες, δενδρογαλιες,Βοες,κροταλιες ,ανακοντες......)

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

Φίδια..... (οχιές , σα'ί'τες, δενδρογαλιες,Βοες,κροταλιες ,ανακοντες......)

Λοιπόν.... ανοιγω περι όφεων- ( _ο όφις (office) του όφεος ) Θεμα....

Λογικό είναι βέβαια να ανταποκριθούν περισσοτερο αυτοι που συχναζουν σε νταμάρια , στεγνες κοιτες , νεροφαγωματα και δαση ... αλλα θα αναφερθω και στους υπολοιπους....

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΦΙΔΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ?

ΚΑΙ ρωταω λογω μιας ψιλοαβολης καταστασης που βιωσα αρχες καλοκαιριου.....

Κατεβαινω με το Allweather AllTerrain SV650X απο την Καλλιπευκη... ψιλοορεινη διαδρομη οπου συναντας στανες ....ξεροχορτα .....τσοπανοσκυλα....και ποτιστρες για τα ζα...

σε καποιο σημειο της διαδρομης (ασφαλτος) συναντω ενα φιδι ( το διακρινω στα 20 μετρα αλλα μετα απο τις τσιριχτες παρεναισεις του συνεπιβατη μου (γυναικα) , σταματησα στα 10 μετρα )

Χωρις να ειμαι ο Τζιμης ο Cobras και χωρις να εχω καταλαβει ΤΙ ΕΙΔΟΣ Φιδιου ειναι ...ΚΑΙ ΕΝΩ το φιδι βρισκεται ακριβως ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ σε στενο επαρχιακο δρομο ΚΟΝΤΟΣΤΕΚΟΜΑΙ.....

Την ωρα που σκεφτομουν τον ελιγμο που θα εκτελεσω και πως θα το παρακαμψω μας προσπερναει ενα ΙΧ (εγω ημουν σταματημενος τερμα δεξια στο χωμα) και περναει διπλα απο το ΦΙΔΙ .... ΤΟ ΦΙΔΙ εκεινη ακριβως την ωρα , κανει το χαρακτηριστικο "τιναγμα" προς την μερια του αυτοκινητου....μετα συρθηκε παραεξω στα χωραφια...

ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.... γιατι σκεφτομαι τι ΘΑ μπορουσε να γινει αν το επαιζα Μογλης και περνουσα διπλα απο το φιδι ....και εβρισκε τοπο η "επιθεση" σε κανενα ποδι ...... ΤΙ κανετε σε αυτην την περιπτωση? ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ SNAKE-BITE KIT ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ-ΔΙΠΛΩΜΑ....
    Accipere quam facere praestat injuriam

Εισπνοή.... εκπνοή....
    ίσως το καλύτερο θα ήταν.....
    "πόδια" ψηλά κι όλα τα φτάνω.... που λέει κι ο Χατζηγιάννης. :rotflmao: :rotflmao:

πάντως,
    με το αυτοκίνητο αν τα πατήσεις στο σημείο πίσω από το κεφάλι τα τρώνε τα κοράκια μετά.
    τώρα υποθέτω πως αν πας να το κάνεις αυτό με τη μηχανή μπορεί να φας και καμιά σούπα (που δεν νομίζω εκτός κι αν είναι κανένας βόας) και γενικότερα εκτός από Οχιές δύσκολα θα συναντήσεις μεγάλα φίδια στην Ελλάδα (χωρίς να είμαι και κανένας ειδικός)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις γρήγορα όσο πιο μακρια μπορείς από το φίδι.
    Εκτός από το να σε τσιμπήσει μπορεί να σαβουριαστείς αν το πατήσεις.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    απ'οσο ξερω ολα τα φιδια φοβουνται πολυ περισσοτερο απο εμας οποτε αν αντιληφθουν το οτιδηποτε να τα πλησιαζει απλα το βαζουν στα ποδια...εεε...στο συρσιμο εννοουσα...:rotflmao: :rotflmao:

ολα πλην της οχιας, η οποια απλα περιμενει την κινηση σου. ακομα και διπλα της να πατησεις δεν κουνιεται ρουπι η ρουφιανα. αν την πατησεις, σε δαγκωσε.

οι οχιες ξεχωριζουν απο το τριγωνικο τους κεφαλι..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 2stroker
    και γω μια φορα που ετυχε να συναντησω φιδι στο δρομο μου τα ποδια ψηλα σηκωσα και περασα αεεερααααα:rotflmao:
    το ιδιο κανω και με σκυλους που πανε να μου την πεσουνε:rotflmao:
    Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Τα φίδια φοβούνται τον άνθρωπο! Γενικός κανόνας αυτός. Και στην Ελλάδα φίδια όπως μαύρη μάμπα και κόμπρες δεν διαθέτουμε. Το πιο πιθανό είναι πως θα φύγει μόλις σε αντιληφθεί. Αλλιώς ρίξε 1-2 καλές γκαζιές να ακουστείς ώστε να φύγει.
    Στην τελική αν φοράς μπότες δεν έχεις πρόβλημα. Πάντως θερμή παράκληση μην το σκοτώσεις το καυμένο στο περιβάλλον του είναι
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Αλλιώς ρίξε 1-2 καλές γκαζιές να ακουστείς ώστε να φύγει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Τα φίδια φοβούνται τον άνθρωπο! Γενικός κανόνας αυτός. Και στην Ελλάδα φίδια όπως μαύρη μάμπα και κόμπρες δεν διαθέτουμε. Το πιο πιθανό είναι πως θα φύγει μόλις σε αντιληφθεί. Αλλιώς ρίξε 1-2 καλές γκαζιές να ακουστείς ώστε να φύγει.
    Στην τελική αν φοράς μπότες δεν έχεις πρόβλημα. Πάντως θερμή παράκληση μην το σκοτώσεις το καυμένο στο περιβάλλον του είναι
    Εν ακούνε τα φίδια καρντιά μου. Εν έχουν αυτιά:rotflmao: :rotflmao:

(Τώρα βέβαια αν καβαλάς κομπρεσέρ αλλάζει - απο Buell ξετάπωτο και πάνω)
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    δεν ακούνε;;;;;; ειλικρινά δεν το ήξερα!!! οκ θεωρείστε το άκυρο τότε
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox
    Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    Εν ακούνε τα φίδια καρντιά μου. Εν έχουν αυτιά:rotflmao: :rotflmao:

(Τώρα βέβαια αν καβαλάς κομπρεσέρ αλλάζει - απο Buell ξετάπωτο και πάνω)

Αισθανονται ομως και την παραμικρη δονηση απο αρκετα μετρα οποτε μολις πλησιασεις απομακρυνονται ολα εκτος της οχιας.Αλλα και τα ειδη της οχιας που ζουνε εδω σπανια φτανουν το μετρο και ειναι αδυνατο να φτασουν το ποδι σου(με τις εντουρομποταρες δεν υπαρχει κανενας κινδυνος και φοβος) στα μαρσεπιε.
    Προσοχη θελει μονο εκει που αποφασισετε να κατασκηνωσετε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της transalpblack
    θα μπορουσες ομως αφου σταματησες να του πεταγες μερικες πετρες για να το τρομαξεις και να απομακρυνθει. ε δεν μπορει ακομα και να μην το πετυχαινες, σιγουρα θα εσκαγες καπου διπλα...
    Όποιος πουκάμισο φορεί που έχει της νύχτας χρώμα ή έχει πόνο στην καρδιά ή άνθρωπο στο χώμα...

Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε...

μα καλα ΣΚΑΙ δεν βλεπετε? εγω νομιζω τα φιδακια ακουνε πολυ καλα!!!
    αλλα μην σε κατσει!

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Μονο οι οχιες ειναι επικινδυνες-δηλήτηριωδης στην Ελλαδα. Ειναι ομως μικρα φιδια (γυρω στα 15 -30εκ συνηθως αν δεν κανω λαθος) και ειναι πολυ δυσκολο να τα δεις απο μακρια σε ενα χωματοδρομο. Δεν κανουν βημα συνηθως ακομα και αν τα πλησιασεις πολυ, ειναι αργες αλλα φοβουνται τον ανθρωπο (οπως ολα τα ζωα...). Αν δεις καμια στον δρομο σου απλα μην τρομαξεις και μην την πατησεις...δεν φτανει να σε δαγκωσει ουτε και πηδαει για να σε φαει...
    Τα υπολοιπα φιδια ειναι ακινδυνα και μονο να σε τρομαξουν μπορουν με το μεγεθος τους αν τα δεις ξαφνικα.... Γενικα θελει ψυχραιμια και ηρεμια το πραμα, συνηθως ειμαστε λιγο υπερβολικοι στις αντιδραεις μας με τα φιδια γιατι δεν γνωριζουμε καθολου το θεμα και αυτο συνηθως ειναι μοιραιο για τα χρησιμα αυτα ερπετα που ειναι ακακα οπως και ολλα τα ζωα βεβαια.
    Απεφυγε τα οπου τα δεις και ολα θα ειναι καλά...

υ.γ. Ακομα και σε περιπτωση τσιμπηματος δεν χρειαζεται πανικος, το τσιμπημα της οχιας ειναι δηλητηριωδες αλλα πολυ σπανια θανατηφορο...αν μας παρασχεθει ο καταλληλος ορος μεσα σε μια ωριτσα ολα θα ειμαι μια χαρα
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Kανοοοονι!!! Το avatar του/της nickmonstro
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LiakosVstrom
    ίσως το καλύτερο θα ήταν.....
    "πόδια" ψηλά κι όλα τα φτάνω.... που λέει κι ο Χατζηγιάννης. :rotflmao: :rotflmao:

To σωστο ειναι "ποδια ψηλα και ολα τα κανω"!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	souzes[1].jpg 
Προβολές:	1353 
Μέγεθος:	20,0 KB 
ID:	170328
    Κρίνουμε ανάλογα με τις εμπειρίες μας.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τα Κ5 (ασπρο-μπλε) ειναι φίδια !!!!!
    από dukeandthecity στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 11/01/2006, 20:05
  2. Απαντήσεις: 24