Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 54

Θέμα: Μακριά απο τις "Σκοτώστρες"...

Υποτιθεται οτι οποιος οδηγει μοτοσυκλετα πρεπει να φοραει και το καταλληλο εξοπλισμο..Αυτο ομως δεν ανατρεπει την πραγματικοτητα,ειναι μια απλη διαπιστωση για ενα μερος της ευθυνης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν η συγγραφέας του άρθρου, η Ηλιοπούλου, είναι η γνωστή Ηλιοπούλου της μονάδας εγκαύματος του ΚΑΤ;
    Ναι αυτη ειναι,ο τιτλος αλλαξε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αν κάποιος θέλει να οδηγά μηχανάκι σε δρόμο δημόσιο ας το κάνει μετά από σκέψη.Άποψή μου είναι ότι οι γονείς καλό θα 'ναι να μην πάρουν οί ίδιοι μηχανάκι στο παιδί,για πολλούς λόγους.Άμα θέλει ας πάρει και ας το συντηρεί μόνο του.Παραείναι επικίνδυνη η ενασχόληση ώστε να το προτρέψει κανείς ως γονιός.
    Α και μην εξισώνουμε το αμάξι με το μηχανάκι σε θέμα ασφάλειας,ακόμα και αν είναι τουμπανιασμένο Honda S2000 που το οδηγά νέος...Εκεί που θα κλαίει τη λαμαρίνα ο πιτσιρικάς,με μηχανάκι θα τον κλαίνε άλλοι

Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    Αν κάποιος θέλει να οδηγά μηχανάκι σε δρόμο δημόσιο ας το κάνει μετά από σκέψη.Άποψή μου είναι ότι οι γονείς καλό θα 'ναι να μην πάρουν οί ίδιοι μηχανάκι στο παιδί,για πολλούς λόγους.Άμα θέλει ας πάρει και ας το συντηρεί μόνο του.Παραείναι επικίνδυνη η ενασχόληση ώστε να το προτρέψει κανείς ως γονιός.
    Α και μην εξισώνουμε το αμάξι με το μηχανάκι σε θέμα ασφάλειας,ακόμα και αν είναι τουμπανιασμένο Honda S2000 που το οδηγά νέος...Εκεί που θα κλαίει τη λαμαρίνα ο πιτσιρικάς,με μηχανάκι θα τον κλαίνε άλλοι
    Έχεις άπειρο δίκιο!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Χαίρομαι πάρα πολύ όταν διαβάζω τα διάφορα ποστ που γράφονται εδώ, και αντιλαμβάνομαι ότι επικοινωνώ με σκεπτόμενους ανθρώπους με πλήρη αίσθηση του θέματος της μοτοσυκλέτας.

Σε πάρα πολλούς από εμάς η μοτοσυκλέτα είναι τρόπος ζωής.

Οι περισσότεροι έχουν πια κατανοήσει το τι εστί κίνηση με μοτοσυκλέτα.

Και δεν είναι τυχαίο που η συντριπτική πλειοψηφία είναι άντρες. (Χωρίς να θέλω να θίξω τις θυληκές συντρόφους μας). Έχουμε στο DNA μας χιλιάδες χρόνια εμπειρίας των προγόνων μας πάνω σε άλογα. Κάποια πράγματα έρχονται χωρίς καν να τα σκεφτούμε, αυθόρμητα από τη φύση μας. Έχουμε κατά κάποιο τρόπο συνηθίσει να καβαλάμε κάτι που τρέχει και να το ελέγχουμε. Να καβαλάμε...

Να νοιώθεις τη φύση, την αίσθηση του αέρα, ελεύθερος, κι όχι κλεισμένος σε ένα μεταλλικό κάρο. Και ναι, είναι πολύ πιο επικίνδυνο να πέσεις από ένα άλογο η μοτοσυκλέτα.

Εμείς ειδικά οι Έλληνες, είμαστε απόγονοι των τρομερών Θεσσαλών και Μακεδόνων ιππέων.
    Ανθρώπων που πέρασαν κι αυτοί, και πολλές γενιές μετά από αυτούς, όλη τους τη ζωή πάνω στη σέλα. Είναι φυσικό να μας "τραβάει" το άθλημα. Και γνωρίζουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί, αλλά καβαλάμε.

Τι να κάνουμε? Είναι στο αίμα μας...
    Έχουμε μιά φυσική έλξη...

Δεν μπορώ να κατηγορήσω την εν λόγω κυρία για την άποψή της.
    Μπορώ όμως να της καταλογίσω ότι βάζει όλους και όλα στο ίδιο καλάθι.

@Tolistolaros

Σοφά λόγια φίλε!!
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Πάντως, και μεταξύ μας , ΔΕΝ έχει και πολύ άδικο το άρθρο…
    Μπορεί να μην μας αρέσει , μπορεί να μας στεναχωρεί , μπορεί να νοιώθουμε λίγο σαν μελλοθάνατοι μονομάχοι ,αλλά σε γενικές γραμμές έχει δίκιο…

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Μπορεί να μην μας αρέσει , μπορεί να μας στεναχωρεί , μπορεί να νοιώθουμε λίγο σαν μελλοθάνατοι μονομάχοι ,αλλά σε γενικές γραμμές έχει δίκιο…
    έτσι ακριβώς φίλε, απλά πολλοί προτιμούν να βρίσκονται σε άρνηση, δεν θέλουν να τα ακούν και να τα διαβάζουν αυτά

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Και εσύ έχεις άπειρο δίκιο!
    Στεγνά, ξερά, ίσως και ψιλοφασιστικά όπως τα λέει αλλά...
    Κάποτε που συζητούσα μαζί της μου έλεγε ότι από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλη της την καριέρα βλέπει διαλυμένα και καμμένα νεαρά κορμιά απόρεια της νεανικής αδρεναλίνης, του ενήλικου ωχαδερφισμού όπως και της μειωμένης σωφροσύνης που συνεπάγεται η έλειψη παιδείας. Πως αλλιώς να πει αυτό που βιώνει κάθε μέρα...Κυνικά και ξερά και άγαρμπα και θυμωμένα και δασκαλίστικα θα το πει, πως αλλιώς;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    ... απόρεια της νεανικής αδρεναλίνης, του ενήλικου ωχαδερφισμού όπως και της μειωμένης σωφροσύνης που συνεπάγεται η έλειψη παιδείας. ....

Έτσι ναι, μαζί της και 1000 δίκια έχει. Το να λέει όμως ότι φταίνε τα μηχανάκια για μένα είναι λάθος. Και όπως είδα στην υπoγραφή κάποιου μέλους που δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του:

Motorcycles are Safe, Riders are Dangerous.
    Give me fuel, Give me fire

Παλαιό μέλος Το avatar του/της laryfz1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Εχω ζησει συνολικα 4 βαρια περιστατικα στο ΚΑΤ και πραγματικα οι γιατροι εκαναν ο,τι μπορουσαν απο καθε αποψη....Το τι ακους εσυ δεν αφορα συνολικα τους γιατρους του ΚΑΤ,ουτε την συγκεκριμενη,οποτε περιορισου στο θεμα....

Απο την αλλη για ελα λιγο στην θεση της γιατρου που μιλαμε....Που προσπαθει να μαζεψει την ζημια σε κομματιασμενα χερια,ποδια,κεφαλια κτλ καθε μερα και στη πλειοψηφια τους ειναι πιτσιρικαδες..Τι λες να πει τελικα για τις μοτοσυκλετες;Ειπαμε,δεν εχει την δικια μας αντιληψη επι του θεματος,δεν ειναι επαγγελματιας οδηγος/δημοσιογραφος κτλ αλλα βλεπει το θεμα απο την αποψη που βιωνει η ιδια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ επι 30 χρονια...Νεκροι,τραυματιες και τρελα σκετη.

Μιλαμε για τρελες καταστασεις που εσυ δεν καταλαβαινεις,απλα πετας την ατακα σου και ολα καλα...Τουλαχιστον δεν προτεινες ξυλο για τον σωφρονισμο της,απλα την εβρισες χωρις καν να ξερεις περι τινος προκειται..

mourgako εισαι ωραιος ρε..

ΥΓ Την αποψη μου για το αρθρο την ειπα στην αρχη του θεματος που δεν ειχα παρει χαμπαρι ποιος ειναι ο συντακτης...
    ΥΓ1 Οκ,οταν την ξαναδω θα την ρωτησω....

οπως λες σε μενα εσυ να περιοριστω στο θεμα ετσι λεω και εγω σε αυτη το ιδιο να περιοριστει σο θεμα της οπου και ειναι η ιατρικη.αυτους τους ανθρωπους που νομιζουν οτι ξερουν τα παντα και εχουν λογο για τα παντα ναι τους βριζω και τους θεωρω επικινδυνους.και αν νομιζεις οτι ξερεις και εσυ απο νοσοκομεια νομιζω οτι κατι ξερω και εγω, εχω βρεθει εκει πολλεσ φορες και εχω μιλησει με γιατρους και δεν ειμαι τελειος ασχετος.και αν θελεις να μαθεις οι επαγγελματιες πως γραφουν για το ιδιο θεμα, παρε το εθνος της παρασκευης 07/08 εχει ενα ερθρο ο πανος σομπολος
    gogogo!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της laryfz1
    απλα να γνωριζει η κυρια οτι το 60% των ατυχηματων δημιουργούνται απο αλλο οχημα.και εμεις εδω τουλαχιστον ποτε δεν εχουμε αναφερει οτι οι μηχανες ειναι ασφαλεις και ποτε δεν εχουμε προτρεψει ενα νεο να παρει ενα 1000αρι
    gogogo!!!

Η κα Ηλιοπουλου γραφει απο την ανθρωπινη της πλευρα, μεσα απο τα βιωματα που κερδισε με την πολυετη ιατρικη της εμπειρια.Μαλλον θελει να μας δειξει πως οταν πεφτει μια μηχανη, πρωτα θα πεσει ο αναβατης, και πως η μηχανη δεν εχει παθητικη ασφαλεια.
    Επειδη ομως τα γραφει απο την μερια του γονεα-ανθρωπου, μαλλον λα'ι'κιζει και αναλωνεται σε συνηθισμενες και κουραστικες εκφρασεις, σε ψυχρα νουμερα.
    Στο συνολο ομως των γραφομενων της δεν υπαρχει ουτε υπεβολη, ουτε ψεμα.Ειναι αληθειες που οι συνειδητοποιημενοι εχουν δεχτει, και υπολοιποι απλα κοροιδευουν τον εαυτο τους.
    Και παλι με σεβασμο στο εργο της και το προσωπο της.
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

Ωραία τα λέει, όντως με τη μηχανή και μια μικρή σχετικά στραβή να σου κάτσει μπορεί να χτυπήσεις άσχημα η και να σκοτωθείς ειδικά αν δεν χρησιμοποιείς τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά εφόσον ξεκινάει γενικά το άρθρο ας το τελειώσει και γενικά.
    Φαντάζομαι εκεί που δουλεύει θα της φέρνουν και τραυματίες απο τροχαία με αυτοκίνητα.

Θα έπρεπε να γίνεται ΚΑΙ αναφορά στους κινδύνους που έχουν οι "νεαροί" οδηγοί αυτοκινήτου, οι οποίοι και περισσότεροι είναι, και άλλους αθώους κουβαλάνε μαζί τους, και μεγαλύτερη ζημιά προκαλούν σε τρίτους σε περίπτωση ατυχήματος.

Και μη μου πείτε ότι τα πιτσιρίκια που βγαίνουν έξω το βράδυ παίρνουν όλα μηχανή, ένα αυτοκίνητο που τους πήραν οι γονείς τους (για να είναι ασφαλείς και καλά) παίρνουν οι περισσότεροι, το φορτώνουν με όλη την παρέα, και άμα έχεις τύχη διάβαινε....
    Μια βόλτα απο Βουλιαγμένης και Παραλιακή Σάββατο βράδυ τα λέει όλα...

Γίνεται σκνίπα ο πιτσιρικάς μαζεύει και κάνα μηχανάκι και το συμπέρασμα βγαίνει "είναι επικίνδυνες οι μηχανές".

Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι θα γλιτώσει μετά απο μια σύγκρουση με κολώνα της ΔΕΗ ή με άλλο αυτοκίνητο επειδή έχει λαμαρίνες γύρω του...

Ας μάθουμε να οδηγάμε και να σεβόμαστε τους γύρω μας και ας σταματήσουμε να φορτώνουμε τις ευθύνες για τις μ@λ@κίες μας σε άψυχες κατασκευές...

Το συμπέρασμα που θα έπρεπε να βγαίνει είναι: "Η επιθετική και απρόσεκτη οδήγηση είναι επικίνδυνη" τι σχέση έχει τώρα αν οδηγάς αυτοκίνητο, μηχανή, αεροπλάνο ή διαστημόπλοιο....
    A Noisy Tappet is a Happy Tappet!

Τα καλύτερα έρχονται Το avatar του/της christostr
    Εγώ παιδιά είμαι 50 και οδηγώ μηχανή πολλά χρόνια. Όταν μου ζήτησε ο γιος μου (16,5) να βάλω υπογραφή να πάρει μηχανάκι, μου ήρθαν στο μυαλό όλα αυτά, με τις τρελές να μιλάνε στι κινητό και να στρίβουν χωρίς φλας και άλλα πολλά....
    Παρά το ότι το παιδί μου έχει καλή οδηγική παιδεία το φοβήθηκα να πάρω τέτοια ευθύνη.
    Κρίμα γιατί το αξίζει...
    Φεύγω... πάω ταξίδι να επισκευτώ τον εαυτό μου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από christostr
    Εγώ παιδιά είμαι 50 και οδηγώ μηχανή πολλά χρόνια. Όταν μου ζήτησε ο γιος μου (16,5) να βάλω υπογραφή να πάρει μηχανάκι, μου ήρθαν στο μυαλό όλα αυτά, με τις τρελές να μιλάνε στι κινητό και να στρίβουν χωρίς φλας και άλλα πολλά....
    Παρά το ότι το παιδί μου έχει καλή οδηγική παιδεία το φοβήθηκα να πάρω τέτοια ευθύνη.
    Κρίμα γιατί το αξίζει...

xwma, enduro , motocross, ή SuperMotard

γιατι η μετακινηση με την μοτοσυκλετα εντος πόλεως δεν ειναι μοτοσυκλετισμος (κατα τη δικια μου γνωμη)

αν θελει να μετακινειται συγκοινωνια και υπομονη, αν θελει να παιξει να ασχοληθει με ωραια ακινδυνα παιχνιδια όπως αυτα που προανέφερα

Η αλήθεια είναι πάντως ότι , σαν μοτοσικλετιστές , έχουμε μια «εμμονή» να «ξορκίζουμε» την ΜΕΓΑΛΗ επικινδυνότητα του μεταφορικού μέσου που λέγεται μοτοσυκλέτα…
    Ίσως , αυτή η αίσθηση κίνδυνου να είναι ένα από τα συστατικά της απόλαυσης της μοτοσυκλέτας.
    Ακόμα κι αν είμαστε ΑΨΟΓΟΙ οδηγοί , ακόμα κι αν τηρούμε ευλαβικά ΟΛΟΥΣ τους κανόνες ασφαλείας , θα είμαστε ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ εκτεθειμένοι σε οποιαδήποτε «κακιά» στιγμή.
    Χθες το βράδυ στην οδο Σπαθαρη στην Ν.Σμυρνη (πισω από το STARCITY) τράκαραν δυο αυτοκίνητα πάρα πολύ δυνατά. Το μπροστινό τους μέρος είχε σχεδόν εξαφανιστεί.
    Όλοι οι επιβαίνοντες (που προφανώς φορούσαν ζώνη) ήταν όρθιοι στην άκρη του δρόμου ,καλά στην υγεία τους . ο ΕΝΑΣ έφταιγε , ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ έφταιγε…

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μακριά τις μανάδες σας από τις μηχανές
    από drspeed στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2010, 10:01
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2006, 21:41
  3. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 29/11/2004, 22:38
  4. μεταφορα απο τις γενικες
    από illuminatios στο forum Αντιπαραθέσεις