Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 68

Θέμα: Αγορά μηχανής..

Question Αγορά μηχανής..

Γεια χαρά ... !! ο λόγος αυτού του πόστ είναι οτι αποφάσισα να αγοράσω μηχανή... πολλές οι επιλογές και έχω χαθεί λίγο... επίσης λόγω των ημερών όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά οπότε βρήκα ευκαιρία να σας απασχολήσω λίγο εδω μέσα... !!

η εμπειρία μου απο μηχανές είναι η εξής: έχω ανέβει μερικές φορές σαν συνεπιβάτης σε παπί... ώς εκεί!! χαχαχα... επειδή ξέρω τις απαντήσεις σας να σας πώ το εξής.. ο στόχος είναι η μηχανή που θα πάρω να είναι καθαρά "εκπαιδευτική.." δηλαδή σε 6 μήνες - 1 χρόνο πάμε για 600άρι+ .... οδηγάω 6 χρόνια αυτοκίνητο και έχω γίνει μάρτυρας σε πολλά σκηνικά (τρακαρίσματα, βρισίδια, μπουνίδια, κτλ...) επίσης έχω τρακάρει και αρκετές φορές οπότε θέμα παιδείας δεν τίθεται... την έχω! ήθελα καιρό μηχανή και τώρα νιώθω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.. οπότε σας παρακαλώ μήν αρχίσετε τα "πάρε ενα παπάκι, πάρε δυό παπάκια, κτλ...."

υ.γ σκέφτομαι για ninja 250 (είναι όμορφο και έχω δεί καλές κριτικές σε περιοδικά) αλλα δεν θέλω να είναι ψόφιο... σορρυ για το "περίεργου ύφους" ποστ και ευχαριστώ για τις απαντήσεις

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Ξεκινα να κανεις μια βολτα με οτι μπορεις να οδηγησεις και δες πως σου φαινεται οδηγικα...τοτε θα καταλαβεις και τι θεωρεις "ψοφιο" και τι "ζωντανο"...το νιντζα με καμια 30αρια αλογακια δεν νομιζω να σου φανει ψοφιο για αρχη και μαλλον ειναι καλο σχολιο για αρχαριο αν και η δικη μου γνωμη πανω στο θεμα ειναι να ξεκιναγες με κατι σε ον-οφ 250 μεταχειρο ειδικα αν το οικονομικο ειναι θεμα για σενα... αν οχι παρε οτι σου κανει κεφι και γουσταρεις αρκει να μπορεις να το κουμανταρεις και μην ξεψαρωσεις βιαστικα και γρηγορα...
    Οπωσδηποτε βασικο εξοπλισμο(κρανος, μπουφαν, γαντια...) που θα τον φορας παντα οταν θα κινεισαι με την μηχανη και οχι μονο οταν σου κανει κεφι και βολευει...
    Οπως και να εχει οδηγα παντα με μυαλο κατω απο κρανος σου και καλες βολτες
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
    Ξεκινα να κανεις μια βολτα με οτι μπορεις να οδηγησεις και δες πως σου φαινεται οδηγικα...τοτε θα καταλαβεις και τι θεωρεις "ψοφιο" και τι "ζωντανο"...το νιντζα με καμια 30αρια αλογακια δεν νομιζω να σου φανει ψοφιο για αρχη και μαλλον ειναι καλο σχολιο για αρχαριο αν και η δικη μου γνωμη πανω στο θεμα ειναι να ξεκιναγες με κατι σε ον-οφ 250 μεταχειρο ειδικα αν το οικονομικο ειναι θεμα για σενα... αν οχι παρε οτι σου κανει κεφι και γουσταρεις αρκει να μπορεις να το κουμανταρεις και μην ξεψαρωσεις βιαστικα και γρηγορα...
    Οπωσδηποτε βασικο εξοπλισμο(κρανος, μπουφαν, γαντια...) που θα τον φορας παντα οταν θα κινεισαι με την μηχανη και οχι μονο οταν σου κανει κεφι και βολευει...
    Οπως και να εχει οδηγα παντα με μυαλο κατω απο κρανος σου και καλες βολτες
    καλα τα λεει ο ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚΙΣ...

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Άν σκέφτεσαι για καινούριο, να σου πω ότι μάλλον έχει αρχίσει και η εισαγωγή του VTR250 της Honda.

http://www.motomag.gr/index.php?opti...1748&Itemid=35
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

Οι απόψεις όπως βλέπεις ..... είναι διαφορετικές..

Το θέμα είναι κατα πόσο συνηδητος οδηγος είσαι..Εγω πήρα μεγάλος μηχανη
    και πρωτοπήγα σε hornet 600, πάντα ομως με το φόβο του πρωτάρη. Δεν θέλει
    ξεθαρέματα.
    Προσωπική μου άποψη και επειδή αν ειναι δώσεις 3000-4000 για κάτι μικρό στην αρχή
    και μετα απο κανα 6μηνο το συνηθίσεις, με μαθηματικό νόμο θα θες να το πουλήσεις
    και να πάρεις κάτι πιο μεγάλο.....
    Πάρε κάτι σε 600 (γυμνό) χαλάλησε και λίγα ακόμη λεφτά για μία καλή σχολή ασφαλούς
    οδήγησης οπού θα σε εντάξει στο χώρο της μότο με τις καλύτερες προδιαγραφές καθώς
    θα σε ψήσει λιγάκι στο μυαλό του μοτοσικλετιστή.

Για μένα πάντως μην βιαστείς....και σε ότι και να καταλήξεις να το σέβεσαι πάρα πολύ..

Οι μότο δεν είναι σαν τα κουτάκια (αυτοκ.) που ίσως να συγχωρήσουν μια έξοδο...
    και εκτός απ αυτό στις μότο είναι πολύ πιο γλυκό το γκάζι...

Οπως είχε γράψει και ο φίλος ODT Δύο είναι τα πιο κρισιμα εξάμηνα σε νέο οδηγό μότο

α. Αυτο που δεν ξέρεις τη μηχανή και
    β. Αυτο που νομίζεις οτι την έχεις μάθει...

Όντως οι απόψεις διαφορετικές... και καλό είναι αυτό!!

το θέμα είναι γιατι να αγοράσω κάτι και σε 6 μήνες να το πουλήσω ... χάνοντας χρήματα.... γιαυτό σκεφτόμουν να καταλήξω σε κάτι πιο δυνατό και ας αργήσω πολύ να το χαρώ.... συμφωνώ Λούκι, πάντα με εξοπλισμό !!! γιατί λές καλύτερα κάτι σε on-off ??

δεν έχω αποκλείσει ούτε το θέμα μεταχειρισμένο αλλα ούτε και το καινούριο... προς το παρόν θέλω να δώ απο κοντά το ninjaki το special edition που είναι όμορφο .. και βλέπουμε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Εκπαιδευτική μηχανή για λίγο καιρό εγώ θα έπαιρνα παλιό τετράχρονο αερόψυκτο μονοκύλινδρο καλής μηχανικής και αδιάφορης εξωτερικής κατάστασης
    Ελαφρύ, ανθεκτικό σε κακομεταχείριση και πεσίματα, αξιόπιστο,οικονομικό.
    Ενα ΧΤ μέχρι 2000ευρώ ίσως;
    Όταν το μάθεις-χαλάσεις-βαρεθείς-συνηθίσεις είσαι έτοιμος και συνειδητοποιημένος για κάτι πολύ καλύτερο

Αφου σε εχω για φάση street μότο και οχι enduro ,καλό θα είναι να κοιτάξεις και κάποια μοντέλα λίγο παλαιότερα στα 600cc σειράς F ,τουρισμού δλδ ,αλλά με γκάζι ,αναρτήσεις ,φρενα που σε παραπέμπουν σε πιο σπορ χαρακτήρα .
    Συνήθως αυτα τα μότο συγχωρανε και ειναι δασκάλες καλές για να μπεις στα ss (supersport) όποτε θελήσεις .
    Τέτοια μότο βρίσκεις μέχρι 4000? εως 2002 μοντέλο ,θα οδηγείς με σύνεση θα κάνεις και σχολείο όπως σου είπαν και τα παιδιά ,και θα σε καλωσορίσουμε στο κόσμο της μότο με το καλό!

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Προτεινα ον-οφ για ποιο οικονομικα βασικα... ειδικα σε χαζοπτωσεις...(δυστυχως ειναι πολυ πιθανες και στατιστικα αναποφευκτες...) και δεν θα χασεις και πολυ χρημα αν παρεις μεταχειρο. Το οικονομικο ειναι ενα θεμα σχετικο για τον καθενα και μιας και δεν ξερουμε (ουτε και μας ενδιαφερει να μαθουμε ) την οικονομικη σου επιφανεια, το αναφερω. Αλλιως οπως και να το κανουμε ειναι διαφορετικα και ποιο ομορφα να ξεκινας με ενα ομορφο ολοκαινουριο μηχανακι την μοτοσυκλετιστικη σου "καριερα". καλες αγορες και καλες βολτες φιλε...

υ.γ. φολλοου γιορ χαρτ και δεν θα χασεις
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της rockobok
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
    Άν σκέφτεσαι για καινούριο, να σου πω ότι μάλλον έχει αρχίσει και η εισαγωγή του VTR250 της Honda.

http://www.motomag.gr/index.php?opti...1748&Itemid=35
    kalo!!

Re: Αγορά μηχανής..

Αρχικά δημιουργήθηκε από GSF
    επίσης έχω τρακάρει και αρκετές φορές οπότε θέμα παιδείας δεν τίθεται

καλη τυχη.................
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Re: Re: Αγορά μηχανής..

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    καλη τυχη.................
    τι εννοείς?

τέλος πάντων οι μέρες περνάνε και η φαντασία μου οργιάζει.... !!
    χωρίς να έχω αποφασίσει κάτι και χωρίς να έχω καν δίπλωμα ακόμα... οι σκέψεις τρυγιρίζουν στο ninjaki 250 μαύρο η special edition καινούριο...αλλα μάλλον μαύρο...
    Σε συζητήσεις που έκανα με κάποιους που ασχολούνται με τον χώρο των μηχανών μου είπαν οτι είναι πολύ καλό και θα το κρατήσω χαλαρά για ένα χρόνο, και έχω αρχίσει να το σκέφτομαι... γιατι είναι αρκετά τα λεφτά και φοβάμαι να τα δώσω για κάτι που δεν θα με ικανοποιήσει.... προτάσεις? παρατηρήσεις? ευχαριστώ και πάλι και μην νομίζετε οτι αγνοώ τις συμβουλές σας, απλώς ψάχνω να βρώ τι μου ταιριάζει περισσότερο....

Αρχικά δημιουργήθηκε από GSF
    τέλος πάντων οι μέρες περνάνε και η φαντασία μου οργιάζει.... !!
    χωρίς να έχω αποφασίσει κάτι και χωρίς να έχω καν δίπλωμα ακόμα... οι σκέψεις τρυγιρίζουν στο ninjaki 250 μαύρο η special edition καινούριο...αλλα μάλλον μαύρο...
    Σε συζητήσεις που έκανα με κάποιους που ασχολούνται με τον χώρο των μηχανών μου είπαν οτι είναι πολύ καλό και θα το κρατήσω χαλαρά για ένα χρόνο, και έχω αρχίσει να το σκέφτομαι... γιατι είναι αρκετά τα λεφτά και φοβάμαι να τα δώσω για κάτι που δεν θα με ικανοποιήσει.... προτάσεις? παρατηρήσεις? ευχαριστώ και πάλι και μην νομίζετε οτι αγνοώ τις συμβουλές σας, απλώς ψάχνω να βρώ τι μου ταιριάζει περισσότερο....

Τα είπαμε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
    Τα είπαμε...
    χαχα ναι το ξέρω.... τι να κάνω όμως που είναι και κλειστά όλα και εγώ αναγκαστικά αθήνα γιατι δουλευώ... κάπου πρέπει να ξεσπάσω

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF