Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 53

Θέμα: Adware, Trojan, virus/worm και αλλα καλα...

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos

Adware, Trojan, virus/worm και αλλα καλα...

Εκανα και εγω με την σειρα μου το λαθος να μπω στο ιντερνετ χωρις προστασια και που ηρθαν καποια trojan, Adware & worm και μου εκαναν το p/c μανταρα!!
    ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

43 GB εξαφανιστηκαν απο τον υπολογιστη και ομως ειναι καπου μεσα...
    Στις "ιδιοτητες" του σκληρου δισκου μου δειχνει πως εχω 20 GB που εχω εκμεταλλευτει (και οχι 63 GB) που αρχικα ειχα...
    Εγκατεστησα το avast και μου βρηκε 10 ιους (Trojan, Adware και καποιο virus/worm)
    Οταν τελειωσε το σκαναρισμα μου ανεφερε πως σκαναρε 63 GB (αντι των 20 GB που εδειχνε ο σκληρος δισκος οτι ειχα)....
    ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ

43 GB απο βιντεο, φωτογραφιες και μερικα προγραμματα εξαφανιστηκαν ως δια μαγειας...
    Ακομη και η "Επαναφορα συστηματος" δεν υπαρχει πουθενα....
    Οποιο προγραμμα προσπαθησω να εγκαταστησω μου γραφει πως κατι παιζει με τα DLL
    ΙΔΕΕΣ ΓΝΩΣΤΩΝ

Καποιες ιδεες ηταν να βρω ενα recovery disk και ολα θα επανελθουν...
    Καποιος αλλος μου προτεινε το SPY BOT...
    Επειδη με ολα αυτα ειμαι ασχετος, μπορειτε να μου δωσετε μια εκδοχη για να σωσω τα αρχεια αυτα??

Απαντησεις του στυλ "Format: C" δεν θα ληφθουν υπ'οψιν...
    Ευχαριστω.

Artificial Spammer Το avatar του/της Elle
    Δυστυχώς φιλαράκο... Δεν υπάρχει άλλη λύση!
    Μετέφερε σε ένα δεύτερο σκληρό τα αρχεία που χρειάζεσαι και έπειτα κάνε format
    καθότι ΔΕΝ υπάρχει καμμιά απολύτως λύση! Επανεγκατέστησε λογισμικό και βάλε Kaspersky!
    :a36: Θεσσαλικό κλιμάκιο :a36:
    :a07:Τη λένε Μαίρη
    Ζητείται νεαρός για delivery σε πιτσαρία με GSXR hayabusa K8

Μέλος
    Βάλε LINUX, ubuntu δες εδώ http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=455 με ένα live CD μπορείς να δεις τα δεδομένα του δίσκου σου κατ' αρχή. Παρακάτω γράφει πως να προχωρήσεις σε εγκατάσταση αλλά δεν νομίζω να φτασεις μέχρι εκεί. Αποθήκευσε ότι σου χρειάζεται από το σκληρό σου δίσκο σε ενα CD-DVD.

Ακου και προβληματισου. Αν τα αρχεια σου υπαρχουν στον υπολογιστη αλλα ο windows explorer δε μπορει να τα "δει" εξαιτιας του ιου, τοτε μπορεις να τα δεις μεσω του dos. Επειδη ειναι δυσκολο απο το dos να τα αντιγραψεις σε καποιο ασφαλες μερος, cd, σε αλλο σκληρο κ.λπ. χρησιμοποιησε καποιο προγραμμα το οποιο να τρεχει απευθειας απο το dos, οπως π.χ. το norton ghost, με το οποιο μπορεις να κανεις αντιγραφη των περιεχομενων του σκληρου σου δισκου σε ενα συμπιεσμενο αρχειο του οποιου η δημιουργια πρεπει να γινει σε αλλο μεσο αποθηκευσης απο αυτο το οποιο αντιγραφεις. Σε καποιον εξωτερικο σκληρο ας πουμε. Επειτα κανε format, εγκατεστησε το λειτουργικο και ψαξε με το ghost exporer, ο οποιος τρεχει απο την πλατφορμα των windows και μπορει να μπει και να δει τα περιεχομενα του συμπιεσμενου αρχειου που δημιουργησες απο το ghost μεσω του dos. Προσεξε μονο γιατι καπου εκει μεσα θα βρισκεται και ο ιος, οποτε μετεφερε τα αρχεια που θελεις να σωσεις στον καθαρο πλεον σκλερο σου σβησε το αρχειο και εισαι καθαρος και ομορφος. Αν τωρα τα αρχεια εχουν σβηστει, τοτε ισως με καποιο deleted file recovery να βρεθει και να σωθει κατι αλλα δε δινω και πολλες πιθανοτητες σ' αυτη τη λυση γιατι ειναι δυσκολο μετα απο χρηση του υπολογιστη για μεγαλο χρονικο διαστημα απο τοτε που προεκυψε το προβλημα, να βρεις ακεραια αρχεια που να μπορουν να "τρεξουν" κι αυτο γιατι οταν σβηνουμε αρχεια απο τον σκληρο, τα ψηφιακα δεδομενα δε σβηνονται. Σβηνεται μονο το ονομα του αρχειου στο συγκεκριμενο directory, πραγμα που κανει το χωρο που κατελαμβανε το αρχειο, διαθεσιμο για εγγραφη απο αλλο αρχειο, παρα το γεγονος πως ειναι κατειλημμενος. Πραγμα που σημαινει οτι οσο μικροτερο χρονικο διαστημα μεσολαβησε απο την εμφανιση του προβληματος μεχρι την αποπειρα να ανακτηθουν τα χαμενα αρχεια, τοσο μεγαλυτερη και η πιθανοτητα, η προσπαθεια σου να ειναι επιτυχης.

Το live cd που προτεινει ο Καραγατσιδης, εξισου αποτελεσματικη λυση αλλα σου προτεινω τo windows live cd. Ειναι ενα cd το οποιο περιεχει τα λειτουργικο συστημα του υπολογιστη πληρως εγκατεστημενο στο cd, οπως περιπου θα ηταν στο σκληρο σου δισκο σε bootable κατασταση. Θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα σε περιπτωση που τα αρχεια δεν εχουν σβηστει και δε θα χρειαστει να μαθεις το linux μονο και μονο για μια απλη ανακτηση.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας παιδια!!
    Θα προχωρησω βημα-βημα τωρα.....
    Θα ξεκινησω απο την ιδεα του motzin που η διαδικασια δειχνει πιο απλη...
    Αν δεν καταφερω κατι θα αναγκαστω να ακολουθησω την ιδεα του Banana Hammock που ειναι ιδιαιτερα περιπλοκη (επειδη DOS εχω να δουλεψω απο τα windows 98)...
    Παρολο που δειχνει πιο περιπλοκη, την βρισκω πιο ασφαλης στην ανακτηση των δεδομενων μου.
    Θα σας κρατω ενημερους για οτιδηποτε επειδη καπου (μαλλον) θα σκαλωσω...
    Ευχαριστω και παλι παιδια!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock
    Ακου και προβληματισου. Αν τα αρχεια σου υπαρχουν στον υπολογιστη.......
    Νομιζω πως ολοι μας μαθαμε κατι σημερα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Νομιζω πως ολοι μας μαθαμε κατι σημερα.
    Ξέρω, ξέρω....Δεν μπορούσες να κρατηθείς!!
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    Ξέρω, ξέρω....Δεν μπορούσες να κρατηθείς!!
    :rotflmao:
    Είμαι ο Trojan του ΜοtoGR

Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock
    .....το norton ghost, με το οποιο μπορεις να κανεις αντιγραφη των περιεχομενων του σκληρου σου δισκου σε ενα συμπιεσμενο αρχειο του οποιου η δημιουργια πρεπει να γινει σε αλλο μεσο αποθηκευσης απο αυτο το οποιο αντιγραφεις.
    Δεν με αφήνει καν να το εγκαταστήσω!!!
    Το Linux ubuntu ειναι η τελευταια ευκαιρια....

βουρ για το βουνο Το avatar του/της dond4le
    Ακολουθήστε τα βήματα με την σειρά και ΕΝΑ βήμα τη φορά.

ΜΗΝ προχωρήσετε σε επόμενο βήμα αν δεν έχετε ολοκληρώσει αυτό που είστε ήδη.

Επίσης σιγουρευτείτε πως έχετε τις τελευταίες εκδόσεις των προϊόντων τα οποία αναφέρονται και πως είναι πλήρως ενημερωμένα.

Βήμα 1. Ενημερώστε το Anti-virus πρόγραμμα σας. Εάν δεν έχετε Anti-virus, παρακαλώ κατεβάστε μια δωρεάν έκδοση από εδώ και ενημερώστε την. ΜΗΝ το τρέξετε ΑΚΟΜΗ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΜΗΝ εγκαταστήσετε πάνω από ένα Anti-virus ή Anti-Trojan πρόγραμμα, υπάρχει περίπτωση να σας δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα..

Βήμα 2. Κατεβάστε το Winsock XP Fix διαθέσιμο εδώ. ΜΗΝ το τρέξετε ΑΚΟΜΗ.

Βήμα 3. Εάν δεν διαθέτετε πακέτο firewall κατεβάστε και εγκαταστήσετε κάποιο freeware όπως είναι το Zone Alarm – ένα firewall με visual outgoingalerts για να δείτε τι προσπαθεί να συνδεθεί στο internet, διαθέσιμο εδώ. Μια λίστα με άλλα free firewalls μπορεί να βρεθεί εδώ.

Βήμα 4. Κατεβάστε το Stinger (free) – Offline εργαλείο απομάκρυνσης Ιών, διαθέσιμο εδώ. ΜΗΝ το τρέξετε ΑΚΟΜΗ.

Βήμα 5. Κατεβάστε ένα από αυτά τα Anti-Trojan πακέτα: TDS-3 (eval), TrojanHunter (eval) ή Ewido (free/ 'plus' version eval). Εγκαταστήστε το και ενημερώστε το. ΜΗΝ το τρέξετε ΑΚΟΜΗ.

Βήμα 6. Εγκαταστήστε ,ενημερώστε και τρέξτε το Spybot Search and Destroy (free) – Spyware απομάκρυνση και προστασία, με registry monitor, διαθέσιμο εδώ ή εδώ. Εγκαταστήστε το και ενημερώστε το. ΜΗΝ το τρέξετε ΑΚΟΜΗ.

Βήμα 7. Κατεβάστε το “Ad-Aware” (free) – Spyware απομάκρυνση. Ότι το Spybot Search and Destroy δεν βρίσκει, θα το βρεί αυτό, και το αντίθετο. Το Ad-Aware είναι διαθέσιμο εδώ or εδώ. Εγκαταστήστε το και ενημερώστε το. ΜΗΝ το τρέξετε ΑΚΟΜΗ.

Βήμα 8. Κατεβάστε το “CWShredder” (free) – Specific Spyware εργαλείο απομάκρυνσης, διαθέσιμο εδώ. Εγκαταστήστε το και ενημερώστε το. ΜΗΝ το τρέξετε ΑΚΟΜΗ.

Βήμα 9. Κατεβάστε το “VX2 Cleaner” (free) – Specific Spyware εργαλείο απομάκρυνσης, διαθέσιμο εδώ ή εδώ. ΜΗΝ το τρέξετε ΑΚΟΜΗ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σιγουρευτείτε πως επιλέγετε την σωστή έκδοση για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Βήμα 10. ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΤΕ πως το ANTI-VIRUS ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ, ΠΡΙΝ συνεχίσετε.

Βήμα 11. Κλείστε το “System Restore”, ισχύει για Windows ME και Windows XP:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κλείνοντας το System Restore σημαίνει πως ΔΕΝ θα μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην τρέχουσα κατάσταση την οποία βρίσκεται.

Windows XP Οδηγίες (screenshots)

1. Δεξί click στο “My Computer” εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας των Windows.
    2. Click “Properties”.
    3. Click στο “System Restore”.
    4. Τοποθετήστε ένα tick ( ۷ ) στο “Turn off System Restore on all Drives”.
    5. Click OK.
    6. Κλέιστε και ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΤΕ το σύστημα σας.

Βήμα 12. ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΤΕ το σύστημα σας ξανά σε “SAFE MODE” πατώντας/χτυπώντας το F8 κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας (πριν εμφανιστεί το λογότυπο των Windows.

Περισσότερες οδηγίες για το πως να θέσετε το σύστημα σας σε λειτουργία “SAFE MODE” μπορούν να βρεθούν εδώ καθώς το F8 δεν δουλεύει πάντα με όλα τα συστήματα.

Βήμα 13. Διεγράψτε τα TEMP αρχεία σας κάνοντας τα εξης :
    • Ανοίξτε τον Internet Explorer.
    • Click στο Tools.
    • Internet Options.
    • General TAB.
    • Temporary Internet Files.
    • Delete Files.
    • Delete All Offline Content.
    Καθώς είστε σε “SAFE MODE” κάντε ΟΛΑ τα παρακάτω και παραμείνετε σε SAFEMODE μέχρι το Βήμα 21:

Βήμα 14. Κάντε ένα scan με το “Anti-virus πρόγραμμα σας” ή το πρόγραμμα που κατεβάσατε παραπάνω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εαν το Anti-virus σας έχει επιλογή Quarantine – ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ όταν σας εμφανιστεί/ζητηθεί.

Βήμα 15. Κάντε ένα scan με το “Stinger” πρόγραμμα που κατεβάσατε παραπάνω.

Βήμα 16. Κάντε ένα scan με το Anti-Trojan πρόγραμμα που χρησιμοποιήτε η κατεβάσατε παραπάνω.

Βήμα 17. Κάντε ένα scan με το “Spybot Search and Destroy” πρόγραμμα που κατεβάσατε παραπάνω.

Βήμα 18. . Κάντε ένα scan με το “AdAware” πρόγραμμα που κατεβάσατε παραπάνω.

Βήμα 19. Κάντε ένα scan με το “CWShredder” the πρόγραμμα που κατεβάσατε παραπάνω.

Βήμα 20. Κάντε ένα scan με το “VX2 Cleaner” πρόγραμμα που κατεβάσατε παραπάνω.

Βήμα 21. Επανεκινήστε το σύστημα σας σε NORMAL MODE.

Βήμα 22. Τρέξτε το ONLINE virus scan το οποί μπορείτε να βρείτε εδώ, ή αυτό που βρίσκετε στην λίστα εδώ.

Βήμα 23. Σιγουρευτείτε πως τα Windows είναι ΠΛΗΡΩΣ up-to-date (ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ) κάνοντας τα εξής :

While on the Internet, Click on Internet Explorer ( the Blue "e" )

Click on Tools (on the bar at the top of your screen in Internet Explorer)

Click on Windows Update.

This will take you to the Microsoft Windows Update page where you need to follow the on screen prompts, starting with “EXPRESS INSTALL”. Install ALL “Critical Updates” and “Service Packs”.

ΕΠΑΝΑΛAΒΕΤΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ 12 ΕΩΣ 22, ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ, καθώς μερικοί Ιοί, Trojans και Spyware μπορούν να είναι πολύ ευέλικτα.

Αν δεν βγαλεις ακρη με αυτο στειλε μου πμ να σου δοσω το mail μου για να σου το στειλω σε word για να εχει τα λινκ ετοιμα μην τα ψαχνεις.

ΚΑΛΟ ΚΑΘΑΡΗΣΜΑ

Το μεγαλυτερο μου προβλημα ειναι πως δεν με αφηνει να εγκαταστησω κανενα προγραμμα.... μου τα παρουσιαζει ολα ως corrupt.....
    Παρολα αυτα θα δοκιμασω και τον δικο σου τροπο φιλε dond4le
    Αλλα θα γινει απο αυριο που θα ειμαι πιο φρεσκος για την μαχη....
    Ευχαριστω!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Κατεβάζεις ubuntu. Καις CD (σε άλλο πιτσι φυσικά) και κάνεις boot με την επιλογή δοκιμής χωρίς να αλλάξει τποτα στον υπολογιστή σου. Αφου σηκωθεί (στανταρ) το σύστημα, μπριζώνεις εξωτερικό σκληρό σε USB και αντιγράφεις τα πάντα (όλα, και τα κοάλα τα @ρχίδι@ μου))

Αφού τελειώσεις, κάτσε να θες και παίξε με τις παραπάνω λύσεις.

Και όταν πραγματικά τελειώσεις, ψάξτο και κάνε μια dual boot εγκατάσταση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. (αν βέβαια χρειάζεσαι windows ντε και καλά. Αλλιώς τράβα μια εγκατάσταση όπως είσαι απο το cd του ήδη έχεις μέσα, και ξέχνα ιούς, trojans, worms, adaware και λοιπές μαλακίες) Πραγματικά θα εντυπωσιαστείς
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF