..κοιτάζω και την μπέμπα (CBFα) στο δωμάτιο που αναπαύεται δίπλα μου, και σκέφτομαι...
Αλλάξανε πολύ οι εποχές, μέχρι πέρισυ ότι μου πέρναγε απ'το μυαλό μπορούσα να το πραγματοποιήσω, ας είναι καλά οι τράπεζες και οι δόσεις, υλικά αγαθά και περισσότερο μηχανάκια.. μια ζωή στα παπάκια δηλαδή αλλά πριν 3 χρόνια που έπεσε στα χέρια μου "η μικρή" μετά το Transalp, είχα την εντύπωση ότι δεν θα μείνει δίπλα μου για πάνω από δυο.. ή πάνω από 21000 χιλιόμετρα! Λες και έχω βάλει μέσα στο υποσυνείδητό μου αυτά τα όρια, σαν να αισθάνομαι μετά ότι το "πράγμα" πάλιωσε, ώρα για νέα αρχή..
Πέρασε πολλές φορές απ'το μυαλό μου η αντικατάστασή της φέτος, πάτησε 3ο χρόνο εξάλλου! ..μέχρι και αγγελία την έβαλα εδώ (άσχετα αν κατέληξε στ'ανέκδοτα), πέρασα από μαγαζιά, είδα βιτρίνες και ρώτησα τιμές χωρίς ποτέ όμως να ρωτήσω πόσο παίρνουν την "μικρή". Όχι γιατί θα με πείραζε η τιμή, ειδικά τώρα που το πράγμα με τα μεταχειρισμένα γαμήθηκε τελείως. Απλώς γιατί ότι και να μου λέγανε ήμουν σίγουρος ότι θα πήγαινε για σκότωμα. ΌΤΙ και να μου λέγανε. Λες και δεν την άξιζε να φύγει από τα χέρια μου..
Ονειρεύτηκα πολλά! CBR600, ξέρει η Maira
CB1000R, το ξέρει όλος ο ντουνιάς
Το τι Χαγιαμπούσες (γεια σου αρχαίε!), το τι Varadero δεν λέγεται.. Toυόνα, Τρανσαλποεφτακοσσάρες, υπερσκούτερ, μέχρι και ΒεΣτρόμια.. ε ρε μυαλό!
Δεν έχει σημασία όμως, μέσα στο καλοκαίρι η μικρή ζήτησε πολλά. Ασφάλειες, λάστιχα (γιατί είμαι κολλημένος όχι για τους γνωστούς λόγους), σέρβις 24000 χιλιομέτρων (ναι, πέρασα τα ίδια μου τα όρια), τώρα στα 25,400 ζαχαρώνω αλυσιδογράναζα (πάλι επειδή είμαι κολλημένος κι όχι για τους γνωστούς λόγους...) όλα πριν την ώρα της..
Την κοιτάζω και σκέφτομαι αυτό που δεν πέρασε ποτέ από την κούφια μου την γκλάβα, "είσαι άσχημη, δεν έχεις τίποτα απ'όλα αυτά που θα κοιτάξω ή που θα το δοκιμάσω πάνω σου και θα με κάνει να καυλώσω, είσαι σε όλα λίγη μωρέ.. αλλά σε 3 και κάτι χρόνια μου πρόσφερες τόσα που σου άξιζε ότι μάσησες αυτό το καλοκαίρι στις δύσκολες τούτες εποχές κι ας ήταν πριν της ώρα σου.. χαλάλι σου τα πάντα. Κι ακόμα περισσότερο γιατί μ'έκαναν να σε νοιώσω ακόμα περισσότερο δική μου. Δεν σ'ευχαριστώ ακόμα, γιατί μαζί έχουμε ακόμα να μοιραστούμε πολλά.. πέρα από κάθε όριο που περιφέρεται στο χαζό υποσυνείδητό μου..
Αυτή τη στιγμή όλες οι άλλες είναι υλικά αγαθά, εσύ για μένα είσαι κάποια.."![]()