Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 76

Θέμα: Τόσο χάλια ρε γαμώτο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Και εγώ σφάζω μόνο για προσωπική κατανάλωση
    Το ιδιο πραγμα ειναι..
    Αμα λερωσεις τα χερια σου με αιμα..
    The only easy day was yesterday.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από REDRS
    Αλλωστε ποιος απο εμας δεν τρωει κοτοπουλακι εε?
    εγώ

Το ιδιο πραγμα ειναι..
    Αμα λερωσεις τα χερια σου με αιμα..
    Δε θα με βρεις να διαφωνώ. Συνειδητοποιημένη (μη εξωραισμένη) επιλογή η κρεατοφαγία (και όλων όσων συνεπάγεται).
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από danaos75
    Δεν μας αξίζει πλέον αυτή η γή, σχεδόν την φάγαμε και σε λίγο θα φαγωθούμε και μεταξύ μας
    και θα ησυχάσουμε....

Έχουμε ήδη αρχίσει να το κάνουμε..

πάνε οι εποχές που ο ένας νοιάζοταν για τον άλλο....κτλ....κτλ...κτλ...

Ουτε εγω,ρητορικο ηταν

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Δε θα με βρεις να διαφωνώ. Συνειδητοποιημένη (μη εξωραισμένη) επιλογή η κρεατοφαγία (και όλων όσων συνεπάγεται).
    Ενστικτο επιβιωσης θα το ελεγα,σε πιο light μορφη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
    πάνε οι εποχές που ο ένας νοιάζοταν για τον άλλο....κτλ....κτλ...κτλ...
    Δε νομίζω να υπήρξαν ποτέ τέτοιες εποχές φίλε μου...
    Ο ανθρώπινος ψυχισμός/γονιδίωμα/κακομοιριά εξαντλείται και τώρα και στο παρελθόν και στο μέλλον στο "ο θάνατός σου η ζωή μου". Κακώς; Αδιαμφισβήτητα!
    Όπως προανέφερε ένα κοπέλι, η μόνη λύση για τον παντέρμο τον πλανήτη είναι να εξαφανιστούμε από πάνω του να ηρεμήσει...
    Δεν υπάρχει πλέον ίαση για το κουφάρι ετούτο...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Ενστικτο επιβιωσης θα το ελεγα,σε πιο light μορφη.
    Μα σε πάρα πολύ light! Mια χαρά θα τη βγάζαμε με φρουτάκια και λαχανικά. Απλά δε μας το δίδαξαν στη γεννιά μας. Λες και ο κόσμος έβρισκε στην κατοχή κρέας κάθε μέρα να φάγει...ε, δεν αποθάνανε και όλοι τους τοτεσές από την μη κρεατοφαγία!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    ειναι αποκρουστικο πραγματικα..

Και η λιωμενη σαρκα ειναι αποκρουστικη(κιμας)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Εμένα πάλι γιατί με εκνευρίζει που όταν δημοσιεύονται ανάλογα βιντεάκια οι περισσότεροι "πέφτουν από τα σύννεφα " ????

σψι φι ρθλεσ ;-) Το avatar του/της danaos75
    THEOD,
    κανεις δεν πεφτει απο τα συννεφα, αλλα δεν γίνεται
    να μην σχολιασεις αρνητικά κάτι που σου προκαλει αηδία,
    απλα και μόνο επειδη ήδη ξερεις οτι συμβαινει.

Θα προτιμουσα να ετρωγα σπανιοτερα κρέας, ή να ήταν
    ακριβότερο, αλλα οι συνθηκες διαβιωσης των ζωων
    να ηταν καλύτερες.

Και κάτι για αιμα που διαβασα, για εμενα και η χλωροφυλλη των
    φυτων την ιδια αξια έχει οταν χυνεται ασκοπα.
    The MEDIATOR between the HEAD and the HANDS MUST be the heart.

Ηράκλειο, Κρήτη Το avatar του/της mikios400
    Ας μην τα ωραιοποιούμε τα πράγματα... θεωρώ ότι είναι ουτοπικό να λέμε ότι δεν πρέπει να τρώμε κρέας για τούτο και για κείνο... πάντα θα τρώμε και θα πρέπει να τρώμε κρέας...
    Τώρα για τον τρόπο σφαγής, ναι, και εγώ φρικιάζω με μερικά από αυτά που είδα, και οι συνθήκες είνια άθλιες, αλλά έχω δουλέψει και σε φάρμα που δεν είχε καμία σχέση με αυτά που είδα εκεί (πολύ πιο όμορφα με καλύτερες συνθήκες για τα ζωα).
    Αναλογιστείτε όμως 2 πράγματα... στο φυσικό τους περιβάλλον ελάχιστα ζώα πεθαίνουν από φυσικά αίτια... τα περισσότερα κατασπαράζονται ενω πολλές φορές τρώγονται όσο είναι ακόμα ζοντανά! Δείτε απλά κανα ντοκιμαντέρ για λιοντάρια, λύκους κλπ... φυσικά και δεν πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο εφόσον υπάρχουν εναλλακτικές, μην με παρεξηγήσετε. Από την άλλη, όσον αφορά το "πως μπορούν και τα κάνουν αυτά άνθρωποι" ... πολύ απλά, οι άνθρωποι δεν πάνε από το κακό στο χειρότερο, ίσα ίσα που γίνονται όλο και καλύτεροι,... δεν είναι πολλά χρόνια πριν που σφάζονταν μεταξύ τους (και ακόμα σε πολλά μέρη της Αφρικής πχ) ή που έπαιρναν σκλάβουνς και τους φέρονταν βάναυσα... ε λοιπόν, αφου τα κάναμε (οι άνθρωποι) αυτά σε άλλοους ανθρώπους, όχι δεν μου κάνει εντύπωση που το κάνουν αυτό και σε "σφαχτά" ...

σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τέτοιες πράξεις...
    ντιελεξιμισι καπα οχτώ .. Scientia est potentia
    "καβάλα παν στην εκκλησά, καβάλα προσκυνάνε..."

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παιδιά κόψτε την πλάκα....Με λιανική 3 ευρώ το κιλό είναι αστείο να συζητάμε για "ευγενικούς" τρόπους διαβίωσης-σφαγής....
    'Οποιος αντέχει και δέχεται να ανέβει το κόστος διατροφής του 4 και 5 φορές πάνω (και δεν μιλάω μόνο για τα κοτόπουλα - μιλάω για όλο τον κύκλο διατροφής μιας και τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν σε όλη την βιομηχανία τροφίμων) προκειμένου το όλο σύστημα να δουλέψει με "αξιοπρεπείς" αξίες, να βγεί να το δηλώσει... Αλλιώς δεν έχει νόημα η κουβέντα....

Εμένα με σοκάρει η βιομηχανοποίηση της όλης διαδικασίας. Κατα τα άλλα είμαστε στην κορυφή της διατροφικής πυραμίδας σε σύγκριση με το κοτοπουλάκι κλπ και τρώμε κρέας. Άλλο όμως είναι να τα εκτρέφεις με συνθήκες αποδεκτές ακόμα και για ζώο και άλλο σε συνθήκες όπως αυτές που είδαμε. Και άλλο είναι τα πηγαίνεις σε σφαγείο οργανωμένο και καθαρό με συγκεκριμένα πρότυπα και άλλο να τα υποβάλεις σε βασανισμό απλά για να γλιτώσεις εργατικά χέρια. Προφανώς περνάνε από κάποια διαλογή ή επεξεργασία στο βιντεάκι. Αλλά η εικόνα του να μπαίνει ένα ζωάκι ζωντανό-τι ζωντανό, νεογέννητο!!! σε μια τέτοια μηχανή είναι καθαρό βασανιστήριο.

Δηλαδή, τα κοτόπουλα που είναι ας πούμε "ελευθέρας βοσκής" και τα έχουν σε μια τεράστια έκταση περιφραγμένη και ύστερα από x χρονικό διάστημα το σφάζεις μπαμ και κάτω είναι αποδεκτό από εμένα. Τα άλλα προσβάλουν την αισθητική μου και μου αποδεικνύουν ακόμα μία φορά ότι σε μια κοινωνία του κέρδους όλα είναι αναλώσιμα. Δεν είναι μόνο το κοτοπουλάκι που δείχνει να μην έχει και τόση σημασία η ζωή του, συμβαίνει και με τους ανθρώπους...Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χωρίς αυτές τις εντατικοποιημένες συνθήκες παραγωγής θα πεινούσε η ανθρωπότητα. Πιστεύω ότι είναι πιο πολύ για το κέρδος-δηλαδή δεν δικαιολογείται με τίποτα.

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΟΧι Ρε Γαμωτο.......
    από Pokermon στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2005, 09:20
  2. Για Την Εθνικη Μασ...... Ρε Γαμωτο!!!!
    από LINA στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2004, 15:59
  3. Γιατι ρε γαμωτο......
    από gcrook στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2004, 23:19
  4. Ατυχία ρε γαμώτο
    από THEOD στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 09/04/2004, 02:00

Κανόνες δημοσιεύσεων