Με λιγα λογια μπουρλοτιασε για τα καλαΑρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Για να πέσει στο 1 Volt, μάλλον έκαψε 5 στοιχεία...![]()
![]()
![]()
Με λιγα λογια μπουρλοτιασε για τα καλαΑρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Για να πέσει στο 1 Volt, μάλλον έκαψε 5 στοιχεία...![]()
![]()
![]()
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
Το θέμα είναι ότι αυτό δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη...Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Με λιγα λογια μπουρλοτιασε για τα καλα![]()
Χρειάζεται ΕΝΤΟΝΗ εκφόρτιση της μπαταρίας, παραμονή της αρκετό χρόνο σε κατάσταση εκφόρτισης (ώστε να "θειϊκωθούν" οι πλάκες) και παροχή ΜΕΓΑΛΟΥ ρεύματος (πράγμα που γίνεται λογικά όταν η τάση είναι σημαντικά χαμηλότερη..) ώστε να "τρυπήσουν" οι πλάκες στα μη θειικωμένα σημεία (από όπου γίνεται αναγκαστικά πλέον η ηλεκτρόλυση..).![]()
(εκτός αν η μπαταρία είναι συνομήλική μου, οπότε να βρεθούμε να θυμηθούμε τα παλιά ..)![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Συνομήλικη σου μπαταρία σε μοτοσικλέτα ενός χρόνου; Καινούριο το πήρε... Αλλά δεν ξέρω με τα διάφορα που είχε τραβήξει αν έμεινε καιρό ακίνητο.
Παιδιά η μπαταρία χάλασε σε ένα βράδυ. Σάββατο πρωί στις 12 που πήγα να πάρω την μηχανή ήταν νεκρή. Την μηχανή την χρησιμοποιώ καθημερινά για 30-60κμ ανάλογα τα ραντεβού και τις δουλειές.
Το προηγούμενο απόγευμα είχα τελειώσει από δουλειά στις 7 νομίζω, πήγα σπίτι, πάρκαρα - έλεγξα όπως πάντα μην έχω βάλει κατά λάθος τα πάρκινγκ φώτα
Κοινώς η μπαταρία τα έπαιξε σε 17 ώρες ακινησίας μέσα, και χωρίς να έχει δείξει κανένα σημάδι "αδυναμίας".
Ο συναγερμός μπήκε, λόγω του ότι ήταν δώρο από το μαγαζί όταν το πήρα το μηχανάκι τον Μάρτιο. Προβλήματα δεν είχα ποτέ. Το μηχανάκι έχει 11.000κμ οπότε σε λίγο πάει για το 1ο μεγάλο σέρβις.
Σημερα πηγα σε εξουσιοδοτημενο και μου αντεκατεστησαν τη μαμα μπαταρια (Yuasa) μεσα στην εγγυηση. Ημουν διακοπες Σαντορινη και σε μια βραδια η μπαταρια εξεπνευσε. Εκει αγορασα μια της σειρας με 20 ευρω και μολις γυρισα επικοινωνησα με Σφακιανακη. Στην αρχη μου εκαναν τους δυσκολους αλλα τους εκοψα το βηχα καθως η μηχανη εχει πανω της μολις 2500χλμ και αγορα τον Ιουλιο. Τελος καλο ολα καλα λοιπον.
...next thing you know, they'll take my thoughts away...
KTM RC8
Moto Guzzi V85TT
SYM Symphony ST 125
Πάντως δεν είναι φυσιολογικό να τα παίζει έτσι ξαφνικά η μπαταρία. Ή κάποιο βραχυκύκλωμα υπάρχει και καταστρέφονται τα στοιχεία της μπαταρίας ή υπερφορτίζεται ή είναι ελαττωματική.
Το ψαξαμε εξονυχιστικα το θεμα και το προβλημα προκληθηκε αποκλειστικα και μονο απο την μπαταρια η οποια ηταν ελλατωματικη εξαρχης. Η μhxanh σβηστη καταναλωνει μολις 0,35mA που κρινεται απολυτως φυσιολογικο.Αρχικά δημιουργήθηκε από cptm
Πάντως δεν είναι φυσιολογικό να τα παίζει έτσι ξαφνικά η μπαταρία. Ή κάποιο βραχυκύκλωμα υπάρχει και καταστρέφονται τα στοιχεία της μπαταρίας ή υπερφορτίζεται ή είναι ελαττωματική.![]()
...next thing you know, they'll take my thoughts away...
KTM RC8
Moto Guzzi V85TT
SYM Symphony ST 125