τι ακόμα? ρε σεις, ξέρετε για αυτά που γράφετε? ή απλά κουβέντα να γίνεται ?Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
σωστά, η Κρήτη είναι ακόμα εκτός
αλλά η υπόλοιπη Ελλάδα![]()
![]()
τι ακόμα? ρε σεις, ξέρετε για αυτά που γράφετε? ή απλά κουβέντα να γίνεται ?Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
αλλά η υπόλοιπη Ελλάδα![]()
![]()
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
δεκτόνΑρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Τη (μη) διάθεση για βήμα εμπρός στυλιτεύουμε περισσότερο![]()
![]()
Ενδεχομένως να αναμένουν να γονατίσουν τα παγκόσμια αποθεματικά σε πετρέλαιο και μετά να εγκρίνουν άδειες για ιδιωτικά φωτοβολταικά και ιδιωτικές ανεμογεννήτριες για την Κρήτη.Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
![]()
Μου αρέσει που το παράλογο έχουμε αρχίσει de facto να το απολαμβάνουμε!
(χωρίς παρεξήγηση Λεωνίδα, δεν το λέγω για εσένα)![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
είδες το link που έβαλα και παραπάνω;Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
τι ακόμα? ρε σεις, ξέρετε για αυτά που γράφετε? ή απλά κουβέντα να γίνεται ?
![]()
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...d=4517869&ct=3
παραθέτω:
Εξαιρούνται προς το παρόν από το πρόγραμμα τα μη διασυνδεδεμένα νησιά (π.χ. Κυκλάδες, Κρήτη), για τεχνικούς λόγους. Δεν προβλέπεται επιδότηση του κόστους εγκατάστασης των πάνελ.
εγώ ξέρω ότι για το καινούριο bmw πολλοί βρήκαν 30 40 χιλιαρικάκιαΑρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Ενδεχομένως να αναμένουν να γονατίσουν τα παγκόσμια αποθεματικά σε πετρέλαιο και μετά να εγκρίνουν άδειες για ιδιωτικά φωτοβολταικά και ιδιωτικές ανεμογεννήτριες για την Κρήτη.
Μου αρέσει που το παράλογο έχουμε αρχίσει de facto να το απολαμβάνουμε!
(χωρίς παρεξήγηση Λεωνίδα, δεν το λέγω για εσένα)![]()
για μία επένδυση που θα βγάλει εγγυημένα τα λεφτά της και θα ελαφρύνει και το περιβάλλον, ελάχιστοι
Ναι αλλά εγώ ο λχ καλοπροαίρετος και φίλα προσκείμενος προς το δύσμοιρο περιβάλλον θέλω να βάλω φωτοβολταικό ή ανεμογεννήτρια ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ μου, δε με γνοιάζει να πουλάω στη ΔΕΗ! Γιατί πρέπει να μείνω απέξω; Πες ότι δε θέλω ούτε την επιδότηση, μια ρημαδιασμένη άδεια θέλω! Γιατί μου τη στερούν;Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
είδες το link που έβαλα και παραπάνω;
παραθέτω:
Εξαιρούνται προς το παρόν από το πρόγραμμα τα μη διασυνδεδεμένα νησιά (π.χ. Κυκλάδες, Κρήτη), για τεχνικούς λόγους. Δεν προβλέπεται επιδότηση του κόστους εγκατάστασης των πάνελ.
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
και για να μη νομίζετε ότι αντιδικώ, σίγουρα μπορούμε και σαν κράτος να κάνουμε πάρα πολλά περισσότερα αλλά και οι πολίτες δεν έχουμε τις ΑΠΕ ψηλά στις προτεραιότητές μας...
Nα πω ότι δεν έχεις και γι αυτό δίκιο; Ψέμματα θα πω...Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
εγώ ξέρω ότι για το καινούριο bmw πολλοί βρήκαν 30 40 χιλιαρικάκια
για μία επένδυση που θα βγάλει εγγυημένα τα λεφτά της και θα ελαφρύνει και το περιβάλλον, ελάχιστοι
Κοίτα, δεν ξερω αυτή τη στιγμή που μιλάμε ποιό είναι το καθεστός, αλλά πρίν από μερικούς μήνες που το έψαχνα, το ζήτημα είχε ως εξής.Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
τι εννοείς ασύμφορο![]()
Μιλάμε πάντα για μονοκατοικίες καθώς στην περίπτωση πολυκατοικιών οι απαιτήσεις για ηλεκτρικό ρεύμα είναι τόσο μεγάλες που δεν είναι δυνατη η τοποθέτηση(ελλείψει χώρου) αρκετών πάνελ, ωστε να καλύπτωνται οι ανάγκες.
Ας πούμε λοιπόν ότι έχουμε μια μονοκατοικία, με αυλή στην οποία μπορείς να τοποθετήσεις όλα τα αναγακαία πανελ ωστε να καλύπτεις τις ανάγκες σου.
Το κράτος σου λέει. Βάλε εσύ τον εξοπλισμό και μετά όσο ρεύμα σου περισσεύει το πουλάς στην ΔΕΗ σε πρόνομιακές τιμές. Αν για κάποιο λόγο δεν επαρκεί το ρευμα που παράγεις για τις ανάγκες σου, τότε αγοράζεις όσο χρειάζεσαι από τη ΔΕΗ.
Πρακτικά εκτός αν έχεις αρκετά μεγάλη έκταση ωστε να τοποθετήσεις αρκετά πάνελ, το ρεύμα που θα παράγεις δεν θα είναι αρκετό ωστε να σου περισσεύει και να το πουλάς. Αρα αυτό που κερδίζεις είναι το ότι δεν αγοράζεις ρευμα από τη ΔΕΗ.
Όμως το κόστος του εξοπλισμού είναι τέτοιο που δεν σε συμφέρει να το κάνεις. Με δεδομένο ότι ο εξοπλισμός σου θα έχει διάρκεια ζωής 25-30 χρόνια, πρέπει μέσα σε αυτά τα χρόνια το ποσό που θα έδινες στη ΔΕΗ να είναι μικρότερο από το κόστος του εξοπλισμού. Αυτό όμως δεν γίνεται. Στην καλύτερη περίπτωση έρχεται μια η άλλη.
Εγώ είχα ζητήσει να μάθω πόσο είναι το κόστος για μια μονοκατοικία 120 τμ. Η καλύτερη προσφορά που είχα ήταν 40.000? χωρίς μάλιστα να καλύπτει όλες τις ανάγκες του σπιτιου. Για παράδειγμα δεν θα μπορούσα να κάνω χρήση κλιματισμού σε όλο το σπίτι αλλά μόνο σε ένα δωμάτιο κάθε φορά. Επίσης θα έπρεπε να ξεχάσω ενεργοβόρες συσκευές όπως θερμοσίφωνες, φούρνο κτλ.
Σε αυτά τα 25-30 χρόνια αν χρησιμοποιούσες το δίκτυο της ΔΕΗ θα είχες με μια νορμάλ κατανάλωση γύρω στα 1200? ετησίως. Άρα ζημιωμένος θα έβγαινες οικονομικά για αυτό και λέω ότι είναι ασύμφορο.
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
μάλλον δεν το έψαξες αρκετά....Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Ναι αλλά εγώ ο λχ καλοπροαίρετος και φίλα προσκείμενος προς το δύσμοιρο περιβάλλον θέλω να βάλω φωτοβολταικό ή ανεμογεννήτρια ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ μου, δε με γνοιάζει να πουλάω στη ΔΕΗ! Γιατί πρέπει να μείνω απέξω; Πες ότι δε θέλω ούτε την επιδότηση, μια ρημαδιασμένη άδεια θέλω! Γιατί μου τη στερούν;
μόνο στην πολεοδομία ζητάς άδεια για τέτοια δουλειά (αλλά δε θα βγάλεις ποτέ τα λεφτά σου πίσω αν δεν πουλάς στη ΔΕΗ)
οκ, αυτό για τους οικιακούς παραγωγούς/χρήστες. Διότι σε επίπεδο επενδυτών-εταιρικών πάρκων οι αιτήσεις για τη Κρήτη σταμάτησαν να υποβάλλονται επειδή υπερκαλύφθηκε το μέγιστο όριο διαθέσιμων MW που είχε θεσπιστεί αρχικά. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν να υλοποιηθούν πάρκα στη Κρήτη που έχουν πάρει αρχική έγκριση.Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
είδες το link που έβαλα και παραπάνω;
παραθέτω:
αυτό είναι το μεγάλο γλυφιτζούρι που πασάρουν στο κόσμο (και 1-2 συμβουλευτικές εταιρείες το εκμεταλεύτικαν και χρυσάφισαν πουλώντας παραμύθια και παίρνοντας τελικά στο λαιμό τους πολλούς μικροεπενδυτές). Τίποτα δεν είναι εγγυημένο! Το σύστημα αμοιβής που θεσπίζει το νομοθετικό πλαίσιο έχει παραθυράκι για να προσβληθεί απο τη ΔΕΗ και επιπλέον, ΑΝ δεν αλλάξει, απλά κάνεις απόσβεση των χρημάτων σου σε 20 χρόνια. Καμία επένδυση (με την έννοια του χρηματικού κέρδους)!Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
εγώ ξέρω ότι για το καινούριο bmw πολλοί βρήκαν 30 40 χιλιαρικάκια
κάτι αριθμητικά παραδείγματα που κυκλοφορούν σε εφημερίδες και net είναι πιο μπακάλικα και απο του μπακάλη της γειτονιάς
super_toto κάπως έτσι ήταν όταν το έψαξα και εγώ. Και μάλιστα με τους μηχανολόγους συναδέλφους είχαμε χτίσει ένα πολύ καλό σύστημα αλλά σπάνια θα πέφταμε κάτω από τα 35-40χιλιάρικα στο κόστος και η αλλαγή συσωρευτών κάθε 3-5 χρόνια έκανε απαγορευτική την επένδυση, ειδικά εδώ που δε θα μπορούσαμε να πουλάμε στη ΔΕΗ.
πουλάς πολύ περισσότερο απ' ότι αγοράζεις όμωςΑρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Κοίτα, δεν ξερω αυτή τη στιγμή που μιλάμε ποιό είναι το καθεστός, αλλά πρίν από μερικούς μήνες που το έψαχνα, το ζήτημα είχε ως εξής.
Μιλάμε πάντα για μονοκατοικίες καθώς στην περίπτωση πολυκατοικιών οι απαιτήσεις για ηλεκτρικό ρεύμα είναι τόσο μεγάλες που δεν είναι δυνατη η τοποθέτηση(ελλείψει χώρου) αρκετών πάνελ, ωστε να καλύπτωνται οι ανάγκες.
Ας πούμε λοιπόν ότι έχουμε μια μονοκατοικία, με αυλή στην οποία μπορείς να τοποθετήσεις όλα τα αναγακαία πανελ ωστε να καλύπτεις τις ανάγκες σου.
Το κράτος σου λέει. Βάλε εσύ τον εξοπλισμό και μετά όσο ρεύμα σου περισσεύει το πουλάς στην ΔΕΗ σε πρόνομιακές τιμές. Αν για κάποιο λόγο δεν επαρκεί το ρευμα που παράγεις για τις ανάγκες σου, τότε αγοράζεις όσο χρειάζεσαι από τη ΔΕΗ.
Πρακτικά εκτός αν έχεις αρκετά μεγάλη έκταση ωστε να τοποθετήσεις αρκετά πάνελ, το ρεύμα που θα παράγεις δεν θα είναι αρκετό ωστε να σου περισσεύει και να το πουλάς. Αρα αυτό που κερδίζεις είναι το ότι δεν αγοράζεις ρευμα από τη ΔΕΗ.
Όμως το κόστος του εξοπλισμού είναι τέτοιο που δεν σε συμφέρει να το κάνεις. Με δεδομένο ότι ο εξοπλισμός σου θα έχει διάρκεια ζωής 25-30 χρόνια, πρέπει μέσα σε αυτά τα χρόνια το ποσό που θα έδινες στη ΔΕΗ να είναι μικρότερο από το κόστος του εξοπλισμού. Αυτό όμως δεν γίνεται. Στην καλύτερη περίπτωση έρχεται μια η άλλη.
Εγώ είχα ζητήσει να μάθω πόσο είναι το κόστος για μια μονοκατοικία 120 τμ. Η καλύτερη προσφορά που είχα ήταν 40.000? χωρίς μάλιστα να καλύπτει όλες τις ανάγκες του σπιτιου. Για παράδειγμα δεν θα μπορούσα να κάνω χρήση κλιματισμού σε όλο το σπίτι αλλά μόνο σε ένα δωμάτιο κάθε φορά. Επίσης θα έπρεπε να ξεχάσω ενεργοβόρες συσκευές όπως θερμοσίφωνες, φούρνο κτλ.
Σε αυτά τα 25-30 χρόνια αν χρησιμοποιούσες το δίκτυο της ΔΕΗ θα είχες με μια νορμάλ κατανάλωση γύρω στα 1200? ετησίως. Άρα ζημιωμένος θα έβγαινες οικονομικά για αυτό και λέω ότι είναι ασύμφορο.
ξαναβάζω για 3η φορά το link...
σε 10 χρόνια πρέπει να τα 'χεις πάρει τα λεφτά σου πίσω σύμφωνα μ' αυτά που γράφει
Όχι το έψαξα. Η εδώ πολεοδομία δήλωσε αρχικά άγνοια, πέσανε τηλέφωνα και εντέλη δήλωσε αναρμόδια και με έστειλε στην περιφέρεια Κρήτης και αυτή στο ΥΠΕΧΩΔΕ και αυτό στη ΡΑΕ και μετά πόρτα!Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
μάλλον δεν το έψαξες αρκετά....
μόνο στην πολεοδομία ζητάς άδεια για τέτοια δουλειά (αλλά δε θα βγάλεις ποτέ τα λεφτά σου πίσω αν δεν πουλάς στη ΔΕΗ)
δηλαδή χάνεις τελικά (σε λεφτά)Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
αυτό είναι το μεγάλο γλυφιτζούρι που πασάρουν στο κόσμο (και 1-2 συμβουλευτικές εταιρείες το εκμεταλεύτικαν και χρυσάφισαν πουλώντας παραμύθια και παίρνοντας τελικά στο λαιμό τους πολλούς μικροεπενδυτές). Τίποτα δεν είναι εγγυημένο! Το σύστημα αμοιβής που θεσπίζει το νομοθετικό πλαίσιο έχει παραθυράκι για να προσβληθεί απο τη ΔΕΗ και επιπλέον, ΑΝ δεν αλλάξει, απλά κάνεις απόσβεση των χρημάτων σου σε 20 χρόνια. Καμία επένδυση (με την έννοια του χρηματικού κέρδους)!
κάτι αριθμητικά παραδείγματα που κυκλοφορούν σε εφημερίδες και net είναι πιο μπακάλικα και απο του μπακάλη της γειτονιάς![]()
πιθανόν να μην κάνεις break even σε 9 χρόνια που γράφουν π.χ. 'ΤΑ ΝΕΑ' αλλά σε 15
λοιπόν; έβαλες το λιθαράκι σου για το περιβάλλον;