Σε λιγο πρεπει να αλλαξω λαδια. τι λαδια προτεινετε? σκεφτομουν MOTUL αλλα σε κατι αλλα FORUM δεν ακουσα και τα καλυτερα. εχω fz6 2005
Σε λιγο πρεπει να αλλαξω λαδια. τι λαδια προτεινετε? σκεφτομουν MOTUL αλλα σε κατι αλλα FORUM δεν ακουσα και τα καλυτερα. εχω fz6 2005
AD1
fz6 05 και εγω ...
ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τα μοτουλ 15/50 ημισυνθετικα
καθε 5000χλμ, λαδια + φιλτρο μαζι
η τελευταια συζητηση φιλε για λαδια ηταν αυτη
http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=87195
ο reinmeister εννοει επανω δεξια "ευρεση" και θα βρεις απειρες αποψεις...
...αυτος εχει μονο μια...
καλη αναζητηση!
![]()
...που να στα λέω κύριε πρόεδρε!
Αρχικά δημιουργήθηκε από AVATOS
η τελευταια συζητηση φιλε για λαδια ηταν αυτη
http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=87195
ο reinmeister εννοει επανω δεξια "ευρεση" και θα βρεις απειρες αποψεις...
...αυτος εχει μονο μια...
καλη αναζητηση!
![]()
Δεν μπορω να πω οτι καλυφθηκα 100%! οπως ειπα ελεγα για MOTUL αλλα βλεπω συνεχεια θετικα σχολια για τα TORCO. και τι να βαλω 10/40, 15/50? και με ποιο ακριβωσ κριτηριο να διαλεξω? εν ολιγοισ τι σημαινουν αυτα τα νουμερα ακριβως?
AD1
δοκίμασε τα TORCO 10-40 ημισυνθετικά και δεν πρόκειται να βάλεις ποτέ άλλο λάδι στο μηχανάκι σου. στο δικό μου το fazer έβαλα και belray, και castrol και yamalube και όλα. σαν τα torco δεν θα βρείς. μια δοκιμή είναι..![]()
Βάλτο καλά στο κεφάλι σου.
+600Αρχικά δημιουργήθηκε από dimokritos
δοκίμασε τα TORCO 10-40 ημισυνθετικά![]()
Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.
εγω τα δοκιμασα τα τορκο καλα λαδακι δεν λεω αλλα δεν με τρελαναν ... κανουν το ιδιο καλη δουλεια με τα μοτουλ , αλλα ειναι ακριβοτερα ...
το 15/50 ειναι για το καλοκαιρι, παχυ λαδι ... μαλακοτερο κιβωτιο
το 10/40 ειναι για τον χειμωνα , λεπτο λαδι
Aρα για τωρα μου προτεινετε 10-40 καλυτερα? ποσο παει περιπου το λιτρο σε ΜΟΤUL k TORCO? το σερβισ το ειχα κανει σε συνεργειο YAMAHA οποτε λογικα θα εβαλε YAMALUBE!τωρα αν βαλω τα TORCO τι διαφορα θα καταλαβω? μηπως θα κανει λιγοτερη φασαρια το κιβωτιο?
AD1
Το κιβωτιο παρατηρησα οτι σε σχεση με τα yamalube κοπανουσε λιγοτερο , και με τα μοτουλ και με τα τορκο (ακουσα απο μερικους οτι τα yamalube ειναι στην ουσια τορκο αλλα δεν το πιστευω)
Εγω τετοια εποχη ξανα 15/50 θα βαλω, δεν χειμωνιασε κιολας !
Εξαρταται ομως κ ποσο θα τα κρατησεις μεσα. Εγω δεν τα κραταω πολυ , αρα πριν χειμωνιασει θα τα εχω αλλαξει παλι
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΔΙΩΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟ SERVICE ΤΩΝ 10,000. ΛΑΔΙΑ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΘΕ 5,000ΚΜ. Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΤΗΣ YAMALUBE. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΙ ΙΞΩΔΕΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΙΒΩΤΙΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
εγω βαζω motul 15/50 , ημισυνθετικο ειναι ...
παρατηρησα οτι μαλακωνει τι κιβωτιο αρκετα και τα βαζω συνεχεια πλεον
επισης ακουσα απο μερικους που λενε για τα torco. Ειναι πιο ακριβα απο τα motul και κατα την γνωμη μου ειναι εξισου καλα.
κ εγω καθε 5000 χλμ κανω αλλαγες , λαδια + φιλτρο μαζι , παντα !
δοκιμασε οποια θες ...
![]()
να σαι καλα φιλαρακι. θα μαθω για τα torco
παιδια εγω σκεφτομαι να βαλω τα castrol 10-50 φουλ συνθετικο. το εχει δοκιμασει κανεις η μονο motul και yamalube βαζετε?
Νομιζω οτι δεν ειναι καλο στη συγκεκριμενη μηχανη να βαλεις full synthetic λαδια ...
Ψαξτο λιγο πριν τα βαλεις
![]()
εβαλα motul 5100 10w40 ester....πολλη καλη αισθηση σασμαν και ευστροφια!!αν συνεχισουν ετσι μαλλον με βλεπω να τα βαζω συνεχεια!!
ΥΑΜΑΗΑ FZ6 S2