Αγαπητοί φίλοι, καλώς σας βρήκα
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από την αγορά του δικόυ μου V-STROM 650.
Κατ' αρχήν είχα αποφασίσει τί έξτρα ήθελα ΑΚΡΙΒΩΣ (κάγγελα givi, bagster,χούφτες suzuki, βαλίτσα givi maxia E-52 με βαμμένο καπάκι).
Σε αυτά προσθέτω:αριθμό, τέλη κυκλοφ.,μεταφορά στο πλοίο (δεν είμαι από Αθήνα).
Ξεκινάω λοιπόν από τον τόπικο αντιπρόσωπο του Σφακιανάκη.Μου λέει 7950+128 (πιν.,τέλη). Δώρα πολλά,τίποτα όμως από αυτά που ήθελα.Αφού του εξήγησα ότι θα πάω και στην Αθήνα να δω τιμές αλλά το μηχανάκι εκεί θα το πηγαίνω για service, φεύγω (Το παιδί ήταν άψογος, μου είπε να προσέξω μόνο τα παράλληλης εισαγωγής)
Εχοντας τώρα, παρακολουθήσει για μήνες διαδυκτιακές συζητήσεις και διαβάζοντας σχετικά περιοδικά (κυρίως ΜΟΤΟ),αποφασίζω να πάρω προσφορά από :Βύνιο, Γκουντούφα, Χαβέλλα, Ροδάκη (Υποκατ.Σφακιανάκη στη Δάφνη).
Να πω εδώ ότι έλεγξα από το site του Σφακ. ότι όλοι αυτοί είναι επίσημοι συνεργάτες.
1η προσφορά από Βύνιο στη Θησέως.7960 με όλα αυτά που βλέπετε στις διαφημίσεις του,και μεταφορά στο πλοίο δωρεάν. Ωστόσο για να μου βάλει την 52άρα βαλίτσα θα αφαιρόυσε τη δικιά του (42 lit, givi),λογικό, αλλά και τον συναγεμό!(ΜΕΤΑ).Επίσης μου είπε ότι δεν μπορώ να βγάλω αριθμό Αθήνας,όπως ήθελα για να τελειώνω με όλα (είχα συνεννοηθει για την ασφαλεία).Με λίγα λόγια,είχα τη μηχανη όπως την ήθελα, συν καποια αλλα πραγματάκια (κράνος, κλειδαριά,αδιαβροχα), με 7960 και το μόνο που θα έκανα θα ήταν να βγάλω μόνος μου αριθμό+τέλη.Μια χαρά...
Όμως... κάτι με χάλασε εκεί μέσα και ακόμα προσπαθώ να το εξηγήσω.Ενώ η Κα Βύνιου ήταν ευγενέστατη και πόλυ εξυπηρετική αισθάνθηκα περίεργα στο μακρύ τραπέζι, 3 πωλητές από μέσα και 3 πελάτες απ'έξω (2 στην αναμονή) να συζητούν με την αίσθηση της πίεσης (!) του χρόνου;της ανάγκης να πουλήσουμε;Δεν ξέρω, μου φάνηκε πως ήμουν κάπου αλλού,στην ουρά της τράπεζας π.χ.
Ηταν και αυτά τα κορίτσια εκεί..τι προσφορές και διαπραγματεύσεις μου λέτε...Φεύγοντας, είδα έξω από το μαγαζί να συναρμολογούν, στο πεζοδρόμιο, κάγκελα και συναγερμό σε δύο μοτοσικλέτες.
2η προσφορά από τον Κο Ροδάκη υπάλληλο του Σφακιανάκη στο υποκατάστημα Δάφνης.Να σημειώσω ότι ο Κος Ροδάκης μου προέκυψε από εξαιρετικά κολακευτικά σχόλια που διάβασα κατά καιρούς σε σχετικά forum.
Δυστυχώς η προσφορά του υπολειπόταν από αυτή του Βύνιου, όπως ήταν αναμενόμενο (Μπορεί η αντιπροσωπία να λειτουργήσει ανταγωνιστικά με τους συνεργάτες της;Σε ποιο βαθμό...;.Ωστόσο χωρίς να το καταλάβω παρέμεινα εκεί για 2 ώρες,συζητώντας για μηχανές, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχα διαβάσει.Ο άνθρωπος ειναι μοτοσικλετιστής και γνώστης του αντικειμένου.Δεν μετανιώσα στιγμή που πέρασα από εκεί..
3η προσφορά από Γκουντούφα στη Μιχαλακοπούλου.Παρεμφερής περίπτωση με το Βύνιο(πολλά δώρα).Η αλήθεια είναι πως ήμουν κουρασμένος.Ο άνθρωπος μου είπε ότι το μήχανάκι όπως το θέλω κοστολογείται 8050 ΜΕ αριθμό και τέλη.Ομως μεταφορά στο πλοίο δεν αναλάμβανε (του είχαν τύχει διάφορα).Μια χαρά και εδώ...
4η προσφορά από Χαβέλλα,Ηπείρου και Λιοσίων.Οι αφοι Χαβέλλα προέκυψαν καθαρά από εδώ.Ο φίλος Grammarios τον πρότεινε με έμφαση και είπα να περάσω μια βόλτα. Λέω λοιπόν και εκεί το ποιηματάκι μου και περιμένω την τιμή. Η τιμή λοιπόν ήταν 7970 με όλα τα αξεσουαρ που γράφω στην αρχή με την πινακίδα και τα τέλη.Στο πλοίο θα την πηγαίναμε μαζί οδηγώντας την αυτός και εγώ από πίσω με ένα βεσπάκι!! Και γαμώ λέμε.
Φυσικά την πήρα από εκεί,αναφέροντας φυσικά τον Αλέξανδρο τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση...
Κάποια άλλα στοίχεια που βάρυναν στην επιλογή αυτή ειναι:
1)Ο άνθρωπος πουλάει μόνο Suzuki,δεν πουλάει ΚΑΙ Suzuki
2)Πουλάει ανταλλακτικά Suzuki,αναλώσιμα και αξεσουάρ
3)Έχει δίπλα εξουσιοδοτημένο συνεργείο Suzuki
4)Ενιωσα ότι αν τον χρειαστώ και την επόμενη μέρα δεν θα κάνει πώς δεν με ξέρει.
Αυτά τα ολίγαπερί έρευνας αγοράς.Ελπίζω να βοήθησα αρκετά...
Και πάλι καλώς σας βρήκα![]()