Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 62

Θέμα: Προς υποψηφίους αγοραστές...

Υιοθετημένο... ...μέλος Το avatar του/της athandim

Smile Προς υποψηφίους αγοραστές...

Αγαπητοί φίλοι, καλώς σας βρήκα

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από την αγορά του δικόυ μου V-STROM 650.

Κατ' αρχήν είχα αποφασίσει τί έξτρα ήθελα ΑΚΡΙΒΩΣ (κάγγελα givi, bagster,χούφτες suzuki, βαλίτσα givi maxia E-52 με βαμμένο καπάκι).
    Σε αυτά προσθέτω:αριθμό, τέλη κυκλοφ.,μεταφορά στο πλοίο (δεν είμαι από Αθήνα).

Ξεκινάω λοιπόν από τον τόπικο αντιπρόσωπο του Σφακιανάκη.Μου λέει 7950+128 (πιν.,τέλη). Δώρα πολλά,τίποτα όμως από αυτά που ήθελα.Αφού του εξήγησα ότι θα πάω και στην Αθήνα να δω τιμές αλλά το μηχανάκι εκεί θα το πηγαίνω για service, φεύγω (Το παιδί ήταν άψογος, μου είπε να προσέξω μόνο τα παράλληλης εισαγωγής)

Εχοντας τώρα, παρακολουθήσει για μήνες διαδυκτιακές συζητήσεις και διαβάζοντας σχετικά περιοδικά (κυρίως ΜΟΤΟ),αποφασίζω να πάρω προσφορά από :Βύνιο, Γκουντούφα, Χαβέλλα, Ροδάκη (Υποκατ.Σφακιανάκη στη Δάφνη).
    Να πω εδώ ότι έλεγξα από το site του Σφακ. ότι όλοι αυτοί είναι επίσημοι συνεργάτες.

1η προσφορά από Βύνιο στη Θησέως.7960 με όλα αυτά που βλέπετε στις διαφημίσεις του,και μεταφορά στο πλοίο δωρεάν. Ωστόσο για να μου βάλει την 52άρα βαλίτσα θα αφαιρόυσε τη δικιά του (42 lit, givi),λογικό, αλλά και τον συναγεμό!(ΜΕΤΑ).Επίσης μου είπε ότι δεν μπορώ να βγάλω αριθμό Αθήνας,όπως ήθελα για να τελειώνω με όλα (είχα συνεννοηθει για την ασφαλεία).Με λίγα λόγια,είχα τη μηχανη όπως την ήθελα, συν καποια αλλα πραγματάκια (κράνος, κλειδαριά,αδιαβροχα), με 7960 και το μόνο που θα έκανα θα ήταν να βγάλω μόνος μου αριθμό+τέλη.Μια χαρά...
    Όμως... κάτι με χάλασε εκεί μέσα και ακόμα προσπαθώ να το εξηγήσω.Ενώ η Κα Βύνιου ήταν ευγενέστατη και πόλυ εξυπηρετική αισθάνθηκα περίεργα στο μακρύ τραπέζι, 3 πωλητές από μέσα και 3 πελάτες απ'έξω (2 στην αναμονή) να συζητούν με την αίσθηση της πίεσης (!) του χρόνου;της ανάγκης να πουλήσουμε;Δεν ξέρω, μου φάνηκε πως ήμουν κάπου αλλού,στην ουρά της τράπεζας π.χ.
    Ηταν και αυτά τα κορίτσια εκεί..τι προσφορές και διαπραγματεύσεις μου λέτε...Φεύγοντας, είδα έξω από το μαγαζί να συναρμολογούν, στο πεζοδρόμιο, κάγκελα και συναγερμό σε δύο μοτοσικλέτες.

2η προσφορά από τον Κο Ροδάκη υπάλληλο του Σφακιανάκη στο υποκατάστημα Δάφνης.Να σημειώσω ότι ο Κος Ροδάκης μου προέκυψε από εξαιρετικά κολακευτικά σχόλια που διάβασα κατά καιρούς σε σχετικά forum.
    Δυστυχώς η προσφορά του υπολειπόταν από αυτή του Βύνιου, όπως ήταν αναμενόμενο (Μπορεί η αντιπροσωπία να λειτουργήσει ανταγωνιστικά με τους συνεργάτες της;Σε ποιο βαθμό...;.Ωστόσο χωρίς να το καταλάβω παρέμεινα εκεί για 2 ώρες,συζητώντας για μηχανές, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχα διαβάσει.Ο άνθρωπος ειναι μοτοσικλετιστής και γνώστης του αντικειμένου.Δεν μετανιώσα στιγμή που πέρασα από εκεί..

3η προσφορά από Γκουντούφα στη Μιχαλακοπούλου.Παρεμφερής περίπτωση με το Βύνιο(πολλά δώρα).Η αλήθεια είναι πως ήμουν κουρασμένος.Ο άνθρωπος μου είπε ότι το μήχανάκι όπως το θέλω κοστολογείται 8050 ΜΕ αριθμό και τέλη.Ομως μεταφορά στο πλοίο δεν αναλάμβανε (του είχαν τύχει διάφορα).Μια χαρά και εδώ...

4η προσφορά από Χαβέλλα,Ηπείρου και Λιοσίων.Οι αφοι Χαβέλλα προέκυψαν καθαρά από εδώ.Ο φίλος Grammarios τον πρότεινε με έμφαση και είπα να περάσω μια βόλτα. Λέω λοιπόν και εκεί το ποιηματάκι μου και περιμένω την τιμή. Η τιμή λοιπόν ήταν 7970 με όλα τα αξεσουαρ που γράφω στην αρχή με την πινακίδα και τα τέλη.Στο πλοίο θα την πηγαίναμε μαζί οδηγώντας την αυτός και εγώ από πίσω με ένα βεσπάκι!! Και γαμώ λέμε.
    Φυσικά την πήρα από εκεί,αναφέροντας φυσικά τον Αλέξανδρο τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση...
    Κάποια άλλα στοίχεια που βάρυναν στην επιλογή αυτή ειναι:
    1)Ο άνθρωπος πουλάει μόνο Suzuki,δεν πουλάει ΚΑΙ Suzuki
    2)Πουλάει ανταλλακτικά Suzuki,αναλώσιμα και αξεσουάρ
    3)Έχει δίπλα εξουσιοδοτημένο συνεργείο Suzuki
    4)Ενιωσα ότι αν τον χρειαστώ και την επόμενη μέρα δεν θα κάνει πώς δεν με ξέρει.

Αυτά τα ολίγα περί έρευνας αγοράς.Ελπίζω να βοήθησα αρκετά...

Και πάλι καλώς σας βρήκα

Re: Προς υποψηφίους αγοραστές...

Αρχικά δημιουργήθηκε από athandim
    [διακοπη ρευματος..κλεινω. [/B]
    :hypnotize :hypnotize :hypnotize
    epistrateysh, fygame
    Απολαυστε στη ζωη, καθε γ@μημενη της στιγμη!!!

Να συμπληρώσω εδώ κάποιες παρατηρήσεις-συμβουλές που προέκυψαν από την στιγμή που απόφάσισα να αγοράσω v-strom (εδώ και ένα εξάμηνο), μέχρι και την αγορά,πριν ένα μήνα.Αφού ρώτησα πολλούς (και έβαλα να ρωτήσουν,γιατί δεν είμαι από Αθήνα) έβγαλα τα εξής συμπεράσματα:

1) Το τζάμπα έχει πεθάνει.Όλα μα όλα τα πληρώνουμε.Αυτό που υπάρχει είναι ο περιορισμός του κέρδους του πωλητή στο βαθμό που αυτός επιλέγει ότι τον συμφέρει.
    Πιο συγκεκριμένα:το κέρδος για τον πωλητή από την πώληση ενός v-strom είναι σίγουρα πάνω από 800 ευρώ.Η αντιπροσωπία τον υποχρεώνει να πουλά τη μηχανή 7960 με το συγκεκριμένο κέρδος.Αυτός τώρα για να είναι ανταγωνιστικός αγοράζει χονδρικώς ή εισάγει καποια πράγματα τα οποια προσφέρει ως δώρα μειώνοντας το κέρδος του (πχ.800-400 :αξια δώρων=400ευρώ).Οσο ποιο καλες τιμες πετύχει ο έμπορος για τα δώρα που θα προσφέρει, τόσο πιο λίγη θα είναι η απώλεια του κέρδους του..
    Πόσο ρε παιδια να είχε αγοράσει ο Βύνιος (που εισάγει ο ιδιος τα δώρα του) τη βαλιτσα (givi, 42 lit) και τον συναγερμό (ΜΕΤΑ), ώστε να συμψηφίζει οικονομικά αυτά τα δύο με την βαλίτσα που ήθελα εγώ΄(givi, 52 lit);;

Κανείς ,μα κανείς έμπορος δεν θα σας δώσει τηλεφωνικά τιμή άλλη από την επίσημη.Αυτό που έκανα εγώ ήταν να ζητάω τιμή της μηχανής σκέτης, και στη συνέχεια προσθέταμε τα έξτρα που ήθελα και βγάζαμε το σύνολο.Αυτή είναι και η συμβουλή μου.
    -Έτσι ελέγχεις ξεκάθαρα τί σε συμφέρει, αφου συγκρίνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα σε διαφορετικούς εμπόρους.
    -Δεν παίρνεις ό,τι σου πασάρουν ως δώρο, αλλά επιλέγεις εσύ αυτά που θέλεις(και τα πληρώνεις,αφού σου έχει γίνει έκπτωση στην τιμή της μήχανης).
    Γι'αυτό ξεκινάμε ΠΑΝΤΑ με την ερώτηση:"Πόσο έχει η μηχανή ,χωρις δώρα;".Τόσο;Ωραία.Για σημειώνετε τώρα τιμούλες για καποια έξτρα (ένα,ένα έτσι;έχουμε να πάμε και αλλού να συγκρίνουμε).Στο τέλος κάνουμε σούμα και επιλέγουμε..(προσωπικά βρήκα διαφορές ακόμα και στον αριθμό με τα τέλή, εως και 68 ευρώ !!!)

2) Ειδικά αν μας κάνουν δώρο συναγερμό πρέπει να ξέρουμε ότι χάνουμε την εγγύηση της αντιπροσωπίας για τα ηλεκτρονικά μέρη της μοτοσικλέτας (εκτός και αν είναι ο συναγερμός της suzuki,που κοστίζει 350 ευρώ).

3) Για να είμαστε 100% σίγουροι ότι η μηχανή μας είναι επίσημης αντιπροσωπίας, δεν ντρεπόμαστε :ΠΡΙΝ υπογράψουμε ή πληρώσουμε οτιδήποτε, παίρνουμε τηλέφωνο στα κεντρικά του Σφακιανακ,κρατώντας τα έξι τελευταία νούμερα από τον αριθμό πλαισίου της μελλόνυμφης, ζητάμε το τμήμα εγγυήσεων μοτοσυκλετών,λέμε τον πόνο μας και σε ένα λεπτάκι η κυρία βρίσκει την καλή μας στους υπολογιστές της εταιρίας.Αν (λέμε τώρα) δεν την βρει...ενεργουμε κατά συνειδηση

4)Αν ζούσα στην Αθήνα δεν θα ήμουν τελείως αρνητικός στα παραλληλης εισαγωγής, αν υπηρχαν γραπτές εγγυήσεις και κάλυψη σε άνταλλακτικά (και συνεργείο).

Αυτά, αν θυμηθώ κάτι άλλο χρήσιμο θα το γράψω...
    'Ενα Jameson με πάγο...

Καλοριζικη και καλοταξιδη.Φτου φτου.
    Παντως χαρα στο κουραγιο σου για τις γυρες που εκανες.Εγω παλι δεν εχω την υπομονη ρε παιδι μου να γυρναω τοσο πολυ.Στο δευτερο μαγαζι με πιανει κατιτις (ιδρωτας, αγχος, ανυπομονησια και αν δω οτι την εχουν και ετοιμοπαραδοτη και με γλυκανουν και λιγο, τρελενομαι και σταματαω τις γυρες και ας με πιασουν και λιιιιιιιγο μαμακα.

ΑΑ κατσε να αρχισω να δινω, γιατι εκανα μεγαλη καβα στο καλοσωρισμα των παιδιων

Γιαννης
    http://www.geocities.com/jsalcon33/

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από sallako
    [B]Καλοριζικη και καλοταξιδη.Φτου φτου.
    Παντως χαρα στο κουραγιο σου για τις γυρες που εκανες.Εγω παλι δεν εχω την υπομονη ρε παιδι μου να γυρναω τοσο πολυ.Στο δευτερο μαγαζι με πιανει κατιτις (ιδρωτας, αγχος, ανυπομονησια και αν δω οτι την εχουν και ετοιμοπαραδοτη και με γλυκανουν και λιγο, τρελενομαι και σταματαω τις γυρες και ας με πιασουν και λιιιιιιιγο μαμακα.

ΑΑ κατσε να αρχισω να δινω, γιατι εκανα μεγαλη καβα στο καλοσωρισμα των παιδιων

Σε ευχαριστώ για τα μπιρόνια και τις ευχές.Τρία χρόνια μάζευα τα χρήματα για τη μηχανή (εντάξει,Transalp ήθελα τότε) και θα πάω στα κουτουρού;
    Πιστεύω ότι όλα πρέπει να τα ψάχνουμε, και να είμαστε απαιτητικοί αγοραστές..
    (Να σου πω την αλήθεια θα πήγαινα και στο Σκούρτα,για τον οποίο επίσης έχω διαβάσει καλά πραγματάκια, αλλά μου έπεφτε κομμάτι μακρυά ο Κορυδαλλός).
    'Ενα Jameson με πάγο...

Ενας Σα(ρα)Μαριτης Το avatar του/της SaraMaritis

Cool Καλως τον...

...athandim-μαν !!!

Μπραβο² !!!

(ενα για την επιλογη της μηχανης σου, και ενα για την
    λεπτομερη ενημερωση που μας εκανες, σχετικα με το
    ψαξιμο και την αγορα)

Α, να μην ξεχασω την

"Είμαστε πολλοί...Αλλά είμαστε σκόρπιοι"

Re: Καλως τον...

(Ενα, ένα μου έρχονται...)

5) Αφού έχουμε παραλάβει την καλή μας, βγάζουμε φωτοτυπία την άδεια και πάνω στη φωτοτυπία γράφουμε ότι θέλουμε να μας σταλούν η εγγύηση και το βιβλίο οδηγιών στην ακόλουθη διεύθυνση (γράφουμε τη διεύθυνση και τα τηλέφωνα μας όπωσδηποτε).Προσοχή στα στοιχεία, αν η διευθυνση διαμονής είναι διαφορετική από αυτήν που αναγράφεται στην άδεια (όπως στην περίπτωσή μου).
    Στη συνέχεια στέλνουμε με φαξ τη φωτοτυπία στο τμήμα εγγυήσεων του Σφακιανάκ.[αριθμός φαξ:210-3499713].
    Τέλος,τηλεφωνούμε στα κεντρικά (210-3499000) και ζητάμε να μας συνδέσουν με Καϊρ..εε με το τμήμα εγγυήσεων όπου επιβεβαίωνουμε ότι εχει φθάσει το φαξ μας και ρωτάμε πότε να περιμένουμε τα έγγραφά μας (τα στέλνουν με κούριερ).

Δεν θα σχολιάσω γιατί πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά. Απλά θα πω οτι αυτος είναι ο πιο σύντομος τρόπος για να παραλάβουμε την εγγύηση και το manual.

6) Μέχρι να μας έρθουν τα έγγραφα, δυο σημαντικά στοιχεία για το στρώσιμο (αναφέρονται στο βιβλιαράκι)
    α)Δεν ξεπερνάμε τις 5000 στροφές (μέχρι τα 800 klm)
    β)Πάντα προθερμαίνουμε τον κινητήρα.
    Εγώ τα τήρησα και τα δυο κατά τύχη, μέχρι να μου έρθουν τα χαρτιά...
    'Ενα Jameson με πάγο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της advblack

μανουαλ

Εμενα υπηρχαν κατα την παραλαβη μανουαλ σε γαλλικα αγγλικα ιταλικα ισπανικα. Οποτε δεν χρειαστηκε να περιμενω μεχρι να ρθει το ελληνικο

Νέο μέλος Το avatar του/της koyis

Cool QQQQQQ

file kaloriziki i mixani kai kalo taxidi ayrio perimeno na paro to vstrom oxi apo antiprosopo apo ekthesi alla eine mataeisagogis kai stixizi 500 eyro ligotero apo tin antiprosopia kai moy eipe oti i eggisi isxioi kanomika les na leei malakies
    ME EKTIMISI

Επίσης...

για να μην αφήσω κανένα σκοτεινό σημειο, να πω το εξής:

Όταν ο Κος Χαβέλλας μου έκανε την προσφορά του,του παρουσίασα (μόνο σε αυτόν) το thread όπου υπάρχει παρακάτω (Vstrom 650, από ΛΑΜΟΓΙΟ),το οποίο ειχα φροντίσει να τυπώσω.Εκεί λοιπόν φαίνεται καθαρά ότι ο φίλος Αλέξανδρος (Grammarios) έχει αγοράσει την μοτοσυκλέτα του με τα ίδια έξτρα με εμένα, αλλά πιο φθηνά.

[ Εγώ: κάλυμα Bagster, κάγγελα givi, χούφτες suzuki, μπαγκαζιέρα givi 52 lit με βαμμένο καπάκι,πινακίδες και αριθμός.Τιμή:7970 (7400 η μηχανή ¨σκέτη¨ + 570 όλα τα άλλα παρελκόμενα αξέσουάρ )

Grammarios:Ολα τα παραπάνω,συν κεντρικό σταντ,συν tangbag Bagster.Τιμή:8050]

Ρώτησα λοιπόν τον Κο Χαβέλλα γιατί είμαι μόνο 80 ευρώ φθηνότερος, αφού η αξία των 2 αυτών είναι σαφώς μεγαλύτερη.
    Η άμεση απάντηση ηταν ότι ο Αλέξανδρος πρόλαβε και αγόρασε πριν την αύξηση του φ.π.α.,(τέλη Μάρτίου,αρχές Απριλίου) κάτι που θεώρησα λογικό....

[Να τονίσω οτι το παιδί δεν το γνωρίζω προσωπικά, αλλά και πάλι ένα ευχαριστώ γιατί με βοήθησε πολύ στην επιλογή μου]

Πάντα φιλικά, Δημήτρης
    'Ενα Jameson με πάγο...

Re: QQQQQQ

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από koyis

Φίλε μου ειλικρινά δεν ξέρω τί να σε συμβουλεύσω...
    Το σίγουρο είναι ότι η εγγύηση θα είναι από τον έμπορο, και όχι από τον Σφακιανάκη.Αν σε καλύπτει σε ανταλακτικά και service ο ίδιος και σου δίνει και γραπτή εγγύηση....
    Τί άλλο να σου ευχηθώ από καλή τύχη...

(Περίμενε να δεις τί θα σε συμβουλευσουν και οι πιο πεπειραμένοι συνάρρωστοι του forum.Εγώ σήμερα είδα φως και μπήκα)
    'Ενα Jameson με πάγο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της makaronachis
    Athandim,μπράβο ρε!Ωραίο ποστ.Καλό είναι πριν πάνε κάποιοι να αγοράσουν να ξέρουν πάνω κάτω πέντε πράγματα.Να συμπληρώσω κάτι σχετικά με τον Βύνιο από τον οποίο αγόρασα το δικό μου.Όντως η κα Βύνιου είναι πολύ ευγενική και δεν ξέρω αν συμβαίνει και στα άλλα μαγαζιά αλλά στην περίπτωση μου δεν το είχε ετοιμοπαράδοτο μου είπε οτί σε δυο μέρες θα το έχει και το είχε.Συνεπέστατη.Έχω να καταθέσω όμως και κάτι αρνητικό,χωρίς να ξέρω και πολλά σχετικά με την αγορά της Αθήνας,(από Κρήτη είμαι).Από ότι κατάλαβα είναι ένα μαγαζί που πουλάει απλά μηχανές.Σκέτα.Ούτε Service ούτε αξεσουάρΔιαφημίζει μια εκπτωτική κάρτα αν αγοράσεις από αυτόν,παρόλα αυτά έχω κάνει 5-6 τηλέφωνα για να προμηθευτώ κεντρικό σταντ για το v-strom η απάντηση είναι πάντα δεν έχουμε δεν έχουμε δεν έχουμε.Επίσης να πούμε οτί η αγορά της Αθήνας είναι μεγάλη και όσο πιο πολύ ψάξεις τόσο καλύτερη τιμή θα βρεις..
    Τρώω άρα υπάρχω.Τρώω περισσότερο,υπάρχω περισσότερο.

Παλαιό μέλος
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΠΟ 1000+ ΚΜ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Drive It Like U Stole It Το avatar του/της zoudis

Thumbs up

Καλά τα είπαν οι προλαλήσαντές και ο Δημήτρης (συνονοματός...είναι δυνατόν Δημήτρης και να κάνει λάθος ? ποτε ) !!!

Καλορίζικη /καλοτάξιδη/Αγρατζούνιστη !!!

Αυξανόμαστε και πληθένουμε !!!

Εγώ να πω πως την πήρα από τον Βύνιο, 7950 με όλα τα σχετικά του δώρα, οινακ & τέλη. Με βολεύαν όλα οπότε...Οκ! Χούφτες και μπάγκστερ εβαλά μετά. Και όντως πήγα στον Βύνιο (εκπτωτική κάρτα και καλά) αλλά δεν είχε τίποτα....και με έστειλε στον μάστορα μου (χαίρω πολύ). Κατά τα αλλά ήμουν ευχαριστημένος. Έκανε βέβαια 1 μήνα και 1 βδομάδα να μου την φέρει αλλά είμουν απο τους πρώτους....δεν υπάρχαν μηχανές και να θελες (Μαρ. 2004). Χαβέλλας τότε δεν έπαιζε.

Φιλε Koyis αν έχει συνεργείο και ανταλακτικά από έκει που την πήρες εισαι ΟΚ. Θα σε καλύψουν. Αν όχι...πρόβλημα. ΜΗΝ την πας σε εξουσιοδοτημένο γιατι θα σου πουν μαμακίες και δεν θα σου αναγνωρίζουν την εγγύηση. Οπότε μείνε από εκεί που την πήρες

Drive It Like You Stole It

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της GyPsy
    Ο Χαβέλλας είναι εκεί καμια 30αριά χρόνια....

Απο τους πιο παλιούς αντ/πους suzuki και πολυ

καλός επαγγελματίας.
    Πωλείται XX 98' Full Extra.

Πωλήθηκε...

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ