χμμμ.. μισό λεπτό...δεν το βρίσκω στην εύρεση .. μάλλον έχει γίνει archiving. Τέλος πάντων , όταν είχαν βγεί τότε οι πρώτες πινακίδες ΕυρωπαΙκών προδιαγραφών για τα μηχανάκια, που ήταν σαν ταψιά απο μπακλαβά , είχα ξεκινήσει επώνυμα μια διαδικασία ερώτηση προς όλους τους πολιτικούς με απευθείας επαφές, εντοπίζοντας στα νομικά κείμενα και στο ΦΕΚ τότε , τα περίφημα "λάθος" σημεία σε σχέση με την Ε.Ε.
Μέρος του κειμένου αυτού το είχα πάει και στην Βουλή , όπου με δέχτηκε μια συμπαθέστατη γραμματέας/βοηθός του τότε Υπουργού (ο Λιάπης ήταν τότε) και μου είχε πεί , ανεπίσημα , οτι ήμουν ο 5ος ( !!!! ) πολίτης που είχε κάνει κάτι τέτοιο και κανείς φορέας δεν το είχε κάνει. Μάλιστα σκόπευαν να το ξανακοιτάξουν σύντομα βάση αυτών των σημείων που τους είχαμε πάει. Η συνέχεια γνωστή... αλλάξαν με τις μικρότερες πινακίδες. Σίγουρα δεν ξέρω αν έγινε απο την δική μας όχληση, αλλά δεν παύει ακόμα και αυτό να έπαιξε ρόλο. Α.. και οι ανακοινώσεις με υπογραφές που βάζεις στον πίνακα της Βουλής, κατόπιν αίτησης και ελέγχου παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου και δεν το πετάει κανείς... όλο και κάποιος θα το διαβάσει εκεί και όλο και κάποιος θα το περιλάβει σε μια επερώτηση του. Το κάνουν πάρα πολλοί φορείς αυτό το πράγμα.
Τώρα...
Να μην στρεψοδικείς... εκείνο που λέω είναι οτι όποιος κάνει κάτι , το κάνει πρώτα για τον εαυτό του και μετά για τους άλλους. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία να αφαιρείς το δικαίωμα κριτικής απο τους άλλους. Είναι σαν να έλεγα οτι δεν δικαιούταν κανείς να γκρινιάζει για τις πινακίδες, καθώς κανείς δεν με βοήθησε σε αυτό που έκανα τότε... καταλαβαίνεις νομίζω πόσο αυταρχικό είναι αυτό. Το κουπί λοιπόν το τραβάς πρώτα επειδή το θέλεις εσύ και μετά για τους υπόλοιπους.
Αλλά αυτό δεν σε κάνει βασιλικότερο του βασιλέως έτσι ώστε να κρίνεις οτι οι υπόλοιποι δεν έχουν δικαίωμα κρίσης , επειδή δεν κουνήθηκαν.. .όπως είπα και πιο πάνω, ο καθένας πράττει σε διάφορα κομμάτια ανά διαστήματα. Δεν μπορεί να είναι πάντα παρών σε όλα. Τόσο επειδή θα αχολείται με κάτι άλλο, όσο και βασισμένος στην κρίση αξιολόγησης του για αυτό το γεγονός.
Για την ιστορία το παράβολο Ευρωπαικού δικαστηρίου δεν το γνωρίζω , μιας και ποτέ δεν έχω φτάσει ώς εκεί. Δεν χρειάστηκε. Αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω το ποσό... έχω ακούσει κάτι περί 5000? ή ίσως και περισσότερα ... ισχύει;
Gandalf