Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 114

Θέμα: Γνωμοδότηση Εισαγγελέα ΑΠ - Άρση απορρήτου επικοινωνιών

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ευχαριστώ ggs...

devils animal

ουτε υπαρχει ποτε περιπτωση να μιλησουν οι τρομοκρατες στο κινητο τους για την βομβα που εβαλαν στο σταθμο του μετρο.

κοινως (οπως ειπε και ο Νικος) πρεπει να μας κανουν να φοβηθουμε για να μας πουλησουν την ασφαλεια σε ομορφο πακετακι.
    και τα δύο ισχύουν κανονικότατα.

Αποδεδειγμένα και στο εξωτερικό αλλά και εδώ τα κινητά χρησιμοποιούνται για πάσης φύσεως επικοινωνία για εγκληματική ενέργεια. Θυμίσου τι έγινε στις φυλακές της Κρήτης επι παραδείγματι...

Και σαφώς και θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο γιατί θα ελέγχεται καλύτερα έτσι.

Σε τίποτα απο τα δύο δεν διαφωνώ... μιλώντας όμως πάντα για το θεωρητικό κομμάτι, ο φόβος περί ασφάλειας υπάρχει και είναι αποδεδειγμένο. Πως θα επιβάλεις ασφάλεια χωρίς έλεγχο, μπορεί να μας πεί κανείς;... και δεν μιλώ για το forum ή για το κινητό μου , ή το δικό σου που διαβάζεις... μιλώ για την γενική εικόνα!

Ασφάλεια = Έλεγχος... και λειτουργούν και σαν συγκοινωνούντα δοχεία.

Περισσότερη ασφάλεια = περισσότερος έλεγχος... αν έχετε καμιά άλλη εξίσωση ευχαρίστως να την συζητήσουμε.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Πάντως το ερώτημα έχει τεθεί πριν από 2000 χρονια, και ακόμη ΔΕΝ έχει λυθεί…

«Quis custodiet ipsos custodes?», «Ποιος θα φυλάει (ελέγχει) τους φύλακες;».

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    μαγε απο τη στιγμη που μπηκε στη κουβεντα ο νικος εγω ταπεινα αποσυρομαι.

απλα να επισημανω 2 λαθη σου και να πω κατι τελευταιο.

1.το πολυτεχνειο δεν εγινε το 72.μπορει να μη ζουσα τοτε αλλα ειμαι σιγουρος οτι εγινε το 73.
    2.αναφερεις οτι τη δεκαετια του 80 δεν υπηρχε τρομοκρατια και εγληματικοτητα.μαλλον παραμεγαλωσες και ξεχνας.να σου θυμισω οτι τη 10ετια του 80 ειχαμε χουλιγκανισμο,ναρκωτικα,ληστειες,πορνεια.μη τρελαθουμε κιολας.μιλαμε για μια απο τις πιο ζορικες γενιες.τωρα σε διεθνες και παγκοσμιο επιπεδο να σου θυμισω οτι μιλαμε ακομα για ψυχροπολεμικη περιοδο,ζορια σε μεση ανατολη και αεροπειρατιες,χουντες παντου οι οποιες στηνονταν απο τους ιδιους μουλους που τωρα θελουν να μας προστατεψουν.(ε τι αλλο θες??)

υ.γ. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΚΑΛΒΟΣ.αν προτιμας την στερηση της ελευθεριας τοσο τη δικη σου οσο και των συνανθρωπων σου για μια ψευδαισθηση ασφαλειας ειναι δικαιωμα σου.και επειδη δικαιωμα μου ειναι να κρινω την αποψη σου θεωρω απλα οτι το λιγοτερο εισαι δεσμιος του ιδιου σου του εαυτου.....

απο μενα
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

στον εκαστοτε κρατικο μηχανισμο,ειναι παντελως αδιαφορη η "ασφαλεια" του πολιτη ,περαν του επιπεδου που τον διατηρει αρτιμελη και κατ επεκτασιν ζωντανο,ετσι να εξακολουθησει να αποτελει παραγωγικη , ελαχιστα αμοιβομενη μοναδα...με το "σκεπτομενη" δεν θα ασχοληθω γιατι θα χρειαστω καμια δεκαρια σελιδες...

οποιοσδηποτε κρατικος μηχανισμος επιθυμει την δυνατοτητα της εν δυναμει ανυπαρξιας αναγκης καταστολης μεσω ελεγχου...

σε περιπτωση αναγκης καταστολης,επιθυμει την επιτευξη της με τα λιγοτερα δυνατα μεσα και τις λιγοτερες απωλειες...

ενας πανεξυπνος τροπος να επιτευχθει αυτο ειναι η καραμελα της "προστασιας" μεσω της αρσης ολο και περισσοτερων ελευθεριων...χρυσομενο ,φυσικα,χαπι με την επιστρωση του σκεπτικου "το ΔΙΚΟ σας" κρατος...

παπαρια μαντολες if you catch my drift...

ξεκιναμε απο το internet ,μια και μπαινουν πολλα "ανηλικα" ,ανημπορα" πλασματα που δεν εχουν μπαμπα και μαμα να τα προστατευσει απο τον κακο δρακο,επισης ειναι καθυστερημενα και στανταρ αναπηρα μια και μονο μεσω αυτου μπορουν να επικοινωνησουν...επισης οι μεγαλυτεροι σε ηλικια που δεν εχουν ασχοληθει ποτε με Internet ,μιλωντας για ελλαδα παντα, δεν θα ασχοληθουν μια και ειναι εκτος του ευρους ενασχολιων τους,οποτε τι ειχαμε τι χασαμε...

ομολογουμενως κινηση ματ...

μολις καταπωθει και χωνευθει αυτο ,θα παμε σε αλλα και ουτω καθεξης...

αν θελουν να μας προστατεψουν απο τους κακους ανθρωπους του internet ας χωσουν κανα φραγκο κι ας κανουν υποχρεωτικο μαθημα στα σχολεια την αντιστοιχη ενημερωση...

και σεμιναρια και διαφημισεις κρατικα επιδοτουμενες...

βρηκα λυση? οχι...απλως ειμαι ενας ακομη λανθασμενα σκεπτομενος αντιφρονουντας...

υ.γ.πιστοποιημενη γνωση για τα παραπανω δεν εχω...εδω δεν εχω για να σκαλιζω μηχανακια και παραταυτα οι χαζοβιοληδες μου τα εμπιστευονται...
    :rotflmao:

cheers...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ευχαριστώ ggs...

devils animal

και τα δύο ισχύουν κανονικότατα.

Αποδεδειγμένα και στο εξωτερικό αλλά και εδώ τα κινητά χρησιμοποιούνται για πάσης φύσεως επικοινωνία για εγκληματική ενέργεια. Θυμίσου τι έγινε στις φυλακές της Κρήτης επι παραδείγματι...

Και σαφώς και θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο γιατί θα ελέγχεται καλύτερα έτσι.

Σε τίποτα απο τα δύο δεν διαφωνώ... μιλώντας όμως πάντα για το θεωρητικό κομμάτι, ο φόβος περί ασφάλειας υπάρχει και είναι αποδεδειγμένο. Πως θα επιβάλεις ασφάλεια χωρίς έλεγχο, μπορεί να μας πεί κανείς;... και δεν μιλώ για το forum ή για το κινητό μου , ή το δικό σου που διαβάζεις... μιλώ για την γενική εικόνα!

Ασφάλεια = Έλεγχος... και λειτουργούν και σαν συγκοινωνούντα δοχεία.

Περισσότερη ασφάλεια = περισσότερος έλεγχος... αν έχετε καμιά άλλη εξίσωση ευχαρίστως να την συζητήσουμε.

Gandalf
    γιατι εχεις την εντυπωση οτι η ΚΥΠ ή η CIA ή οποιαδηποτε μυστικη υπηρεσια ΔΕΝ παρακολουθει οποιο κινητο και οποια ip γουσταρει χωρις να παρει την εγκριση του κρατους?

απλα τωρα θα γινει και με τις ευλογιες της κυβερνησης και της δικαιοσυνης.

και για να απαντησω στα ερωτηματα σου.
    οντως δεν μπορεις να επιβαλλεις ασφαλεια χωρις ελεγχο...

αλλα ΠΟΙΟΣ απειλειται??? ποιος φοβαται???
    (εκτος και αν βλεπεις καθημερινα τα δελτια ειδησεων που βγαινει ο καθε κατατρεγμενος που του εχουν κλεψει το σπιτι/αυτοκινητο/τσαντα και λεει "δεν αισθανομαι πλεον ασφαλης" "δεν μπορουμε πλεον να κυκλοφορησουμε")

αυτα ειναι αστεια πραγματικα.

και σου λεω και παλι αν θελουν οι οποιοι τρομοκρατες ή κακοποιοι να βλαψουν τους πολιτες (οχι κλεβουν μια τραπεζα και ειναι εγκληματιες. καλα κανουν και τις κλεβουν τις τραπεζες και αυτους που τα εχουν), θα το κανουν. δεν θα αλλαξει ΤΙΠΟΤΑ.

Trooper... ο πόλεμος του Ιράκ όντως στήθηκε απο τις ΗΠΑ (απο την δεκαετία του 80 κιόλας με τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ) και όντως πολλά γεγονότα έχουν προκληθεί απο όμοιους με αυτούς. Όμως τις βόμβες που πέσαν σε Λονδίνο (2005) και Μαδρίτη (2004 αν θυμάμαι καλά) τις υπέστησαν οι απλοί πολίτες.

Τα εγκλήματα επίσης την δεκαετία του 80 δεν είχαν ούτε καν σε σημεία πλησιάσει τον τρόπο που γίνονται τώρα , ούτε τον δείκτη συχνότητας του σήμερα. Όπως είπα ήταν ΣΧΕΔΟΝ ανύπαρκτο... παράλειψη μου το οτι δεν έβαλα σε σύγκριση με το σήμερα. Αν δεν με πιστεύεις μπορείς να κατέβεις γύρω στις 2-3 το βράδυ στο κέντρο , ειδικά, της Αθήνας να δείς τι γίνεται. Και ναι... έχει προκληθεί απο πολλά προβλήματα αυτό, αλλά το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζεις ΑΜΕΣΑ και οχι εις βάθος χρόνου με εκπαιδεύσεις (που πάρα πολύ σωστά και δίκαια ανέφερε ο reinmeister και του βγάζω το καπέλο).

Στο κρίση περί απόψεως... σαφώς και έχεις δικαίωμα να το κάνει επί αυτού του θέματος. Όπως και εγώ μπορώ να πώ οτι το να επαφιόμαστε στην ικανότητα του ατόμου να αυτοελέγχεται είναι τόσο αφελές όσο το να αφήσεις ενα παιδί 2-3 ετών να πειραματιστεί με πρίζες.

Υ.Γ. ευχαριστώ για την διόρθωση περί Πολυτεχνείου... όντως έκανα λάθος στην ημερομηνία. Δικαιολογούμαι γιατί δεν είμαι τόσο μεγάλος όσο αφήνεις να υποννοηθεί...

reinmeister...

όπως είπα και πιο πάνω.... πολύ σωστό το θέμα με την εκπαίδευση σε τεχνολογίες αλλά και σε εκπαίδευση γενική προς τον πολίτη για να ελέγχει μόνος του.ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ δεν έχει πάρει μαζική μορφή. Σαφώς και είναι πρόταση πολύ σοβαρή και πραγματοποιήσιμη... με ενα μικρό ψεγάδι όμως... θέλει βάθος χρόνου... στο μεταξύ τι γινεται;

Και απαντώντας και σε εσένα και στον devil's παρακάτω...

Σήμερα υπάρχουν κάθε μέρα περίπου 0,75% εγκλήματα στην Ελληνική επικράτεια αφήνοντας πες τις ληστείες τραπεζών εκτός (αν και είναι λάθος και αυτο , καθώς αρκετοί έχουν χάσει ζωές σε μια τέτοια πράξη. ) Την δεκαετία του 80 ήταν περίπου εβδομαδιαίο αυτό το ποσοστό.

Πως ακριβώς μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση ΑΜΕΣΑ και να δώσει στον αδύνατο πολίτη (γιατί όλοι μπορεί να μην είναι ήρωες , ούτε "εκπαιδευμένοι" να ανταπεξέρθουν σε δύσκολη κατάσταση) το αίσθημα ασφάλειας όσο καλύτερα γίνεται χωρίς αστυνόμευση και έλεγχο...

α.. και devil's animal...υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι , κυρίως τρίτης ηλικίας που δεν συμμερίζονται την άποψη σου περί μή υπάρξης φόβου για έγκλημα εις βάρος τους. Μην παίρνεις ώς κριτήριο τον εαυτό σου , ή τους κολλητούς που λένε "θα τον γ@μ... τον π@@@, ... τον κλέφτη"... σε μεγάλη ηλικία δεν μπορείς να κάνεις εύκολα κάτι τέτοιο... ούτε φυσικά να κάνεις τον ήρωα σε προτεταμένη κάνη.

Και για να γυρίσω σε θέμα τηλεπικοινωνιών... δεν είναι λίγες οι πράξεις που έχουν οργανωθεί με SMS και κλήσεις. Σίγουρα αν επιβληθεί έλεγχος ίσως βρούν άλλον τρόπο... όπως παλιότερα με σημάδια κιμωλίας σε τοίχους , με γρατζουνιές σε πόρτες κτλ... αλλά θα είναι και πιο εύκολο να εντοπιστούν.

Και επειδή γενικά φαίνεται οτι αρκετοί θεωρούν πως είμαι υπέρμαχος μέχρι φανατισμού του απόλυτου ελέγχου... οχι δεν είμαι. Απλά θεωρώ οτι χωρίς έλεγχο δεν μπορεί να υπάρχει ασφάλεια ΑΜΕΣΑ ... και αυτό μέχρι στιγμής είναι σχεδόν αδιαφμισβήτητο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Gandalf,
    Σε σχέση με την Ε.Ε.
    Έχουμε τους περισσότερους αστυνομικούς …
    Έχουμε πληρώσει τα περισσότερα τα τελευταία 6 χρόνια για εξοπλισμό ασφαλείας ..
    Έχουμε πληρώσει τα περισσότερα για στρατιωτικό υλικό…

Και , επειδή δεν είσαι κανένας χαζός , σε ρωτώ…

Τα ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ αυτά που γράφεις ή δουλεύεις σε κάποια εταιρία marketing που προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη για την ανάγκη όλων αυτών..

Trooper... ο πόλεμος του Ιράκ όντως στήθηκε απο τις ΗΠΑ (απο την δεκαετία του 80 κιόλας με τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ) και όντως πολλά γεγονότα έχουν προκληθεί απο όμοιους με αυτούς. Όμως τις βόμβες που πέσαν σε Λονδίνο (2005) και Μαδρίτη (2004 αν θυμάμαι καλά) τις υπέστησαν οι απλοί πολίτες.

και οι βομβες που πεφτουν ανα τον κοσμο (οχι δυτικο) απλοι πολιτες τις υπεστησαν βαφτισμενοι απο τους νονους τους ως τρομοκρατες και παλι πατσι δεν ειναι.

Τα εγκλήματα επίσης την δεκαετία του 80 δεν είχαν ούτε καν σε σημεία πλησιάσει τον τρόπο που γίνονται τώρα , ούτε τον δείκτη συχνότητας του σήμερα. Όπως είπα ήταν ΣΧΕΔΟΝ ανύπαρκτο... παράλειψη μου το οτι δεν έβαλα σε σύγκριση με το σήμερα. Αν δεν με πιστεύεις μπορείς να κατέβεις γύρω στις 2-3 το βράδυ στο κέντρο , ειδικά, της Αθήνας να δείς τι γίνεται. Και ναι... έχει προκληθεί απο πολλά προβλήματα αυτό, αλλά το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζεις ΑΜΕΣΑ και οχι εις βάθος χρόνου με εκπαιδεύσεις (που πάρα πολύ σωστά και δίκαια ανέφερε ο reinmeister και του βγάζω το καπέλο).

τηρουμενων των αναλαγιων πρεπει να μιλαμε με βαση τις τοτε και τωρα συνθηκες και οχι με τη λογικη ''το 89 ειχαμε 200 ληστιες,το 2009 1200 αρα τωρα οι ληστειες ειναι πιο πολλες''.μη συγκρινουμε φρουτα με μπατζανακιδες!!!!κεντρο αθηνας 2-3 το βραδυ περπαταω και εγω πολλες φορες και δε με ενοχλησε ποτε κανεις.η εικονα προκαλει θλιψη αλλα η λυση δεν ειναι γκετοποιηση μεταναστων,χρηστων ,αστεγων και αλλων τινων αλλα προνοια και ανθρωπια.

Στο κρίση περί απόψεως... σαφώς και έχεις δικαίωμα να το κάνει επί αυτού του θέματος. Όπως και εγώ μπορώ να πώ οτι το να επαφιόμαστε στην ικανότητα του ατόμου να αυτοελέγχεται είναι τόσο αφελές όσο το να αφήσεις ενα παιδί 2-3 ετών να πειραματιστεί με πρίζες.

ενδεχομενως το λαθος που κανω να ειναι οτι εξ ιδιων κρινω τα αλλοτρια.

Υ.Γ. ευχαριστώ για την διόρθωση περί Πολυτεχνείου... όντως έκανα λάθος στην ημερομηνία. Δικαιολογούμαι γιατί δεν είμαι τόσο μεγάλος όσο αφήνεις να υποννοηθεί...

αστειευτηκα.ελπιζω να το καταλεβες...
    σε παρακαλω ρε μαγε μη μου απαντησεις.δε θελω να γραψω κατι παραπανω.θεωρω οτι απο δω και περα απλα θα επαναλαμβανομαι και οπως ξαναειπα αλλωστε ο νικος με καλυπτει απολυτα !!

Trooper...

αφού συμφωνούμε οτι διαφωνούμε...χεχεχε... το αφήνω εδώ.

ggs said:

Gandalf,
    Σε σχέση με την Ε.Ε.
    Έχουμε τους περισσότερους αστυνομικούς …
    Έχουμε πληρώσει τα περισσότερα τα τελευταία 6 χρόνια για εξοπλισμό ασφαλείας ..
    Έχουμε πληρώσει τα περισσότερα για στρατιωτικό υλικό…
    - Δεν έχει γίνει σωστή διάθεση τους (3500 είναι προσωπικοί φρουροί σε διάφορους)
    - Πλάκα κάνείς έτσι;... 2,5 δις έχει δώσει η Ελλάδα όταν η Γερμανία έχει δώσει 6,5 , η Ιταλία 5,2 και η Βρεττανία 22 δις (!!!!.. βεβαια έχουν και τους Ολυμπιακούς του 2012 εκεί , οπότε είναι άλλες συνθήκες). Ειδικά σε αυτό το κομμάτι αν θες στοιχεία μπορώ να σου στείλω απο έγγραφα που έχω στο σπίτι στον άλλο σκληρό δίσκο και έχουν επίσημα δημοσιοποιηθεί. Είπαμε με αυτό το αντικείμενο ασχολούμαι.
    - Σωστό, και είμαστε κατά τα λεγόμενα πολιτικών 6οι στον κόσμο στον τομέα αυτό. Αλλά ο στρατιωτικός εξοπλισμός .. ΕΥΤΥΧΩΣ... δεν είναι αστυνομικός.

και ναι.. για να τα λέω, τα πιστεύω.... και έχω διαθέσει επί αυτού και 2-3 χρόνια σε έρευνα και σπουδές επί του θέματος. Είναι πολλά βλέπεις που με μια πρώτη ματιά διαφεύγουν σε όλους. Θέλει και λίγο βοήθεια για να δείς και άλλα πράγματα.

Gandalf

Trooper...

Gandalf

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παρακολουθώ χωρίς διάθεση να συμμετέχω. Απλά δυο διορθώσεις.

Επανάσταση υπήρχε επίσης και στην Γερμανία απο το ΕθνικοΣοσιαλιστικό κόμμα (Νυχτα των μαχαιριών) και αμέσως μετά επήρθε Ναζισμός.
    Το ένα απ΄το άλλο δεν διαχωρίζεται μάγε, ούτε οι Ναζί ήταν παρακλάδι του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος. Ο όρος Ναζί άλλωστε είναι μια συντόμευση των γερμανικών λέξεων (NA)tionalso(ZI)alismus (Εθνικοσοσιαλισμός).

Μήπως το οτι τεράστια μερίδα πληθυσμού έκαιγε βιβλία και ξεκαθάριζε τους πάντες που ήταν εναντίον του ΕθνικοΣοσιαλισμού τότε;
    Η μυστική αστυνομία (μετέπειτα Γκεστάπο) έκανε δολοφονίες-κλειδιά... τις βαρβαρότητες και τα καψίματα τα έκαναν εκείνοι που ήταν απλοί , ξεγελασμένοι πολίτες. Μην βλέπεις μόνο ενα κομμάτι απο όλη την εικόνα.
    Καμμία τεράστια μερίδα πληθυσμού δεν έκαψε βιβλία. Το κάψιμο των βιβλίων (Μάιος 1933) αφορούσε την συμβολική κάθαρση του γερμανικού έθνους και κουλτούρας από επικίνδυνες ιδέες, και φυσικά περίοπτη θέση είχαν τα επιστημονικά και λογοτεχνικά βιβλία Εβραίων. Πρώτα στη λίστα (και στην φωτιά) ήταν τα βιβλία του -νομπελίστα απ΄το 1921-Α.Αϊνστάιν που είχε διαφύγει στο εξωτερικό απ΄την στιγμή που κατέλαβαν οι Ναζί την εξουσία (Ιαν.1933).
    Δεν είναι τυχαίο ότι η πυρά στο Βερολίνο στήθηκε στο πανεπιστήμιο του Humboldt στο οποίο είχε την έδρα Φυσικής ο Αϊνστάιν.
    Ετσι κι αλλιώς η "τεράστια μερίδα πληθυσμού" που αναφέρεις, έβαλε ταυτόχρονα φωτιά σε καμμιά 30 πόλεις της Γερμανίας καίγοντας βιβλία, οπότε μπορείς να φαντάστεις το πόσο "αυθόρμητη" ήταν η ενέργεια του πλήθους. Εκτός αυτού στις φωτογραφίες της εποχής διακρίνεις την ταυτότητα του πλήθους, απ΄το είδος της στολής που φόραγαν.....

Συνεχίστε και συγγνωμη για το άσχετο του θέματος.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Trooper...

ggs said:

- Δεν έχει γίνει σωστή διάθεση τους (3500 είναι προσωπικοί φρουροί σε διάφορους)
    - Πλάκα κάνείς έτσι;... 2,5 δις έχει δώσει η Ελλάδα όταν η Γερμανία έχει δώσει 6,5 , η Ιταλία 5,2 και η Βρεττανία 22 δις (!!!!.. βεβαια έχουν και τους Ολυμπιακούς του 2012 εκεί , οπότε είναι άλλες συνθήκες). Ειδικά σε αυτό το κομμάτι αν θες στοιχεία μπορώ να σου στείλω απο έγγραφα που έχω στο σπίτι στον άλλο σκληρό δίσκο και έχουν επίσημα δημοσιοποιηθεί. Είπαμε με αυτό το αντικείμενο ασχολούμαι.
    - Σωστό, και είμαστε κατά τα λεγόμενα πολιτικών 6οι στον κόσμο στον τομέα αυτό. Αλλά ο στρατιωτικός εξοπλισμός .. ΕΥΤΥΧΩΣ... δεν είναι αστυνομικός.

και ναι.. για να τα λέω, τα πιστεύω.... και έχω διαθέσει επί αυτού και 2-3 χρόνια σε έρευνα και σπουδές επί του θέματος. Είναι πολλά βλέπεις που με μια πρώτη ματιά διαφεύγουν σε όλους. Θέλει και λίγο βοήθεια για να δείς και άλλα πράγματα.

Gandalf
    ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ Gandalf , ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ….

και θα συμφωνήσω......Θέλει και λίγο βοήθεια για να δείς και άλλα πράγματα.... οι σπουδες δεν φτάνουν...

Παλαιό μέλος
    και σου λεω και παλι αν θελουν οι οποιοι τρομοκρατες ή κακοποιοι να βλαψουν τους πολιτες (οχι κλεβουν μια τραπεζα και ειναι εγκληματιες. καλα κανουν και τις κλεβουν τις τραπεζες και αυτους που τα εχουν), θα το κανουν. δεν θα αλλαξει ΤΙΠΟΤΑ.
    Καλα κανουν και τις κλεβουν τις τραπεζες (στα αρχ.... μου κι εμενα) αλλα ξεχνας οτι δεν κλεβουν μονο τις τραπεζες αλλα παταν και καμια σφαιρα σε οποιον βρεθει μπροστα τους...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Καλά εγω να ρωτήσω κάτι. Αυτή η γνωμοδότηση ποιούς αφορά? Προφανώς το Ελληνικό internet. Δηλαδή αν εγώ σηκώσω ένα site www.oproedroseinaimalakas.gr και τα χώνω στον πρόεδρο.
    Μιλάμε δηλαδή για .gr. Γιατί προφανώς αν μιλάμε για .com ή κατι άλλο, υπαγόμαστε σε άλλο νομικό καθεστώς.

Άρα τι νόημα έχει αυτή η γνωμοδότηση. Μήπως απλά είναι ένα προεκλογικό τέχνασμα για να μαζευτούν όσοι γαμωσταυρίζουν μέσω internet τους πολιτικούς και τα κόμματα? Λέω εγώ.

Στην ουσία του πράγματος τώρα.

Μάγε δεν διαφωνώ πλήρως μαζί σου αλλά ούτε και συμφωνώ. Προσωπικά μου είναι εντελώς αδιάφορο αν υπάρχουν κάμερες σε δημόσιους χώρους που με καταγράφουν, αν παρακολουθείται η δραστηριότητά μου στο internet και αν υποκλέπτονται οι συζητήσεις μου στο τηλέφωνο. Δεν διαπράττω καμία παράνομη πράξη και για αυτό δεν μου καιγεται καρφί. Όμως από τη στιγμή που όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα σε άτομα αμφιβόλου ηθικής, ευφυίας και διαθέσεων, δεν νιώθω καθόλου ασφαλής να διαχειρίζονται κάποιοι άλλοι τα προσωπικά μου δεδομένα.

Ο αντίλογος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει καταπολέμηση εγκληματικών δραστηριοτήτων. Αλλά επειδή μιλάμε για την Ελλάδα πιστεύεις ότι μπορούν να συμβουν αυτά σε αυτή τη χώρα?
    Εδώ ακόμα συζητάμε για το αν είναι παράνομη ή νόμιμη η κλήση από φωτογραφία κάμερας, μετά από τόσα χρόνια.
    Είμαστε τόσο σαθροί σαν κράτος που η έννοια της ελευθερίας ή της ασφάλειας ή των προσωπικών δεδομένων είναι εντελώς συγκεχυμένες.
    Βλέπεις για παράδειγμα σε περιπτώσεις δικών το περιεχόμενο της δικογραφίας να κάνει βόλτα στα κανάλια πριν αρχίσει η δίκη.
    Βλεπεις προσωπικά έγγραφα όπως απολυτήριο στρατού, να μοιράζονται σε φωτοτυπίες προς πάσα ενδιαφερόμενο.
    Βλέπεις ανθρώπους να καταδικάζονται σε ισόβια και μετά από λίγα χρόνια να είναι έξω και να σκοτώνουν κόσμο.

Όλα αυτά συνθέτουν μια εικνα ενός κράτους που δεν έχει σε καμία περίπτωση την δυνατότητα να διασφαλήσει βασικές έννοιες της δημοκρατίας.
    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν έχει και την νομική κάλυψη της παρακολούθησης, θα την χρησιμοποιήσει για το κοινό όφελος και όχι για προσωπικά οφέλη?
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

και θα συμφωνήσω......Θέλει και λίγο βοήθεια για να δείς και άλλα πράγματα.... οι σπουδες δεν φτάνουν
    Μα για αυτό συζητάω παρόλο που διαφωνώ σχεδόν πάντα... γιατί μέσα απο την διαφωνία κερδίζεις... και μη νομίζεις οτι μένω απόλυτος στις απόψεις μου. Όλα ζυγίζονται και όλα έχουν σημασία...

Ακόμα και οι σχεδόν παντοτινές κόντρες μου με τον Trooper που πάντα συμφωνούμε οτι διαφωνούμε... ή με τον LsKostas που κάνουμε το ίδιο.

Οι άνθρωποι που είναι εδώ αν μη τι άλλο έχουν την δικής τους προσωπικότητα κρίση και γνώση... κάτι που για μένα τουλάχιστον είναι κέρδος σε κάθε διαφωνία-αντίλογο.

Απλά εκεί που ενίσταμαι μερικές φορές είναι με νέα μέλη που απλά κρίνουν κάτι χωρίς καν να κάτσουν να το συζητήσουν... λάθος μου ίσως που δίνω σημασία σε τέτοιες νύξεις, αλλά καλώς ή κακώς αυτός είναι ο γερο-μάγος του MOTO.GR.. τζαναμπέτης-κουλός-σπαστικός... κάπου θα τα βελτιώσω ή θα παλέψη για να το κάνω...αλλά μέχρι τότε... παρακαλώ την υπομονή σας.

Gandalf

Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πρώτες εντυπώσεις απ'το CBF-600
    από bsari στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2005, 09:49
  2. Ποιο απ'ολα τα αξεσουαρ ??
    από Giannis_L στο forum BMW
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2005, 10:01
  3. Εντυπώσεις απ' το Nordkapp!!!
    από antares στο forum Ταξιδιωτικά