Σελίδα 22 από 38 ΠρώτοΠρώτο ... 12171819202122232425262732 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 316 έως 330 από 565

Θέμα: Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    Επίσης δεν έχει λογική γιατί δες εδω:

2000 http://www.ypes.gr/ekloges/content/g...NE_epi_res.asp
    Ψήφισαν 7.026.527
    ΠA.ΣO.K 3.007.596

Άρα το 2004 το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε...
    Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει λογική …
    Η «ΜΑΓΕΙΑ» των εκλογικών μας νόμων , την έχει απεμπολήσει προ πολλού …
    Το μόνο που λέω είναι ότι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι σταθερή …

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Μην το συνεχιζουμε...πλακα ηταν οποτε το να λεμε για το ποιες ηταν οι προθεσεις του Γιωργακη ειναι ακυρο...

Η αντιδραση των ΟΠ ομως ήταν σωστη περα για περα κατα την αποψη μου!

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Όπως αξιοσημείωτη ειναι και η μείωση των ψήφων της αριστεράς.
    Αν δεν μπορεί η αριστερά να προσελκύσει κόσμο με την ανεργία στο 10%, και την ύφεση στην πόρτα μας, καιρός θα ήταν να κάνει ένα reboot γιατί βαρέθηκε ο κόσμος το επιτόπιο τροχάδην...κάηκε στο ζέσταμα.

Πάμε δυνατά παιδιά...:a31: :a31: :a31:
    Ποια αριστερα ρε Βυρωνα?Αυτη πληρωνει ακομα τη συμφωνια της Γιαλτας και της Βαρκιζας.Η αριστερα απο τοτε παιζει το ρολο του αδικημενου παιδιου που δεν το παιζουν τα αλλα.Οταν εχεις την ευκαιρια να κυβερνησεις αυτον τον τοπο με τα οπλα και πας πασο,μην περιμενεις να κυβερνησεις με εκλογες.
    (Και μην βιαστει κανεις να πει οτι θα γινομασταν σαν την Αλβανια γιατι σημερα ειμαστε χειροτεροι ακομα κι απ αυτους.)
    Οι ανθρωποι βολευονται με την αντιπολιτευση.Ειναι πολυ δυσκολο να αναλαβουν τις ευθυνες ενος λαου γιατι η σχεση τους με αυτον υπαρχει μονο στην φαντασια τους.Αν ηταν διαφορετικα τα πραγματα θα μιλαγαν κι αλλη γλωσσα γιατι ο λαος δεν εχει αναγκη απο χιλιομασημενα τσιτατα κι ακατανοητα μανιφεστα.

Υ.Γ στα λεω για να τα ακουω κι εγω
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Μην το συνεχιζουμε...πλακα ηταν οποτε το να λεμε για το ποιες ηταν οι προθεσεις του Γιωργακη ειναι ακυρο...

Η αντιδραση των ΟΠ ομως ήταν σωστη περα για περα κατα την αποψη μου!
    Κι όμως δεν ήταν πλάκα. Η πρόταση προς το στέλεχος του κόμματος, και η απόρριψη της πρότασης απ΄το ΚΟΜΜΑ, έγινε.
    Η φάρσα είναι άσχετη και έγινε σε δεύτερο χρόνο.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Κι όμως δεν ήταν πλάκα. Η πρόταση προς το στέλεχος του κόμματος, και η απόρριψη της πρότασης απ΄το ΚΟΜΜΑ, έγινε.
    Η φάρσα είναι άσχετη και έγινε σε δεύτερο χρόνο.
    και πολυ σωστα ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ απο το κομμα η οποια προταση συνεργασιας κατω απο αυτες τις συνθηκες.

Δηλαδη αν σου εκαναν τωρα προταση να αναλλαβεις το υποθετικο υπουργειο οδικης ασφαλειας θα δεχοσουν κατευθείαν;

Αν δεν μπορεί η αριστερά να προσελκύσει κόσμο με την ανεργία στο 10%, και την ύφεση στην πόρτα μας, καιρός θα ήταν να κάνει ένα reboot γιατί βαρέθηκε ο κόσμος το επιτόπιο τροχάδην...κάηκε στο ζέσταμα.

Επί της προτάσεως-πέραν της φάρσας- δεν αλλάζει η ουσία. Πρότειναν μια θέση υφυπουργού σε κάποιο διακεκριμένο στέλεχος του κόμματος τους, και το κομμα συλλογικά αποφάσισε αρνητικά. Τους δώθηκε μια 1ης τάξεως ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε όσα κατήγγειλαν και καταδίκαζαν, για να μπορέσουν είτε να τα αλλάξουν, είτε να τα ελέγξουν, είτε να τους κράξουν με τρίμετρη καραμούζα (χωρίς φόβο και πάθος αφού δεν παίζει θέμα κομματικής πειθαρχίας) μόλις θα έκαναν τις μαλακίες και οι ΟΠ απάντησαν ....."στόχος είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές και η συμμετοχή σε κυβερνητικές θέσεις δεν αποτελεί αυτοσκοπό".
    Αυτά είναι τα γεγονότα. Τις συνωμοσιολογικές/μακιαβελικές θεωρίες του τι ήθελε ο ΓΑΠ και τι η ΟΕ τις αφήνω στην άκρη γιατί είναι υποθέσεις και μου θυμίζουν κνίτικη επιχειρηματολογία οτι πίσω απ΄όλα βρίσκετια η Cia, η Μοσάντ και ο παγκόσμιος καπιταλιστικός οπορτουνισμός.

Το ερώτημα παραμένει. Οι ΟΕ πίστευουν ότι παράγουν περισσότερο έργο εκτός υπουργείου περιβάλλοντος και των μηχανισμών του, ή εντός?. Προφανώς η ρύπανση στον Ασωπό, οι παράνομες χωματερές και το ανεξέλεγκτο πήδημα του περιβάλλοντος λύνεται καλύτερα με συγκεντρώσεις συμπαράστασης, τηλεοπτικές διαμαρτυρίες και κονκάρδες "Nuclear power? no thanks"...

Πάμε δυνατά παιδιά...:a31: :a31: :a31:
    Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
    Η πτώση της αριστεράς είναι όντως αξιοπερίεργη και οφείλεται νομίζω στη στασιμότητα του ΚΚΕ την οποία μάλλον αντιλαμβάνεται πλέον η Αλέκα και ακούγεται πως σκέφτεται να την κάνει σιγά σιγά. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω προεκλογικής περιόδου είχε τα της ηγεσίας του + ότι δεν κατέβηκε το δυνατό του φύλο ο Αλαβάνος. Αυτά πιστεύω συνετέλεσαν στο να στραφούν οι αριστερες-κεντροαριστερές δυνάμεις στο πασοκ. Προφανώς η στροφή αυτή ενισχύθηκε και από το φόβο μην επαληθεφθεί η θεωρία της μπλε "πολυκατοικίας".

Για τους οικολόγους.
    Όπως είπε ο ανεπανάληπτος Μίμης Ανδρουλάκης, "αν ξαφνικά το ΚΚΕ έβγαινε με 40% από τις εκλογές και έπρεπε να κυβερνήσει, θα έλεγε ότι πρόκειται για προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών".
    Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τη νοοτροπία των μικρών κομάτων και το γιατί αρνήθηκαν οι οικολόγοι.
    Fun Is Not A Straight Line

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    και πολυ σωστα ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ απο το κομμα η οποια προταση συνεργασιας κατω απο αυτες τις συνθηκες.

Δηλαδη αν σου εκαναν τωρα προταση να αναλλαβεις το υποθετικο υπουργειο οδικης ασφαλειας θα δεχοσουν κατευθείαν;
    Με έχεις ακούσει να βγάλω προεκλογικό πρόγραμμα για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, να βγώ στα μπαλκόνια, ή να ζητήσω να με "τιμήσει" ο πολίτης με την ψήφο του για να του λύσω τα προβλήματα που κωφεύουν οι αρμόδιοι? Ανννν τα είχα κάνει αυτά, και είχα στοιχειώδη αξιοπρέπεια και συνέπεια στον λόγο μου, θα έλεγα φυσικά ναι.
    Αν ήμουν κότα λειράτη θα έψαχνα ένα σκασμό δικαιολογίες για να αποφύγω τις ευθύνες. Η στείρα κριτική είναι πιο εύκολη...

Σε όρους μοτό, είναι σαν να πηγαίνω με το τuono στον reinmeister, να του κάνω τα @@ αερόστατο ότι τον πατάω, τον σκίζω, τον πηγαίνω 3κάβαλο ,ότι είναι κουλός και άχρηστος, και μόλις γυρίσει και μου πει πάμε ρεειι, να λέω δεν μπορώ γιατί μου ΄χουν λυθεί τα κορδόνια...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Με έχεις ακούσει να βγάλω προεκλογικό πρόγραμμα για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, να βγώ στα μπαλκόνια, ή να ζητήσω να με "τιμήσει" ο πολίτης με την ψήφο του για να του λύσω τα προβλήματα που κωφεύουν οι αρμόδιοι? Ανννν τα είχα κάνει αυτά, και είχα στοιχειώδη αξιοπρέπεια και συνέπεια στον λόγο μου, θα έλεγα φυσικά ναι.
    Αν ήμουν κότα λειράτη θα έψαχνα ένα σκασμό δικαιολογίες για να αποφύγω τις ευθύνες. Η στείρα κριτική είναι πιο εύκολη...

Σε όρους μοτό, είναι σαν να πηγαίνω με το τuono στον reinmeister, να του κάνω τα @@ αερόστατο ότι τον πατάω, τον σκίζω, τον πηγαίνω 3κάβαλο ,ότι είναι κουλός και άχρηστος, και μόλις γυρίσει και μου πει πάμε ρεειι, να λέω δεν μπορώ γιατί μου ΄χουν λυθεί τα κορδόνια...
    Μπα η συνεπεια και η αξιοπρεπεια φαινεται οταν δεν πηγαινεις εκει που φτυνεις με δελεαρ μια υπουργικη καρεκλα...

ακομα και αν φωναζες στα μπαλκονια για την οδικη ασφαλεια, φανταζομαι oτι δεν θα δεχοσουν να αναλλαβεις θέση "υπουργου" σε ενα κομμα "καγκουρες - burn out motherfuckers"...ακομα και αν το εν λογω κομμα εχει καπηλευτει την εννοια οδικη ασφαλεια για να κερδισει ψηφους...

αυτα

Κατσε ρε φιλε,κυβερνηση βγηκαμε,ποσο πιο αριστερα δηλαδη θες να παει αυτη η χωρα;Δεν εχεις παρει χαμπαρι οτι πλεον εχουμε Σοσιαλισμο στην Ελλαδα

αν σας λεει κατι ε..?
    εγω ψηφισα πασοκ.
    τωρα στα 39 ηταν η δευτερη φορα στη ζωημ που ψηφισα μιας κ η πρωτη ηταν οταν ημουν
    φανταρακι σε εκλογικο κεντρο προ εικοσαετιας κ πιτσιρικι.
    γιατι ψηφισα?μα γιατι δεν ηθελα να ξαναβγει η Ν.Δ.
    παντα κοιτουσα την πολιτικη απο μακρυα αλλα μετα τα τελευταια δρωμενα
    κ την τσεπη των μικρομεσαιων να την βανδαλιζουν οι ακαπνοι τα ειχα παρει καπως.
    φυσικα επηρεαστηκα κατα την κριση μου βεβαια κ απο φιλους που καποτε ηταν ανετοι,
    γελουσαμε δεν μας ενοιαζαν τα λεφτα κ τα τελευταια 2-3 χρονια ηταν η μαστ συζητηση
    σε καθε φραπεδια.
    οκ,ετσι απλα..
    νιαου

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nasos-hyper
    αν σας λεει κατι ε..?
    εγω ψηφισα πασοκ......

το θαρρος μερικων ανθρωπων με εκπλησει ωρες ωρες!!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Επι της ουσίας για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οικολόγοι Πράσινοι:
    Με τις ευρωεκλογές πίστευα ότι το συγκεκριμένο κόμμα, πέρα απο τα συνηθισμένα ποσοστά του 1%, συγκεντρώνει απλά ψήφους διαμαρτυρίας. Αφού τώρα με την μεγάλη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και την πτώση της αριστεράς γενικά κατάφερε και έφτασε στο 2.5% μάλλον παγίωσε την θέση του και δεν αποκλείεται να βρει τον δρόμο του για την βουλή ακόμα και αν είναι ένα μονοθεματικό κόμμα... Το γενικό πρόβλημα της Αριστεράς στην Ελλάδα δίνει χώρο σε σχηματισμούς όπως οι Οικ.Πρ. και τους καθιστά ικανούς να συγκεντρώσουν ψήφους διαμαρτυρίας. Πιστεύω ότι δέχτηκε μεγαλύτερο ποσοστό απο πρώην ψηφοφόρους ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ παρά από ότι ΠΑΣΟΚ(0.6%) και ΝΔ(λιγότερο απο 0.2%)

ΣΥΡΙΖΑ:
    Μετά την αποτυχημένη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ενισχυμένος, πήρε το ίδιον ίδιο σχεδόν αριθμό με το 2007 και σαφώς μεγαλύτερο απο τις ευρωεκλογές. Πληρώνει όμως ακόμα την λάθος αντιμετώπιση των Δεκεμβριανών και τα αρχηγικά προβλήματα μεταξύ Αλαβάνου-Τσίπρα. Το ότι ένα σημαντικό ποσοστό τους Σύριζα είναι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό, το ότι με τέτοια συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά του είναι σημαντικό... Ο Αλαβάνος διατηρώντας θετικές ή και θολές απόψεις σχετικά με το ΠΑΣΟΚ καθιστούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα "γειτονικό και φίλιο" χώρο για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας κλείνοντας τις όποιες βλέψεις-υποψίες απομόνωσε αυτές τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΝ και για αυτό τα ποσοστά έπεσαν απο 15% στο 5%. Κράτησε όμως και παγίωσε την θέση του.

Λάος:
    Θεωρώ ότι απέτυχε, μετά την τόση μεγάλη αποσυσπείρωση και αποτυχία της ΝΔ δεν κατάφερε να γίνει ο χώρος που θα έλξει τους απογοητευμένους - διαφωνούντες ψηφοφόρους της ΝΔ. Η ΝΔ έχασε απο το 2007 700κ ψήφους το Λάος κέρδισε μόνο 100κ... Το κόμμα έχει φτάσει σε σήμειο οριακό και στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχουν πια ποσοστά 3-5 %. Ή θα σοβαρευτούν και θα ενισχυθούν και θα γίνει ένας σοβαρός δεξιός παίχτης αγγίζοντας την κεντροδεξιά και θα φτάσει και θα περάσει το 10% ή θα βρεθεί εκτός βουλής. Δεν υπάρχει μέση λύση, επιβίωση θα υπάρξει μόνο αν πείσει την βάση της ΝΔ ότι μπορεί να τους αντιπροσωπεύσει. Η επόμενη περίοδος αντιπολίτευσης είναι καθοριστική και σημαντική για το Λάος, δεν θα χτυπά τους "φίλους" της ΝΔ αλλά τους αντίπαλους του ΠΑΣΟΚ. Στο χέρι τους είναι.

ΚΚΕ:
    Το ΚΚΕ επίσης έχασε επίσης ένα μέρος των ψηφοφόρων του (2007:580κ - 2009:520κ) η εικόνα που μου δείχνει είναι ένα κόμμα γερασμένο και αναχρονιστικό, όσο σωστά και να λέει νομίζεις ότι απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους ψηφοφόρους του και σε κανέναν άλλον, δεν νιώθεις ότι κάνει ανοιχτή συζήτηση. Η ΓΓ του στο debate έδειξε ξεκάθαρα την εικόνα αυτή. Απλά δεν απευθύνεται στο κοινό και δεν μπορεί, δεν είναι ικανό να προσελκύσει ένα σημαντικό ποσοστό όσων διαμαρτύρονται, δεν μπορεί να εκφράσει-αντιπροσωπεύσει τον κεντρώο-κεντροαριστερό που αντιδρά-διαμαρτύρεται-έχει απογοητευτεί.Δεν εννοείτε να υπάρχει τόσο χάλια κεντροδεξιά κυβέρνηση και εσύ να κάνεις αντιπολίτευση στον Σύριζα και στο ΠΑΣΟΚ. Επιδιώκεις παγίωση των ποσοστών σου και μόνο οπότε θα χάσεις και αυτό που έχεις. Αν δεν καταλάβει ότι με το να γυρίσει την πλάτη στο παρών η ίδια η κοινωνία θα σου γυρίσει την πλάτη σύντομα και ο δικομματισμός θα είναι μονόδρομος. Αν δεν κάνει αλλαγές και δεν ανοιχτεί στο ευρύ κοινό θα καταντήσουν, αν δεν είναι ήδη, γραφικοί.

to be continued

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    Επι της ουσίας για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οικολόγοι Πράσινοι:
    Με τις ευρωεκλογές πίστευα ότι το συγκεκριμένο κόμμα, πέρα απο τα συνηθισμένα ποσοστά του 1%, συγκεντρώνει απλά ψήφους διαμαρτυρίας. Αφού τώρα με την μεγάλη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και την πτώση της αριστεράς γενικά κατάφερε και έφτασε στο 2.5% μάλλον παγίωσε την θέση του και δεν αποκλείεται να βρει τον δρόμο του για την βουλή ακόμα και αν είναι ένα μονοθεματικό κόμμα... Το γενικό πρόβλημα της Αριστεράς στην Ελλάδα δίνει χώρο σε σχηματισμούς όπως οι Οικ.Πρ. και τους καθιστά ικανούς να συγκεντρώσουν ψήφους διαμαρτυρίας. Πιστεύω ότι δέχτηκε μεγαλύτερο ποσοστό απο πρώην ψηφοφόρους ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ παρά από ότι ΠΑΣΟΚ(0.6%) και ΝΔ(λιγότερο απο 0.2%)

to be continued

...δηλαδη οσοι ψηφισαν Οικολογους Πρασινους ειναι αριστεροι που δεν βρισκουν αλλο πολιτικο σχηματισμο να τους εκφραζει;

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    το θαρρος μερικων ανθρωπων με εκπλησει ωρες ωρες!!!!

Κι εγώ ΠΑΣΟΚ ψήφισα Γιώργο
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Κι εγώ ΠΑΣΟΚ ψήφισα Γιώργο

και εγω οικολογους, αλλα την ψαχνω μπας και ειμαι αριστερος και δεν το ξερω...

Παρόμοια θέματα

1. ΣτΕ: Αντισυνταγματική η ψήφος των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές
    από Ichigo στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 01/02/2011, 21:59
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2009, 06:32
  3. Στις εκλογες ψηφισα......
    από Vstrommer71 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2007, 18:55
  4. Απαντήσεις: 6