Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 71 από 71

Θέμα: Σχετικα με αποσυρση

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Υπογράφηκε από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες για το μέτρο της απόσυρσης, καθώς και τα οικονομικά κίνητρα τόσο για την απόσυρση, όσο και για την αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας.

Το μέτρο της απόσυρσης αφορά ΙΧ αυτοκίνητα και φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους μικτό φορτίο, ενώ το προς απόσυρση όχημα θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

• να κινείται αυτοδύναμα,
    • να φέρει όλα τα μηχανικά του μέρη και
    • να είναι πλήρες αμαξώματος.

Από τη διαδικασία της απόσυρσης εξαιρούνται τα οχήματα τα οποία δεν πληρούν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, καθώς και τα οχήματα που έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό.

Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ που επιθυμεί να αποσύρει το αυτοκίνητό του, θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής στάδια:

1. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει προς απόσυρση το όχημα σε έναν από τους 81 εγκεκριμένους χώρους (Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας ή εγκεκριμένους χώρους συλλογής οχημάτων, για τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στο www.edoe.gr ή στο τηλέφωνο 210-6899039). Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του οχήματος λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής του προς απόσυρση οχήματος.

2. Μέσα σε 8 ημέρες η Εγκατάσταση Επεξεργασίας χορηγεί στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος. Παράλληλα, προκειμένου να γίνει η οριστική διαγραφή του αποσυρόμενου οχήματος από τα οικεία μητρώα, διαβιβάζεται αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφής μαζί με τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

3. Μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκδίδει τη μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής του οχήματος.

4. Η πράξη οριστικής διαγραφής αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή στον ιδιοκτήτη του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης και το προβλεπόμενο ποσό καταβάλλεται από την αρμόδια ΔΟΥ.

Η διαδικασία για τα φορτηγά

Η διαδικασία απόσυρσης που πρέπει να ακολουθηθεί για τα φορτηγά που είναι μεγαλύτερα από 3,5 τόνους μικτό φορτίο, περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

1. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει το αποσυρόμενο φορτηγό σε Εγκατάσταση Επεξεργασίας και στη συνέχεια λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής τού προς απόσυρση φορτηγού από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας. Στη βεβαίωση παραλαβής πρέπει να γίνεται σαφής αναφορά ότι το όχημα κινείται αυτοδύναμα, φέρει όλα τα μηχανικά του μέρη και είναι πλήρες αμαξώματος.

2. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του καταθέτει σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τη βεβαίωση παραλαβής μαζί με κομμένο αριθμό πλαισίου και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, προκειμένου να γίνει η διαγραφή του φορτηγού από τα οικεία μητρώα. Ακολούθως, εντός τριών εργάσιμων ημερών, η ως άνω Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών εκδίδει τη μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής του φορτηγού.

3. Η πράξη οριστικής διαγραφής αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή στον ιδιοκτήτη του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης και το προβλεπόμενο ποσό καταβάλλεται από την αρμόδια ΔΟΥ.

Προϋποθέσεις για το οικονομικό κίνητρο

Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την παροχή οικονομικού κινήτρου αγοράς οχήματος είναι οι εξής:

1. Να έχει ακολουθηθεί η προαναφερόμενη, προβλεπόμενη διαδικασία απόσυρσης του παλιού οχήματος.

2. Να έχει προηγηθεί η αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας.

3. Στην άδεια κυκλοφορίας του νέου οχήματος να αναγράφεται το αποσυρθέν όχημα.

4. Το προς πληρωμή ποσό επιδότησης, καταβάλλεται στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη από την αρμόδια ΔΟΥ.

www.skai.gr

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Το μέτρο της απόσυρσης αφορά ΙΧ αυτοκίνητα και φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους μικτό φορτίο, ενώ το προς απόσυρση όχημα θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
    Εδω τις ξεχασαν τις μηχανες

Στα τελη μαλλον θα τις θυμηθουνε

Φρέέέένοοοο!! *&^%#@& Το avatar του/της pipis
    Σε συνέχεια επικοινωνίας μου από 25/09/09 με τον Κο Δεβελέγκο (συντάκτης στο capital.gr), με ενημέρωσε ότι τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα ισχύσουν για μηχανάκια.

Αυτά με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Ευχάριστα μου ακούστηκαν!

Επειδή είναι ολίγο ασαφές και ομιχλώδες το περί τελών κυκλοφορίας...
    Προκειμένου για αυτοκίνητα υβριδικά, ηλεκτρικά και υδρογόνου < 199χ κυβικών, τα τέλη δεν καταβάλλονται σημειώνει ο νομοθέτης.
    Για πόσο; Για πάντα; Κάπου διάβασα για τα 4-5 πρώτα χρόνια κυκλοφορίας. Ισχύει; Κατέχει κανείς;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Φρέέέένοοοο!! *&^%#@& Το avatar του/της pipis
    Εχετλαίε αυτό δεν ξέρω να στο απαντήσω, αλλά κάτι ακόμη με την απόσυρση που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τα μπόνους 1.000,00? δεν τα παίρνουν μόνο αυτοί που είναι να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο EURO4 - EURO5, αλλά και αυτοί που θα αγοράσουν μεταχειρισμένο με τις ίδιες προδιαγραφές!

Αυτό όντως είναι πάρα πολύ καλό γιατί αμάξι του 2005 (EURO4) βρίσκεις άνετα με 6.000 - 7.000? και στην περίπτωση μου, που έχουμε ένα παλιό 1600cc το κέρδος της απόσυρσης φτάνει τα 2.500? και με 3.500 - 4.000? επιπλέον (όπου δεν είναι μεγάλο ποσό) μπορώ να πάρω ένα αξιοπρεπέστατο αυτοκίνητο!

Μπράβο στο καινούριο μέτρο! Τόσα μας έχουν φάει, αλλά τα καλά να τα λέμε!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Αρχικά δημιουργήθηκε από pipis
    Εχετλαίε αυτό δεν ξέρω να στο απαντήσω, αλλά κάτι ακόμη με την απόσυρση που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τα μπόνους 1.000,00? δεν τα παίρνουν μόνο αυτοί που είναι να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο EURO4 - EURO5, αλλά και αυτοί που θα αγοράσουν μεταχειρισμένο με τις ίδιες προδιαγραφές!

Αυτό όντως είναι πάρα πολύ καλό γιατί αμάξι του 2005 (EURO4) βρίσκεις άνετα με 6.000 - 7.000? και στην περίπτωση μου, που έχουμε ένα παλιό 1600cc το κέρδος της απόσυρσης φτάνει τα 2.500? και με 3.500 - 4.000? επιπλέον (όπου δεν είναι μεγάλο ποσό) μπορώ να πάρω ένα αξιοπρεπέστατο αυτοκίνητο!

Μπράβο στο καινούριο μέτρο! Τόσα μας έχουν φάει, αλλά τα καλά να τα λέμε!
    Σε αυτο το "γραναζι" εχω κολλησει ρε γμτ.
    Εχω παρει το καινουργιο αμαξι...αλλα δεν μπορω να του βγαλω την γαμωαδεια , γιατι αν θελω να παρω κα ιτο επιπλεον 1000ρικο που δινει το κρατος (εκτος απ οτα λεφτα της αποσυρσης) πρεπει στην αδεια του καινουργιου να αναγραφεται αυτο που αποσυρθηκε.
    Την τύχη μου μεσα

Αρχικά δημιουργήθηκε από pipis
    ...τα μπόνους 1.000,00? δεν τα παίρνουν μόνο αυτοί που είναι να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο EURO4 - EURO5, αλλά και αυτοί που θα αγοράσουν μεταχειρισμένο με τις ίδιες προδιαγραφές!
    Αυτο ειναι σιγουρο; Δηλαδη ισχυει το μετρο κ για μεταχειρισμενα;

Ρωταω γιατι δεν το εχω δει γραμμενο καπου στις ανακοινωσεις που εγιναν για αυτο το θεμα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Yianniss
    Αυτο ειναι σιγουρο; Δηλαδη ισχυει το μετρο κ για μεταχειρισμενα;

Ρωταω γιατι δεν το εχω δει γραμμενο καπου στις ανακοινωσεις που εγιναν για αυτο το θεμα.
    YIANNISS είναι 100% σίγουρο.....
    Οτι ταξινομήθηκε(πρώτη άδεια κυκλοφορίας) μετά τις 01/01/2005 θα έχει έκπτωση 1000 ΕΥΡΩ.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Καθυστερησεων συνεχεια...

Παρελαβα την Παρασκευη που μας περασε την Οριστικη Πραξη Διαγραφης απο το Υπ.Μεταφορων
    και την αντιστοιχη εντολη πληρωμης.
    Παω που λετε σημερα το πρωι καμαρωτος-καμαρωτος στην εφορια....για να μου πουν οτι ναι μεν ισχυει η εντολη πληρωμης που εχω στα χερια μου...αλλα αυτοι δεν εχουν καμια ενημερωση για να πληρωσουν.
    Ουτε καν το αντιστοιχο πεδιο στο προγραμμα του Η/Υ δεν εχει φτιαχτει για να συμπληρώνουν.
    Ευτυχως ηταν ευγενεστατοι και μου δωσαν τα τηλεφωνα τους για να ενημερωθω ποτε θα τους ερθει η εντολη για να πληρωνουν , να μην πηγαινω αδικα.
    Απο τον αλλο μηνα...και αν... μου ειπαν.

Τέλος; Έλεος!

Καταργείται χωρίς ούτε ένας να έχει πάρει ακόμα τα λεφτά του;

Δηλαδή έπρεπε να το ρισκάρουμε και να παίξουμε λόττο αυτές τις 30-40 μέρες που κράτησε;

Έλεος ρε παιδιά, σε τι χώρα ζούμε;;
    "Γιατί ο δρόμος είναι αλήθεια, χίλια κι ένα παραμύθια
    είναι το σπίτι μας, δεν έχει τέλος"

iMix

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Προς απόσυρση η απόσυρση
    Η Τίνα Μπιρμπίλη ανακοίνωσε το νέο τρόπο προσδιορισμού των τελών κυκλοφορίας

Στην κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης προχωράει από τη Δευτέρα η κυβέρνηση επικαλούμενη το τεράστιο δημοσιονομικό κόστος και το μηδαμινό περιβαλλοντικό όφελος.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνστανταντίνου, όσοι έχουν ήδη αποσύρει το αυτοκίνητό τους θα πληρωθούν κανονικά, σύμφωνα με τα κίνητρα που προέβλεπε η ρύθμιση Σουφλιά.

Παράλληλα, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ανακοίνωσε το νέο τρόπο προσδιορισμού των τελών κυκλοφορίας.

Προβλέπεται η ελάφρυνση σε σχέση με τις ρυθμίσεις Σουφλιά, έως και 50 ευρω για τα αυτοκίνητα μέχρι 1400 κυβικά εκατοστά και η επιβάρυνση μέχρι και 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών.

Επίσης, αποσύρεται το μέτρο του πράσινου δακτυλίου που θα ίσχυε κανονικά από το 2011 στην Αθήνα.

Το θέμα θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο του περιορισμού χρήσης του αυτοκινήτου, ενίσχυσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και δημιουργίας δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.

http://www.skai.gr

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. σχετικά με αποσυρση
    από nikolas1709 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2009, 16:26
  2. Ερώτηση σχετικά με αξιοπιστία αντιπροσωπείας.
    από Infini στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2004, 18:10
  3. Σχετικά με chat!
    από Adventure-R στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 15/03/2004, 05:16
  4. Βοηθεια ΣΧετικα Με Κοντερ
    από ctpanoramix στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2003, 14:24
  5. Σχετικα με τις φωτοκλησεις!