Ως ένα σημείο είναι έτσι όπως τα λέει ο φίλος, μόνο που πρέπει να ήσουν πολύ τυχερός και δεν πλήρωσες πρόστιμο.Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Eγώ που είχα τρακάρει χωρίς να φταίω, δεν είχα ούτε δίπλωμα ούτε ασφάλεια.
Έγινε κάποια στιγμή ένα δικαστήριο, είχα βγάλει το δίπλωμα, και απλά με επέπληξαν για την ασφάλεια.
Αν δεν σου κόψει κλήση εκείνη την στιγμή η τροχαία οτι δεν έχεις ασφάλεια, αν δεν φταίς δεν σου κάνουν τίποτα.
Μου έλεγαν οτι παίζει να πληρώσω ένα πρόστιμο για αυτο αλλα δεν μου ζητήθηκε να πληρώσω το παραμικρό.
Από την στιγμή που δεν φταίς, θα αποζημιωθείς κανονικά, και θα γίνει άλλο δικαστήριο για το οτι δεν ειχες ασφάλεια.
Απλά ο δικηγόρος σου θέλει το συμβόλαιο για να δείξεις οτι συνετίστηκες και να μην έχουν πάτημα για μείωση της αποζήμιωσης οι αντίδικοι.
Καλά ξεμπερδέματα
Εγώ πλήρωσα στην Τροχαία για να πάρω τις πινακίδες, διότι μου τις κράτησαν (δεν θυμάμαι γιατί έγινε αυτό). Απ' όσο θυμάμαι πλήρωσα κάπου 250 ευρώ το 2005 ή λίγο παραπάνω.
Λοιπόν, το δικαστήριο το κάνει η τροχαία και είναι Αστικό και μου είπαν οτι αν θέλω μπορώ να κάνω άλλο δικαστήριο εγώ προς την τύπισσα που μας στούκαρε όπου εκείνο θα είναι ποινικό και εκεί μπορώ να διεκδικήσω αποζημίωση, αλλά πριν κάνω κάτι σε ποινικό θα ήταν καλό από όλες τις πλευρές να τα βρούμε μεταξύ μας με έναν συμβιβσμό για να μην πληρώνουμε δικηγόρους.
Στο φίλο πιο πάνω που είπε για το "εξ' αποστάσεως", υπάρχουν και οι γονείς μου και ο δικηγόρος όπου και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει εξουσιοδότηση από πλευράς μου λόγω του οτι μένω Ολλανδία. Για να μην έχω παρεβρεθεί την πρώτη φορά στο δικαστήριο και να μην υπήρξε πρόβλημα (οι αντίδικοι είχαν ζητήσει αναβολή τότε) σημαίνει οτι δεν τίθεται θέμα γι' αυτό.